Eγω το έβαλα μόνος μου το δορυφορικό σύστημα. Αυτό που λέει ο Βαγγέλης είναι σωστό. Και το χιλιοστό παίζει ρόλο. Εξ΄άλλου το βιβλίο χρήσης θα σου λέει τις οδηγίες. Συνήθως έχουν ηχητικό σήμα τα μηχανήματα αυτά, όταν πιάνεις τον δορυφόρο. Είναι λίγο παίδεμα άμα είσαι μόνος. Και στο μπαλκόνι πιάνει μην απελπίζεσαι. Καλή δύναμη...![]()
![]()
![]()
Ο χειρότερος άντρας η καλύτερη γυναίκα...
mytv.exe me 20 euro to mina meso internet blepo ta panta edo sto bora kai malista exei kai magnitoskopisi oles ti ekpompes kai agones gia 1 week.
me exei sosei gia na blepo tin paokara
Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Το Σ/Κ θα πειραματιστώ στην ταράτσα και αν δεν βγάλω άκρη θα καλέσω τεχνικό.
Οχι δεν ενεργοποίησα την κάρτα. Χρειάζεται ; Δεν μου ανέφερε κάτι τέτοιο η υπάλληλος στην forthnet.
Οσο για την προσφορά ισχύει για ένα χρόνο. Μετά θα ισχύσει ο κανονικός τιμοκατάλογος μειωμένος κατά 20 % τόσο στην forthnet όσο και στην nova.
edit : Y.Γ Ευχαριστώ για τον υπεύθυνο που έβαλε τα tags γιατί τα ξέχασα ως συνήθως![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κωνσταντίνος : 30-04-10 στις 16:46
Kostas_1 (30-04-10)
φιλε μου εχω βαλει αμετρητους αποκωδικοποιητες νοβα και γενικα οτι εχει σχεση με δορυφορικα και ελπιζω να σε βοηθησω οσο μπορω.ας αρχισουμε απο το πιατο.το πιατο μπορει να μπει και στο μπαλκονι αρκει ομως να εχει αερα μπροστα χωρις να υπαρχει καποιο κοντινο εμποδιο.αν δεν εχει απλα εσχατη και καλυτερη λυση ειναι η ταρατσα.συνεχιζουμε με ρυθμιση του πιατου.το πιατο σου πρεπει να αναζητησει ενα και μονο δορυφορο με την ονομασια hotbird αφου μονο σε αυτον εκπεμπει η νοβα.οτιδηποτε αλλος δορυφορος μας ειναι αχρηστος γιατι πολυ απλα εκει δεν υπαρχει συχνοτητα νοβα και επομενως δεν εχουμε και εικονα.τωρα το που πρεπει να σταθει το πιατο αυτο ειναι αναλογα την περιοχη που βρισκεσαι.εδω χρειαζομαστε το πεδιομετρο το μηχανημα που αναζητα δορυφορους και μας καθοδηγει στο αν πρεπει να γυρναμε το πιατο δεξια η αριστερα αλλα απο την στιγμη που δεν υπαρχει γυρναμε το πιατο συμφωνα με το που βλεπουν η διπλα κεραιες ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ δεν σημαινει παντα πως γυρναμε στη σωστη κατευθυνση γιατι πολυ απλα η διπλα κεραιες μπορει να βλεπουν σε αλλο δορυφορο που εμας δεν μας χρειαζεται.για να γινουν ολα αυτα απο τη στιγμη που δεν εχεις πεδιομετρο πρεπει υποχρεωτικα να ειναι στο ον η τβ να την εχεις κοντα σου και υποχρεωτικα να ειναι ηδη συνδεμενο το ταψι.ο αποκωδικοποιητης πρεπει να ειναι ανοιχτος σε καποιο καναλι free αν υπαρχει και οχι σε καποιο καναλι νοβα γιατι και σημα να βρεις παλι δεν θα εχεις εικονα αφου πρεπει να ενοργοποιηθει η καρτα σου και αυτο γινετε αφου πρωτα βρεις το σημα και μετα κανεις ενα τηλ στη νοβα πως εισαι ετοιμος απο σημα.το σημα να το ψαξεις γυριζοντας την κεραια ελαφρα και παντα ανα ενα ποντο και οχι μονο δεξια αριστερα αλλα και πανω κατω.
bmwcompactjohn (01-05-10), Kostas_1 (01-05-10), Vasilis (30-04-10), Κωνσταντίνος (01-05-10)
Σε ευχαριστώ. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου. Θα ανέβω ταράτσα το Σ/Κ, κάπου πρέπει να έχω μια τηλεόραση 7'' και θα πειραματιστώ.
Πως θα ξέρω όμως ότι ο αποκωδικοποιητής είναι ρυθμισμένος σε κάποιο κανάλι free ;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κωνσταντίνος : 01-05-10 στις 00:14
Δε χρειάζεται να είσαι σε κανάλι free. Ο αποκωδικοποιητής που σου έδωσαν έχει και έλεγχο στάθμης σήματος. Αν λοιπόν τον συνδέσεις με την τηλεόραση, βάλεις τα στοιχεία του hotbird (τα έχει ήδη περασμένα) και μετά πας στο μενού ανίχνευση σήματος, θα μπορέσεις να δεις τι σήμα πιάνεις. Εγώ έκανα την εγκατάσταση μόνος μου χωρίς πρότερη εμπειρία και τελικά έπιασα 89 στάθμη σήματος με 100 ποιότητα. Το μόνο που χρησιμοποίησα ήταν μια πυξίδα για να βρώ τις μοίρες που έπρεπε να γυρίσω το πιάτο (απο το iphone η πυξίδα) και είχα ως μπούσουλα τα άλλα nova πιάτα γύρω. Προσοχή στην κλίση του LNB γιατί αν δεν το έχεις στις μοίρες που πρέπει (νομίζω 13) δεν πρόκειται να συντονίσεις. Εγώ έκανα λάθος στην αρχή, γιατί το LNB που είχε μέσα το πακέτο, είχε κάτι γραμμές στο πλάι για ένδειξη κλίσης και το είχα βάλει πλάγια (δηλαδή σχεδόν παράληλα με το έδαφος με 13μοίρες κλίση) αλλά τελικά ήθελε όρθιο (κάθετο προς το έδαφος με την κλίση προς τα δεξιά).
Νομίζω πως είναι κρίμα να δώσεις ένα 70άρι για τον τεχνικό, αφού τόσο είναι η ταρίφα. Αν θες και είσαι Αθήνα, ευχαρίστως να σε βοηθήσω, έστω και χωρίς πεδιόμετρο...
bmwcompactjohn (01-05-10), Κωνσταντίνος (01-05-10)
Ωραία. Μαζέψαμε αρκετά tips. fast-enough είμαι Πάτρα, όπως και να΄χει όμως σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου ......![]()
Λοιπόν, το το πρωί μεταφέρθηκε το πιάτο στη ταράτσα. Πήρα κοντά μου και τον αποκωδικοποιητή και μια tv 7'' και ξεκίνησα δοκιμές. Η ένταση σήματος δεν ξεκόλλησε απο το 0%. Δηλαδή τζίφος.
Εστρεψα καταρχάς το πιάτο προς τον νότο (εκεί κοίταγαν και όλα τα παραπλήσια πιάτα) και μετακινούσα χιλιοστό-χιλιοστό τόσο προς το σημείο του ορίζοντα αλλά και ως προς τον κατακόρυφο άξονα (δηλαδή την κλίση).
Δεν έπιασε σε κανένα σημείο. Το σήμα καρφωμένο στο 0%.
Θα ξανακάνω δοκιμές το απόγευμα και αν δεν καταφέρω τίποτα θα φωνάξω τεχνικό.
![]()