Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Ποιο Ελαστικό θα Βάζατε σε Μ///?

Ψήφισαν
38. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • ContiSportContact 3

16 42,11%
  • Goodyear Eagle F1 (Asymetric)

12 31,58%
  • Michelin PILOT SPORT 3

11 28,95%
Δημοσκόπιση Πολλαπλής Επιλογής
Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 37

Θέμα: Ποια Ελαστικα θα Βαζατε?

Περιοχή
    Zimbabwe
    Rides
    1

Smile

Έχω βάλει εδώ και 15.000χλμ τα Uniroyal Rainsport2 σε διάσταση 215/45/17w σε 120i.
    Προσωπικά κάνω πολλά ταξίδια και θέλω ένα λάστιχο που να κρατάει εκεί που το χρειάζομαι, σε συνθήκες επικίνδυνες, δηλαδή στο βρεγμένο (υδρολίσθηση, εναλλαγή υγρού οδοστρώματος με λίγα νερά και σημεία που έχει "κρατήσει" περισσότερα κλπ).... και εκεί το λάστιχο αυτό δεν έχει αντίπαλο... είναι σαν να πατάς σε στεγνό. (στη βροχή είναι κλάσεις ανώτερο από τα continental sc3 που είχα).
    Όταν τα αλλάξω, πάλι τα ίδια θα βάλω...

...σε βρεγμένο σώζει ζωές...

Αρνητικό σημείο: αν κάνετε συχνά παντιλίκια ή μπαίνετε σε πίστα με τα λάστιχα που χρησιμοποιείτε στο δρόμο, τότε δεν θα αντέξουν για πολλά χιλιόμετρα σε σύγκριση με άλλα με σκληρότερη γόμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είστε πολύ ικανοποιημένοι... ... και στην βροχή το λάστιχο αυτό απλά δεν υπάρχει !
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 120ie87 : 02-09-11 στις 04:21

2. The Following 2 Users Say Thank You to 120ie87 For This Useful Post:

joseph (23-09-11), Ptboul (02-09-11)

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Εγω στο Ζ4 φοραω τα Pzero Rosso εδω κ 10.000 χλμ και οι εντυπωσεις μου ειναι θετικοτατες.
    Δεν εχω οδηγησει πολυ στο βρεγμενο αλλα στο στεγνο το θεωρω κορυφαιο.
    Δινει στον οδηγο την αυτοπεποιθηση και τη σιγουρια να πιεσει λιγο παραπανω και να παει τελικα γρηγοροτερα ειδικα σε δρομους με κλειστες στροφες.

Περιοχή
    Κατερινη-Νεοι Πόροι
    Rides
    2

Προεπιλογή

απο προσωπική εμπειρια δεν θα εβαζα ποτε brigestone,δεν λεω καλο λαστιχο αλλα ξερενετε πολυ γρηγορα και ενω εχει ψωμι ακομα επανω του το πετας γιατι γλυστραει υπερβολικα(το ιδιο ακριβως εχω βιωσει και στα φορτηγα)και ετσι δεν τα ξανα εβαλα ποτε.....

οι τελευταιες 4 τετραδες που εχω αλλαξει σε λαστιχα στα αυτοκινητα μου ειναι ολα conti και δεν τα αλλαζω με τιποτα.
    εχω λιωσει δυο τετραδες sport contact 2 και αλλες δυο σε sport contact 3.
    σε λιγο καιρο θελω λαστιχα τωρα δεν υπαρχει περιπτωση να μην βαλω τα 5αρια....!!!!εχω κλειδωσει εκει και δεν πιστευω να ξανα αλλαξω μαρκα.

5. The Following User Says Thank You to scania124 For This Useful Post:

Kostas_1 (02-09-11)

Περιοχή
    Kalamata
    Rides
    0

Προεπιλογή

Φίλοι μου σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μου,

Μακάρι να είχαμε 2 τετράδες ζαντολαστιχα, χειμερινά και καλοκαιρινά, δυστυχώς πολύ λίγοι από εμάς έχουν αυτή τη δυνατότητα!
    Σίγουρα ένα καθαρά βρόχινο λάστιχο είναι καλύτερο από ένα καλοκαιρινό στο βρεγμένο και το αντίστροφο!

Τώρα καλώς ή κακώς στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα νότια δεν έχουμε τις βροχές κάποιον βόρειων χωρών, αλλά θέλουμε ένα λάστιχο που να πατάει και στο βρεγμένο.

