Αρχικό μήνυμα απο
Thomelef
βασικά ρε παιδιά να λέμε και του στραβού το δίκιο οι τράπεζες είναι επιχηρήσεις.
το ότι έχει ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος και παραμυθιάζει τον ίδιο του τον εαυτό πως
μπορεί να τα έχει όλα(μεγάλο αυτοκίνητο - δικό του σπίτι - εξοχικό - ακριβές διακοπες -
κτλ κτλ κτλ), είναι το κύριο πρόβλημα. εγώ δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση πως
ο κόσμος εξαπατείτε απο τις τράπεζες όταν οι ίδιοι στρέφονται για να δανειστούν
γνωρίζοντας το τίμημα.
θυμάμαι κάποτε που βλέπαμε 320 και ήταν σα να βλέπαμε φεράρι. για Μ δε μιλάμε...
μόνο κάνας συγγενής που έμενε στη γερμανία.
εδώ πλέον μιλάμε ο καθένας θέλει να έχει δική του επιχήρειση.
το συμπέρασμα με τα οικονομικά του καθενός απο εμάς είναι ότι μας έφαγε η μεγαλομανία.
και για να τα λέμε και λίγο τα πράγματα απο άλλη πλευρά και να ξέρουμε και τι λέμε,
πολοί λόγο της πτώσης των τιμών των αυτοκινήτων έχουν μπεί στο τριπάκι αγοράς
///Μ3 Ε46 που πλέον το αγοράζεις με κάτω απο 30.000. χονδρικά απο εκεί και πέρα
θέλεις 1500 για ασφάλεια - 1000 για σήμα - 1300-1400 για σέρβις και αλλαγές λαδιών - 1300 για λάστιχα.
μιλάμε για περίπου 430 ευρώ μηνιαίως, χωρίς να βάζεις ούτε βενζίνες ούτε πιθανές φθορές ούτε τπτ.
τες πα μιλάμε με όλα μέσα για περίπου 700 ευρά το μήνα στην ξεφτίλα. πολά ή λίγα??μόνο για ένα αυτοκίνητο!!!
θα μου πείς οκ μπορείς να κάνεις την πιο φτηνή ασφάλεια που υπάρχει... παρακάλα όμως
να μη σου τύχει τπτ όμως γιατί θα στεναχωρεθείς.
παρ'όλα αυτά όμως πολύ μισθωτοί είναι ψημένοι στο να αγοράσουν ένα(δε γαμίς μωρέ 30.000 είναι σιγά τα λεφτά.ας κάνω τη κ@βλα μου και εγώ.σάμπως ο μπαγλαμάς ο γείτονας τι παραπάνω εχει απο μένα???).
για μένα ότι μα ότι και να ακούω είναι του κ@λου τα ενιάμερα ρε μάγκες. μεγαλομανία
μεγαλομανία μεγαλομανία.
απο εκεί και πέρα παγκόσμιες συνομωσίες και χρηματοπιστωτικά κέντρα μου ακούγονται
κινέζικα και δε πάει ο νούς μου το τι μπορεί να έχει γίνει ή το τι θα γίνει.
εμείς απλά θα καθόμαστε και θα λουζόμαστε τα αποτελέσματα των εξελίξεων.
όποιος ήταν συντηρητικός μέχρι τώρα θα τη βγάλει. όποιος τα ήθελε όλα τον ήπιε...
Δε βλέπεις φίλε μου, όλοι οι μισθωτοί έχουν και από μια Μ3, πάνε κάθε βράδυ στα μπουζούκια και γενικά είναι τόσο μεγαλομανείς που οι επιχειρηματίες, οι βιομήχανοι κλπ φαίνονται Ξανθόπουλοι μπροστά τους. 
Άσχημο πράγμα η γενικοποίηση και μερικοί, που απ'ό,τι φαίνεται δεν έχουν σχέση με το μέσο μισθωτό και το χαμιλόμισθο, έχουν πλήρη άγνοια και νομίζουν ότι οι τελευταίοι δεν τα βγάζουν πέρα γιατί είναι σπάταλοι, μεγαλομανείς κλπ. Ναι, υπάρχουν και αυτοί, αλλά είναι πολύ λίγοι και σίγουρα πολύ λιγότεροι από όσους νομίζουν, όσοι είναι έξω από το χορό και πολλές φορές, έχουν και συμφέροντα αντικρουόμενα από αυτά των μεσαίων-χαμηλών τάξεων. Για αναθεωρείστε λιγάκι κύριοι, δεν ξέρω σε ποια χώρα μεγαλομανών, σπάταλων και οικονομικά ασυνείδητων μισθωτών ζείτε, πάντως αυτή σίγουρα δεν είναι η Ελλάδα. Γι'αυτό, ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά που θα πούμε ότι δεν φταίνε (σε τεράστιο βαθμό) οι τράπεζες, αλλά ο άμυαλος που τις επισκέφτηκε, γιατί όταν θα βρεθούμε στη θέση του άμυαλου αυτού και δε μας πάνε καλά οι δουλειές, ή πάθουμε κάποια προσωπική ατυχία και η τράπεζα αποκαλύπτοντας το πραγματικό κυνικό και στιγνό της πρόσωπο, μας πάρει ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, τότε θα καταλάβουμε ότι ο άμυαλος και μεγαλομανής που νομίζαμε μέχρι πρότινος, είναι συνήθως κάποιος που δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα εξαιτίας της ισχνής οικονομικής κατάστασης, των μέτρων πείνας του κράτους, κάποιων προσωπικών ατυχιών και σίγουρα, όχι κάποιος που πήρε Μ3, την έντυσε με φουλ δέρμα, έβαλε και 20άρες ζάντες και πήγαινε κάθε βράδυ στον Κιάμο, με μισθό 1000-500 ευρώ το μήνα.
Πιστεύω πάντως, ότι κάθε νοήμων άνθρωπος δε χρειάζεται να βιώσει και ο ίδιος μια άσχημη κατάσταση για να την καταλάβει, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό. Και λυπάμαι που μερικοί, υπερασπίζονται τράπεζες, βιομηχάνους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και γενικά τον πλούτο, ενώ βλέπουμε σε τι κατάσταση έχουν φέρει τόσο τη χώρα μας, όσο και τους λαούς της, πάλαι ποτέ κραταιάς και οικονομικά παντοδύναμης, δύσης. Μόνο τους πολιτικούς ξέρουμε να βρίζουμε όλοι (και καλά κάνουμε), αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτούς και υποκινούν τις κινήσεις και τις αποφάσεις τους, τους αφήνουν επιδεικτικά μερικοί στο απυρόβλητο, μεταθέτοντας ευθύνες στο λαό, γενικεύοντας κάποιες μεμονωμένες καταστάσεις (μεγαλομανία που λέγαμε) και χάνοντας την ουσία του προβλήματος, που είναι το φαύλο τραπεζικό και οικονομικοπολιτικό σύστημα, το οποίο στοχεύει στο άκρατο κέρδος και δεν διστάζει να ισοπεδώνει ανθρώπους, κοινωνίες και αξίες για να το επιτύχει. Μόνο οι μύωπες και συμμέτοχοι στο καθεστώς αυτό, δεν το βλέπουν (οι δεύτεροι, για την ακρίβεια, κάνουν ότι δεν το βλέπουν), όλοι οι υπόλοιποι το αισθανόμαστε καθημερινά και είναι καιρός πια να εναντιωθούμε στη ανθρωποφάγα και στρεβλή κατάσταση που επικρατεί, με ό,τι μέσο διαθέτουμε.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong