Δηλαδή όσοι πιστεύουμε στο Θεό είμαστε δεισιδαίμονες, δεσμότες της θρησκείας και εθισμένοι στο -κατά τον Μάρξ- 'όπιο του λαού'? Δεν έχουμε ανοιχτά μυαλά? Ό,τι κάνουμε το κάνουμε από φόβο μη μας τιμωρήσει ο Θεός?
Ας σοβαρευτούμε.
Μπορεί να μην είμαι ούτε ο πιο θρήσκος αλλά ούτε και ο καλύτερος Χριστιανός, μπορεί να πηγαίνω στην Εκκλησία μια-δυο φορές το χρόνο, μπορεί να σιχαίνομαι μεγάλη μερίδα του παπαδαριού αλλά πιστεύω σε όλα τα παραπάνω και κανένας -κυρίως Δανός- δεν έχει το δικαίωμα να μου ασκεί κριτική. Την Αγία Γραφή την αντιλαμβάνεται διαφορετικά ο καθένας. Σαν επιστήμων, τεχνοκράτης και άνθρωπος της λογικής έχω τη δική μου ερμηνεία και σε πληροφορώ πως είμαι εξίσου ελεύθερος και ατρόμητος με τον Καζαντζάκη (ίσως να το αποδεικνύει και το ψευδώνυμό μου, χαχαχα), με τη διαφορά ότι εγώ ελπίζω κιόλας. Όσο μελοδραματικό και δακρύβρεχτο κι αν ακούγεται, το Θεό τον βλέπω καθημερινά στα δυο παιδιά μου στα οποία αρνούμαι να διδάξω ότι σ' αυτή τη ζωή ισχύει το ό,τι φας, ό,τι πιεις και ό,τι αρπάξει ο κώλος σου και μετά earth to earth και ashes to ashes. Εξάλλου, και η ίδια η λέξη 'άνθρωπος' προέρχεται από το 'άνω θρώσκω' που σημαίνει κοιτάζω προς τα πάνω. Για κάποιους επάνω υπάρχει ο Θεός, γι' άλλους το διάστημα και για κάποιους το ταβάνι που θέλει μόνωση, σοβάτισμα, σπατουλάρισμα και βάψιμο.
Και θα κλείσω αυτό το μηνυμα με κάτι μακάβριο αλλά χιουμοριστικό:
![]()
aristent (24-03-13), Bitz (24-03-13), jannisa (24-03-13), Konstantinos E60 (24-03-13), Kostas_1 (24-03-13), Monsta (24-03-13), nikos1400 (24-03-13), Nino (24-03-13), Panos 316T (24-03-13), Ptboul (26-03-13), VanVIC (24-03-13), wheelman (24-03-13), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ (24-03-13)
Κυρ Σέιταν, το ξέρεις ότι το συγκεκριμένο άρθρο ΔΕΝ απευθύνεται σε άτομα του δικού σου ΕΠΙΠΕΔΟΥ, give me a b-r-e-a-k brah.
Ξέρεις πολύ καλά που απευθύνεται και (δυστυχώς) υπάρχουν μπόλικοι από δαύτους. Κοίτα γύρω σου...
"Κι έτσι, εκεί που οι έλληνες, περίμεναν τη βοήθεια από τους ομόδοξους Ρώσους, τους ήρθε βοήθεια από τους ετερόδοξους αγγλους. Οι έλληνες αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως δεν ζουν στην εποχή του δυαρχικού Βυζαντίου, όπου η εξουσία μοιράζεται ανάμεσα στον αυτοκράτορα και τον Πατριάρχη. Δεν μας έσωσε, λοιπόν, τότε, η ομόδοξος ανατολή αλλά η ετερόδοξη δύση και χρωστάμε την ύπαρξή μας ως κράτος αποκλειστικά στη δύση. Πιο συγκεκριμένα στην Αγγλία και ακόμα πιο συγκεκριμένα στον Τζορτζ Κάνινγκ.
Το γεγονός που συνεχώς γκρινιάζουμε για την εξάρτησή μας από τους ξένους, είναι μάλλον ανιστόρητο, αφού υπάρχουμε ως κράτος χάρη στη πολιτική των ξένων. Αλλά και στα δάνεια που δίνουν συνεχώς οι ξένοι για να συντηρούν ένα τεχνητό κράτος για λόγους για λόγους γεωπολιτικούς και όχι φιλελληνικούς."
Β. Ραφαηλίδης "Ιστορία (κωμικοτραγική) του ελληνικού κράτους 1830-1974. Εκδόσεις του 21ου.
Ποτέ κράτος στην ιστορία της ανθρωπότητας δε δέχτηκε τόσο μεγάλη οικονομική βοήθεια όσο η Ελλάδα τα τελευταία 100 χρόνια και κυρίως μετά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Από τους κακούς δυτικούς φυσικά...
Thomelef (24-03-13)
εκπλήσσομαι που ο Ραφαηλίδης έχει πει τόσο σωστη κουβένταδεν το ήξερα.
αυτό δεν ειναι σωστό, η βοήθεια της Δύσης με τη μορφή "δώρου" (σχεδιο Μαρσαλ) μετά το Β παγκόσμιο Πόλεμο αναλύεται εδώ.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3...83%CE%B1%CE%BB
η Ελλάδα έχει πάρει ένα πολύ μεγάλο αριθμό δανείων (οχι δωρα παντως), σε σχεση με το μεγεθος της, τα οποία βέβαια κατασπαταλησε.![]()
nikos1400 (24-03-13)
Οσοι έχουν δανείσει την Ελλάδα είναι "τοκογλύφοι" που πρέπει να αναλάβουν το επενδυτικό ρίσκο και να χάσουν τα λεφτά τους. Εκτός κι αν είναι έλληνες η Κύπριοι, οπότε ονομάζονται καταθέτες αντί επενδυτές και πρέπει να μη χάσουν τίποτα. Ποιος θα πληρώσει; Κανείς, οι Γερμανοί, οποιοσδήποτε εκτός από εμάς. Αυτή είναι η νέα ελληνική μεγάλη ιδέα. Να πλΕρώνουν πάντα οι άλλοι.
ΠΑΣΟΚ 101: Για όλα φταίει κάποιος άλλος, ποτέ εμείς.
Την εχουμε νιωσει στο πετσι μας, αλλοι περισσοτερο αλλοι λιγοτερο. Την οικονομικη βοηθεια...
Ναι, ισως να ανεβηκαμε "επιπεδο" με δανεικα χωρις να το αξιζαμε στην ουσια.
Αλλα τα πληρωνουμε.
_____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________
RTFM
Τουίτ φίλου.
Η παράνοια κι η πολιτικη αλήθεια στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δίνει τα χρήματα της τροικας για να σώσει τις ελληνικές τράπεζες. Την ίδια ώρα επικρίνει την κυβέρνηση γιατί δεν δίνει 2 δις απο τα χρήματα της τροικας (που δεν μπορει και να ήθελε) για να σώσει τις κυπριακές τράπεζες.H παράνοια στην εξουσία. Ο Τσιπρας σε όλες τις συνεντεύξεις του δηλώνει ότι θα δημιουργήσει περιουσιολογιο για να φορολογησει τον συσσωρευμένη πλούτο στον όποιον περιλαμβάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις. Αλλα αυτο στην Ελλάδα. Στην Κύπρο αγωνίζεται να μην φορολογηθει ο συσσωρευμενος πλούτος Κυπρίων και Ρώσων "ολιγαρχων". Έλεος