Καταρχάς να πω κάτι.
Το ότι απογοήτευσε εμένα, δε πάει να πει ότι το αυτοκίνητο είναι άθλιο. Μη τα μπλέξουμε και παρεξηγηθούμε.
Και εξηγούμαι.
Ενδεχομένως αν την οδηγήσω με Μ ανάρτηση, κανονικό τιμόνι και χειροκίνητο σασμάν αποκτήσω άλλη εντύπωση.
Το αυτοκίνητο για αυτά που προσφέρει δεν είναι κακό. Είναι σβέλτο, οικονομικό, ευέλικτο και με καλούς χώρους. Απλά είναι διαφορετικής φιλοσοφίας από αυτό που έχω συνηθίσει. Οπότε η σύγκριση (θέλοντας και μη) γίνεται με το πως πρέπει για μένα να είναι μια BMW που κυκλοφορώ καθημερινά.
Δηλαδή αν ήθελα κάτι φθηνό και οικονομικό θα έπαιρνα ένα Smart σαν δεύτερο αυτοκίνητο.![]()
Πάντως, σχετικά με το τιμόνι, έχω να πω πολύ θετικά σχόλια για το κανονικό όταν είχα οδηγήσει την 118i.
Οδήγησέ το. Πήγαινε ζήτα ένα test drive στον Σφακιανάκη*
Από πλευράς κρατήματος η 118i δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση ΜΑ ΚΑΜΙΑ σχέση με τους Άσσους ή 3άρες με Μ ανάρτηση. Η σύγκριση δε συνολικά με το si είναι σαν να κλέβω εκκλησία.
Είχα πάρει παλαιότερα την 118i (F20) και την είχα πάει ΤΑΠΑ στη Πεντέλη. Εκεί που το si έστριβε χωρίς δισταγμό, το 118i έγερνε και έβγαζε ΤΡΕΛΑ μούτρα στο turn-in.
Κι αυτή που έχω τώρα τη πίεσα σήμερα στη Πεντέλη, αλλά επειδή ήταν βρεγμένα δε μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Το μόνο που είδα και με απογοήτευσε είναι σε μια κατηφορική δεξιά από Πεντέλη προς Διόνυσο πήγα να μπω σβέλτα (όχι ΤΑΠΑ με τη ταυτότητα στο στόμα, με τέτοιο καιρό) και βγάζει κάτι μούτρα......ο Χριστός κι η Παναγία!! Εκεί το si έχει στρίψει με βροχή, πολύ πιο γρήγορα χωρίς κανένα παράπονο!!
Όμως...κάτι βασικό! Το αυτοκίνητο έχει απλή ανάρτηση στην ουσία. Δεν φοράει καμιά σπορ ή Μ ανάρτηση/αντιστρεπτικές για να έχει καλή πρόσφυση. Μέτρια θα την έλεγα, οπότε ίσως γιαυτό δε μου έχει δώσει την εμπιστοσύνη να το πιέσω. Δηλαδή να μπω πιο βαθειά στα φρένα και να ορμίξω στο γκάζι. Βγάζει πολλά μούτρα, δε ξέρω.
Οπότε πιστεύω θα σε απογοητεύσει από πλευράς κρατήματος. Θα σου αρέσει το γκάζι της, αλλά από κράτημα θα σε απογοητεύσει.
* δε ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω το όνομα, απλά μόνο αυτοί δίνουν τέτοια test drive. Και την άλλη φορά που είχα πάρει το 118i μου το είχαν δώσει για 1 ώρα, μόνος μου.