επισης ενα θεμα που με απασχολει αρκετα
ειναι τι να κανω με το τελικο καζανακι της εξατμησης!
εχουμε βαλει ενα στοχο γυρω στα 500αλογα
δεν ξερω αν το καζανι αντεξει!
επισης ενα θεμα που με απασχολει αρκετα
ειναι τι να κανω με το τελικο καζανακι της εξατμησης!
εχουμε βαλει ενα στοχο γυρω στα 500αλογα
δεν ξερω αν το καζανι αντεξει!
Το εργοστασιακό δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξει σε τέτοιες αποδόσεις που σκέφτεσαι.
Ή θα φτιάξεις κάτι custom η θα πάς σε έτοιμες λύσεις τύπου Superspint κλπ.
Εγώ φόρεσα όλο το σύστημα της SS απο εμπρός (με χταπόδι) μέχρι και τελικό με 200-άριδες καταλύτες αλλά κάνει θόρυβο, ωραίο σε ορισμένες περιστάσεις, αλλά κουραστικό. Βέβαια το Ζ3 δεν είναι τόσο μακρύ όσο το 46άρι άρα ο θόρυβος επιβαρύνεται στο Ζ3. Στο 46-άρι είναι σαφώς πιο ανεκτός.
Να φανταστείς, για να περιορίσω τον θόρυβο, έχω πάρει (thanks to NickM5) τα τελικά του Μ5 Ε39 και οραματίζομαι να τα φορέσω (το πώς είναι άλλη ιστορία).
δεν εχει να κανει αν θα αντεξει..αλλα αν θα φυμωνει την εξαγωγη.
αν θες να κανεις δουλεια σου , απλα φτιαξε ενα χειροποιητο σε καποιον εμπειρο εξατμισα, λεγοντας του τα spec του αμαξιου σου.
ο εξατμιση και ειδικα στο τουρμπο, δεν ειναι πυρηνικη φυσικη..και φυσικα δεν δικαιολογει τεραστια ποσο αγορας, εκτος και ειναι απο κανα πανακριβο μεταλλο(πχ τιτανιο)..
BILL007 (21-09-13), mormon (22-09-13), Nick bmwlover (07-04-14), Panos 316T (21-09-13), pilot (21-09-13)
ετσι ειναι, γι'αυτο και βλεπουμε σε αγωνιστικα κατευθειαν απο την εξαγωγη της τουρμπινας εναν μικρου μηκους σωληνα και τελος..στα ατμοσφαιρικα θελει ''καλη'' εξαγωγη..
Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.
BILL007 (21-09-13), mormon (22-09-13), Nick bmwlover (07-04-14)
Βαγγελη ο Χρηστος φοραει τελικο Bastuk Μ3 δεν ξερω αλλα εχω την εντυπωση πως θα αντεξει.
Φοραει τετοιο επειδη ειναι λουκ Μ3 το 330 του Χρηστου..
Εξατμιση θα χρειαστει να φτιαξει λογικα, αυτη που φοραει τωρα θα ειναι στενη..
Οποτε αναλογως τις νεες διατομες, θα εξαρτηθει αν το τελικο θα του ειναι ΟΚ ή θα πρεπει να φτιαξει αλλο..
Σιγουρα στο 46αρι η μονωση ειναι διαφορετικη απο το Ζ..
Εφοσον ομως θα φτιαχτει νεα εξατμιση θα μπορει ο εξατμισας να φτιαξει μεγαλα καζανια (μεσαιο-τελικο) για να μην κανει πολυ βαβουρα..
ΧΙΟΣ-CHIOS
mormon (21-09-13)
Τώρα που το σκέφτομαι (τί σκέφτομαι ο άνθρωπος...), ίσως θα μπορούσε να προσαρμόσει καμιά τιτανίου Akrapovich απο 335, η οποία είναι έτσι κι αλλιώς σχεδιασμένη για κινητήρα με turbo και έχει ανοχές για τέτοιες αποδόσεις.
Οταν υπάρχει turbo, νομίζω θέλει προσοχή και η "λεπτομέρια" του back pressure στο θέμα εξάτμιση.
BILL007 (21-09-13), imolarot (26-09-13), mormon (22-09-13), Nick bmwlover (07-04-14), Panos 316T (21-09-13), pilot (21-09-13), Thomelef (21-09-13)
500 αλογα???
Οκ, ειναι βεβαιο οτι ο δισκος δεν προκειτε να αντεξει σε τετοια αλογα, και φυσικα μιλαμε για ροπη τουλαχιστον 50.
sympether with chiefτης