Εγω εχθες ειδα του Ανδρεα και επαθα πλακα πολυ ωραιο
Εγω εχθες ειδα του Ανδρεα και επαθα πλακα πολυ ωραιο
ΚΩΣΤΑΣ
aristent (17-06-12)
Δεν εχεις αδικο Ηλια,περιμενα και εγω πολυ περισσοτερα.....αλλα δεν εχω μετρο συγκρισης με αντιστοιχα 10βατα λεντ.......
στα θετικα θα καταλογισω την χαμηλοτερη τιμη απο αλλα αντιστοιχα 10βατ,την ποιοτητα των υλικων κατασκευης......αυτα.
οσο για το μπλεδισμα???...,δεν εχει οσο ειχα εγω με τις 8500Κ gp thunder,αλλα και παλι τα 7000Κ ειναι πανω απο τα 5800Κ των ξενον που εχουμε απο το εργοστασιο.....ισως κατι σε 6000Κ θα ηταν πιο σωστο.
120ie87 (17-06-12)
Ευχαριστώ 'Αρη!
(ωχ αν μπλεδίζουν..... είχα βάλει led παλιότερα και τα έβγαλα λόγω μπλε "χροιάς")
Όμως, όπως και να χει, σε κάθε περίπτωση το διασκεδάσαμε το group buy!!!
aristent (17-06-12)
A, ξέχασα, για το θέμα των watts:
Αγόρασα τελευταία ένα μπροστινό φως για ποδήλατο- LED φακό με μπαταρία στα 2watts με 50ευρω και πραγματικά σκοτώνει (κινείσαι άνετα το βράδυ με ποδήλατο μόνο με αυτό το φως- δεν αντέχεις να τον στρέψεις στα μάτια σου από 3-4μέτρα απόσταση)..... τα πραγματικά 10watts σε LED δεν θέλετε να ξέρετε πόσο δυνατά είναι..... θα το μάθετε όταν δείτε κανονικά φώτα για το σπίτι- για να φωτίζουν ένα δωμάτιο, με 4-5 watts max...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 120ie87 : 17-06-12 στις 11:00
Εγω ακομα δεν τα εβαλα γιατι ειναι εντελως διαφορετικος ο τροπος απο αυτον που μας δειχνει ο Μιχαλης.Το παλεψε και ο Αρης να μου τα περασει (many thanks) αλλα εκει που ειναι δεν μπαινει χερι αν δε βγει το φαναρι.Οποτε αυριο παω ηλεκτρολογο και μολις ειναι ετοιμο παραθετω φωτο!
Δεν ξενερώνεις κανέναν και εμείς συμφωνούμε. Αλλά ισχύει το εξής, αν ήταν παραπάνω τα K θα φαινόντουσαν περισσότερο τη μέρα.
Τα βατ της απλής λάμπας δεν έχουν σχέση με τα βατ των led, γιαυτό και αν δεις τα led τα μετράν με τα lumens ή k ήή...
Εκεί ναι είδα το Άγιο φως!!
υ.γ Ηλία φιλικά έτσι δεν σου τη λέω ή και καλά να πω ότι κάνεις λάθος
Λάθος Μιχάλη.
Τα watt των led και της λάμπας πυρακτώσεως ή οποιασδήποτε άλλης λάμπας είναι η ισχύς που καταναλώνει. Τα led είναι πιο αποδοτικά σε σχέση με άλλες τεχνολογίες με αποτέλεσμα να παράγουν περισσότερο φως καταναλώνοντας λιγότερη ισχύ (watts)
Tα lumens είναι μονάδα μέτρησης της έντασης του φωτός (δηλάδή της φωτεινότητας) και ισχύει και για τα led και για οποιαδήποτε άλλη πηγή φωτός.
Οι βαθμοί Kelvin (K) ορίζουν το μέρος του φάσματος στο οποίο εκπέμπει ΚΑΘΕ φωτεινή πηγή (είτε Led, είτε οποιαδήποτε άλλη)
ΔΕΝ ΣΤΗΝ ΛΕΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΧΑΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΦΥΣΙΚΗ
(αν δεν σου είναι κατανοητά τα παραπάνω, διάβασε κάποιο βιβλίο για τις ιδιότητες του φωτός)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 120ie87 : 17-06-12 στις 12:23
Το ξαναγράφω: ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