Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Θα καταθεσετε πινακιδες?

Ψήφισαν
83. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • ναι

24 28,92%
  • οχι

59 71,08%
Σελίδα 269 από 327 ΠρώτηΠρώτη ... 169219259267268269270271279319 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 2.681 έως 2.690 από 3261

Θέμα: Τέλη κυκλοφορίας-Εκτακτη εισφορα-καταθεση πινακιδων

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο friendgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οπως είπε κι ένα παιδί παραπάνω αμάξι χωρίς πινακίδες είναι σίγουρη μεγαλύτερη χασούρα.
    Πιστεύω όχι απαραίτητα, αφού δεν το φορτώνεις km και δεν τρώει την φθορά της καθημερινότητας. (δεν μιλάω να το παρατήσεις 4-5 χρόνια στην τύχη του)

Όσο είναι να πουληθεί φέτος, πάνω κάτω το ίδιο θα πουληθεί και σε έναν χρόνο (γενικά μιλάω).

τζένεραΛυ σπίκινγκ, είμαστε χαμένοι γενικώς και ειδικώς, έτσι και αλλιώς αλλά δε γμται;
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Η ουσία είναι σ' αυτό που γράφει ο Νάσος: Αν έχεις κάτι ιδιαίτερο, δεν το δίνεις εκτός κι αν ζορίσεσαι πολύ. Εγώ πάλι έχω ένα οικογενειακό Ε60 το οποίο δε με ζορίζει τόσο ώστε να το δώσω ενώ δεν έχει κάτι το ανεπανάληπτο ώστε να το κρατήσω. Εκείνο που δεν αντέχω είναι η σπατάλη. Με ένα οικονομικότερο αυτοκίνητο για τις καθημερινές μετακινήσεις, θα μπορούσα να εξοικονομίσω αρκετά χρήματα. Τη δουλειά που κάνει το Ε60 πέντε-δέκα φορές το χρόνο την κάνει μια χαρά και το Ε53.

3. The Following 5 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

alexm (09-05-13), EVERGET (09-05-13), PANOS-E60 (09-05-13), Stathis (09-05-13), vagmag (09-05-13)

Rides
    2

Προεπιλογή

Οπως είπε κι ένα παιδί παραπάνω αμάξι χωρίς πινακίδες είναι σίγουρη μεγαλύτερη χασούρα.

Κι εγώ προσθέτω: Συν του ότι υπάρχει το ρίσκο να έχεις πιό μεγάλη χασούρα αν το καινούργιο σύστημα τεκμηρίων που θα βάλουν, τα ξεσκίσει ακόμα πιό πολύ (που είναι πολύ πιθανό λόγω premium μάρκας). Αν συμβεί αυτό, θα τα κάνεις ανταλλακτικά και θα τα πουλάς στο ebay κομμάτι-κομμάτι.

Πάρτο απόφαση και δώστα τώρα αν σε ζορίζουν οικονομικά.
    δεν ειμαι σιγουρος οτι θα εχει μεγαλυτερη χασουρα το νεο συστημα.
    υποτιθεται θα ειναι πιο δικαιο και θα μοιραζει τα φορολογικα βαρη ομοιομορφα.
    αυτο γινεται με τη φορολογια της αξιας και οχι των κυβικων.

πιστευω οτι θα σχεδιασει να παρει περισσοτερα απο τους 1,8-2,0 μερσεντες, αουντι κλπ που τωρα δεν πληρωναν τιποτα και θα ελαφρυνει τα πολλα κυβικα που ετσι κι αλλιως ειναι πολυ λιγα πλεον, οποτε οσο και να τα φορολογησει δεν θα παρει τιποτα σημαντικο.

αν γινει αυτο και εφαρμοστει η απομειωση των αξιων, οπως κανουν τελωνεια και ασφαλιστικες, θα δουμε να φθηναινει πολυ η χρηση αυτοκινητων πολλων κυβικων αλλα και χρονων και να ακριβαινει καινουργιων με λιγα κυβικα, αλλα ακριβη τιμη αγορας.

δεν γινεται το πολο της γυναικας μου που κοστιζει στην αγορα οσο η Μ5 του αλεξη να μην πληρωνει τιποτα, αλλα το Μ5 να πληρωνει ετησια σχεδον το 1/3 της αξιας του.
    επιπλεον υπαρχουν μερικες χιλιαδες πολο σε κυκλοφορια, αλλα μονο λιγα πια Μ5 Ε60.

