Αρχικό μήνυμα απο
billakos
η εργοστασιακη ξερω οτι ειναι bosch.. σωστος??? οντως για τις exide και τις banner εχω ακουσει καλα λογια. θα μετρησω ομως και δυναμο μιας κ το αναφερατε.
γτ ζορισμα δεν εχει φαει ουτε τ ειχα κλειδωμενο με τον συναγερμο για να **τραβαει** ρευμα.απλα ειχα να το βαλω μπρος καμια βδομαδα.αυτο.
Μπορει να εχεις και απο καπου διαρροη και να σου την αδειαζει.
Μια μπαταρια μπορει να διατηρήσει το φορτιο της και μετα το περας της ληξεως της (οπως προανέφερα περιπου 4 ετη+). Απλα χανει μερος της χωρητικότητας της. Παραδειγμα μια μπαταριά με 60Α ονομαστική, μετα απο 4 ετη με συχνή χρηση του αυτοκινήτου (οπου πραγματοποιεί κυκλους αποφόρτισης - φορτισης) θα εχει πεσει σχεδόν στο 60%. Μια μιζα μπορει να λειτουργήσει ακομα και με 11,2V. Μετα ομως απο 2 η 3 μιζιες θα παραδώσει το πνευμα. Καλο θα ηταν να εχετε καποιο βολτόμετρο η να την τσεκάρετε μετα απο τα 4 ετη.
Εμενα ειναι 4 ετων και το αμαξι παιρνει μπροστά αμεσως. Για την δικη μου χρηση ομως ειναι αχρηστη καθως το ηχοσυστημα μου στο ρελαντι καταναλώνει 25 - 35Α με 42,5Α μαξ. Παρολο που υποβοηθω με πυκνωτη 1 farad εχω θεμα στις υψηλες εντασεις, φωτα κτλ. Οταν ηταν καινουργια δεν εκαναν ουτε κιχ ακομα και οταν επαιζα τερμα μαζι με το καλοριφερ την πισω αντισταση φωτα κτλ..
Οι περισσοτεροι με απλη χρηση δεν θα εχετε προβλημα καθως υα υποσυστηματα τυου αυτοκινητου δεν ξεπερνουν τα 30Α. Ολα μαζι αντε κανα 45Α. Εαν για καποιο λογο το αμαξι απαιτησει πολλες μιζιες η το παρατησετε για πολυ καιρο τοτε μαλλον δεν θα σας εξυπηρετήσει.
Εγκαταστάσεις - Μελέτες Hi-Fi, TV, Home Cinema.