Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 28

Θέμα: [E34] Ένας θρύλος συνεχίζει και μου πίνει το αίμα...

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Jimmakos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έλα να τα πούμε πριβέ γιατί θα πέσει λογοκρισία.....
    Εκτος και αν συζητησετε για οπλα, παρανομες ναρκωτικες ουσιες, φονο η και βιασμο, δεν βλεπω το λογο να λογοκρινω κατι Τζιμακο.

2. The Following 3 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

giannis_compact (07-08-11), imolarot (07-08-11), Stathis (07-08-11)

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

αυτό εννοώ .Δεν έχω σκοπό να πάρω και να το φτιάξω ,ίσα ίσα το έγραψα να ξεσκάσω και απλά , να αντέξει λίγο ακόμα όχι πολύ ακόμα.

Ερώτηση βλέπω στα εγχειρίδια...

Lubricants and fluids

Manual transmission* . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Gear oil, viscosity SAE 80 to API-GL4, or single-grade mineral-based
    engine oil, viscosity SAE 20, 30 or 40 to API-SG
    Automatic transmission . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Dexron ll type ATF

Το δικο μου ειναι το 2ο Automatic δηλαδή ΚΑΙ εχει χωρητικοτητα την εξης

Automatic transmission (refill)
    3-speed . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2.0 litres
    4-speed . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3.0 litres

Ηθελα να πω το εξης...

Αυτο πρεπει να το βρω ετσι η ειναι οπως το 80/90 ? Γιατι αλλο ,80/90 απο οτι ψαχνω και αλλο το συγκεκριμενο Dexron II ATF .

Οποτε τι να βαλω απο τα 2 και τι να ψαξω πιο ειναι το σωστο?
    Στο μυαλο μου κυκλοφορει ενα αγχος και μπολικη στεναχωρια ....

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

όλα αυτα βγήκαν απο το REALOEM ,με τον αριθμό πλαισίου μου.

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

οεο ? καμία απάντηση ρε παιδιά ?

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Πλιζζζζζζζζζζζζζ κάποιος να απαντήσει στο τελευταίο που έγραψα για τα λάδια του αυτόματου κιβωτιουυυυυυ ....

(Σόρρυ για το σπαμ ,αλλά θέλω να τα παραγγείλω , για να γίνει η αλλαγή γιατί στο τέλος θα μου μείνει !)

Rides
    0

Προεπιλογή

Όσο και να θέλω να ΜΗΝ το παραδεχτώ ο Σταμάτης έχει εν μέρει δίκιο.

Είχα και εγώ παλιό αμάξι και θα σου πω την εμπειρία μου.

ΚΑΝΕΝΑΣ μηχανικός σοβαρός η μη ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ σοβαρά με το αμάξι σου, ΚΑ ΝΕ ΝΑ Σ , και ας λέει ο καθένας ό,τι μα ό, τι θέλει.

Τα παλιά αμάξια ΠΡΕΠΕΙ να τα ξέρει ΠΡΩΤΑ ο ιδιοκτήτης και να μπορεί ο ΙΔΙΟΣ να ασχοληθεί. Από ότι βλέπω έχει αρκετά θέματα τα οποία για να φτάσουν σε αυτή την κατάσταση απλά είχαν αφεθεί στην μοίρα τους, δημιουργώντας και άλλα θέματα τα οποία θέλουν αρκετό ψάξιμο και για να βρεθούν και για να επιδιορθωθούν. Και το ψάξιμο σημαίνει χρήματα. Για να μην πω για την επιδιόρθωση.

Οπότε αν δεν έχεις ΑΡΚΕΤΟ προσωπικό χρόνο να δώσεις ΠΡΕΠΕΙ να δώσεις αρκετό μαρούλι για να στρώσει το όχημα.

Και Jimmako τα παλιά αυτοκίνητα όταν φτάνουν να ζητάνε περισσότερα από όσο μπορεί να δώσει ο ιδιοκτήτης ΧΩΡΙΣ να επηρεάσει τον τρόπο ζωής του, πάνε για παλιοσίδερα. Όλα τα άλλα είναι χαζομάρες. Οι καιροί είναι δύσκολοι για να πετάμε χρήματα σε τέτοιους συναισθηματισμούς.

Ειδικά όταν με 3 - 4 χιλ ¤ μπορεί να πάρει ένα μικρό ΜΕΤΑ του 2000 μοντέλο, ή και με 5 - 6 μπορεί να βρει και Ε46 δεν το συζητώ καν. Και όλα τα παραπάνω έχουν 15 φορές περισσότερη παθητική ασφάλεια από ένα Ε34.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

8. The Following 3 Users Say Thank You to oldcarskickass For This Useful Post:

nikos1400 (15-08-11), S8N (15-08-11), Stathis (08-08-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο oldcarskickass Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όσο και να θέλω να ΜΗΝ το παραδεχτώ ο Σταμάτης έχει εν μέρει δίκιο.

Είχα και εγώ παλιό αμάξι και θα σου πω την εμπειρία μου.

ΚΑΝΕΝΑΣ μηχανικός σοβαρός η μη ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ σοβαρά με το αμάξι σου, ΚΑ ΝΕ ΝΑ Σ , και ας λέει ο καθένας ό,τι μα ό, τι θέλει.

Τα παλιά αμάξια ΠΡΕΠΕΙ να τα ξέρει ΠΡΩΤΑ ο ιδιοκτήτης και να μπορεί ο ΙΔΙΟΣ να ασχοληθεί. Από ότι βλέπω έχει αρκετά θέματα τα οποία για να φτάσουν σε αυτή την κατάσταση απλά είχαν αφεθεί στην μοίρα τους, δημιουργώντας και άλλα θέματα τα οποία θέλουν αρκετό ψάξιμο και για να βρεθούν και για να επιδιορθωθούν. Και το ψάξιμο σημαίνει χρήματα. Για να μην πω για την επιδιόρθωση.

Οπότε αν δεν έχεις ΑΡΚΕΤΟ προσωπικό χρόνο να δώσεις ΠΡΕΠΕΙ να δώσεις αρκετό μαρούλι για να στρώσει το όχημα.

Και Jimmako τα παλιά αυτοκίνητα όταν φτάνουν να ζητάνε περισσότερα από όσο μπορεί να δώσει ο ιδιοκτήτης ΧΩΡΙΣ να επηρεάσει τον τρόπο ζωής του, πάνε για παλιοσίδερα. Όλα τα άλλα είναι χαζομάρες. Οι καιροί είναι δύσκολοι για να πετάμε χρήματα σε τέτοιους συναισθηματισμούς.

Ειδικά όταν με 3 - 4 χιλ ¤ μπορεί να πάρει ένα μικρό ΜΕΤΑ του 2000 μοντέλο, ή και με 5 - 6 μπορεί να βρει και Ε46 δεν το συζητώ καν. Και όλα τα παραπάνω έχουν 15 φορές περισσότερη παθητική ασφάλεια από ένα Ε34.

Γιατί φίλε μου? Τότε τι μάστορας είναι? Επειδή τώρα μάθαμε να δουλεύουμε με το λάπτοπ? Για στάσου δεν είναι έτσι....

Τα Ε30 που είναι ακόμα πιο παλιά απο τα 34άρια δεν έχω δει κανέναν απο εσάς να πεί "ρε τι πας και κάνεις με τον κολοκοτρώνη?" που στην πληοψηφία όσα κυκλοφορούν εκεί έξω το λιγότερο έχουν κάνει αμμοβολή (μην πω για καλύμπρες, το επάγγελμα του φαναρτζή στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει το ζενίθ της)

Το 34άρι όμως που ούτε θα σε πετάξει σαν το Ε30 ούτε θα σου ζητήσει τα 4πλάσια χρήματα να στηθεί και να κρατηθεί απο το Ε30 είναι για παλιοσίδερα.....

Υ.γ. Δεν είναι συναισθηματισμοί. Και αν είναι δικαίωμα του ιδιοκτήτη, αλλά κάποτε πρέπει να μάθουνε τα συνεργεία να μην περιμένουν ένα τυπικό σέρβις για να βγάλουνε τον μήνα..... Και όποιος δεν μπορεί να συντηρήσει τότε ας ανοίξει ένα βιβλίο να μάθει. Δόξα τον Θεό το ίντερνετ παρέχει πληροφορίες που ένας άσχετος με λίγο διάβασμα κάνει μετατροπή στην αυλή του σπιτιού του....
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Jimmakos : 08-08-11 στις 20:02

Rides
    0

Προεπιλογή

Ώπα κάνεις λάθος, εγώ δεν είπα ΓΕΝΙΚΑ για τα Ε34 αλλά για το συγκεκριμένο, το οποίο ναι μεν έχει 1 εκατομύριο χιλιόμετρα (και από ότι φαίνεται με κλειστό μοτέρ), και από ότι φαίνεται έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΕΝΕΡΓΑ προβλήματα.

Εγώ για τον συγκεκριμένο λόγο παρέδωσα πινακίδες στο Ε30, επειδή πλέον δεν μπορούσα να το μαζέψω ή να το έχω στην κατάσταση που θέλω να το έχω. Είχα και έχω βέβαια την δυνατότητα να το έχω στο γκαράζ, αλλά σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα το έβγαζα τώρα στο δρόμο.

Και ναι οι μάστορες σπανίζουν, γιατί πλέον είτε βαριούνται είτε ξέρουν ότι αυτός που έχει παλιό αμάξι για κυκλοφορία είναι ταπί και ψύχραιμοι και δεν θα πάρουν φράγκο. Σκέψου ότι σε ΜΑΣΤΟΡΑ έδωσα 450¤ για ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ (αλλαγή τσιμουχάκια, βαλβίδα στραγγαλισμού και αφυγραντήρα) του A/C και κατέληξα να το φτιάξω σε 2 βράδια στο δικό μου γκαράζ γιατί όταν το πήγα στον μάστορα την ΠΕΜΠΤΗ φορά (με το γαλλικό παραμάσχαλα) πετάει και λέει ε παλιό αμάξι είναι που να βρούμε τι πρωτοέχει (αφού πήρε τα 450¤). Και το A/C είναι από τις φτηνότερες βλάβες που έδωσα για επιδιόρθωση.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

11. The Following 2 Users Say Thank You to oldcarskickass For This Useful Post:

Jimmakos (08-08-11), Stathis (08-08-11)

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Καταρχίν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.

Είπαμε το αυτοκίνητο θα το κρατήσουμε μέχρι Δεκέμβριο πρέπει να μας βγάλει εώς τότε τον καιρό ,γιατί μετά με τόσα τέλη κυκλοφορίας που θα φάω ήδη έχω λυγίσει.

Πάντως...

Να σημειώσω οτι 2 προβλήματα θα εξαφανιστούν τις επόμενες μέρες.
    Γιατί ?

Γιατί ο φίλος Jimmakos(Να μου επιτραπέι να τον πω φίλο) χωρίς κέρδος και χωρίς τίποτα έκατσε και μου μιλούσε στο ΜΣΝ το παλικάρι είδε τι ντουγάνι είμαι απο μηχανικά και με βοήθησε μέχρι και Manual ολόκληρο βρήκα για να λίνω το αυτοκινητό.

Στο δια ταύτα ?
    1.Πρόβλημα : Λάδια-Βαλβολίνες για το αυτόματο : Μάστορας παίρνει το αυτοκινήτο σου , 7 λίτρα απο 25 ευρώ το κάθε ένα.
    Λύση:
    Εγχειρίδιο κατασκευαστή , το 4χυτο αυτόματο έχει χώρο για 3.0 λίτρα, και όχι 7.Χάρη στην βοήθεια του Jimmakos βρήκα να προμηθευτώ,6 ευρώ το λίτρο μέσω ίντερνετ έχει γίνει ηδη η παραγγελία. Δηλαδή εκεί που ο άλλος θα μου ζητούσε μόνο για τις βαλβολίνες 175 ευρώ ,και εγώ είχα τρομάξει ... πλέον θα μου βγεί ΜΟΝΟ 18 Ευρώ,τραγική διαφορά.Άκου εκεί 7 λίτρα...
    Συμπέρασμα : Χάρη στα 18 ευρώ που θα δώσω για αλλαγή λαδιών δεν θα έχω πιστεύω το πρόβλημαπου την 1η την αλλάζω μέσα στα κόκκινα,γιατί πολύ απλά έως καιγια μιση ώρα δεν πιάνει τίποτακαι συνεχίζει τον χαβά του ,με 1η και να οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο οοοοοοοοοοοουφ να ρουφάει την βενζίνη.

2.Πρόβλημα : Θερμοστάτης : Μάστορας : 38 ευρώ για τον θερμοστάτη σου : 80 βαθμών κελισιου για Ε34 .
    Λύση : Παραγγελία απο μαγαζί Αθήνας και παραλαβή Θεσσαλονίκη , αύριο θα κάνω την παραγγελία ,και παραπάνω να έχει στο e-bay βρήκα καινούργιο με 25 ευρώ.
    Συμπέρασμα : Άλλα 10 ευρώ απο εδώ,οπότε θα λειτουργεί καλύτερα ο θερμοστάτης που είναι συνέχεια 1η , 2η βελόνα ΠΟΤΕ στην μέση (δηλαδή 3η) , και πάντα οταν βγαίνω προς τα έξω πάει στο τέρμα κρύο μόνο του.

Αυτά τα λίγα πρός στιγμή ...

Θα δείξει τι θα κάνουμε με τα υπόλοιπα και εάν όντως κοστίζουν τόσο όσο μου τσαμπουνούσε ο τυπάς ..

13. The Following User Says Thank You to Unknown For This Useful Post:

Jimmakos (08-08-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο oldcarskickass Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ώπα κάνεις λάθος, εγώ δεν είπα ΓΕΝΙΚΑ για τα Ε34 αλλά για το συγκεκριμένο, το οποίο ναι μεν έχει 1 εκατομύριο χιλιόμετρα (και από ότι φαίνεται με κλειστό μοτέρ), και από ότι φαίνεται έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΕΝΕΡΓΑ προβλήματα.

Εγώ για τον συγκεκριμένο λόγο παρέδωσα πινακίδες στο Ε30, επειδή πλέον δεν μπορούσα να το μαζέψω ή να το έχω στην κατάσταση που θέλω να το έχω. Είχα και έχω βέβαια την δυνατότητα να το έχω στο γκαράζ, αλλά σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα το έβγαζα τώρα στο δρόμο.

Και ναι οι μάστορες σπανίζουν, γιατί πλέον είτε βαριούνται είτε ξέρουν ότι αυτός που έχει παλιό αμάξι για κυκλοφορία είναι ταπί και ψύχραιμοι και δεν θα πάρουν φράγκο. Σκέψου ότι σε ΜΑΣΤΟΡΑ έδωσα 450¤ για ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ (αλλαγή τσιμουχάκια, βαλβίδα στραγγαλισμού και αφυγραντήρα) του A/C και κατέληξα να το φτιάξω σε 2 βράδια στο δικό μου γκαράζ γιατί όταν το πήγα στον μάστορα την ΠΕΜΠΤΗ φορά (με το γαλλικό παραμάσχαλα) πετάει και λέει ε παλιό αμάξι είναι που να βρούμε τι πρωτοέχει (αφού πήρε τα 450¤). Και το A/C είναι από τις φτηνότερες βλάβες που έδωσα για επιδιόρθωση.
    Πολύ σωστή εξήγηση..... Με καλύπτεις

edit: νόμιζα μιλούσες γενικά για τα 34άρια.... Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου.... Συγνώμη
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Jimmakos : 08-08-11 στις 22:22

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP