Σελίδα 27 από 64 ΠρώτηΠρώτη ... 17252627282937 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 261 έως 270 από 638

Θέμα: Τα πάντα για το 320si

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Cobalt Εμφάνιση μηνυμάτων
    στις ιδιαιτερότητες να προσθέσω και την πολύ μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία που κρατάει... σε σχεση με ένα νορμαλ 320 της γενιάς του. Ουσιαστικά τιμολογιακά παίζει μαζί με το 320 με Μ πακέτο με τον νέο κινητήρα Ed
    Πολύ σωστό!

Όντως κρατάει καλή αξία.

Ένα καλοσυντηρημένο si με 40Κ κμ παίζει στα 14-15.

Στη ποδιά σκέφτομαι να βάλω κάτι carbon μικρά σποιλεράκια, αλλά φοβάμαι μη σπάσουν. Μάλλον θα το αφήσω όπως είναι.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο strof Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ενα offtopic αλλα επειδη δεν ειχα κοιταξει ποτε αυτα που αναφερει ο Αλεξης παραπανω και επειδη βρηκα αυτο: https://www.bmwheaven.com/database/c...submit=Compare
    το 320d εχει μολις 0,2 s χειροτερο 0-100 απο το si και 1,2 s καλυτερο 80-120;; Περιεργο μου φαινεται.
    Λογικό δεν είναι ρε συ με 34 κιλά ροπή?

Το diesel ως γνωστόν έχει εξαιρετικές επιταχύνσεις εν κινήσει.

Αυτό που σου λέει η σύγκριση που κάνεις είναι ότι στις ενδιάμεσες στροφές το diesel ΠΕΤΑΕΙ λόγω ροπής, αλλά επειδή η χαρά κρατάει λίγο...το ατμοσφαιρικό μοτέρ που έχει άλλο τόσο καλύπτει τη διαφορά στο 0-100.

Πάντως γενικώς το 0-100 είναι μια μπούρδα και μισή ως μέτρηση. Δε λέει απολύτως τίποτα και πρακτικά ο οδηγός δε θα το χρειαστεί πουθενά.

Οι επιταχύνσεις εν κινήσει έχουν μεγαλύτερη σημασία.
    Nikos

2. The Following User Says Thank You to Nikos! For This Useful Post:

strof (21-08-12)

Περιοχή
    Χανια
    Rides
    0

Προεπιλογή

Νικο ποσο σου βγηκαν αγορα οι μπουκες?

Rides
    2

Προεπιλογή

Επηρεασμένος από αυτό:

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο mitsos_chania Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νικο ποσο σου βγηκαν αγορα οι μπουκες?
    Τελικά μάλλον θα πάρω αυτές:

Άλλαξα άποψη...είμαι λίγο αναποφάσιστος βλέπεις

Όπως έγραψα και στη προηγούμενη σελίδα για όποιον ενδιαφέρεται, οι διαστάσεις είναι: inlet 57mm, outlet 76mm, width 170mm, length 205mm ...αλλά μπορεί να τις κόψει και μια ίντσα πιο κοντές.

$90 (73¤) σπίτι μου.

Λέτε να μπλέξω με κανένα τελωνείο εδώ ρε σεις?
    Nikos

Περιοχή
    Χανια
    Rides
    0

Προεπιλογή

Νομιζω Νικο οτι σε συμφερει καλυτερα να πας σε ενα εξατμισα να σου κολλησει δυο ανοξειδωτες μπουκες.Το εχεις σκεφτει?
    Επισης 73¤ οι 4?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mitsos_chania : 21-08-12 στις 12:15

6. The Following User Says Thank You to mitsos_chania For This Useful Post:

nikos1400 (22-08-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο mitsos_chania Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νομιζω Νικο οτι σε συμφερει καλυτερα να πας σε ενα εξατμισα να σου κολλησει δυο ανοξειδωτες μπουκες.Το εχεις σκεφτει?
    Επισης 73¤ οι 4?
    73 οι δυο.

Πως ρε συ να το κάνει αυτό? Θέλει Υ διακλάδωση που θα βγάζει από μονή σε διπλή απόληξη.

Σκέφτηκα να πάρω σβάρνα τα εξατμισάδικα να ψάχνω, αλλά δεν έχω χρόνο ρε γμτ κι αυτό που βλέπω στη φωτό μου αρέσει. Ένα φίλο που ρώτησα που έχει κάνει κάτι παρόμοιο, ένα 60άρι του στοίχισε...οπότε μόνο οι βενζίνες που θα φάω στο ψάξιμο παραπάνω ένα 10-15 ¤ είναι.
    Nikos

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos! Εμφάνιση μηνυμάτων
    Περιμένω να μου στείλει τις διαστάσεις και τελικά θα πάρω αυτές:

Αυτές όμως έρχονται ζευγάρι και αναγκαστικά θα μου μείνει μια που δε θα μπαίνει πουθενά. Δε πειράζει, γιατί και πάλι η τιμή αξίζει.

Μπα...το καζανάκι με το ηλίθιο όνομα είναι αρκετά ακριβό...οπότε θα προτιμήσω τις απολήξεις. Άλλωστε ο εργοστασιακός ήχος του είναι πολύ καλός και δε θέλω να τον αλλάξω!!

Τι αποδεικνύει? Ότι όλος αυτός ο ντόρος και η μεγάλη διαφορά των 6 κιλών παραπάνω ροπής και 48 αλόγων...στο κρίσιμο 80-120 με 4η της δίνει ΜΟΝΟ 4 δέκατα του δευτερολέπτου.

Μη μου πεις ότι υπάρχει άνθρωπος που θα καταλάβει τη διαφορά του μισού δευτερολέπτου!

Αποδεικνύει λοιπόν αυτό που σου γράφω και πριν. ΜΗΝ κοιτάς τα νούμερα της ιπποδύναμης και της ροπής! Τα νούμερα δε λένε πάντα την αλήθεια. Πως βγαίνουν έχει σημασία. Βλέπεις λοιπόν ότι είναι πάρα πολύ κοντά τα δυο αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη μέτρηση κι ας έχουν κοντά 50 άλογα διαφορά!

Τι ψάχνεις να βρεις τώρα? Για να στο λένε όλοι...κάτι δε θα ξέρουν?

Θα σου πω τι αρέσει σε μένα και θα το λήξω εδώ γιατί αυτό που κάνεις δεν έχει νόημα νομίζω και δε ξέρω αν θα σου απαντήσουν κι οι υπόλοιποι.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Καταρχάς είναι ένα ιδιαίτερο, μοναδικό και συλλεκτικό αυτοκίνητο με 100% σπορ χαρακτήρα και προσανατολισμό. Εμφανισιακά με το M-Pack φαίνεται πανέμορφο, οι 18άρες είναι κόσμημα και όταν κάθεσαι στο μπάκετ από αλκαντάρα και πιάνεις το χοντρό Μ τιμόνι, τότε απλά "κουμπώνεις". Στο δρόμο τώρα, με ενθουσιάζει η συνολική αίσθηση που αποκομίζεις από το αυτοκίνητο. Το βαρύ, ακριβέστατο τιμόνι, η άμεση απόκριση γκαζιού λόγω έλλειψης valvetronic και χρήσης συμβατικής πεταλούδας, το εξαιρετικά ουδέτερο στήσιμο, τα άμεσα και δυνατά 300mm φρένα, ο εξαιρετικός ήχος, το στροφάρισμα στις 7.500 (κι ο ήχος εκεί) και το σβέλτο δούλεμα του μοτέρ που έχει πραγματικά ΤΟΝ ΑΓΕΜΙΣΤΟ...δε σταματάει να δίνει!!!

Όλα αυτά λοιπόν μου επιτρέπουν να φρενάρω όσο πιο αργά μπορώ εκμεταλλευόμενος τα εξαιρετικά φρένα, γνωρίζοντας ότι στο turn-in δε θα με προδώσει με "μούτρα" και όντως στρίβοντας το εμπρός μέρος ακούει...κολλάει κάτω, βιδώνει και δε κουνιέται και χρησιμοποιώ την άμεση απόκριση του γκαζιού σε συνεργασία με τη σωστή κλιμάκωση να το πατήσω εκεί που το θέλω να ανοίξει (όχι 5 λεπτά μετά) για να βγω γρήγορα από το Κάπα. Το σασί απλά ακούει και στρίβει χωρίς ίχνος γλιστρίματος.

Αυτό.

Κι επειδή το συγκρίνεις συνεχώς με το 325i, έχοντας οδηγήσει το 325i λοιπόν, ομολογώ ότι περίμενα περισσότερα από τον 6κυλ κι αν ήταν να έτρωγα το αγγούρι του 3λτ (τέλη, ασφάλειες, έκτακτες εισφορές, αγελάδα του κράτους κλπ) θα διάλεγα ένα 335i. Πολύ πιο διασκεδαστικό βρήκα το si λοιπόν από το 325i, στο οποίο si το ελαφρύ και άμεσο εμπρός μέρος του, μου επιτρέπει να το "πετάω" από στροφή σε στροφή...βιδωμένο στο δρόμο.
    Εγώ πάλι Νίκο πιστεύω ότι διαφορά ουσιαστική στο στήσιμο ανάμεσα σ'ένα si και ένα απλό προφλ 320 με αναρτηση Μ, δεν υπάρχει.
    Μ ανάρτηση φορούν και τα 2, ίσως η διαφορά 50 κιλών που έχουν να παίζει κάποιο μικρό ρόλο, αλλά αν φορά πχ ηλιοροφή το si και το i όχι, τότε και η διαφορά αυτή, που έτσι κι αλλιώς είναι απειροελάχιστη σε 1,5 τόνο αμάξι, πάει περίπατο.

Στην εμφάνιση πάλι δεν υπάρχει καμια διαφορά με μια οποιαδήποτε 3αρα με Μ πακ.
    Ακόμα και οι 18αρες bbs ζάντες είχαν φορεθεί σε μια υποτίθεται special edition της 3άρας που ηταν ουσιαστικά ξεστοκάρισμα της προφλ όταν βγήκε η φλ.
    Έχω δει μέχρι και 316 με τέτοιες ζάντες και όχι aftermarket αλλά απ'το εργοστάσιο.

Μόνο στον κινητήρα υπάρχει ουσιαστική διαφορά, κυρίως στο στροφάρισμα μιας και πιάνει 800 στροφές παραπάνω και σε κάποιες ρεπριζ που έχουν γύρω στο 1 δευτερόλεπτο διαφορά. Πάντα συγκρινόμενο με προφλ γιατί με 320 ed, το si στα χαμηλά παίζει και να είναι πίσω και η διαφορά στις ρεπρίζ είναι πολύ λιγότερη, οπότε αν κάποιος θέλει επιδόσεις πάει απευθείας σε 325 τουλάχιστον.
    Α, και ο ήχος της si είναι φοβερός, αν και μια απλή 320 με τελικό από 6κύλινδρο έχει κι αυτή πολύ ωραίο ήχο.
    Αλλά εδώ μιλάμε για εργοστασιακές εκδόσεις οπότε η si υπερτερεί χαλαρά.

Από εκεί και πέρα, διαλέγεις και παίρνεις.
    Αν θες καλύτερο στροφάρισμα, ήχο και την (ψευδ)αίσθηση μιας ειδικής κατασκευής (και με όλα τα θέματα που συνεπάγεται αυτή όμως, ιδίως στον κινητήρα) πας στο si.
    Aν θες τουλάχιστον 2 λίτρα λιγότερη κατανάλωση παντού και κινητήρα με πολύ καλύτερη αξιοπιστία και χωρίς να χρειάζεται ειδική "περιποίηση" (ρύθμισμα βαλβίδων κλπ.) πας σε Ν46Β20.

Αν θες επιδόσεις, τότε απλά δεν πας σε 4κύλινδρο και διαλέγεις 330 που συνδυάζει φοβερές επιδόσεις και κινητήρα διαμάντι.

Υπόψιν, όταν αγόρασα την 320 μου το 2007, είχα βρει φουλ έξτρα 320si με 3.500 χλμ στα 2 χιλιάρικα λιγότερα απ'ότι το δικό μου καινούριο (με πολύ λιγότερο εξοπλισμό το δικό μου όμως).
    Ήμουν σε μεγάλο δίλημμα μιας κι εμένα με είχε συνεπάρει η ιδέα της "ειδικής κατασκευής" και γούσταρα που ήταν τίγκα σε εξοπλισμό το si, αλλά τελικά προτίμησα το καινούριο αυτοκίνητο έναντι του μεταχειρισμένου.
    Τότε φυσικά δεν ήξερα ούτε περι ρύθμισης βαλβίδων, ούτε περι ευπάθειας κινητήρα, ούτε φυσικά περί της τραγικής κατανάλωσης για δίλιτρο αυτοκίνητο, όπως είμαι σίγουρος ότι δεν τα ήξεραν και οι περισσότεροι κάτοχοι.
    Σήμερα λοιπόν ξέρω ότι έκανα τη σωστή επιλογή.
    Αν δεν με ένοιαζαν βενζίνες κλπ, τότε ίσως και η si να ήταν προτιμότερη.
    Αλλά και πάλι, μάλλον μια 330 θα άξιζε περισσότερο όπου η παραπανίσια βενζίνη θα έπιανε πραγματικά τόπο.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

9. The Following 4 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

alexk (21-08-12), PANOS-E60 (21-08-12), Stathis (21-08-12), Thomelef (28-08-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Nikos

Rides
    2

Προεπιλογή

δεν ειναι ετσι νικο, απλα αλλα γουστα και αλλες προτεραιότητες.

12. The Following 2 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexk (21-08-12), Thomelef (28-08-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    δεν ειναι ετσι νικο, απλα αλλα γουστα και αλλες προτεραιότητες.
    Σ'αυτό συμφωνώ απόλυτα.

Ένα 320d πχ είναι πολύ οικονομικότερο και με καλύτερη ελαστικότητα κινητήρα.

Έχει την ίδια αίσθηση όμως?

Nope...

Χάνουμε την ουσία. Η ουσία είναι ότι αρέσει σε μερικούς είτε όχι, έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερη κατασκευή περιορισμένης παραγωγής με μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Το 320si θα παραμείνει 320si με αυτό το μοτέρ, τις ζάντες και το bodykit όπως βγήκε από το εργοστάσιο και όλα τ'αλλα θα είναι αντιγραφές. Προφανώς και δεν είναι το τέλειο αυτοκίνητο (δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο πράγμα κιόλας), αλλά θεωρώ περιττό αυτό που γίνεται. Αυτή η υπερανάλυση και υπεραπλούστευση κάποιων χαρακτηριστικών δηλαδή.

Και μιλάω γενικότερα...όχι ειδικότερα.

Εντελώς φιλικά, πάμε παρακάτω...
    Nikos

Rides
    1

Προεπιλογή

Για μένα αρκεί που έχει τον κινητήρα με το πιο άγριο και υψηλό στροφάρισμα, την απόκριση,τα μεγαλύτερα φρένα και το πιο κοντό διαφορικό.

(άσε που έχει και το ανάγυφο Limited edition στο start stop)

αυτά και μόνο τόσο σε αίσθηση αλλά και σε επιδόσεις την κάνουν να διαφέρει κατα πολύ απο την τότε 320 αλλά και απο την 320 με τα 170.

ο εξοπλισμός είναι θέμα ιδιοκτήτη και δεν τον υπολογίζω... παρόλο που στην δικία μου περίπτωση ο επιπλεόν εξοπλισμός αγγίζει τις 10.000 Ευρώ

Σελίδα 27 από 64 ΠρώτηΠρώτη ... 17252627282937 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP