Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Θα καταθεσετε πινακιδες?

Ψήφισαν
83. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • ναι

24 28,92%
  • οχι

59 71,08%
Σελίδα 227 από 276 ΠρώτηΠρώτη ... 127177217225226227228229237 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 2.261 έως 2.270 από 3261

Θέμα: Τέλη κυκλοφορίας-Εκτακτη εισφορα-καταθεση πινακιδων

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Όλα μας τα λεφτά στους Quandt...!
    Rides
    1

Προεπιλογή

Eγώ είχα ψηθεί άσχημα για F10 520d μετά το τριήμερο που το είχα στη διάθεσή μου... ήθελα να κάψω όλο το πετρέλαιο που του έβαλα και δεν καιγόταν με τίποτα...και όλη την ώρα σανίδα και το μοτέρ στο sport+...αφού απορούσα γιατί να υπάρχει και πρόγραμμα eco pro....και ποιότητα, και άνεση σε κάθε είδους δρόμο, και καλή ροπή για άνετα ρεπρίζ, και λίγο βάρκα στις στροφές, και και και...

....Μέχρι που παρέδωσα το F10 και έβγαλα μία βόλτα το Μ3....αυτά τα αυτοκίνητα δεν τα δίνεις κατέληξα...δεν τα σκοτώνεις για να ακριβολογήσω...(εκτός ανάγκης)
    "There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]

2. The Following 13 Users Say Thank You to EVERGET For This Useful Post:

alexm (09-05-13), bill_m3 (12-05-13), Leonidas_E39 (10-05-13), Nikos (09-05-13), nikos1400 (13-05-13), ntinos (09-05-13), PANOS-E60 (09-05-13), pilot (09-05-13), Ptboul (09-05-13), S8N (09-05-13), Stathis (09-05-13), STREETRACING (13-05-13), vagmag (09-05-13)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Η ουσία είναι σ' αυτό που γράφει ο Νάσος: Αν έχεις κάτι ιδιαίτερο, δεν το δίνεις εκτός κι αν ζορίσεσαι πολύ. Εγώ πάλι έχω ένα οικογενειακό Ε60 το οποίο δε με ζορίζει τόσο ώστε να το δώσω ενώ δεν έχει κάτι το ανεπανάληπτο ώστε να το κρατήσω. Εκείνο που δεν αντέχω είναι η σπατάλη. Με ένα οικονομικότερο αυτοκίνητο για τις καθημερινές μετακινήσεις, θα μπορούσα να εξοικονομίσω αρκετά χρήματα. Τη δουλειά που κάνει το Ε60 πέντε-δέκα φορές το χρόνο την κάνει μια χαρά και το Ε53.

4. The Following 5 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

alexm (09-05-13), EVERGET (09-05-13), PANOS-E60 (09-05-13), Stathis (09-05-13), vagmag (09-05-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

δίκαιο φορολογικό σύστημα;;;;

Συγνώμη που γελώ, αλλά δυστυχώς μόνο γέλιο μου φέρνει αυτή η λέξη. Η ιστορία και η πραγματικότητα αυτό έχει δείξει κι αυτό εξακολουθεί να δείχνει.

Τι πιστεύω ότι θα γίνει: θα πληρώσει το polo, το audi 1.8, το mercedes 1.8 περισσότερα και θα εξακολουθήσει και το Μ5 να πληρώνει ετήσια το 1/3 της αξίας του.

Δεν τρέφω καμιά ελπίδα σε κανένα σύστημα. Απορώ πως τρέφετε εσείς ελπίδες σε μια χώρα υπο οικονομική κατοχή.

Rides
    2

Προεπιλογή

δικιο εχεις να γελας, δεν σε αδικω κι εγω τα ιδια αισθηματα εχω και χειροτερα.

απλα στηριζομαι στο γεγονος οτι η φορολογια βασει κυβικων (μοναδικη χωρα στον κοσμο αν δεν κανω λαθος) εχει οδηγησει σε αδιεξοδο πλεον, εκ των πραγματων δεν μπορει να συνεχιστει για πολυ.

αν το συστημα γινει μεσω αξιων, δεν θα μπορει να φορολογηθει το Μ5 με το 1/3 της αξιας του, θα φορολογηθει οσο φορολογειται οποιοδηποτε αυτοκινητο 17 χιλιαδων ευρω.
    ή οση ειναι η μεση αξια του τελος παντων, η οποια δεν ειναι τοση ωστε να δινει φορο 5-6 χιλιαδων οτι συστημα και να μπει.

Rides
    0

Προεπιλογή

Συγνώμη πιστεύεις ότι το Μ5 θα φορολογηθεί με αξία 17000 ευρώ;;

Εγώ γιατί νομίζω ότι θα πουν: πόσο πουλιέται; 150.000 ευρώ; Μάλιστα

-10% για κάθε χρόνο παλαιότητας.

Μου φαίνεται τραγελαφικό να πληρώνει φόρο το Μ5 όσο ένα polo. Είναι δυνατόν να αφήσουν να τους ξεφύγουν λεφτά από Μ5;;;;;

Περιοχή
    ΑΝΩ ΜΕΛΙΣΣΙΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο friendgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συγνώμη πιστεύεις ότι το Μ5 θα φορολογηθεί με αξία 17000 ευρώ;;

Εγώ γιατί νομίζω ότι θα πουν: πόσο πουλιέται; 150.000 ευρώ; Μάλιστα

-10% για κάθε χρόνο παλαιότητας.

Μου φαίνεται τραγελαφικό να πληρώνει φόρο το Μ5 όσο ένα polo. Είναι δυνατόν να αφήσουν να τους ξεφύγουν λεφτά από Μ5;;;;;
    Eννοειται ετσι θα γινει. Κατ αρχας, το 80%+ των αυτοκινητων που υπαρχουν στην Ελλαδα σε κυκλοφορια εχει πραγματικη αξια κατω απο 30.000 ευρω. Αν λοιπον θεωρησουμε οτι τα ακριβα αυτοκινητα εχουν αξια απο 30.000 ευρω και πανω τοτε τα περισσοτερα θα ειναι εκτος φορολογησης, πραγμα που δε παιζει με τιποτα.
    Θα γινει οτι και με τις αντικειμενικες: Υψηλοτερες απο τις πραγματικες. Ή σαν τα τεκμηρια: Τοσο τα βαζουμε γιατι τοσα μας λοιπουν

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Angry

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο mikegr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Eννοειται ετσι θα γινει. Κατ αρχας, το 80%+ των αυτοκινητων που υπαρχουν στην Ελλαδα σε κυκλοφορια εχει πραγματικη αξια κατω απο 30.000 ευρω. Αν λοιπον θεωρησουμε οτι τα ακριβα αυτοκινητα εχουν αξια απο 30.000 ευρω και πανω τοτε τα περισσοτερα θα ειναι εκτος φορολογησης, πραγμα που δε παιζει με τιποτα.
    Θα γινει οτι και με τις αντικειμενικες: Υψηλοτερες απο τις πραγματικες. Ή σαν τα τεκμηρια: Τοσο τα βαζουμε γιατι τοσα μας λοιπουν
    Το Autobusiness «απασφαλίζει» την χειροβομβίδα των Εργοστασιακών Αξιών στα αυτοκίνητα που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να καλύπτουν ακόμη και ισοδύναμα πολλών δισ. ευρώ!

Οι Εργοστασιακές Αξίες των αυτοκινήτων αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό για τις εισαγωγικές εταιρείες αλλά και για την Υπηρεσία Αξιών του Τελωνείου. Αλλωστε μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως ο Σύνδεσμος των Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος έχει επιχειρήσει πολλές φορές με εισαγγελική παραγγελία να πάρει τις εργοστασιακές αξίες αλλά ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Αξιών αρνήθηκε παραπέμποντας τους στο υπουργείο Οικονομικών! Ολα τα παραπάνω βέβαια σε ένα άλλο κράτος της ΕΕ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να είχε εξελιχθεί με αυτό τον τρόπο. Αλλά τελικά στην Ελλάδα όλα γίνονται...

Οταν όμως η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα ώστε να μην περικόψει και άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων δεν είναι δυνατόν να εξακολουθούν κάποιες εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων να αγοράζουν από το εργοστάσιο ένα μοντέλο έναντι μόλις 19.500 ευρώ και με πληρωμένους τους Φόρους η τιμή του να κυμαίνεται στις 33.500 ευρώ ενώ η Λιανική Τιμή διάθεσης του συγκεκριμένου μοντέλου να ανέρχεται στις 115.000 ευρώ! Ελεος...

Το Autobusiness έχει στην διάθεσή του όλες τις εργοστασιακές Αξίες των αυτοκινήτων ωστόσο αρχικά δεν θα προβούμε στην δημοσιοποίησή τους μέχρι το υπουργείο Οικονομικών να λάβει τα μέτρα που πρέπει και επιτέλους να φορολογηθούν τα αυτοκίνητα με έναν δίκαιο τρόπο που θα λαμβάνονται υπόψιν τα κυβικά του κινητήρα αλλά οι αξίες λιανικής. Παράλληλα θα σταματήσει η άδικη μεταχείριση μεταξύ καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ ώστε οι καταναλωτές να έχουν επιλογή καθώς αυτή τη στιγμή οι εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ από άλλο κράτος μέλος είναι απαγορευτικές...

Επίσης θα τονίσουμε πως δεν έχουν όλες οι εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων τόσο χαμηλές Εργοστασιακές Αξίες αλλά κάποιες πραγματικά προκαλούν τόσο τις υπόλοιπες εισαγωγικές δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό ενώ παράλληλα δημιουργούν τεράστιο έλλειμμα στα δημοσιονομικά έσοδα.

Παραδείγματα

Οι Εργοστασιακές Αξίες των αυτοκινήτων αποτελούν βασικό παράγοντα για την καταβολή του Τέλους Ταξινόμησης, του ΦΠΑ αλλά και του Φόρου Πολυτελείας. Κάποιες εισαγωγικές εταιρείες καταφέρνουν με έναν μοναδικό τρόπο να παρουσιάζουν τιμολόγια αγοράς από το εργοστάσιο τόσο χαμηλά που πραγματικά αν τα δει κανείς αμέσως θα αντιληφθεί πως στην Ελλάδα οι τιμές απόκτησης των ΙΧ τινάζουν στον αέρα τις πολυετείς έρευνες των εργοστασίων για την παραγωγή αυτοκινήτων αξίας 5.000 ή ακόμη και 3.000 ευρώ που μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να υλοποιήσουν!

Παράλληλα δεν είναι δυνατόν κάποιες εισαγωγικές να έχουν μικτό κέρδος 2.000 ή 4.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο και καποιες άλλες τουλάχιστον 10.000 ευρώ ή 15.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο! Από την άλλη μεριά οι εξουσιοδοτημένοι έμποροι των εισαγωγικών σύμφωνα μάλιστα και με το Σύνδεσμο Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος κερδίζουν από 80 έως 200 ευρώ σε ένα μικρό αυτοκίνητο ενώ στα μεγαλύτερα το κέρδος τους σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνά τις 2.000 ευρώ και μιλάμε για μοντέλα με Λιανικές Τιμές άνω των 50.000 ευρώ. Αν πάλι υπολογίσει κανείς το κέρδος κάποιας εισαγωγικής σε ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας που αγγίζει τις 15.000 ευρώ καθώς η αξία του συγκεκριμένου ΙΧ κυμαίνεται στις 7.000 ευρώ και με τους φόρους πληρωμένους ανέρχεται στις 10.000 ευρώ και διατίθενται στην ελληνική αγορά έναντι 25.000 ευρώ (!) τότε η προμήθεια του ντίλερ της η οποία είναι μόλις 500 ευρώ φαντάζει... ψίχουλα!

Ειδικότερα στα αυτοκίνητα πόλης με κινητήρες έως 1.000 κ.εκ. οι Εργοστασιακές Αξίες ξεκινούν για κάποιες εισαγωγικές σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα της τάξης των 4.000 ευρώ κάτι το οποίο σημαίνει πως με τους φόρους πληρωμένους το κόστος δεν ξεπερνά τις 6.000 ευρώ. Ομως τα μοντέλα των συγκεκριμένων εισαγωγικών εταιρειών πωλούνται έναντι 9.500-11.000 ευρώ!

Σε άλλο μοντέλο με εργοστασιακή αξία περίπου στις 10.000 ευρώ το Τέλος Ταξινόμησης ανέρχεται σε 1.229 ευρώ ενώ ο ΦΠΑ σε περίπου 2.300 ευρώ. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με περίπου 13.500 ευρώ έχει εκτελωνιστεί. Ωστόσο η λιανική του τιμή κυμαίνεται στις 20.000 ευρώ!

Σε άλλο αυτοκίνητο Λιανικής Αξίας πάνω από 30.000 ευρώ η εισαγωγική παρουσιάζει ως Εργοστασιακή Αξία ποσό μικρότερο των 6.000 ευρώ! Πρακτικά σημαίνει πως το συγκεκριμένο μοντέλο με κατατεθημένα το Τέλος Ταξινόμησης και τον ΦΠΑ δεν ξεπερνά τις 9.000 ευρώ! Μέχρι τις 30.000 ευρώ λείπουν περίπου 21.000 ευρώ...

Ανεβαίνοντας ακόμη μια κατηγορία θα δει κανείς το πραγματικό «όργιο» που πραγματοποιείται από κάποιες εισαγωγικές καθώς υπερπολυτελές μοντέλο με αξία Λιανικής πάνω από 70.000 ευρώ εκτελωνίζεται με Εργοστασιακή Αξία κάτω των 12.000 ευρώ με αποτέλεσμα τόσο το Τέλος Ταξινόμησης όσο και ο ΦΠΑ να κυμαίνονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ενώ παράλληλα να μην επιβάλλεται ούτε Φόρος Πολυτελείας! Σύμφωνα με τους πίνακες του Τελωνείου το συγκεκριμένο μοντέλο θα πρέπει να καταβάλλει για Τέλος Ταξινόμησης και ΦΠΑ συνολικά κάτω από τις 8.500 ευρώ με αποτέλεσμα η Εργοστασιακή Αξία μαζί με τους Φόρους να κυμαίνονται κάτω από τις 20.000 ευρώ! Η διαφορά από την Λιανική κυμαίνεται σε περίπου 50.000 ευρώ...

Στην κατηγορία των super cars και υπερπολυτελών μοντέλων θα λέγαμε πως έχει χαθεί κάθε μέτρο καθώς αυτοκίνητα με Λιανική Αξία πάνω από 100.000 ευρώ εμφανίζονται με Εργοστασιακή Αξία ακόμη και κάτω από τις 20.000 ευρώ ώστε να μην τους επιβάλλεται ούτε Φόρος Πολυτελείας!

Αρχικά έχουμε κάποιο μοντέλο με εργοστασιακή αξία κάτω από τις 20.000 ευρώ στο οποίο το Τέλος Ταξινόμησης κυμαίνεται σε περίπου 9.500 ευρώ και ο ΦΠΑ σε 4.500 ευρώ. Το αυτοκίνητο μαζί με τον εκτελωνισμό του ανέρχεται σε λιγότερα από 34.000 ευρώ. Η Αξία Λιανικής του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ανέρχεται σε περισσότερα από 115.000 ευρώ!

Αλλο μοντέλο με πανίσχυρο κινητήρα εμφανίζεται με Εργοστασιακή Αξία κάτω από τις 40.000 με αποτέλεσμα αν καταβληθούν το Τέλος Ταξινόμησης και ο ΦΠΑ και το Φόρο Πολυτελείας να μην υπερβαίνει τις 83.000 ευρώ. Ωστόσο για να αποκτήσει κάποιος το συγκεκριμένο «ονειρικό» μοντέλο θα πρέπει να καταβάλλει περισσότερα από 230.000 ευρώ!

Μονόδρομος η φορολόγηση βάσει Λιανικής

Η φορολόγηση με βάσει την Αξία Λιανικής αποτελεί τη μοναδική λύση για την κυβέρνηση αν επιθυμεί πραγματικά να επιβάλλει Φόρους στους έχοντες και να σταματήσει να «αιμορραγεί» οικονομικά εξαιτίας των εκατοντάδων χιλιάδων καταθέσεων πινακίδων κυκλοφορίας.

Παράλληλα να το σύστημα της Αξίας Λιανικής υιοθετηθεί τόσο στα τεκμήρια όσο και στο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης τα δημοσιονομικά έσοδα θα αυξηθούν καθώς οι άρσεις ακινησιών θα γίνονται κατά χιλιάδες...

πηγή: autobusiness.gr
    θα τις δημοσιευσουν να τις μαθουμε κ εμεις??

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

10. The Following 3 Users Say Thank You to A8hnaios For This Useful Post:

apovas (13-05-13), Leonidas_E39 (13-05-13), Stathis (13-05-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Το ποιό δίκιο και σωστό ,είναι να υπάρξει φορολόγηση με το τη άλογα βγάζει το κάθε αμάξι !![ΟΧΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΙΜΟΙ ΙΠΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΡΑ] πόσα άλογα βγάζει ο κινητήρας !! Αυτό και μόνο είναι κατα την δίκη άποψη σωστό και δίκιο !!! Μέ αυτό τον τρόπο νομίζω ότι γίνεται και σε άλλες χώρες........ Δέν υπάρχει κάτι ποιό δίκιο και σωστό !!!!!

Rides
    0

Προεπιλογή

Μαλλον γινομαι κουραστικος....

Εδωσα το si 12.000 και εβαλα αλλα 2 χιλιαρικα και πηρα ενα κορσα τουρμποντηζελ.

Δεδομενης της εποχης και της αβεβαιοτητας του αυριο, νιωθω οτι ειναι η με διαφορα καλυτερη αγορα σε αυτοκινητο που εχω κανει.....

Απο τα μεσα Γεναρη περισυ μεχρι σημερα εχει κοψει 40.300 απροβληματιστα χιλιομετρα.

Φουλαρω Αναβυσσο Μ. Τεταρτη μεσημερι, παω στο χωριο, φορτωμενος μεχρι τα αυτια, με aircondition σε ολη την διαδρομη, απο κομβο Στερνας μεχρι Αρτεμισιο καρφωμενο το κοντερ στα 140 (δεν επεσε στα 139 ποτε), πηγα, βολταρα, γυρισα την Δευτερα προχτες εχοντας κανει 750χλμ, και ειχα ακομη να κανω αλλα 200....

Ναι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BMW, δεν ειναι κ@βλα οταν το οδηγω, ΔΕΝ καμαρωνω σαν το παγωνι, δεν, δεν δεν πολλα, αλλα τα 6+ χιλιαρικακια που "γλυτωσα" απο την χρηση (βενζινες, λαστιχα, σερβις τελη, ασφαλιες και χαρατσια) στο διαστημα που το εχω τα εκανα δαχτυλιδια για την γυναικα μου, και αυτο με φτιαχνει και με κανει να γουσταρω....

13. The Following 9 Users Say Thank You to ntinos For This Useful Post:

bill_m3 (12-05-13), individual (09-05-13), Konstantinos E60 (13-05-13), Nino (09-05-13), S8N (09-05-13), Stathis (09-05-13), STREETRACING (13-05-13), strof (09-05-13), trueno (09-05-13)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ntinos Εμφάνιση μηνυμάτων

Απο τα μεσα Γεναρη περισυ μεχρι σημερα εχει κοψει 40.300 απροβληματιστα χιλιομετρα.

Ναι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BMW, δεν ειναι κ@βλα οταν το οδηγω, ΔΕΝ καμαρωνω σαν το παγωνι, δεν, δεν δεν πολλα, αλλα τα 6+ χιλιαρικακια που "γλυτωσα" απο την χρηση (βενζινες, λαστιχα, σερβις τελη, ασφαλιες και χαρατσια) στο διαστημα που το εχω τα εκανα δαχτυλιδια για την γυναικα μου, και αυτο με φτιαχνει και με κανει να γουσταρω....
    εσυ κανεις αποσβεση λογω πολλων χιλιομετρων το χρονο.

εγω κανω συνολικα 10 χιλιαδες χιλιομετρα το χρονο, η γυναικα μου κανει 2500.
    αρα δεν μας συμφερει η επιπλεον δαπανη για αγορα αυτοκινητων με χαμηλη καταναλωση και φορολογια.

15. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

ntinos (09-05-13)

Σελίδα 227 από 276 ΠρώτηΠρώτη ... 127177217225226227228229237 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP