-
τα μπεκ...μπηκαν...φτιαχτηκαν ανταπτορες...και ολα κομπλε!!! σημερα...αγορασα και μια φιλτροχοανη διπλης ροης....και αυριο θα μπει πανω!!! τωρα ομως...προεκυψε αλλο θεμα....χρειαζομαι αλλαγη εξατμισης!!! η εργοστασιακη..δυστυχως δεν επαρκει οποτε...πρεπει να φυγει και την θεση της να παρει...αν βρεθει , απο ζ3 1,9 is..ή να φτιαχτει ολοκληρη σε εξατμισα!! αν εχει κανεις , να προτεινει τιποτα επι του θεματος...εδω ειμαστε!!!
-
-
Λευτέρη πως βγήκε το συμπέρασμα οτι η εργοστασιακή δεν επαρκεί;Eγώ οταν το είχα light turbo κανονικά με την εργοστασιακή το δούλευα (εκτός απο πολλαπλή εξαγωγή και νταουνπιπε που ήταν χειροποίητα) αλλά όλα τα άλλα ήταν στη μαμά διάμετρο.Τωρα με αυτη του is δε ξέρω τι γίνετε,τι διάμετρο έχει αν κουμπώνει η πολλαπλή εξαγωγη απο το Μ44 σε Μ43 ή τα θα χρειαστεί για να κουμπώσει.
-
-
στο 46...ισως η διαμετρος ειναι μεγαλυτερη...στο ζ3 που το πισω μερος ειναι απο ε30...αν δεις τι στενεμα τρωει η εξατμιση στην πισω γεφυρα....σιγουρα θα απορρισεις γιατι την φτιαξαν τοσο στενη!!!οπως και να χει, θελω κατι για να απελευθερωσει λιγο την εξαγωγη....ειναι τελειως πνιγμενη!!
-
-
Εχω αρκετο καιρό που ασχολήθηκα με το θέμα της εξάτμισης και έχω ξεχάσει τελείως τις διαμετρους...
Ψάξε να βρεις τις διαμέτρους γιατί μπορεί τελικά να μην αξίζει να βάλεις απο Μ44.Αν και απο οτι θυμάμαι Ζ3 με Μ44 δεν έβγαινε facelift άρα αμα βρεις θα είναι αρκετά παλιά και η κατάσταση ανάλογη...Μάλλον η χειροποίητη είναι μονόδρομος...
-
-
μιας και μου εχει ζητηθει ,καποια φωτογραφια ,απο το μηχανοστασιο, υπαρχει πλεον στο προφιλ μου....
-
The Following User Says Thank You to paganis For This Useful Post:
-
ας επαναφερω το θεμα...μιας και μετα απο μια περιοδο απραξιας...ο κομπρεσσορας ξανακουμπωσε παλι πανω στο μοτερ! σημερα λοιπον ,το εβγαλα στο δρομο και ειπα να το δοκιμασω απο πρωτη εως τριτη ταχυτητα..! ανοιγω λοιπον την πρωτη εως τις 5χιλ στροφες , η πιεση ανεβαινει κανονικα εως το 0,45-0,5 ..το αμαξι δινει ικανοποιητικα...και αλλαζω σε δευτερα....η πιεση πεφτει στο 0,25-0.3 και παραμενει εκει...με τις στροφες να ανεβαινουν με ρυθμο ατμοσφαιρας...βαζω και 3η και η πιεση σταθερη στα 0,25-3! το ξαναδοκιμασα...και τα αποτελεσματα ηταν ιδια....! απο ρελαντι με 2η ή 3η ταχυτητα....το αμαξι δινει δυνατα και αστραπιαια πιεση 0,2 εως 0,3...και μετα παραμενει σταθερη ...ανεξαρτητως στροφων....! το αμαξι δεν φοραει προγραμμα...παρα μονο ενα σετακι μεγαλυτερα μπεκ 230cc...υπολογισμενα για την απαιτουμενη παροχη...! τι μπορει να φταιει για την μειωμενη πιεση ,ενω στην πρωτη βγαζει κανονικα το 0.5 που υπολογισα βαση τροχαλιας?????
-
-
το by-pass μονο.
εφοσον ο κομπρεσσορας γυρναει κανονικα δεν εχεις αλλο σημειο φυγης ο αερας.
το γιατι γινεται επιλεκτικα στις υπολοιπες ταχυτητες ειναι μαλλον ηλεκτρολογικο προβλημα. Με 4η και 5η δοκιμασες..?
απο που παιρνει σημα το by-pass?
-
-
Το by-pass του Λευτέρη δεν είναι ηλεκτρονικό, λειτουργεί με την πίεση.
Υπάρχει περίπτωση να εκτονώνει την πίεση στην αλλαγή απο 1η σε 2α και μετα να μην μπορεί να γεμίσει?
Δηλαδή αν κουμπώσει 2α και πέσει στις 3-4.000στροφές όπου ο κινητήρας έχει κάποια χ κατανάλωση αέρα, ο κομπρέσσορας να μην μπορεί να σπρώξει τόσο παραπάνω αέρα ώστε να ανεβάσει 0,5bar? O Λευτέρης έχει ιντερκούλερ και την παλιά εισαγωγή που αυξάνουν το μήκος των σωληνώσεων.
-
-
ας δοκιμασει να σφιξει το by pass και να του αλλαξει την πιεση. Εστω δηλαδη οτι θα το ρυθμισει για να σηκωσει 1 μπαρ (λεμε τωρα) και να δει τι πιεση θα σηκωσει στις αλλες ταχυητητες. Με την προυποθεση κι ολας οτι αρκει το μεγεθος της τροχαλιας γι αυτη την πιεση
-
-
εχθες δοκιμασα να γεμισω την τεταρτη, σε κατηφορικη ευθεια..γεμισε κανονικα εως τις 5χιλ στροφες στο 0,45-0,5 μπαρ....θα δοκιμασω και την 2α-3η σε κατηφορα... να δω τι παιζει! τωρα ειναι που μπερδευτηκα τελειως....
-
Ετικέτες Θέματος
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP