Αρχικό μήνυμα απο
turbodog
Το W/M injection επηρεαζει το καθε αυτοκινητο διαφορετικα..και αυτο οφειλεται κατα κυριο λογο στην τοποθετηση του μπεκ. Ποσο κοντα η μακρυα απο πεταλουδα, πριν η μετα το κομπρεσσορα κτλ. ΑΡΑ αναλογως αυτοκινητου και κατα συνεπεια διαφορετικου FI setup και τοποθετηησης του μπεκ θα εχουμε και διαφορετικα αποτελεσματα. Σε αλλα αυτοκινητα γινεται πιο πλουσιο (δικο μου) σε αλλα πιο φτωχο (deepBLUE) και σε καποια αλλα ισως να μην αλλαξει καθολου. Αυτο θα φανει μετα την τοποθετηση με ενα wideband, η στο δυναμομετρο, αν χρειαζονται διορθωση η οχι οι χαρτες καυσιμου.
Παρεπιπτοντως το αυτοκινητο μπορει να δουλεψει και μιση μοναδα AFR πιο φτωχο απο οτι ηταν πριν. Αυτο συνιστουν αλλωστε, ωστε να αποφυγουμε το combustion quench.
Τα αβανς δεν ειναι απαραιτητο γινει πιο επιθετικο...βεβαια αν γινει πιο επιθετικο, που μας δινει η δυνατοτητα του WM injection, θα δουμε ακομα καλυτερα αποτελεσματα, με το ρισκο ομως αν μεινουμε χωρις μεθανολη να εχουμε προβληματα προαναφλεξης.
Οσο για τη ακριβη ποσοτητα που χρειαζεται το καθε αυτοκινητο, εχω παραθεσει ενα link στο προηγουμενο thread ωστε να υπολογισει ο καθενας ποσο ακριβως χρειαζεται, αναλογως FI setup. 50-50 αναλογια δινει και τα καλυτερα αποτελεσματα(αυτο συνιστουν αλλωστε) και αυτην την αναλογια χρησιμοποιω και εγω προσωπικα.