Εχουμε και λεμε,Ε60 2.2 αυτοματο με ενα σκασμο extra(οθονες,dvd,κλπ) οπου αυξανουν το βαρος και ζαντολαστιχα 19αρια απο Μ5.
Εντος πολης:auto 14,5-manual 13,2.
Εκτος πολης:manual κατω απο 10,auto και auto-sport δεν το εχω δοκιμασει.
Μαλλον φιλε HORETAS ή κατι δεν εχεις μετρησει σωστα ή κατι αλλο συμβαινει και θα πρεπει να επισκεφθεις καποιο συνεργειο.
Αληθεια το τριλιτρο σε E60 ποσο καει περιπου;
Ετσι απο φιλολογικο ενδιαφερον ρωταω για να μαθαινουμε.![]()
Παιδια εγω εχω E60 530 και εντελως συμπτωματικα εκανα μετρηση σε ενα ταξιδι που εκανα επι της εγνατιας με ηρεμη οδηγηση εντελως(120 στο cruise control)εχθες.Με ενα ρεζερβουαρ,οσο και αν φαινεται απιστευτο,μου εβγαλε 894χλμ.Εγω εντυπωσιαστηκα παντως παρολο που ειναι βαρυ λογω των πολλων extra.Το αυτοκινητο ειναι αυτοματο και με μετρηση που εχω κανει για μεσα στην πολη εχω δει σχεδον 13λιτρα(12.8 για την ακριβεια).Εμενα μου φαινετε πολυ οικονομικο!
Και το δικό μου 520 E60 (N43) μέσα στην Αθήνα -με αρκετή Αττική οδό όμως- καίει 10.7 lt/100km. Τόσο τουλάχιστον γράφει ο υπολογιστής ταξιδίου. Τις προάλλες, μέχρι λίγο πριν το κόκκινο, είχα διανύσει 666km (ΟΥΥΥ 666).
Και εγώ Ε60 2,2 χειροκίνητο, πολύ εξοπλισμό φορτωμένο, καίω 10,6 lt/100 μικτή, 9,2 εκτός, αποφεύγω να το κινώ downtown και δεν έχω κάνει μέτρηση σε αμοιγώς αστικό κύκλο. Οδηγώ με κεκτημένες και αποφεύγω τη "χαζή" κατανάλωση γενικώς. Δεν μπορώ να αποκλείσω πάντως το ενδεχόμενο σε σφιχτό αστικό κύκλο να φτάνει τα 20 lt, όπως έγραψε ο φίλος που άνοιξε το θέμα.
Πάνο, αποκλείεται να πιάσει τα 20lt. 17,5lt καίει σε αμιγώς αστικό κύκλο το 3λιτρο Χ5 του πατέρα μου (2001 προ x-drive, αυτόματο, 255λάστιχα σε 18άρες κι από αξεσουάρ τα πάντα).
Το δικό μου 520 Ε60 1995cc με αυτόματο καίει 8.5λιτρα/100. Όταν το γεμίζω βγάζει αυτονομία 900km.
523 2500cc auto 13, κάτι ψιλά ! Το αυτοκίνητο δεν είναι δικό μου, και οπότε το οδηγούσα έριχνα την κατανάλωση!
Άρα μπορεί να παει και πιο κάτω! Υπόψιν 18αρες 275 πίσω
Γεια σου φίλε Horeta. Να αναφέρω και εγώ με τη σειρά μου πως όταν είχα το 2200 Ε60 manual είχα καταφέρει να κάψω στη Βασιλέως Κωνσταντίνου μέσα σε καθημερινό μποτιλιάρισμα, (σταμάτα - ξεκίνα) 20.2 λίτρα(με την κανονική διάσταση των ελαστικών του Μ5) και οδήγηση πιο νορμάλ και από νορμάλ με χρήση επιπλέον του κλιματιστικού. Τώρα με το 530 Ε60 δεν έχει τύχει να δοκιμαστεί τόσο έντονα σε τόσο καθημερινό μποτιλιάρισμα αλλά έχει μια μέση κατανάλωση 14-16 λίτρα πάλι με κανονική οδήγηση και σε συνθήκες κίνησης. Πάντως το θέμα της κατανάλωσης είναι σχετικό μέσα στη πόλη. Αλλιώς είναι να κάνεις μια βόλτα προς Βάρκιζα, Σαρωνίδα, Σούνιο και να επιστρέφεις και αλλιώς λογίζεται η κατανάλωση πάλι μέσα στη πόλη που ασφυκτιά στην κίνηση. Σε ταξίδι το 530 με ταχύτητες από 140 έως 170-180χμ δεν έχω κατανάλωση πάνω από 12,4λίτρα με άλλα 2 άτομα και κλιματισμό
![]()