Κατά την ταπεινή μου άποψη το όριο ηλικίας ενός λάστιχου είναι τα 15000χλμ, μετά από εκεί σίγουρα έχει χάσει τις ιδιαιτερότητες του αν υπολογίσεις και το χρόνο που έχει περάσει μέχρι να κάνεις αυτά τα χιλιόμετρα!

Σύμφωνα με το παρακάτω σαιτ,
    https://www.tyrereviews.co.uk/
    Και κοιτάζοντας συγκεκριμένα για Μ5 Ε39 που έχω άποψη έχει την εξής κατάταξη:

Michelin Pilot Sport PS2 88%
    Continental WinterContact TS 830 P 88%
    Vredestein Ultrac Sessanta 87%
    Hankook Ventus S1 evo 80%
    Toyo R888 80%
    Falken FK452 77%
    Goodyear Eagle F1 GSD3 70%
    Yokohama S Drive 66%

Βέβαια η παραπάνω κατάταξη δεν είναι και τόσο αντικειμενική για εμάς αφού ο κυρίως όγκος αφορά βόρειες χώρες με διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες από εμάς, που να δει η Γερμανία το καλοκαίρι τη θερμοκρασία που φτάνει το οδόστρωμα στην Ελλάδα έτσι χαλαρά!

Περιοχή
    Kalamata
    Rides
    0

Προεπιλογή

Ίσως να δοκίμαζα και εγώ το ContiSportContact™ 5 P αλλά δυστυχώς από ότι βλέπω στο σαιτ τους δεν έχουν μεγάλη γκάμα διαστάσεων, ή τουλάχιστον δεν έχουν τη δική μου διάσταση (245/40/18 & 275/35/18)!

https://www.conti-online.com/generat...p,tabNr=4.html

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Ειναι σιγουρα και θεμα 'γουστου'...
    Ο καθενας κανει διαφορετικη χρηση στο αυτοκινητο του.
    Το να παρει καποιος που μπαινει σε ολες τις στροφες με τις παντες βροχινο ελαστικο ειναι χαζο αλλα και απο την αλλη ειναι ανουσιο να βαλεις Pzero στο αυτοκινητο που μεταφερεις τα παιδια σου σχολειο-φροντιστηριο.

Εκτος απο τα Pzero rosso που φοραω, εχω θετικη αποψη για τα Dunlop SportMaxx. Δεν μου αρεσαν καθολου τα runflat της Bridgestone οπως και τα Michelin ps2.

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο andreas110080 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ίσως να δοκίμαζα και εγώ το ContiSportContact™ 5 P αλλά δυστυχώς από ότι βλέπω στο σαιτ τους δεν έχουν μεγάλη γκάμα διαστάσεων, ή τουλάχιστον δεν έχουν τη δική μου διάσταση (245/40/18 & 275/35/18)!

Για μενα το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις ενα τηλεφωνο το λαστιχα σου να του δωσεις τις διαστασεις σου και να σου πει τι επιλογες εχεις και το κοστος της καθεμιας.
    Περα απο το τι λεει ο καθενας μας ειναι σημαντικη και η σχεση κοστους-αποδοσης. Αν αλλαζεις λαστιχα καθε χρονο καθε διαφορα στην τιμη ειναι σημαντικη.

Περιοχή
    Κατερινη-Νεοι Πόροι
    Rides
    2

Προεπιλογή

τι να πω ......παντως η conti ειναι απο τις λιγες εταιριες που εχουν την μεγαλυτερη γκαμα σε διαστασεις...

Περιοχή
    ΚΙΛΚΙΣ
    Rides
    0

Προεπιλογή

Φίλοι μου σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μου,

Μακάρι να είχαμε 2 τετράδες ζαντολαστιχα, χειμερινά και καλοκαιρινά, δυστυχώς πολύ λίγοι από εμάς έχουν αυτή τη δυνατότητα!
    Σίγουρα ένα καθαρά βρόχινο λάστιχο είναι καλύτερο από ένα καλοκαιρινό στο βρεγμένο και το αντίστροφο!

Τώρα καλώς ή κακώς στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα νότια δεν έχουμε τις βροχές κάποιον βόρειων χωρών, αλλά θέλουμε ένα λάστιχο που να πατάει και στο βρεγμένο.

Κατά την ταπεινή μου άποψη το όριο ηλικίας ενός λάστιχου είναι τα 15000χλμ, μετά από εκεί σίγουρα έχει χάσει τις ιδιαιτερότητες του αν υπολογίσεις και το χρόνο που έχει περάσει μέχρι να κάνεις αυτά τα χιλιόμετρα!

Σύμφωνα με το παρακάτω σαιτ,
    https://www.tyrereviews.co.uk/
    Και κοιτάζοντας συγκεκριμένα για Μ5 Ε39 που έχω άποψη έχει την εξής κατάταξη:

Michelin Pilot Sport PS2 88%
    Continental WinterContact TS 830 P 88%
    Vredestein Ultrac Sessanta 87%
    Hankook Ventus S1 evo 80%
    Toyo R888 80%
    Falken FK452 77%
    Goodyear Eagle F1 GSD3 70%
    Yokohama S Drive 66%

Βέβαια η παραπάνω κατάταξη δεν είναι και τόσο αντικειμενική για εμάς αφού ο κυρίως όγκος αφορά βόρειες χώρες με διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες από εμάς, που να δει η Γερμανία το καλοκαίρι τη θερμοκρασία που φτάνει το οδόστρωμα στην Ελλάδα έτσι χαλαρά!

φυσικα και η συγκριση με τα τεστ που γινοντε στη γερμανια,σουηδια κλπ..
    δεν εχει καμια σχεση με τους ελληνοκους δρομους,οι οποιοι ειναι μονο για πατιναζ και οχι για αυτοκινητα.......
    οσοι εχουν παει ειδικα στις 2 αυτες χωρες και εχουν δει για τι οδοστρωμα μιλαμε,θα καταλαβουν καλυτερα τι εννοω.........μιλαμε για πολυ σπιρωτους δρομους......οπου εκει ειναι που χρειαζεται το σκληρο πελμα.....
    εκει ας πουμε αποκλειεται να εβαζα τα ροσο.....η καποιο αλλο μαλακο πελμα.
    ετσι και για την ιστορια.......εχω διαβασει στο βιβλιο της μπεμπας οτι προτηνεται το DUNLOP οπου ηταν και εργοστασιακη τοποθετηση και συγκεκριμανα το SP SPORT 2000......
    οταν ηρθε το οχημα απο γερμανια φορουσε αυτα.....
    τα οποια ηταν μηνων τοτε και τακουνι πανω απο το 80%....
    αποτελεσμα------μπορουσα να σπινιαρω,οση ωρα ηθελα για πααααααρα πολλα μετρα.....
    αν με βλεπατε θα νομιζατε οτι εχω πανω απο 500 αλογα (που λεει ολογος)χαχαχα
    με τα ροσο....απλα καμια σχεση!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη individual : 02-09-11 στις 12:13

Rides
    0

Προεπιλογή

Σιγουρα οι δρομοι μας δεν εχουν σχεση με αυτους της ευρωπης .Ομως η επιλογη του ελαστικου νομιζω πως δεν βασιζεται σε αυτο αλλα στο θεμα οδηγικης χρησης.Ετσι αν καποιος οδηγει ενα αυτοκινητο μεσα στην πολη με χαμηλες ταχυτητες πρεπει να βρει ενα ελαστικο με χαμηλο δεικτη ταχυτητας για να ζεσταινεται γρηγορα .Αν καποιος χρησιμοποιει το οχημα πιο πολυ σε ταξιδια κ αναπτυσει μεγαλες ταχυτητες ,τοτε σιγουρα χρειαζεται λαστιχο με μεγαλο δεικτη ταχυτητας για να αντεχει στις πιεσεις κ την γρηγορη περιστροφη.Η μαλακη γωμα ειναι καλυτερη απο μια σκληρη γιατι το λαστιχο γατζωνει καλυτερα στην ασφαλτο .Τελος μιας κ στην χωρα μας δεν εχουμε ουτε την υποχρεωση αλλα ουτε κ την ανεση να χρησιμοποιουμε χειμερινα κ καλοκαιρινα στις αντιστοιχες εποχες ,επιλεγουμε αυτα που αντεχουν κ εχουν καλυτερα αποτελεσματα στη βροχη-λογω των δρομων μας .Η τιμη εχει να κανει με την τσεπη μας...

13. The Following User Says Thank You to Z-man For This Useful Post:

120ie87 (02-09-11)

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP