Αρχικό μήνυμα απο
stefm5
δηλαδή για να καταλάβω...το πρόβλημα είναι (μόνο) οι κακοί δανειστές;
είμαστε τυφλοί; οι ξένοι φταίνε για το γεγονός ότι πληρώνουμε χιλιάδες κόσμο χωρίς να παράγει έργο;
αν εμείς ήμασταν συνεπείς και δεν παίρναμε δάνεια, μπορούσε κάποιος δανειστής να μας βάλει στο χέρι;
αν εγώ κάθομαι και ξύνω τα φρύδια μου και ζω συνεχώς με δανεικά φταίει μόνο η ληστρική τράπεζα;
μιας και απ'ότι βλέπω συνομιλώ με οικονομολόγους, είναι άγνωστο ότι έχουμε 10δις ετησίως πρωτογενές έλλειμμα; ακόμα και να μας χαρίσουν τα πάντα οι δανειστές σε 10 χρόνια θα είμαστε πάλι στο ίδιο σημειο...
ένοχοι ήταν και θα είναι ο πάγκαλος και αυτοί που τα έφαγαν μαζί, ο στενός κι ο ευρύτερος δημόσιος τομέας καθώς και οι εργολάβοι-προμηθευτές του δημοσίου
αν θεςνα κανουμε μια προχειρη αναλυση θα χρειαστουμε πολλες σελιδες να γραφουμε,να λεμε τις πικρες αληθειες που πονανε και να δουμε που φταιξαμε και που οχι.
στη συγκεκριμενη περιπτωση αναφερθηκαμε στους πιστωτες,αλλα αν θες να το προσωρησουμε,επειδη μεσα στην οικογενεια μου υπαρχει και αγροτικος τομεας και ο πατερας μου ενα φεγγαρι παραλληλα το επαιξε και λιγο αγροτης καθοτι τα χωραφια δικα μας ειναι,ακου...
οταν το ιδιο το κρατος ερχεται και σου λεει..εσυ...γιωργο θα σπειρεις τα στρεμματα σου σιταρι(γνωριζουν ποσα στρεμματα,ποση αναμενομενη παραγωγη...και μετα οταν ερχεται η ωρα της συγκομιδης σου λεει...α..γιωργο..τελικα δε χρειαζομαι το σιταρι σου...θα αγορασω απο εξω...
πετα το!!!
τοτε προφανως και δε φταιω εγω....φταιει καθαρα το κρατος...
και για να συνεχισω..δε ξερω ποσο χρονων εισα και αν θυμασαι αυτα που θα σου πω,αλλα οταν ο ανδρεας παπανδρεου βγηκε πρωθυπουργος το 81 με την ιδρυση του πασοκ(εχω να γραψω και γιαυτο αν θελετε...)
μεσα σε μια εξαετια σχεδον εσβησε οτι βιομηχανια ειχε αναπτυχθει στην ελλαδα πολεμωντας τις με βαριες φορολογιες.(σιμενσ,πιτσος goodyear............)
αν μην παμε τωρα στα ναυπηγεια.....
να μιλησω για την ολυμπιακη που την γνωριζω απο μεσα????
σαν να την επεσαν τρεις φουσκωτοι μπραβοι σε κοριτσακι 12 χρονων για να του κλεψουν το γλυφιτζουρι.........την κατακρεουργησαν μετα τη"δωρεα" του Ωναση.και μαλιστα εσκεμμενα.
να μιλησω για την βιοτεχνια και την ενδυση??
αυτη και αν δεν τη ξερω καλα...
οχι μονο αναγκασε τους βιοτεχνες να φυγουν στο εξωτερικο)οσοι προλαβαν τοτε γιατι μετα οσοι ηθελαν να μεινουν εδω και να παραγουν εδω εκλεισαν,πολλοι βρεθηκαν στη κυριολεξια ζητιανοι και αλλοι κλειστηκαν μεσα(φυλακη τρελοκομειο...)
ναι σαφως και εχουμε τρομακτικο προβλημα στη παραγωγη...αλλα για να υπαρχει παραγωγη πρεπει να υπαρχουν καποιοες προυποθεσεις...
που δεν τις παιρνω εγω....το κρατος(οποιο και αν ειναι αυτο)
τα πραγματα ειναι απλα...
θελουν την Ελλαδα και θα την παρουν..τσαμπουκαλικια με οπλα εμεις δε σηκωσαμε ποτε,οποτε ξερουν οτι αν κανουν ντου θα φανε τα μουτρα τους και θα χασουν παρα μα παρα πολλα,οποτε επελεξαν τον εθνικο αφανισμο πρωτον με ανεργια-υπερδανεισμο-υπερχρεωσεις-νοοτροπια μιζας και αδιαφανειας και δευτερον με ελλειψη της εθνικης μας ταυτοτητας.
τον παππου μου κανενας δεν μπορει να τον κοροιδεψει για το τι εγινε στον εμφυλιο,η το 40 απλα για τι πολεμησε!!!!ηταν εκει...
το σημερινο 15 χρονο οχι μονο το κανουν οτι θελουν,αλλα πλεον δεν εχει και πολλα γονιδια ελληνικα(προς θεου δε μιλαω ρατσιστικα,αλλα μιλαω αληθινα!)
παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....