Σελίδα 2 από 9 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 88

Θέμα: Z4 e85 3.0 εκκεντροφοροι

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Αthens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Στα πισωκινητα οι απωλειες παιζουν γυρω στο 15% ...οσο πιο πολλα τα αλογα στο μοτερ τοσο ποσοστιαια αυξανεται και η απωλεια λογω τριβων/θερμοκρασιων αλλα με πολυ μικρη διαφορα αναλογικα...εννοειται παραμετροι οπως μπλοκε ελαφρωματα σε αξονες βολαν κλπ παιζουν το ρολο τους.

2. The Following User Says Thank You to ///Maniac For This Useful Post:

TOMIS (03-07-21)

Περιοχή
    drift land
    Rides
    4

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο TOMIS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δε θεωρεις 20 αλογα πολυ μικρη απωλεια για τα αμαξια μας?Ρωταω καθαρα απο περιεργεια ειχα ρωτησει και παραπανω παντα ειχα απορια.Επισης το αν εχεις μπλοκε η οχι παιζει ρολο ?Το Ε36 που ειχα ειχε βγαλει 207 στροφαλο και 178 τροχο αλλα ειχε μπλοκε.

Οπως και να χει το αμαξι οταν φυγουν οι ζεστες θα το παω ξανα εκει που το μετρησα πρωτη φορα να δω ακριβως ποσα πηρε.
    μεγαλη κουβεντα περι απωλειων....και πιστεψε με ειναι καθαρα θεμα καλιμπραρισματος του dyno...πριν και μετα..μονο αυτο ειναι το σωστο..οπως επισης και οι χρονοι του αυτοκινητου..μονο ετσι καταλαβαινεις σε τετοια σταδια τι κανει το αμαξι..κοινως πατα με τα ιδια αμαξια με πριν..και δειτε διαφορες....

υγ..προσοχη στους ποντικους..ο ποντικος aka κοντρακιας θα στεναχωρηθει αν πριν σε περναγε και τωρα εστω και λιγο τον περνας...αυτον τον αποφευγουμε...

4. The Following User Says Thank You to nik200 For This Useful Post:

BILL007 (08-07-21)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο VanVIC Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επισυνάπτω εικόνα με δυναμομέτρηση του δικού μου Ζ3 με τους Schrick και full Supersprint, με 200άρηδες καταλύτες, πριν μπεί ο ESS βέβαια...
    Δυναμομέτρηση 27_06_08 Dynotech (Natural Aspirated).jpg
    Πολυ ωραιο αποτελεσμα και το δικο σου!Ιδιο μοτερ ειχε το Ζ3 σου?Η ροπη που ειχε βγαλει τα 3 κιλα λιγοτερο περιπου που εβγαλε απο που πιστευετε οτι δικαιολογειται?Οτι η δυναμομετρηση εγινε αλλου και μετρηθηκε στροφαλος , απο τα περιφερειακα τους εκκεντροφορους?

Οσον αφορα τον κοφτη κανω τον σταυρο μου και προχωραω. Ο Δημητριαδης μου πε οτι ολα εκει τα φτανει και ποτε κανενα δεν καηκε αλλα παιζουν παρα πολλα ρολο και κυριως η συντηρηση και κατασταση του κινητηρα κτλ κτλ/
    Αν οι Ελληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας.
    ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Πολυ ωραιο αποτελεσμα και το δικο σου!Ιδιο μοτερ ειχε το Ζ3 σου?Η ροπη που ειχε βγαλει τα 3 κιλα λιγοτερο περιπου που εβγαλε απο που πιστευετε οτι δικαιολογειται?Οτι η δυναμομετρηση εγινε αλλου και μετρηθηκε στροφαλος , απο τα περιφερειακα τους εκκεντροφορους?

Οσον αφορα τον κοφτη κανω τον σταυρο μου και προχωραω. Ο Δημητριαδης μου πε οτι ολα εκει τα φτανει και ποτε κανενα δεν καηκε αλλα παιζουν παρα πολλα ρολο και κυριως η συντηρηση και κατασταση του κινητηρα κτλ κτλ/

Μιλάμε για τον Μ54Β30, βραβευμένο και ως "κινητήρας της χρονιάς" (για το έτος 2000 αν θυμάμαι σωστά) στην κατηγορία των 3 λίτρων.

Μπούμπης και Δημητριάδης είναι ονόματα με πολύ καλή φήμη στην αγορά οπότε καλά έκανες και τους εμπιστευτηκες.

Εχω ξαναγράψει αρκετές φορές οτι απο προσωπική εμπειρία πλέον (με αρκετά ευρώ σε "επενδύσεις" στην βελτίωση απόδοσης του συγκεκριμένου κινητήρα) η ατμοσφαιρική εξέλιξή του αναλογικά (σε σχέση με τo κέρδος σε απόδοση) είναι πολύ πιο κοστοβόρα σε σχέση με την τοποθέτηση ενός κομπρέσορα.
    Τα έχω κάνει και τα δύο (πρώτα την ατμοσφαιρική και στη συνέχεια -on top- την τοποθέτηση S/C) και έχω άποψη.
    Συμπέρασμα: Αν το ξανάκανα στο συγκεκριμένο αμάξι, θα έβαζα μόνο τον κομπρέσορα, χωρίς να πειράξω το εργοστασιακό set-up συστήματος εξαγωγής (εκτιμώ μια απόδοση γύρω στους 290-300 ίππους)

Βέβαια πρέπει να θεωρείται αυτονόητο οτι η σημαντική βελτίωση απόδοσης του κινητήρα (πάνω απο 20-25%) πρέπει να συνοδευεται και απο αναβάθμιση περιφερειακών όπως φρένων κι αναρτήσεων αλλά κι απο δομικές ενισχύσεις σε ευαίσθητα σημεία του αμαξώματος (οπωσδήποτε σε πίσω σημεία στήριξης διαφορικού κ.α. )
    Κι ένα μπλοκέ διαφορικό βοηθάει ουσιαστικά αλλά δεν είναι κι απαραίτητο.

Καλή συνέχεια στο project σου, με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα.

7. The Following 3 Users Say Thank You to VanVIC For This Useful Post:

BILL007 (03-07-21), nik200 (04-07-21), TOMIS (03-07-21)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο VanVIC Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μιλάμε για τον Μ54Β30, βραβευμένο και ως "κινητήρας της χρονιάς" (για το έτος 2000 αν θυμάμαι σωστά) στην κατηγορία των 3 λίτρων.

Μπούμπης και Δημητριάδης είναι ονόματα με πολύ καλή φήμη στην αγορά οπότε καλά έκανες και τους εμπιστευτηκες.

Εχω ξαναγράψει αρκετές φορές οτι απο προσωπική εμπειρία πλέον (με αρκετά ευρώ σε "επενδύσεις" στην βελτίωση απόδοσης του συγκεκριμένου κινητήρα) η ατμοσφαιρική εξέλιξή του αναλογικά (σε σχέση με τo κέρδος σε απόδοση) είναι πολύ πιο κοστοβόρα σε σχέση με την τοποθέτηση ενός κομπρέσορα.
    Τα έχω κάνει και τα δύο (πρώτα την ατμοσφαιρική και στη συνέχεια -on top- την τοποθέτηση S/C) και έχω άποψη.
    Συμπέρασμα: Αν το ξανάκανα στο συγκεκριμένο αμάξι, θα έβαζα μόνο τον κομπρέσορα, χωρίς να πειράξω το εργοστασιακό set-up συστήματος εξαγωγής (εκτιμώ μια απόδοση γύρω στους 290-300 ίππους)

Βέβαια πρέπει να θεωρείται αυτονόητο οτι η σημαντική βελτίωση απόδοσης του κινητήρα (πάνω απο 20-25%) πρέπει να συνοδευεται και απο αναβάθμιση περιφερειακών όπως φρένων κι αναρτήσεων αλλά κι απο δομικές ενισχύσεις σε ευαίσθητα σημεία του αμαξώματος (οπωσδήποτε σε πίσω σημεία στήριξης διαφορικού κ.α. )
    Κι ένα μπλοκέ διαφορικό βοηθάει ουσιαστικά αλλά δεν είναι κι απαραίτητο.

Καλή συνέχεια στο project σου, με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα.
    Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση φιλε μου!!

Συμφωνω με οσα λες και αυτα που πες ηταν ο λογος που δεν προχωρησα στη λυση του κομπρεσσορα τελικα..

Επειδη στα παντα στη ζωη μου δε μου αρεσουν τα ημιμετρα ετσι και στην παρουσα φαση αν επελεγα να βαλω κομπρεσορα επρεπε υποχρεωτικα να βελτιωσω φρενα αναρτησεις ,να βαλω μπλοκε κτλ και το κοστος ηταν απαγορευτικο για τα δεδομενα μου, βασικα ξεπερνουσε την ισχυουσα αξια ολοκληρου του αυτοκινητου.

Τωρα οταν βαρεθω και αυτα που εχει πανω δεν ξερω τι θα γινει

Περιοχή
    drift land
    Rides
    4

Προεπιλογή

μηχανολογικα..

το 7400 με το 7800 ειναι το χαος..και γιατι το λεω αυτο...??αν εχετε παρατηρησει τα περισσοτερα μοτερ χωρις εξωτικες κεφαλες και αρα με ροπη χαμηλα, οπως καλη ωρα ο m54, δεν εχουν το καπακι για να ανεβουν σε αυτες τις στροφες...κοινως και να το πας, χωρις να σπασει δεν εχει νοημα, καθως δεν θα αποδωσει οπως πρεπει..αντι να δεις δηλαδη 15 αλογα εκει θα δεις 8.......αρα για να ανεβουμε μεχρι εκει θελει οπωσδηποτε συμπιεση-καπακι φτιαξιμο για να εχουμε το cfm, τον αερα δηλαδη να βαλουμε στο μοτερ μας.
    Απο κει και περα πως θα ανεβασουμε στροφαρισμα αν τα βαρια υδραυλικα ωστηρια μας δεν επαρκουν και κοινως "δεν προλαβαινουν να κλεισουν τη βαλβιδα" οπως λενε στη πιατσα..γιαυτο και τα στροφαριστα μοτερ πχ..honda bmw κτλ κτλ επιλεγουν μηχανικα ωστηρια και ρυθμισμα αρκετα συχνα..παραλληλα οι απαιτησεις για λαδι αυξανονται καθως μετα τις 7500 τα περισσοτερα μοτερ αρχιζουν και καινε καμποσο λαδακι αναλογικα με πριν...αρα θελει μελετη και αυτο...

αυτα ειναι μερικα απο τα προβληματα του να ανεβασω κοφτη και ακομα δεν εχω φτασει στις θερμοκρασιες νερου που θα ειναι αυξημενες....!!!!

10. The Following 5 Users Say Thank You to nik200 For This Useful Post:

BILL007 (27-06-21), dark knight (22-08-22), PetrosD (27-06-21), pilot (27-06-21), Vassilis ///M (27-06-21)

Rides
    0

Προεπιλογή

Kαλησπερα!

Να τα παρω με τη σειρα.Το αμαξι μου πε ο Δημητριαδης επαιρνε μεχρι τιw 7800 και θα δινε κι αλλο αλλα οπως ειπε ο φιλος nik2000 μπαινεις σε αλλες ιστοριες.Η προταση για ροικη πλανισμα να φτιαξουμε συμπιεση κτλ επεσε στο τραπεζι αλλα το κοστος ηταν αρκετα μεγαλο γι αυτα που θα δινε, συν του γεγονοτος οτι ηθελα το αμαξι να μη χασει τον καθημερινο του χαρακτηρα και να γινει τοσο ακραιο οδηγικα.

Jimk86 εψαξα αρκετα και για σρικ , κατεληξα οτι και να ηταν καλυτεροι οι διαφορες δε θα ταν αισθητες σε αντιθεση με το κοστος το οποιο ηταν χαοτικα μεγαλο σε σχεση με το reprofile, το οποιο δεδομενου της δουλειας που κανει ο μπουμπης και του αποτελεσματος αξιζε τον κοπο.Με γρηγορο ψαξιμο και παιρνοντας αποτελεσματα απο γνωστους που χουν κανει την ιδια μετατροπη με επωνυμα προιοντα τυπου supersprint (εξατμισεις χταποδια κτλ ενω εγω εχω χειροποιητα) μπορω να πω οτι το αμαξι εβγαλε παραπανω απο τους περισσοτερους .Βεβαια εκει παιζουν ρολο και αλλα οπως την κατασταση του μοτερ, ο προγραμματιστης κτλ κτλ.Προσωπικα θεωρω οτι η επιλογη Μπουμπη αξιζει απο τη στιγμη που δεν αλλαζει το εργοστασιακο υλικο και χρησιμοποιει τους υπαρχοντες εκκεντροφορους.

Οσο για τα specs των εκκεντροφορων δειτε παρακατω τη φωτο για τους εκκεντροφορους.
    184790733_829342581325049_8020771517248269427_n.jpg184790733_829342581325049_8020771517248269427_n.jpg

Οσο για τα πατηματα nik φουντωτη!!!Εχω ανοιξει 2 φορες με ενα cayman το απλο (ξερω οτι ειναι σαν να κλεβω εκκλησια) και η διαφορα ηταν πολυυυ αισθητη(υπαρχει και βιντεο απο σταση που του κανω 2 αμαξια) και με ενα 350Ζ τυχαια στο δρομο οποτε δεν ξερω αν ηταν βελτιωμενο(πατησαμε με κορνες παρ ολα αυτα ) και παλι ημουν μπροστα απο 60 ρολλ και περιπου στα 120 ημουν ηδη ενα αμαξι μπροστα και ανοιγα.

Περιμενω να πατησω με το S3 του κολλητο μου τελειως μαμα το διλιτρο που μου κανε πριν 1μιση αμαξι κενο σταθερο να δω τι θα αλλαξει αν και νομιζω παλι μπροστα θα ειναι .Οταν γινει θα κανω το αναλογο update!

Και μια ερωτηση για τους γνωστες!Επειδη ο κοφτης ανεβηκε στις 7300 φοβαμαι να εκμεταλευτω τελειως τις εξτρα στροφες.Δε μιλαω για απανωτους και συχνους κοφτες, αλλα γενικα σε κανα πατηματα ποσο να τρεμω οτι θα παρω το μοτερ στα χερια που το κοφτιαζω τοσο πιο ψηλα απο το εργοστασιακο οριο?Εχει ανοχη το μοτερ σε τετοιες στροφες η να περιοριστω στις 7000-7100 που ημουν και πριν?
    ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ

12. The Following User Says Thank You to TOMIS For This Useful Post:

JiMk86 (27-06-21)

Rides
    0

Προεπιλογή

Kαλησπερα!

Να τα παρω με τη σειρα.Το αμαξι μου πε ο Δημητριαδης επαιρνε μεχρι τιw 7800 και θα δινε κι αλλο αλλα οπως ειπε ο φιλος nik2000 μπαινεις σε αλλες ιστοριες.Η προταση για ροικη πλανισμα να φτιαξουμε συμπιεση κτλ επεσε στο τραπεζι αλλα το κοστος ηταν αρκετα μεγαλο γι αυτα που θα δινε, συν του γεγονοτος οτι ηθελα το αμαξι να μη χασει τον καθημερινο του χαρακτηρα και να γινει τοσο ακραιο οδηγικα.

Jimk86 εψαξα αρκετα και για σρικ , κατεληξα οτι και να ηταν καλυτεροι οι διαφορες δε θα ταν αισθητες σε αντιθεση με το κοστος το οποιο ηταν χαοτικα μεγαλο σε σχεση με το reprofile, το οποιο δεδομενου της δουλειας που κανει ο μπουμπης και του αποτελεσματος αξιζε τον κοπο.Με γρηγορο ψαξιμο και παιρνοντας αποτελεσματα απο γνωστους που χουν κανει την ιδια μετατροπη με επωνυμα προιοντα τυπου supersprint (εξατμισεις χταποδια κτλ ενω εγω εχω χειροποιητα) μπορω να πω οτι το αμαξι εβγαλε παραπανω απο τους περισσοτερους .Βεβαια εκει παιζουν ρολο και αλλα οπως την κατασταση του μοτερ, ο προγραμματιστης κτλ κτλ.Προσωπικα θεωρω οτι η επιλογη Μπουμπη αξιζει απο τη στιγμη που δεν αλλαζει το εργοστασιακο υλικο και χρησιμοποιει τους υπαρχοντες εκκεντροφορους.

Οσο για τα specs των εκκεντροφορων δειτε παρακατω τη φωτο για τους εκκεντροφορους.
    184790733_829342581325049_8020771517248269427_n.jpg184790733_829342581325049_8020771517248269427_n.jpg

Οσο για τα πατηματα nik φουντωτη!!!Εχω ανοιξει 2 φορες με ενα cayman το απλο (ξερω οτι ειναι σαν να κλεβω εκκλησια) και η διαφορα ηταν πολυυυ αισθητη(υπαρχει και βιντεο απο σταση που του κανω 2 αμαξια) και με ενα 350Ζ τυχαια στο δρομο οποτε δεν ξερω αν ηταν βελτιωμενο(πατησαμε με κορνες παρ ολα αυτα ) και παλι ημουν μπροστα απο 60 ρολλ και περιπου στα 120 ημουν ηδη ενα αμαξι μπροστα και ανοιγα.

Περιμενω να πατησω με το S3 του κολλητο μου τελειως μαμα το διλιτρο που μου κανε πριν 1μιση αμαξι κενο σταθερο να δω τι θα αλλαξει αν και νομιζω παλι μπροστα θα ειναι .Οταν γινει θα κανω το αναλογο update!

Και μια ερωτηση για τους γνωστες!Επειδη ο κοφτης ανεβηκε στις 7300 φοβαμαι να εκμεταλευτω τελειως τις εξτρα στροφες.Δε μιλαω για απανωτους και συχνους κοφτες, αλλα γενικα σε κανα πατηματα ποσο να τρεμω οτι θα παρω το μοτερ στα χερια που το κοφτιαζω τοσο πιο ψηλα απο το εργοστασιακο οριο?Εχει ανοχη το μοτερ σε τετοιες στροφες η να περιοριστω στις 7000-7100 που ημουν και πριν?
    Να προσέχεις γιατι ξεσφύγγει το παξιμάδι της αντλίας λαδιου, φεύγει το γρανάζι και αν μείνεις χωρίς λάδια ανάβει λαμπάκι κ αν δε το παρεις χαμπάρι τα παίρνεις όλα στο χέρι, προσωπικά το έχω πάθει.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Από 330 θέλω να μεγαλώσω να γίνω M3.

14. The Following 4 Users Say Thank You to JiMk86 For This Useful Post:

Kostas Maras (30-06-21), nik200 (27-06-21), TOMIS (27-06-21), VanVIC (01-07-21)

Rides
    0

Προεπιλογή

Ευχαριστω παρα πολυ για τη συμβουλη!Το αμαξι θα παει για αλλαγη λαδιων συντομα οποτε θα πω στο μαστορα να το κοιταξει...Αυτο που λες ισχυει γενικοτερα η τωρα που εχει ανεβει ο κοφτης?

Επισης μια γενικη ερωτηση, ποση απωλεια θα λεγατε οτι εχουν τα αμαξια μας (δεν εχω μπλοκε ακομα).Ετσι μπακαλιστικα τεέιως να υπολογισω περιπου αλογα στο μοτερ
    ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ

16. The Following User Says Thank You to TOMIS For This Useful Post:

nik200 (27-06-21)

Rides
    0

Προεπιλογή Z4 e85 3.0 εκκεντροφοροι

Ευχαριστω παρα πολυ για τη συμβουλη!Το αμαξι θα παει για αλλαγη λαδιων συντομα οποτε θα πω στο μαστορα να το κοιταξει...Αυτο που λες ισχυει γενικοτερα η τωρα που εχει ανεβει ο κοφτης?

Επισης μια γενικη ερωτηση, ποση απωλεια θα λεγατε οτι εχουν τα αμαξια μας (δεν εχω μπλοκε ακομα).Ετσι μπακαλιστικα τεέιως να υπολογισω περιπου αλογα στο μοτερ
    Γενικότερα ισχύει αυτο... αυτο για να το δεις πρέπει να βγάλεις κάρτερ...

Κάνεις πχ 231 άλογα * 0.85 για να βγάλεις τα άλογα στον τροχό..

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Από 330 θέλω να μεγαλώσω να γίνω M3.

18. The Following 2 Users Say Thank You to JiMk86 For This Useful Post:

nik200 (27-06-21), TOMIS (27-06-21)

Σελίδα 2 από 9 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •