think i'm gonna use this...
think i'm gonna use this...
sympether with chiefτης
Σαν αντικρίσω το άσπρα άλογα του Αιγαίου ,χάνεται η σκέψις μου στον Ουρανό του Θείου, του Ωραίου του Αληθινού !
Δεν είμαι ημίθεος ,δεν είμαι άτρωτος, δεν είμαι καν ήρωας ! Έχω τους φόβους μου , έχω τις αναστολές μου , έχω τις ανασφάλειες μου ! Μπορεί να μην είναι σε θέση να ζητήσω από την έρμη Πατρίδα κάτι το καλύτερο για μένα, για τα παιδιά μου ,μπορεί να μην είμαι καν ικανός για αυτά που παίρνω !
Όλες αυτές οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου...
σφίγγουν το λαιμό και ξεραίνουν το στόμα μου !
Καημένη Πατρίδα έχεις όλους τους άχρηστους στην πλάτη σου έχεις και μένα .Μπορεί να ήξερα πόσο επικίνδυνο και ανούσιο, ίσως και άχρηστο, για πολλούς εκεί κάτω να είναι αυτό που κάνω !
Ίσως και να έχουν δίκιο ,βλέπεις εγώ δεν κατεβάζω διακόπτες ,εγώ δεν οδηγώ λεωφορείο με 50 ψυχές ,εγώ δεν βγάζω φωτοτυπίες στα βουλευτικά έδρανα ένα χειμωνιάτικο βράδυ του Γενάρη στη ζεστασιά της Βουλής!
Εγώ κάθομαι, σκέπτομαι ,μελετάω και περιμένω τον Τούρκο.Μπορεί και εγώ να μην έχω να πληρώσω τα κοινόχρηστα αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει ,μπορεί να μην έχω να πληρώσω το χαράτσι στο Πατρικό του χωριού μου ,αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει .Ούτε και πρέπει !
Εγώ όμως πρέπει να αδειάσω το μυαλό μου να κλειδώσω το υποσυνείδητο ,να μην σκεφτώ ότι με περιμένουν και εμένα στο σπίτι μου ,όπως τόσους και τόσους άλλους που δεν γύρισαν Ποτέ πίσω από μια ακόμη καθημερινή αποστολή .Ίσως και κάποιοι να πουν ότι τα ήθελε και τα έπαθε !
Εγώ όμως δεν πετάω για αυτούς ,πετάω για τον Πατέρα μου που καμαρώνει στην άκρη στο χωράφι όταν περνούν τα μαχητικά μας , πετάω για το παιδί στη Φλώρινα που περπατάει στο χιόνι να πάει στο σχολειό του ,πετάω για τον Παπά μας που κάνει χιλιόμετρα να κάνει Ανάσταση με τους τσοπαναραίους στο ύψωμα της Παναγιάς ! Πετάω για το ψαρά που βγήκε 4 το πρωί με την ψαρόβαρκα να φέρει το μεροκάματο στη φαμελιά του ,πετάω για το δασκαλάκο που πληρώνει απο την τσέπη του τις φωτοτυπίες στα Άγραφα της Καρδίτσας .
Για αυτούς πετάω .
Για να μπορούν να κάνουν αυτό που χρόνια κάνουν και να κρατάνε την Πατρίδα μας ζωντανή ! Ούτε αυτοί ,ούτε εγώ θα ζητήσω υπερωρίες γιορτές και Κυριακές ,γιατί εγώ πετάω για την Πατρίδα μου.Πετάω για τους δικούς μου ανθρώπους ,αυτούς που γλεντάνε με την ψυχή τους ,ζούν για μιά στιγμή και όταν πεθαίνουν ξεπροβοδίζουν τους δικούς τους ανθρώπους με τραγούδια και εύχονται καλήν αντάμωση !
Ίσως κάποιο πρωί όταν κοιτάξεις ψηλά θα με δεις γιατί . Εκεί που Ισιώνει ο Αετός .Οι Γλάροι δεν πετάνε ! *Ενας απο τους πολλούς που είναι όμως τόσο λίγοι !!!
Πηγη : Κρανος.gr
Bitz (05-02-13), Konstantinos E60 (05-02-13), kostas1.6 (05-02-13), Kostas_1 (05-02-13), manos///3 (05-02-13), nikos1400 (05-02-13), Panos 316T (05-02-13), pilot (05-02-13), S8N (06-02-13), Κωνσταντίνος (05-02-13)
Για «εθνική προδοσία» κάνουν λόγο ακόμη και βουλευτές της κυβέρνησης μετά την τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, σύμφωνα με την οποία απόρρητα στοιχεία των αμυντικών βιομηχανιών θα επιτρέπεται να δίδονται στους υποψήφιους αγοραστές.
Σημειώνεται πώς μέσω του ΤΑΙΠΕΔ προωθείται η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων. Οι δύο αυτές εταιρείες διαθέτουν άκρως απόρρητα στοιχεία για τα πυρομαχικά, τον οπλισμό, τα συστήματα αεράμυνας και τα οχήματα των Ένοπλων Δυνάμεων, αφού ως κρατικές εταιρείες έχουν εμπλακεί σε πολλά προγράμματα.
Διαθέτουν επίσης ακόμη και στοιχεία για τη διάταξη μάχης του Στρατού, αφού είναι αναγκαία προκειμένου να κατασκευάσουν ή να εκτελέσουν ένα έργο που τους ανατέθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σε περίπτωση δε που ακολουθήσει και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία το δρόμο της ιδιωτικοποίησης τότε οι «επενδυτές» θα έχουν όλα τα επιχειρησιακά σχέδια των Ένοπλων Δυνάμεων στο χέρι.
Πρόκειται για μια απίστευτη τροπολογία, που σερβίρει στους Τούρκους και σε όλους όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μας απόρρητα στοιχεία για τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας. Στην τροπολογία αυτή με αριθμό 214/20, αντέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησαν την άμεση απόσυρση τους. Πληροφορίες αναφέρουν πώς παρασκηνιακά στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και βουλευτές της κυβέρνησης.
Ενδεικτικό της εθνικής καταστροφής που μπορεί να επιφέρει η ψήφιση μίας τέτοιας τροπολογίας είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δεν την έχει υπογράψει. Θα πρέπει και εκείνος όμως με τη σειρά του να πάρει άμεσα θέση σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα και να κινηθεί στην κατεύθυνση απόσυρσης της.
Φαίνεται πώς όταν κάποιοι μιλούσαν για παραχώρηση «εθνικής κυριαρχίας» δεν είχαν μόνο στο μυαλό τους την οικονομική εξάρτηση της χώρας από τους δανειστές, οι οποίοι φρόντισαν με το μνημόνιο να υποθηκεύσουν την Ελλάδα, αλλά και να παραδώσουν τα αμυντικά σχέδια της χώρας στους καλοθελητές ξένους κατακτητές.
Πολλοί ονειρεύονται ότι το μνημόνιο μετά από 20-30 χρόνια θα τελειώσει, και θα είμαστε ελεύθεροι ξανά. Αυτοί όμως που έστησαν το μνημόνιο θέλουν να είναι σίγουροι και ότι δεν θα βγούμε ούτε σε έναν αιώνα, αλλά και όταν τελειώσει η ύπαρξή μας να έχει ήδη λάβει τέλος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Kostas_1 (05-02-13), Panos 316T (05-02-13), S8N (06-02-13), Stathis (05-02-13)
Λοιπόν παίδες, ας πούμε ότι σε κάποια δυτική πολιτισμένη χώρα, τέσσερις μ@λάκες με καλάσνικοφ απειλούσαν όμηρο.
Θα ασχολούταν κανείς για το ΑΝ τους δείρανε ???????
Στο Αμέρικα για παράδειγμα θα το είχαν ξεπετάξει σε 10''......"Heavily armed bank robbers took hostage and were later shot down by police snipers. Now on to the weather....".
What kind of bullshit country is this ??????
Διαβάζω για τη ΤΡΟΜΟ-μάνα.
Καλά δε ντρέπεται καθόλου που με τσαμπουκά δηλώνει πως είναι περήφανη που ο γιος της αγωνίζεται με καλάσνικωφ και βόμβες ????
WTF is wrong with people ??? Πόσο ΣΑΠΙΑ είναι η κοινωνία μας ???
https://www.antinews.gr/2013/02/04/202663/....Θα μπορούσαμε να μην το σχολιάσουμε, καθώς είναι μια πικραμένη μάνα που είδε το παιδί της δαρμένο και φυλακισμένο. Ωστόσο, που είδε η κ. Νάσιουτζικ και ο γιος της την κοινωνία που είναι σάπια; Στα Βόρεια Προάστια; Στη Φιλοθέη; Στο γνωστό ιδιωτικό σχολείο που φοιτούσε ο γιος της και που απαιτούνται πάνω από 10 χιλιάρικα το χρόνο;
Τι έλειψε στην οικογένεια αυτή όπως και στις οικογένειες των άλλων παιδιών; Δεν είχαν δουλειά; Αγωνίζονταν ενάντια στο σύστημα και στη σάπια κοινωνία για το μεροκάματο;
Μεταξύ φιλέτου, σαμπάνιας και πάρτι στα βόρεια προάστια έλεγαν στα παιδιά τους να αγωνιστούν ενάντια στην άδικη κοινωνία που είναι και άνομη; Αν δηλαδή ζούσαν στο Κερατσίνι, την Τρούμπα, τα δυτικά προάστια και δεν είχαν ούτε να φάνε τι θα έπρεπε να κάνουν; Να κάψουν όλη την Ελλάδα; Παράλογα πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν με απλό τρόπο......
bill_m3 (05-02-13), joseph (05-02-13), kostas1.6 (05-02-13), Leonidas_E39 (05-02-13), pilot (05-02-13), S8N (05-02-13), Skyline_IS (05-02-13), spar@ (05-02-13), Stathis (05-02-13), Κωνσταντίνος (05-02-13)
του Κύριου Δημήτρη Αλικάκου (φβ ποστ).
Απάντηση στην κυρία Νάσιουτζικ.
Ξεκίνησα όταν ήταν 6 ετών. Έβαλα στόχο να ανακαλύψει τον έρωτα στο βιβλίο και τη μαγεία της γνώσης. "Πέταξα" μια μικρή περιουσία σε επιστημονικά περιοδικά, dvd και βιβλία που τα άφηνα διακριτικά στο γραφείο της λέγοντάς της απλά "λένε περίεργα πράγματα". Τα ρουφούσε… από περιέργεια.
Λίγα χρόνια αργότερα διάβαζε Όμηρο… στο μπάνιο. "Εδώ είμαστε" είπα.
Εν τω μεταξύ της μιλούσα για τους κανόνες που διέπουν μια κοινωνία, για το σεβασμό στους νόμους, αλλά και για την υποχρέωση να διεκδικεί το δίκιο της και να καταγγέλλει την αδικία.
Στα 16 της μου ζήτησε τα άπαντα του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Καβάφη, ακόμα και του Φρόιντ και του Νίτσε. Λίγους μήνες μετά πήρα δύο βιβλιοθήκες από το ΙΚΕΑ και ένα ζευγάρι γυαλιά λόγω υπερμετρωπικού αστιγματισμού.
Κάπου εκεί ύψωσα φωνή ανησυχίας "σταμάτα να διαβάζεις επιτέλους". Ήταν πλέον... αργά.
Στα 17 έγραψε τρεις πανεπιστημιακές εργασίες για λογαριασμό μου και ταυτόχρονα "μάλωνε" το φιλόλογό της "γιατί δεν ξέρει τον Αριστοτέλη". Τον θεολόγο τον είχε πετάξει καιρό πριν από την αίθουσα. Την ίδια χρονιά ερωτεύτηκε και έκλαψε. Λίγο αργότερα βαπτίστηκε φοιτήτρια του Πολιτικού της Νομικής. Πήρε το Proficiency στα αγγλικά και το αντίστοιχο στα γαλλικά, και τώρα μαθαίνει τούρκικα και ρώσικα.
Σε λίγο καιρό επιλέχθηκε να κάνει την πρακτική της εξάσκηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Το μεγαλύτερο όμως πτυχίο, ήταν η φράση της «πατέρα δεν θέλω να μου δίνεις πια χρήματα. Θα δουλέψω. Όπου να Άναι».
Όπως εκείνη - έτσι και χιλιάδες άλλα παιδιά - αγωνίζονται, κοπιάζουν… και κλέβουν. Κλέβουν τίμια το μερίδιο της καταξίωσης που τους αναλογεί σε καιρούς χαλεπούς.
Είμαι περήφανος για την κόρη μου!
Λεωνιδα το αρθρο οτι θα "διατίθενται τα απόρρητα στοιχεία των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ στους επενδυτες" ειναι παραπληροφορηση.
Ο λογος που γινεται η σχετικη τροπολογια αφορα τα οικονομικσα στοιχεια, τις συμβασεις με τους προμηθευτες κλπ, πραγματα δηαλδη που ενδιαφερουν τον υποψηφιο επενδυτη.
Μαλιστα κυριως εχει να κανει με τον ΟΠΑΠ, καθοσον "κρυβονται" πισω από τετοιες συμφωνίες μετξύ των προμηθευτών του ΟΠΑΠ και δεν ανακοινωνουν σημαντικά στοιχεια από τις συμβασεις που έχουν κανει με Ιντραλοτ κλπ
Leonidas_E39 (05-02-13), Panos 316T (05-02-13), pilot (05-02-13), Stathis (05-02-13), Κωνσταντίνος (05-02-13)
https://www.euro2day.gr/chameleon/13...onArticle.aspx
Όσο πάει γίνεται και πιο… σκοτεινό το τοπίο για τους επενδυτές που ενδιαφέρονται για τον ΟΠΑΠ. Αυτή η πληροφορία έρχεται από διάφορες πηγές στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά με βάση τη μέχρι τώρα στάση της διοίκησης Λουρόπουλου απέναντι στον Τύπο, αλλά και την πρακτική του ΤΑΙΠΕΔ, δύσκολα μπορεί να διασταυρωθεί επισήμως.
Υπάρχουν όμως μεγάλα ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν και τα οποία η στήλη θέτει με τη μορφή μιας σειράς… quiz, που όπως θα δείτε έχουν το ενδιαφέρον τους:
1. Αληθεύει ότι εδώ και δύο εβδομάδες, μετά το καθυστερημένο άνοιγμα του data room, ο ΟΠΑΠ και το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν εξασφαλίσει την... άδεια των εταίρων τους στην περίφημη κοινοπραξία των κρατικών λαχείων, ώστε να μπουν οι επίμαχες συμβάσεις και να είναι διαθέσιμες σε όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, κι όχι μόνο σε έναν εξ αυτών, δηλαδή στην Intralot που μετέχει στην παραπάνω κοινοπραξία, αλλά είναι και διεκδικητής;
Σημειώνουμε σχετικά ότι σε εκτενές θέμα του Euro2day.gr παρουσιάστηκαν οι πληροφορίες για τα «ντεσού» αυτής της συμφωνίας, χωρίς βεβαίως να διαψευστούν!
2. Ποιος γνωστός λομπίστας, σχετιζόμενος με ξένα συμφέροντα που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, έχει... κατασκηνώσει (όπως λένε χαρακτηριστικά οι κακές γλώσσες) στο γραφείο του πρωθυπουργού, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εκμεταλλευόμενος προσωπικές σχέσεις στενά συγγενικού του προσώπου;
3. Ποιος ευθύνεται για το ότι η συμφωνία μετόχων μεταξύ των μελών της κοινοπραξίας για τα λαχεία εμφανίζεται να μην παρέχει δικαίωμα στον ΟΠΑΠ, να παράσχει αυτά τα στοιχεία στο data room, όταν η υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας έγινε αφού είχε ξεκινήσει και η διαδικασία για τη μετοχοποίηση του Οργανισμού;
Ποιος εν τέλει ανέλαβε αυτήν την ευθύνη άνισης μεταχείρισης μεταξύ των ενδιαφερόμενων, ιδίως από τη στιγμή που μεταξύ των επενδυτών είναι η ίδια η Intralot;
H πρώτη απάντηση εδώ είναι ότι το θέμα το διαπραγματεύτηκε και το υπέγραψε προσωπικά ο κ. Κώστας Λουρόπουλος του ΟΠΑΠ. Αλλά ποιος επέτρεψε τη λήψη αυτής της απόφασης, όταν βασικός μέτοχος και «σπόνσορας» της αποκρατικοποίησης είναι η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υπό τον κ. Τάκη Αθανασόπουλο;
4. Αληθεύει ότι ένα από τα μέλη της κοινοπραξίας για τα λαχεία έχει στείλει επίσημη επιστολή στον ΟΠΑΠ και απειλεί ουσιαστικά με… ένδικα μέσα, στην περίπτωση όπου περάσουν οι συμβάσεις στο data room;
5. Γιατί κάποιοι φοβούνται τόσο πολύ τη γνωστοποίηση των όρων της συμφωνίας μεταξύ των μελών της κοινοπραξίας για τα λαχεία; Μήπως φοβούνται ότι αν γνωστοποιηθούν θα υπάρξει άμεση αντίδραση όχι μόνο των ενδιαφερόμενων, αλλά και των υφιστάμενων ιδιωτών μετόχων του Οργανισμού;
Leonidas_E39 (05-02-13), PANOS-E60 (05-02-13), pilot (05-02-13), S8N (06-02-13), Stathis (05-02-13)