Για ψάξ'το εδω...https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=339![]()
Για ψάξ'το εδω...https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=339![]()
Aντώνη, την έχω τη λίστα αυτή.
Ρωτάω για προσωπική εμπειρία και με πιο λάδι μείνατε ευχαριστημένοι.
Bimmer, τα έχω βρει και τα δυο με 13,5 ευρώ το λίτρο. Άρα θέμα τιμής δεν τίθεται.
Κάπου είχα διαβάσει ότι για τους valvetronic είναι καλύτερα τα 5-30 ενώ για 6κύλινδρους τα 0-40? Ισχύει κάτι τέτοιο ή μιλάμε για ελάχιστες διαφορές οπότε όποια και να πάρω μεταξύ των 2 είναι πάνω κάτω το ίδιο?
Από βδομάδα πάω για αλλαγή και με ενδιαφέρει άμεσα, γι'αυτό ρωτάω. Υπόψιν, τώρα φοράω τα 0-40 και όλα μια χαρά!
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Και τα δυο, αφού και LL 04 είναι και της σειράς edge (τα ίδια δηλαδή που χρησιμοποιεί και αυτή με το σήμα της, αν δεν κάνω λάθος τα 5-30 μάλιστα).
Απλά, επειδή τα περισσότερα λάδια που συνιστά η bmw για τον κινητήρα μας είναι 5-30, σκέφτηκα μήπως είναι ιδανικότερα από τα 0-40. Αυτό βέβαια εικασία είναι, δεν το γνωρίζω πέρα από αυτό που είχα διαβάσει για valvetronic.
Εσύ Γιάννη τι λάδια χρησιμοποιείς?
Αυτό για το τσίμπημα το έχω ακούσει κι εγώ! Με τα 0-40 πάλι δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα, ακόμα και με αρκετό πλάκωμα.
Άραγε να έτυχε ή να παίζει ρόλο το ότι είναι πιο παχύρρευστα?
Και κάτι άλλο. Τώρα είδα ότι τα bmw 5w30 LL04 έχουν 9 ευρώ το λίτρο. Άρα, αποκλείεται να είναι τα edge, αφού αυτά είναι 4,5 ευρώ ακριβότερα.
Παίζει η bmw να χρησιμοποιεί ακόμα τα castrol SLX?
Αρη εχουμε τον ιδιο κινητηρα. Με τα 5-30 ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και δεν τσιμπαει καθολου. Με τα 0-40 μου τσιμπαγε λιγο..
Εμενα στο αμαξι βαζει LL4 5-30 και την μια αλλαγη που εχω κανει τετοια εβαλα... η πλακα ειναι οτι εκει που αλλαξα τα λαδια ενω γενικως "ακουγεται" οτι τα 0-40 ειναι "καλυτερα" αυτοι μου ειπαν να μη τα βαλω!!!
Προχτές παρέλαβα τα λάδια που είχα παραγγείλει, πιο συγκεκριμένα τα castrol edge 0W-40, τα οποία παρεπιμπτόντως βρήκα σε πολύ καλή τιμή (12,5 ευρώ/λίτρο).
Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι στη συσκευασία έλεγαν ημερομηνία παραγωγής 7/2009. Άραγε, παίζει κάποιο ρόλο αυτό? Έχω την εντύπωση πως αν είναι σφραγισμένα (που είναι) ώστε να μην οξειδώνονται, η ημερομηνία παρασκευής δεν παίζει ρόλο αν δεν είναι ιδιαίτερα παλιά.
Ισχύει όμως? Ρωτάω γιατί ακόμα δεν τα έχω βάλει και θέλω να είμαι σίγουρος.