Σελίδα 2 από 7 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 63

Θέμα: ευκαιριες η μηπως οχι? Ελλαδα του σημερα...

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Στην πράξη πρόεδρα όλα τα παραπάνω που περιγράφεις είναι ζόρικα. Έχει ο κουμπάρος μου παραγωγή (τόΝοι) μούστου και φτιάχνουν κρασί δικό τους και η εμφιάλωση έχει περισσότερο από το κρασί (τελικό προϊόν) το κιλό και τελικά τα έχουν ψιλοπαρατήσει κ τον πετούν!

Τέλος, πόσο εύκολο είναι να σηκωθείς από το γραφείο σου και να πας να σκάψεις την επόμενη μέρα; (το λέω για μένα)
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

katsaraios (09-01-13), Panos 316T (09-01-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην πράξη πρόεδρα όλα τα παραπάνω που περιγράφεις είναι ζόρικα. Έχει ο κουμπάρος μου παραγωγή (τόΝοι) μούστου και φτιάχνουν κρασί δικό τους και η εμφιάλωση έχει περισσότερο από το κρασί (τελικό προϊόν) το κιλό και τελικά τα έχουν ψιλοπαρατήσει κ τον πετούν!

Τέλος, πόσο εύκολο είναι να σηκωθείς από το γραφείο σου και να πας να σκάψεις την επόμενη μέρα; (το λέω για μένα)
    Είπα ξεκάθαρα, ανοίγεις συσκευαστήριο δικό σου.

Κοίτα, το κρασί είναι πως το δουλεύεις.
    Η δουλειά του αγρότη είναι βαρβάτη.
    Κάπου τα έχουμε ξαναπεί νομίζω, στην οικογένειά μου, τα κτήματα ήταν αυτά που μας ζουν ακόμα.
    Οταν όμως λέμε, κτήμα, εννούμε ότι κάποιος (καλή το ώρα) ξύπναγε στις 5 το πρωί, χιόνι-ζέστη, και γύρναγε στις 8 το βράδυ.
    Ξεκάθαρο και τελειωμένο αυτό.

Αν περιμένει κανείς απο τα κτήματά του να βάλει εργάτες για να μαζέψουν, εργάτες να οργώσουν, εργάτες να... να... να.... δεν βγαίνει.

Ενα κτήμα μεγάλο, με σωστές μεθόδους παρακολούθησης, υγρόμετρα, αναλυτές, σωστές σωλήνες (αλήθεια ξέρει κανείς οτι ο επιφανειακός σωλήνας δημιουργεί ριζικό σύστημα πεπλατυσμένο, ενώ ο υπόγειος δημιουργεί συρίγγιο? ) δίνει αρκετά.

Τώρα αν η εμφιάλωση τους κοστίζει, γιατί δεν πουλάνε τον μούστο?
    Γενικά δεν είμαι στην τσέπη του, ούτε στο μυαλό του, αλλά όταν κάνει κάποιος μια επένδυση τέτοιου μεγέθους, το έχει ψάξει.

Τα αμπέλια, το πορτοκάλι, η ελιά, δεν είναι φωτοβολταϊκό ή βίντεο κλαμπ.
    Θέλουν κ%λο βαρβάτο να αντέχει.

Δεν τα λέω, σε εσένα (που τα ξέρεις) τα λέω γενικά, οτι αν δεν βρέξεις κώλο, δεν τρως ψάρι.

Πάνε οι εποχές.

Δουλειά, δουλειά, δουλειά.
    Αρκεί να υπάρχει.

4. The Following 8 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

A8hnaios (09-01-13), bakalos (09-01-13), BILL007 (09-01-13), hades7 (09-01-13), Panos 316T (09-01-13), Ptboul (09-01-13), sheriff (20-01-13), Tsakirakos (09-01-13)

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα αμπέλια, το πορτοκάλι, η ελιά, Θέλουν κ%λο βαρβάτο να αντέχει.
    Έτσι, εδώ είναι όλο το ζουμί._

Αλλά για να εμπλακείς σε κάθετη μονάδα αναρωτιέμαι πόσο τρέξιμο, γνώσεις και άκρες θέλει (διάθεση προϊόντος, πληρωμές, κλπ).

Γενικά συμφωνώ σε όλα σαν ιδέα και φυσικά το έχω στο μυαλό μου σαν έσχατη λύση αλλά είναι τόσο σκληρή η δουλειά αυτή μου με τρομάζει.

6. The Following 2 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

katsaraios (09-01-13), nikos1400 (10-01-13)

Περιοχή
    Πάτρα
    Rides
    1

Προεπιλογή

αλήθεια ξέρει κανείς οτι ο επιφανειακός σωλήνας δημιουργεί ριζικό σύστημα πεπλατυσμένο, ενώ ο υπόγειος δημιουργεί συρίγγιο? .
    Μπορείς να εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό ; Θενκς.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Κωνσταντίνος Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπορείς να εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό ; Θενκς.
    Αμα ποτιζεις με λαστιχα κρεμαστα υπεργεια, το νερο ειναι σαν να βρεχει ελαφρα και μενει στα πρωτα στρωματα του εδαφους.
    Οι ριζες λοιπον αφου δεν βρισκουν υγρασια κατω αλλα στην επιφανεια, απλωνουν ψηλα γιατι εκει βρισκουν το νερο.
    Αν ποτιζεις με υπογειο λαστιχο, η ριζα ψαχνει το νερο χαμηλα και φτιαχνει καλυτερο, πιο σταθερο και πιο "χορτατο" δεντρο.
    Ετσι οταν λιπαινεις το χωραφι σου, η καθετη ριζα ειναι πιο μακρυα και περιπλοκη με αποτελεσμα να ρουφαει καλυτερα το λιπασμα, το νερο και τις ουσιες.
    Αυτο φυσικα ισχυει για νεοφυτο χωραφι.

Το καλο με τα υπεργεια ειναι οι λιγες ζημιες απο αλετρια κτλ.
    Τα βγαζεις και τα ξαναβαζεις.

Τα υπογεια αν δεν τα κανεις καλα, στο φρεζαρισμα ειναι ναρκοπεδιο.

9. The Following 7 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

A8hnaios (09-01-13), aristent (09-01-13), BILL007 (09-01-13), Bitz (11-01-13), nikos1400 (10-01-13), Ptboul (10-01-13), Κωνσταντίνος (10-01-13)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

το τετρακοασαρικακι και τα τριακοσια τριαντα που βρισκονται και τα υπολοιπα ειναι πολυ ωραια σχεδια!!!

υγ βαλε και καμια εκατοστη ακομα για αδειες ,δικηγορους συμβολαιογραφους....

11. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

hades7 (09-01-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    το τετρακοασαρικακι και τα τριακοσια τριαντα που βρισκονται και τα υπολοιπα ειναι πολυ ωραια σχεδια!!!

υγ βαλε και καμια εκατοστη ακομα για αδειες ,δικηγορους συμβολαιογραφους....
    Ολοι μας Γιάννη, αν είχαμε επιλέξει μιαν άλλην εποχή να μην τα χώσουμε στα πενβέ, το γκαζόν στον κήπο και τις "σκαφούμπες" μια χαρά θα είμαστε.
    Οποιος θέλει να επιστρέψει στη γή, σήμερα είναι η ευκαιρία.

Και για εμένα, ευλογημένος όποιος έχει παιδιά και τα μάθει να δουλεύουν τη γή.
    Και φροντίσει να τους εξασφαλίσει γή.

Δεν θα πεινάσουν ποτέ.
    Ποτέ.

Αρκεί να ξέρουν που πατάνε.

- πρωτού κάποιος πεί οτι μιλάω έξω απο τον χορό, απλά να πώ ότι στην Λακωνία, έχουμε μια αντίστοιχη παραγωγή σε διάφορα είδη και είμαι σε θέση να ξέρω πάρα πολύ καλά και τα πανω και τα κάτω της πρότασης που μοιράζομαι-

13. The Following 6 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

BILL007 (09-01-13), Bitz (11-01-13), hades7 (09-01-13), Nino (09-01-13), Panos 316T (09-01-13), Ptboul (09-01-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Ολοι μας Γιάννη, αν είχαμε επιλέξει μιαν άλλην εποχή να μην τα χώσουμε στα πενβέ, το γκαζόν στον κήπο και τις "σκαφούμπες" μια χαρά θα είμαστε.
    Οποιος θέλει να επιστρέψει στη γή, σήμερα είναι η ευκαιρία.

Και για εμένα, ευλογημένος όποιος έχει παιδιά και τα μάθει να δουλεύουν τη γή.
    Και φροντίσει να τους εξασφαλίσει γή.

Δεν θα πεινάσουν ποτέ.
    Ποτέ.

Αρκεί να ξέρουν που πατάνε.

- πρωτού κάποιος πεί οτι μιλάω έξω απο τον χορό, απλά να πώ ότι στην Λακωνία, έχουμε μια αντίστοιχη παραγωγή σε διάφορα είδη και είμαι σε θέση να ξέρω πάρα πολύ καλά και τα πανω και τα κάτω της πρότασης που μοιράζομαι-
    Και να μην εχει κομπλεξ πως πρεπει εκτος απο κολυμπι - τενις - κιθαρα - τρες γνωσσες - ταεκβοντο, να παρει και 12 πτυχια και 36 μαστερς....

Εχω ονειρευτει ενα τεραστιο κτημα, με 5-6 οικογενεις (φιλοι) σε σπιτια σπαρμενα μεσα....
    Ελιες, αμπελια, λιγα οικοσιτα, σκυλια, κλπ κλπ κλπ....

Βεβαια, για καποιον που δεν εχει βιωματα, απο χωριο και αγροτοβουκωλικη ζωη (ευτυχως εχω πολλα), ειναι αδυνατον να το φανταστει...

15. The Following 5 Users Say Thank You to ntinos For This Useful Post:

Bitz (11-01-13), halkida116mpack (09-01-13), nikos1400 (10-01-13), Panos 316T (09-01-13), Ptboul (09-01-13)

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ntinos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και να μην εχει κομπλεξ πως πρεπει εκτος απο κολυμπι - τενις - κιθαρα - τρες γνωσσες - ταεκβοντο, να παρει και 12 πτυχια και 36 μαστερς....
    +9000000000000000

Εχω ονειρευτει ενα τεραστιο κτημα, με 5-6 οικογενεις (φιλοι) σε σπιτια σπαρμενα μεσα....
    Ελιες, αμπελια, λιγα οικοσιτα, σκυλια, κλπ κλπ κλπ....
    Τα ίδια σχέδια είχα και εγώ Ντινάκουσουμ, αλλά γρήγορα έμαθα οτι σχέδια και γυναίκα δεν πάνε μαζί.

Βεβαια, για καποιον που δεν εχει βιωματα, απο χωριο και αγροτοβουκωλικη ζωη (ευτυχως εχω πολλα), ειναι αδυνατον να το φανταστει...
    Αμ κ εγώ τα έχω για αυτό λέω πόσο δύσκολα είναι στην πράξη όλα αυτά.

Να το πω απλά, στο τέλος του μήνα ξέρεις ότι θα πας στο ATM και θα βγάλεις 200ευρώ να πάρεις εκείνη την εκρού παΖμίνα Χερμές που πάντα ήθελες όταν πηγαίνεις ντα κάπο.

Στο χωράφι, για να βγάλεις 200 ευρώ σου χει γίνει ο πάτος πηγάδι.

Θα φάει το σκουΛίκη την πατάκα;
    Θα πέσει χαλάζι;
    Θα τα κάψει ο πάγος;
    Θα γμθεί ο Δίας;

17. The Following 13 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

BILL007 (09-01-13), Bitz (11-01-13), gant (09-01-13), GiannisRob (09-01-13), gnx (09-01-13), hades7 (09-01-13), katsaraios (09-01-13), Konstantinos E60 (11-01-13), Kostas_1 (09-01-13), nikos1400 (10-01-13), Panos 316T (09-01-13), Κωνσταντίνος (09-01-13), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ (09-01-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Φιλε Αρη, προσεξε στην Σαρωνιδα κυκλοφορει μια εσανς απο γιδοπρόβατα, οποτε θελει καπως προσοχη εκειθε πανω στο βουνο.

Θα θες να πεις το μοχιτο σου μπαι-δε-πουλ και δεν θα σε αφηνει το μποχιτο να το απολαυσεις.

19. The Following 7 Users Say Thank You to ntinos For This Useful Post:

Bitz (11-01-13), chrisgiapz3 (09-01-13), hades7 (09-01-13), Panos 316T (09-01-13), Ptboul (09-01-13), spar@ (09-01-13), Stamatis (09-01-13)

Σελίδα 2 από 7 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP