μην το βλεπεις ετσι βαγγελη.
ο καταναλωτης δεν θελει μονο χαμηλη τιμη, θελει και εξυπηρετηση.
δεν ειναι ολοι μηχανικοι... το συντριπτικο ποσοστο χρειαζεται τον ντηλερ και το συνεργειο.
τα οποια αν σταματησουν να υπαρχουν δεν θα λυσουν καποιο προβλημα, αντιθετως θα δημιουργησουν περισσοτερα.
δεν ειπε κανεις σταθη μου οτι ειναι ολοι μηχανικοι ουτε υποννοω οτι οι μηχανικοι φταινε.. απλα θα μπορουσες να πηγαινεις εκει για συντηρηση και οχι συνεχεια για ζημιες.... ξερεις ποσοι προτιμουν να μην κανουν σερβις και να το αφησουν μεχρι να βγαλει ζημια? ειναι πολυς ο κοσμος.. τυχαιο? δεν νομιζω.....
Aπο την στιγμη που το αμαξι το πληρωσα και ειναι δικο μου!!!! και κανενα δικαιωμα δεν εχει πανω σε αυτο εκτος απο το σημα, με τι δικαιωμα μπορει να βγαλει αχρηστα ολα τα παρεμφερει με την βελτιωση του εγκεφαλου που εχω βαλει βαζοντας μου ιο????
Δεν νομιζω οτι ειναι νομικα οκ....τουλαχιστον ελλαδα.....
εχεις απολυτο δικιο αλλα δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι για αυτο.. θα πας στο δικαστηριο να πεις τι? οτι εβαλα εξατμιση και βελτιωσα το αμαξι μου και η bmw μου εβαλε ιο για να μην μπορω να κανω θορυβο και να πηγαινει καλυτερα?η βελτιωση δεν ειναι στα πλασια της νομοθεσιας μας φιλε μου δυστηχως... απο την μια δεν απαγορευουν κατι να πωληθει(φιμε, εξατμισεις νιτρα) αλλα απο την αλλη ειναι παρανομα να τα εχεις στο αμαξι σου....
Eιναι πολυ λαθος αυτη η αντιληψη.Κανενας κατασκευαστης δεν θελει να χαλαει το προιον του.Πιστεψε με ειναι πολυ μεγαλυτερη η χασουρα του να μην πουλας παρα του να εχεις πουλησει και να μην χαλαει.
Ο λογος που χαλανε πιο συχνα πλεον τα αυτοκινητα ειναι πολυπλευρος και εχει καποιες βασικες αρχες οι οποιες και ειναι:
Πολυπλοκοτητα μηχανηματων και πληθωρα εξαρτηματων σε σχεση με το πολυ κοντινο περελθον των 80's.O νομος των πιθανοτητων εδω παιζει το ρολο του.Οσο πιο πολλα τοσο μεγαλυτερη πιθανοτητα να χαλασει κατι
Μικροτερος δειγματοληπτικος ελεγχος των εξαρτηματων με αποτελεσμα περισσοτερα ελατωματικα ανταλλακτικα πανω στα αυτοκινητα.Οι εταιριες δεν χανουν γιατι παιρνουν πισω τα λεφτα τους απο τους προμηθευτες των εκαστοτε εξαρτηματων (μοναδες ABS για περαδειγμα) και με τη σειρα τους πληρωνουν τα συνεργεια για τις εργασιες εγγυησης.Ακομα και απο αυτη τη διαδικασια εχουν κερδος!!!
Και πολλα αλλα ακομα που δεν φανταζεστε!
Σε καμια περιπτωση παντως δεν "τα προγραμματιζουν" να χαλανε!!!
Για παραδειγμα θα επρεπε ολες οι αντλιες νερου να χαλανε στις 100k klm??? Αυτες που δε χαλασανε τι ειναι δλδ Highlader???
Σαφως και υπαρχει ενα οριο χρησης ειδικα στα αναλωσιμα αλλα οχι και ετσι!!
Ρε Σταθη αυτη ειναι η μονιμη μου απορια και κουβεντα με τον μηχανικο και φιλο μου στο θεμα "μηχανακια"!!!
Κατσε ρε σχιστοματη!!! Βγαζεις απο 1.000cc 180hp για πλακα και δεν μπορεις να μου βαλεις υδραυλικα ωστηρια???Μαμω τα κοκορακια μου μεσα!!!
Η αλλη πλευρα ισως να θετει ζητηματα που αφορουν προβληματα αδρανειας στις 15.000rpm αλλα και παλι δε το δεχομαι.
Ειμαι ανοιχτος για τεχνικη κουβεντα σε αυτο το θεμα...που θα παει καποιος θα μου λυσει την απορια μου καποτε!
Πολυ σωστα Κωνσταντινε!
"ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)
πλανασαι οικρα φιλε μου.. δεν ειπε κανεις οτι τα προγραμματιζουν να χαλανε.. αυτο που ειπα ειναι οτι η ποιοτητα των υλικων δεν ειναι αυτη που θα επρεπε να χρησιμοποιητε.. στην περιπτωση των αυτοκινητων δεν παιρνεις οτι πληρωνεις εκτος και αν παρεις φεραρι που γινετε ολη στο χερι.... ενα αμαξι παραγωγης δεν κανει καμια σταση κατα την κατασκευη του. για να βγει μια φεραρι κανει 32 στασεις στα ρομποτ για να ελεγχθουν και να μπει ο παραγωντας ανθρωπος στην μεση.. για την ακριβεια για να παρεις μια 599 πρεπει να περιμενεις αρκετο καιτο μετα την παραγγελια σου για να την παραλαβεις....΄εξηγησε μου για ποιο λογο τα περισσοτερα αμαξια παθαινουν βλαβες λιγο μετα την εγγυηση τους υπο κανονικες συνθηκες οδηγησης? μηπως η αντοχη των υλικων ειναι τετοια ωστε να μην αντεχει πολλα? αφου δεν τους ενδιαφερει να χαλασει ενα ανταλλακτικο γιατι στα Ε46 δεν καναν ανακληση για να κανουν αντικατασταση στους αισθητηρες στροφαλου? ξερεις πολλα Ε46 που να μην εχει αλλαξει τουλαχιστον ενα αισθητηρα στροφαλου?συγκρινεις την ποιοτητα των γερμανικων αυτοκινητων της τοτε εποχης με της τωρα? ποσες ζημιες σου εχει βγαλει το Ζ? εμενα παντως δεν μου εχει βγαλει τιποτα και ειναι 91 μοντελο και εχει τραβηξει τα πανδεινα.. ρωτα τον Κωνσταντινο τι τραβαει το αμαξι μολις το πιασω στα χερια μου και σε βαζω στοιχημα οτι αν κανω αυτα στο δικο σου δεν θα αντεξει ουτε μια ημερα στα χερια μου..το παλιο μοτερ ειχε 320.000 χιλιομετρα και αυτα που ειχε τραβηξει δεν τα εχει τραβηξει κανενα αλλο μοτερ.. το αμαξι εκανε κατεβασμα απο 4η δευτερα για να διπλωσει και μουγκριζε ολο.. καντο σε ενα Ε46 και αν δεν παρεις τις βαλβιδες στα χερια και τα πιστονια να σου βαρανε το κεφαλι εγω θα χαρισω το αμαξι μου σε εσενα...
δεν σου κανω επιθεση και ξερω οτι ειναι το υφος μου λιγο εριστικο απλα αυτα που λες δεν υπαρχουν. συγγνωμη αν ειμαι προκλητικος με το αμαξι σου, δεν εχω κατι και ισα ισα που ειναι απο τα αγαπημενα μου αλλα δεν θα αντεχε στα χερια μου πανω απο μηνα.. ειμαι σιδεροφαγος λιγο...
Και τι κάνει αυτός ο ιός? Μπλοάρει κάποιο συγκεκριμμένο τμήμα του εγκεφάλου? Υπάρχει κάποιος δίσκος ίσως που επεμβαίνει στο registry και μπλοκάρει συγκεκριμμένα τμήματα του? Η BMW μετά μπορεί να κάνει update? Προφανώς ναι. Αρα για να μπορεί σημαίνει οτι υπάρχει κάποιο "κλειδί" που το παραβιάζεις. Βέβαια στους παράλληλους εγκέφαλους δεν μπορεί να κάνει τίποτα αυτό το κλείδωμα.
Και που καταλήγουμε? Θα κλείσουν όλες οι εταιρίες tunink?