ευχομαι και ελπιζω να αλλαξει κατι προς το καλυτερο, πιστευω οτι δεν θα τα σκ@τωσουν για μια φορα ακομα.
    οχι γιατι θα αποκτησουν φωτιση, αλλα γιατι δεν τους συμφερει.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Stathis : 09-05-13 στις 13:00 Αιτία: .

5. The Following 10 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

alexm (09-05-13), Bazil Van Sinner (09-05-13), dafidack (09-05-13), EVERGET (09-05-13), ghost-rider (09-05-13), Leonidas_E39 (09-05-13), Nino (09-05-13), Ptboul (09-05-13), S8N (09-05-13), steliosm46 (09-05-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

δίκαιο φορολογικό σύστημα;;;;

Συγνώμη που γελώ, αλλά δυστυχώς μόνο γέλιο μου φέρνει αυτή η λέξη. Η ιστορία και η πραγματικότητα αυτό έχει δείξει κι αυτό εξακολουθεί να δείχνει.

Τι πιστεύω ότι θα γίνει: θα πληρώσει το polo, το audi 1.8, το mercedes 1.8 περισσότερα και θα εξακολουθήσει και το Μ5 να πληρώνει ετήσια το 1/3 της αξίας του.

Δεν τρέφω καμιά ελπίδα σε κανένα σύστημα. Απορώ πως τρέφετε εσείς ελπίδες σε μια χώρα υπο οικονομική κατοχή.

Rides
    2

Προεπιλογή

δικιο εχεις να γελας, δεν σε αδικω κι εγω τα ιδια αισθηματα εχω και χειροτερα.

απλα στηριζομαι στο γεγονος οτι η φορολογια βασει κυβικων (μοναδικη χωρα στον κοσμο αν δεν κανω λαθος) εχει οδηγησει σε αδιεξοδο πλεον, εκ των πραγματων δεν μπορει να συνεχιστει για πολυ.

αν το συστημα γινει μεσω αξιων, δεν θα μπορει να φορολογηθει το Μ5 με το 1/3 της αξιας του, θα φορολογηθει οσο φορολογειται οποιοδηποτε αυτοκινητο 17 χιλιαδων ευρω.
    ή οση ειναι η μεση αξια του τελος παντων, η οποια δεν ειναι τοση ωστε να δινει φορο 5-6 χιλιαδων οτι συστημα και να μπει.

Rides
    0

Προεπιλογή

Συγνώμη πιστεύεις ότι το Μ5 θα φορολογηθεί με αξία 17000 ευρώ;;

Εγώ γιατί νομίζω ότι θα πουν: πόσο πουλιέται; 150.000 ευρώ; Μάλιστα

-10% για κάθε χρόνο παλαιότητας.

Μου φαίνεται τραγελαφικό να πληρώνει φόρο το Μ5 όσο ένα polo. Είναι δυνατόν να αφήσουν να τους ξεφύγουν λεφτά από Μ5;;;;;

Rides
    0

Προεπιλογή

Μαλλον γινομαι κουραστικος....

Εδωσα το si 12.000 και εβαλα αλλα 2 χιλιαρικα και πηρα ενα κορσα τουρμποντηζελ.

Δεδομενης της εποχης και της αβεβαιοτητας του αυριο, νιωθω οτι ειναι η με διαφορα καλυτερη αγορα σε αυτοκινητο που εχω κανει.....

Απο τα μεσα Γεναρη περισυ μεχρι σημερα εχει κοψει 40.300 απροβληματιστα χιλιομετρα.

Φουλαρω Αναβυσσο Μ. Τεταρτη μεσημερι, παω στο χωριο, φορτωμενος μεχρι τα αυτια, με aircondition σε ολη την διαδρομη, απο κομβο Στερνας μεχρι Αρτεμισιο καρφωμενο το κοντερ στα 140 (δεν επεσε στα 139 ποτε), πηγα, βολταρα, γυρισα την Δευτερα προχτες εχοντας κανει 750χλμ, και ειχα ακομη να κανω αλλα 200....

Ναι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BMW, δεν ειναι κ@βλα οταν το οδηγω, ΔΕΝ καμαρωνω σαν το παγωνι, δεν, δεν δεν πολλα, αλλα τα 6+ χιλιαρικακια που "γλυτωσα" απο την χρηση (βενζινες, λαστιχα, σερβις τελη, ασφαλιες και χαρατσια) στο διαστημα που το εχω τα εκανα δαχτυλιδια για την γυναικα μου, και αυτο με φτιαχνει και με κανει να γουσταρω....

10. The Following 9 Users Say Thank You to ntinos For This Useful Post:

bill_m3 (12-05-13), individual (09-05-13), Konstantinos E60 (13-05-13), Nino (09-05-13), S8N (09-05-13), Stathis (09-05-13), STREETRACING (12-05-13), strof (09-05-13), trueno (09-05-13)

Rides
    2

Προεπιλογή

Μου φαίνεται τραγελαφικό να πληρώνει φόρο το Μ5 όσο ένα polo. Είναι δυνατόν να αφήσουν να τους ξεφύγουν λεφτά από Μ5;;;;;
    ακομα και ετσι να το παρουμε απο την αρχικη τιμη των 120 χιλιαδων που ειχαν τα Μ5 αν υπολογισουμε οτι τα περισσοτερα ειναι επταετιας-οκταετιας, θα εχει μια μειωση της ταξης του 70-80%.

αρα αν σου βγαλει μια αξια 24-36 χιλιαρικα (που ειναι λογικη πιστευω απολυτα, διοτι τα 17 χιλιαρικα που εδωσαν στον αλεξη ειναι υπερβολη και το ξερουμε) θα βγαινει κανενα 500αρικο ευρω φορος γενικα ετσι προχειρα (και αυθαιρετα) που το υπολογιζω, πραγμα διολου παραλογο.

ο στοχος πλεον δεν ειναι να πληρωνει το κυβικο διοτι ξερουν οτι τα μεγαλα ειναι απαξιωμενα και αν συνεχισει ετσι κανεις δεν θα συνεχισει να εχει αυτοκινητο πανω απο 1,6-2,0 κυβικα, με αμεση συνεπεια κανεις να μην πληρωνει.

ο στοχος ειναι να πιαστουν τα αυτοκινητα βασει αξιας που ειναι πολλες χιλιαδες και να πληρωνουν αυτοι που δεν πληρωναν ως τωρα.

ο μονος τροπος να τη φανε παλι τα αυτοκινητα τυπου Μ5 ειναι να ισχυσει συστημα φορολογιας βασει ιπποδυναμης.
    εκει δεν θα υπαρχει τροπος να ξεφυγει κανεις με δυνατο αυτοκινητο ειτε νεο ειτε παλιο, αλλα νομιζω οτι η ταση του κοσμου προς τα οικονομικα αυτοκινητα χαμηλης σχετικα ιπποδυναμης, αλλα υψηλης τιμης, κανει το συστημα βασει αξιας αγορας πιο προσφορο.

Περιοχή
    ΑΝΩ ΜΕΛΙΣΣΙΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Eννοειται ετσι θα γινει. Κατ αρχας, το 80%+ των αυτοκινητων που υπαρχουν στην Ελλαδα σε κυκλοφορια εχει πραγματικη αξια κατω απο 30.000 ευρω. Αν λοιπον θεωρησουμε οτι τα ακριβα αυτοκινητα εχουν αξια απο 30.000 ευρω και πανω τοτε τα περισσοτερα θα ειναι εκτος φορολογησης, πραγμα που δε παιζει με τιποτα.
    Θα γινει οτι και με τις αντικειμενικες: Υψηλοτερες απο τις πραγματικες. Ή σαν τα τεκμηρια: Τοσο τα βαζουμε γιατι τοσα μας λοιπουν

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ntinos Εμφάνιση μηνυμάτων

Απο τα μεσα Γεναρη περισυ μεχρι σημερα εχει κοψει 40.300 απροβληματιστα χιλιομετρα.

Ναι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BMW, δεν ειναι κ@βλα οταν το οδηγω, ΔΕΝ καμαρωνω σαν το παγωνι, δεν, δεν δεν πολλα, αλλα τα 6+ χιλιαρικακια που "γλυτωσα" απο την χρηση (βενζινες, λαστιχα, σερβις τελη, ασφαλιες και χαρατσια) στο διαστημα που το εχω τα εκανα δαχτυλιδια για την γυναικα μου, και αυτο με φτιαχνει και με κανει να γουσταρω....
    εσυ κανεις αποσβεση λογω πολλων χιλιομετρων το χρονο.

εγω κανω συνολικα 10 χιλιαδες χιλιομετρα το χρονο, η γυναικα μου κανει 2500.
    αρα δεν μας συμφερει η επιπλεον δαπανη για αγορα αυτοκινητων με χαμηλη καταναλωση και φορολογια.

14. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

ntinos (09-05-13)

Σελίδα 269 από 327 ΠρώτηΠρώτη ... 169219259267268269270271279319 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP