Εντάξει το τι καίνε τα καινούρια , και τι λένε οι κατασκευαστές και δεν ξέρω εγω τι. Εγω ξέρω πως Ν40 Ν45 δεν καίνε λάδια! Για να μην πω ούτε καν τσιμπανε και γίνω απόλυτος
BILL007 (16-10-11), bmwcompactjohn (15-10-11), giannis_compact (15-10-11)
To TIS δίνει γενικά για τα βενζινοκίνητα επιτρεπτό κάψιμο τα 0,7 lt/1000km και γενικά για τα Μ, λόγω της μεγάλης ισχύος που αποδίδουν όπως τονίζει το ανεβάζει στο 1,5 lt/1000km.
Πιστεύω πως είναι υπερβολικό το μέγεθος.
Βtw και με το Ε21 παλιότερα και το Ε46 τώρα 8 χρόνια δεν έχω τέτοιο θέμα, δεν συμπλήρωσα ποτέ σταγόνα.
Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.
Kazakos Garage (16-10-11)
Έτσι είναι όπως τα λέτε και για ποιο παλιούς κινητήρες όπως Μ43 τα ίδια ισχύουν.Αλλά στους καινούργιους όπως είπε και ο φίλος παραπάνω τα 0,7 με 1 λίτρο τα 1000 χιλ!!! για πολλούς κατασκευαστές είναι αποδεκτά.Σε άλλες εποχές αυτό θα ήταν απαράδεκτο πλέον πραγματικότητα.Αθήνα Θεσσαλονίκη και πίσω δε μπορείς να πας χωρίς να έχεις και κανα λίτρο για συμπλήρωμα.
Δοκιμασε μια φορα να βαλεις κατι εκτος ΟΕΜ.. Βλεπω πολλους και παραπονιουνται οτι τα ΟΕΜ τα τσιμπανε.. Τα ΟΕΜ τι μαρκα ειναι..??
Κι εμενα το τσιμπουσε το ΟΕΜ 5W30 (αλλα εμενα ειναι Μ54), τωρα εβαλα Mobil 1...
Εγω παντως οταν ειχα το Ν42, οπως λεει και ο Σπυρος ΔΕΝ συμπληρωσα ποτε.. Και μου ειχαν βαλει 10W40 castrol magnatec (λαθος) στη πρωτη αλλαγη και μετα εκανε 2 αλλαγες με 0W40 Castrol στα χερια μου χωρις να του συμπληρωσω ποτε, οποτε το μετρουσα ηταν εκει που επρεπε να ειναι..
Καλυτερα να το ψαξεις.. Πηγαινε σε 1-2 συνεργεια και διασταυρωσε αποψεις ΠΡΙΝ κανεις οτιδηποτε..
ΧΙΟΣ-CHIOS
κατα 99% ειναι τσιμουχακια βαλβιδον.Απο κατο δεν ειναι σιγουρα.Εχο κανει πολλα με το ιδιο προωβλιμα και ειναι ο.κ.