Οδήγησα σήμερα ένα 997.2 Carrera S PDK με Pirelli Pzero N2 , normal ευθυγράμμιση και εργοστασιακές πιέσεις στα λάστιχα.
Η γρήγορη βόλτα είχε εθνική οδό και κλειστές στροφές με 2α γύρω στα 80-90 km/h.
Η διαφορά με ίδιο αυτοκίνητο αλλά με Michelin Cup 2 N0 , "επιθετική ευθυγράμμιση" και +2 psi πίεση, είναι τεράστια.
τι τιμές έχει η επιθετική ευθυγράμμιση?
Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.
BILL007 (24-03-17)
Front camber -50'
Front Total toe 0
Front caster 8 μοίρες 20' (+- 30')
Rear camber -1 μοίρα και 50'
Rear toe per Wheel +13'
Το δικό μου είναι εκτός ορίων στο μπροστά κάμπερ. Το έχω στο -1 μοίρα
Αυτή η ευθυγράμμιση λέγεται Performance ενώ αυτή που έχει το αυτοκίνητο όταν το παραλαμβάνεις λέγεται Standard.
Ναι Γιώργο, η performance είναι επίσημη Porsche ευθυγράμμιση.
Τα νούμερα που ανέβασα είναι συγκεκριμένα για το δικό μου.
Για κάθε μοντέλο υπάρχει η Standard και η performance.
-1 μοίρα με 50' η διαφορά είναι ασήμαντη.
Φαντάσου ότι 10' είναι αποδεκτή διαφορά κάμπερ για το ίδιο αυτοκίνητο από αριστερό τροχό σε δεξί τροχό.
Eγώ πάλι, 1η φορά ακούω τον όρο "επιθετική ευθυγράμμιση".
Τι ακριβώς ρυθμίζουμε από σύγκλιση-απόκλιση, κάμπερ, καστερ?
Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.
BILL007 (24-03-17)
"Επιθετική" λέμε όταν βάζουμε τιμές, συνήθως εκτός τον ορίων που θέτει ο κατασκευαστης, ώστε να κάνουμε το αυτοκίνητο ποιο απόλυτο στο κράτημα του. προφανώς θυσιάζεται η σχετικά safe συμπεριφορά που έχει, ειδικά στο όριο. αλλά και το όριο μετατίθεται λίγο παραπάνω, συνήθως..
Γενικά πρέπει να ξέρεις τι θες και γιατί!
Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.
Ο φιλος μου ο Ευτυχιος που θα τρεχει φέτος στο Βρετανικό Carrera Cup με τα χρωματα της JTR. Εγιναν πριν καμια 10αρια μερες δοκιμαστικά στο Silverstone και παρ ότι προτοεμφανιζόμενος σε αγωνες αυτοκινητου, εγραψε τον ταχυτερο χρόνο. Θα δουμε πως θα πάει στις 31 Μαρτίου που ξεκινά και επίσημα το πρωταθλημα.
Το αυτοκινητο ειναι 991 GT3 Cup με ιπποδύναμη 480 αλογα περίπου και 1200 κιλά.
M3 CSL