Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 38

Θέμα: ποιος ειπαμε οτι πληρωνει?

Περιοχή
    Πρέβεζα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Φίλε George316, ακριβώς αυτά που αναφέρεις εννοώ. Και το ότι οι παγκόσμιοι τραπεζίτες δανείζουν πλαστό χρήμα είναι κοινό μυστικό εδώ και πολλά χρόνια.
    Για το λόγο αυτό, το δανείζουν σε χώρες σαν την Ελλάδα και την Γουατεμάλα, με διορισμένες κυβερνήσεις, που οι λαοί ελέγχονται και δεν μπορούν ευκολα να αντιδράσουν.
    Οσον αφορά τη διαπίστωση για διορισμένες κυβερνήσεις, δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς στο ότι ο Καραμανλής την κοπάνησε με συνοπτικές διαδικασίες και στο ότι έκανε τα πάνα για να χάσει τις εκλογές με όσο το δυαντόν μεγαλύτερη διαφορά.
    Αλλά επειδή σε περίπτωση σύρραξης, είναι σίγουρο, ότι θα την πληρώσουν και πολλοί αθώοι, πρέπει να "αναγκαστούν" οι ακαδημαϊκοί να βγουν μπροστά και να ανατρέψουν την κατάσταση άμεσα. Και πίστεψέ με αυτοί μπορούν, γιατί απλώς έχουν την γνώση.
    Το να γνωρίζεις κάτι είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να το ζητήσεις, να το διεκδικήσεις ή τουλάχιστον να το διαπραγματευτείς. Τόσο απλά. Εάν δεν γνωρίζεις τότε, προφανώς, δεν "παίζεις" με ίσους όρους, ότι γίνεται δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα.
    Γνωρίζουμε το Matrix του Geoffrey, αυτό που έχουνε φτιάξει και μας έχουν βάλει μέσα να ζούμε. Εάν δεν υπάρξει κάποιος να μας δώσει την γνώση και να μας βγάλει από το Matrix του Geoffrey, τότε και μετά από εξέγερση σε παρόμοιο Matrix θα μας ξαναβάλουνε. Να είστε σίγουροι για αυτό. Χωρίς τη γνώση, από Matrix σε Matrix θα μας εγκλωβίζουνε.
    Απλό παράδειγμα, που δείχνει οτι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο με βοήθεια εκ των έσω, είναι η μικρή έως μηδενική απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Δώσανε σε μας, τους ανεπρόκοπους, τεμπέληδες, κλέφτες, Ελληνες και τέταρτο πλαίσιο στηριξης, το 2007 και εμείς τα λαμόγια, τώρα που στέγνωσε η αγορά, δεν το χρησιμοποιούμε. Δεν απορροφούν το ΕΣΠΑ επίτηδες, για μην πέσει χρήμα στην αγορά και έτσι να στεγνώσει μια ώρα νωρίτερα.
    Καταλαβαίνετε για τι κοροϊδία πρόκειται. Υπάρχουν χρήματα για να κινηθεί η αγορά και αυτοί δεν μας τα δίνουνε!!!!!
    Για να σου δώσουν οποιασδήποτε μορφής εξουσία πρέπει πρώτα να προσφέρεις καλές υπηρεσίες στους ανθρώπους.

Rides
    1

Προεπιλογή

Παιδες λιγο προσοχη μη ξεφυγουμε

3. The Following User Says Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

stefm5 (05-04-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stefm5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    δηλαδή για να καταλάβω...το πρόβλημα είναι (μόνο) οι κακοί δανειστές;
    είμαστε τυφλοί; οι ξένοι φταίνε για το γεγονός ότι πληρώνουμε χιλιάδες κόσμο χωρίς να παράγει έργο;
    αν εμείς ήμασταν συνεπείς και δεν παίρναμε δάνεια, μπορούσε κάποιος δανειστής να μας βάλει στο χέρι;
    αν εγώ κάθομαι και ξύνω τα φρύδια μου και ζω συνεχώς με δανεικά φταίει μόνο η ληστρική τράπεζα;
    μιας και απ'ότι βλέπω συνομιλώ με οικονομολόγους, είναι άγνωστο ότι έχουμε 10δις ετησίως πρωτογενές έλλειμμα; ακόμα και να μας χαρίσουν τα πάντα οι δανειστές σε 10 χρόνια θα είμαστε πάλι στο ίδιο σημειο...
    ένοχοι ήταν και θα είναι ο πάγκαλος και αυτοί που τα έφαγαν μαζί, ο στενός κι ο ευρύτερος δημόσιος τομέας καθώς και οι εργολάβοι-προμηθευτές του δημοσίου
    αν θεςνα κανουμε μια προχειρη αναλυση θα χρειαστουμε πολλες σελιδες να γραφουμε,να λεμε τις πικρες αληθειες που πονανε και να δουμε που φταιξαμε και που οχι.
    στη συγκεκριμενη περιπτωση αναφερθηκαμε στους πιστωτες,αλλα αν θες να το προσωρησουμε,επειδη μεσα στην οικογενεια μου υπαρχει και αγροτικος τομεας και ο πατερας μου ενα φεγγαρι παραλληλα το επαιξε και λιγο αγροτης καθοτι τα χωραφια δικα μας ειναι,ακου...
    οταν το ιδιο το κρατος ερχεται και σου λεει..εσυ...γιωργο θα σπειρεις τα στρεμματα σου σιταρι(γνωριζουν ποσα στρεμματα,ποση αναμενομενη παραγωγη...και μετα οταν ερχεται η ωρα της συγκομιδης σου λεει...α..γιωργο..τελικα δε χρειαζομαι το σιταρι σου...θα αγορασω απο εξω...
    πετα το!!!
    τοτε προφανως και δε φταιω εγω....φταιει καθαρα το κρατος...
    και για να συνεχισω..δε ξερω ποσο χρονων εισα και αν θυμασαι αυτα που θα σου πω,αλλα οταν ο ανδρεας παπανδρεου βγηκε πρωθυπουργος το 81 με την ιδρυση του πασοκ(εχω να γραψω και γιαυτο αν θελετε...)
    μεσα σε μια εξαετια σχεδον εσβησε οτι βιομηχανια ειχε αναπτυχθει στην ελλαδα πολεμωντας τις με βαριες φορολογιες.(σιμενσ,πιτσος goodyear............)
    αν μην παμε τωρα στα ναυπηγεια.....
    να μιλησω για την ολυμπιακη που την γνωριζω απο μεσα????
    σαν να την επεσαν τρεις φουσκωτοι μπραβοι σε κοριτσακι 12 χρονων για να του κλεψουν το γλυφιτζουρι.........την κατακρεουργησαν μετα τη"δωρεα" του Ωναση.και μαλιστα εσκεμμενα.
    να μιλησω για την βιοτεχνια και την ενδυση??
    αυτη και αν δεν τη ξερω καλα...
    οχι μονο αναγκασε τους βιοτεχνες να φυγουν στο εξωτερικο)οσοι προλαβαν τοτε γιατι μετα οσοι ηθελαν να μεινουν εδω και να παραγουν εδω εκλεισαν,πολλοι βρεθηκαν στη κυριολεξια ζητιανοι και αλλοι κλειστηκαν μεσα(φυλακη τρελοκομειο...)
    ναι σαφως και εχουμε τρομακτικο προβλημα στη παραγωγη...αλλα για να υπαρχει παραγωγη πρεπει να υπαρχουν καποιοες προυποθεσεις...
    που δεν τις παιρνω εγω....το κρατος(οποιο και αν ειναι αυτο)
    τα πραγματα ειναι απλα...
    θελουν την Ελλαδα και θα την παρουν..τσαμπουκαλικια με οπλα εμεις δε σηκωσαμε ποτε,οποτε ξερουν οτι αν κανουν ντου θα φανε τα μουτρα τους και θα χασουν παρα μα παρα πολλα,οποτε επελεξαν τον εθνικο αφανισμο πρωτον με ανεργια-υπερδανεισμο-υπερχρεωσεις-νοοτροπια μιζας και αδιαφανειας και δευτερον με ελλειψη της εθνικης μας ταυτοτητας.
    τον παππου μου κανενας δεν μπορει να τον κοροιδεψει για το τι εγινε στον εμφυλιο,η το 40 απλα για τι πολεμησε!!!!ηταν εκει...
    το σημερινο 15 χρονο οχι μονο το κανουν οτι θελουν,αλλα πλεον δεν εχει και πολλα γονιδια ελληνικα(προς θεου δε μιλαω ρατσιστικα,αλλα μιλαω αληθινα!)
    παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....

5. The Following 4 Users Say Thank You to GEORGE316 For This Useful Post:

GEO316 (05-04-11), joseph (07-04-11), katsaraios (05-04-11), tamtamcafe (06-04-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

sharky καταννοω απολυτα το νοημα των λογων σου...

7. The Following User Says Thank You to GEORGE316 For This Useful Post:

Kostas_1 (05-04-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GEORGE316 Εμφάνιση μηνυμάτων
    αν θεςνα κανουμε μια προχειρη αναλυση θα χρειαστουμε πολλες σελιδες να γραφουμε,να λεμε τις πικρες αληθειες που πονανε και να δουμε που φταιξαμε και που οχι.
    στη συγκεκριμενη περιπτωση αναφερθηκαμε στους πιστωτες,αλλα αν θες να το προσωρησουμε,επειδη μεσα στην οικογενεια μου υπαρχει και αγροτικος τομεας και ο πατερας μου ενα φεγγαρι παραλληλα το επαιξε και λιγο αγροτης καθοτι τα χωραφια δικα μας ειναι,ακου...
    οταν το ιδιο το κρατος ερχεται και σου λεει..εσυ...γιωργο θα σπειρεις τα στρεμματα σου σιταρι(γνωριζουν ποσα στρεμματα,ποση αναμενομενη παραγωγη...και μετα οταν ερχεται η ωρα της συγκομιδης σου λεει...α..γιωργο..τελικα δε χρειαζομαι το σιταρι σου...θα αγορασω απο εξω...
    πετα το!!!
    τοτε προφανως και δε φταιω εγω....φταιει καθαρα το κρατος...
    και για να συνεχισω..δε ξερω ποσο χρονων εισα και αν θυμασαι αυτα που θα σου πω,αλλα οταν ο ανδρεας παπανδρεου βγηκε πρωθυπουργος το 81 με την ιδρυση του πασοκ(εχω να γραψω και γιαυτο αν θελετε...)
    μεσα σε μια εξαετια σχεδον εσβησε οτι βιομηχανια ειχε αναπτυχθει στην ελλαδα πολεμωντας τις με βαριες φορολογιες.(σιμενσ,πιτσος goodyear............)
    αν μην παμε τωρα στα ναυπηγεια.....
    να μιλησω για την ολυμπιακη που την γνωριζω απο μεσα????
    σαν να την επεσαν τρεις φουσκωτοι μπραβοι σε κοριτσακι 12 χρονων για να του κλεψουν το γλυφιτζουρι.........την κατακρεουργησαν μετα τη"δωρεα" του Ωναση.και μαλιστα εσκεμμενα.
    να μιλησω για την βιοτεχνια και την ενδυση??
    αυτη και αν δεν τη ξερω καλα...
    οχι μονο αναγκασε τους βιοτεχνες να φυγουν στο εξωτερικο)οσοι προλαβαν τοτε γιατι μετα οσοι ηθελαν να μεινουν εδω και να παραγουν εδω εκλεισαν,πολλοι βρεθηκαν στη κυριολεξια ζητιανοι και αλλοι κλειστηκαν μεσα(φυλακη τρελοκομειο...)
    ναι σαφως και εχουμε τρομακτικο προβλημα στη παραγωγη...αλλα για να υπαρχει παραγωγη πρεπει να υπαρχουν καποιοες προυποθεσεις...
    που δεν τις παιρνω εγω....το κρατος(οποιο και αν ειναι αυτο)
    τα πραγματα ειναι απλα...
    θελουν την Ελλαδα και θα την παρουν..τσαμπουκαλικια με οπλα εμεις δε σηκωσαμε ποτε,οποτε ξερουν οτι αν κανουν ντου θα φανε τα μουτρα τους και θα χασουν παρα μα παρα πολλα,οποτε επελεξαν τον εθνικο αφανισμο πρωτον με ανεργια-υπερδανεισμο-υπερχρεωσεις-νοοτροπια μιζας και αδιαφανειας και δευτερον με ελλειψη της εθνικης μας ταυτοτητας.
    τον παππου μου κανενας δεν μπορει να τον κοροιδεψει για το τι εγινε στον εμφυλιο,η το 40 απλα για τι πολεμησε!!!!ηταν εκει...
    το σημερινο 15 χρονο οχι μονο το κανουν οτι θελουν,αλλα πλεον δεν εχει και πολλα γονιδια ελληνικα(προς θεου δε μιλαω ρατσιστικα,αλλα μιλαω αληθινα!)
    δε βλέπω να λέω κάτι διαφορετικό...ο κρατισμός έχει διαλύσει την οικονομία
    επίσης μου αρέσει πολύ η ανάλυση...δίνει βάθος σε μια άποψη και δείχνει αν υπάρχει γνώση του θέματος

9. The Following User Says Thank You to stefm5 For This Useful Post:

joseph (07-04-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Βρε παιδιά κι εγώ οικονομολόγος είμαι, και να κάνω χίλια σχόλια για τα οικονομικά, αλλά πληζ μην μπλέκουμε και τα θρησκευτικά!
    Λόμπυς υπάρχουν πολλά και διάφορα, το να ρίχνουμε την ευθύνη σε Εβραίους, μαύρους ή παοκτζήδες δεν βοηθάει πολύ, ίσα ίσα που οδηγεί σε ακραία όπως έχει δείξει η ιστορία, φαινόμενα.
    Φιλικά πάντα

11. The Following User Says Thank You to sophie For This Useful Post:

stefm5 (05-04-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

σοφια,απολυτα σεβαστο αυτο που λες και δεν το λεμε ουτε θρησκευτικα ,ουτε ρατσιστικα ουτε τιποτα(τουλαχιστον εγω )απλα πως λεμε γερμανιδα μερκες,ετσι και ο εβραιος τζεφρυ...
    στεφ ναι σιγουρα δε λεμε κατι διαφορετικο.
    και η κατασταση μας σιγουρα εχει πολλες οψεις .δεν ηρθε ενα δντ ξαφνικα πριν ενα χρονο να μας πει οτι χρωσταμε...
    εχουν γινει λαθη και απο τους πολιτες και απο τους οπλιτες!!!
    ο κρατισμος μη ξεχναμε οτι εχει και χρωματα...απο τη μεταπολιτευση και μετα μπλε η πρασινο..με οτι αυτο συνεπαγεται.
    απο την απελευθερωση και μετα παλι μπορει να μην ειχε χρωματα,αλλα παλι....τελος παντων με το μαθημα ιστοριας....
    σοφια θα ηθελα να ακουσω την αποψη σου...

Rides
    0

Προεπιλογή

Η άποψή μου....
    Για την χρηματοικονομική κρίση, φάνηκε η αχίλλειος πτέρνα του καπιταλισμού. Όλο αυτό το σόρτ σελλινγκ, τα δάνεια που δίνονταν στηριζομενα σε μελλοντικές πληρωμές στεγαστικών, με λίγα λόγια το παράθυρο που έδωσε το σύστημα για να πλουτίσει κανείς προεξοφλώντας μελλοντικές καταστάσεις, φούσκωσε φούσκωσε και έσκασε σαν τσιχλόφουσκα!
    Ποιός φταίει; Σίγουρα οι περίφημοι κερδοσκόποι αλλά κι αυτοί βρήκαν ευκαρία και την άρπαξαν, αυτό δεν έλεγε να κάνουμε ο Ανταμ Σμιθ; Μάλλον φταίει ο Άνταμ Σμιθ λοιπόν, δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα. Με άλλα λόγια δεν πιστεύω σε θεωρίες συνομωσίας αλλά ψάχνω να βρω το λάθος στις εξισώσεις που έμαθα στο πανεπιστήμιο
    Για την ελληνική κατάσταση πιστεύω Πως φταίει η νοοτροπία μας, το υπέρτατο όνειρο του βολέματος όχι της δημιουργίας, ο νεοπλουτισμός μας, η απάθεια μας για την πολιτική με αποτέλεσμα να δίνουμε το δικαίωμα στους εκάστοτε κυβερνώντες να κάνουν ότι γουστάρουν στην πλάτη μας, φταίνε οι πολιτικοί οι συνδικαλιστές οι πολίτες, όλοι λίγο ή πολύ. Και μόνο αν αλλάξουμε όλοι μας, έστω λίγο ο καθένας, θα αλλάξει και η οικονομία μας.

14. The Following 3 Users Say Thank You to sophie For This Useful Post:

Driver M (06-04-11), ghost-rider (05-04-11), tamtamcafe (06-04-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

σοφια,με προβληματιζεις γιατι βλεπεις το θεμα οπως κανονικα ολοι οι ανθρωποι του πλανητη θα επρεπε να δουν..
    με μια μεταφορικη εννοια ομως ο λυκος τρωει το προβατο,ο ανθρωπος σκοτωνει το λυκο,αλλα ο ανθρωπος βαζει σε ενα μαντρι τα προβατα για νατα προστατεψει απο το λυκο...
    οταν ομως ο ανθρωπος βαζει το λυκο μεσα στο μαντρι,ουτε ο λυκος φταιει που θα φαει τα προβατα,ουτε τα προβατα που δεν θα μπορεσουν να σωθουν....
    φταιει ο ανθρωπος που το αφησε..
    καταλαβαινεις τι θελω να πω?
    οτι σαφως και οι κερδοσκοποι αρπαξαν την ευκαιρια,αλλα οι κερδοσκοποι τη δημιουργησαν....
    ουτε ο "λυκος" ουτε το "προβατο",ο ανθρωπος..
    και εξηγουμαι με ενα παραδειγμα της ελληνικης πραγματηκοτητας...
    οταν πριν απο 20 χρονια που θυμαμαι που οι γονεις μου προσπαθουσαν να βγαλουν δανειο για σπιτι.....αιτησεις κοντρα αιτησεις αναμονη,οχι και το ενα οχι και το αλλο και δικαιολογητικα και και και και....τελικα πηγαινα γυμνασιο οταν εγκριθηκε..
    σημερα(και οταν λεω σημερα εννοωπριν δυο τρια χρονια,πριν σκασει αυτο...)
    τα εορτοδανεια,τα διακοποδανεια,τα φοιτητοδανεια,τα γαμοδανεια(ειδατε ο πλουτος της ελληνικης γλωσσας...)
    δινοντουσαν με το κιλο το χαρτι...
    ομως για μια σοβαρη μεριδα του πληθυσμου(που δεν μεγαλοπιανεται και εχει το μυαλο στο κεφαλι του)και τοτε θα εργαζοταν για να ξεπληρωσει τις δοσεις του δανειου και σημερα θα εργαζεται για να ξεπληρωσει τις δοσεις του δανειου...
    σαφως και σγμερα γεμισαμε πορσε.....και κατακρινω και χαιρομαι που το κανω,αυτους πουμε ενα μισθο των 1200 ευρω το μηνα πηγαιναν και επερναν πορσε!!!
    οι υπολοιποι?
    κια συνεχιζω το παραδειγμα...
    οταν εγινε το αλμα με το χρηματηστηριο...ο κολλητος μου (τοτε πιτσιρικι που ουτε τριχες στα ....δεν ειχε )επαιξε μετοχες...
    εγω και η οικογενεια μου δεν παιξαμε!!!
    (δεν το λεω για να το παιξω,αλλα για να δειξω οτι δεν ειναι ολοι οι πολιτες ιδιοι.)
    αυτο εχει βεβαια ως συνεπεια,οτι οι τραπεζες δεν ξεκινησαν να δινουν δανεια απο μονες τους...απο καπου πηραν εντολη....γιατι τοτε δεν μας ειχαν δωσει ενα δανειο για σπιτι πριν 20 χρονια???

Rides
    0

Προεπιλογή

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ πως μαζι τα φαγαμε.
    Εννοώ Πώς τόσα Χρόνια βλέπαμε και βλέπουμε να τα τρώνε και τι κάναμε;
    Μήπως η σιωπή είναι καμιά φορά και συννενοχή; Πού ήταν οι δημοσιογράφοι; Οι λίστες με τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών; Κλπ κλπ;
    Πολύ θα ήθελα να ξέρω πόσα Έχουν ξοδευτεί για κουρτίνες τα τελευταία τριάντα χρόνια. Γιατί εγώ στο σπίτι μου δεν Έχω ακόμη, μαζεύω μαζεύω, το καλοκαίρι ελπίζω

17. The Following User Says Thank You to sophie For This Useful Post:

tamtamcafe (06-04-11)

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP