τωρα ξεκινανε και στη θεσσαλονικη τετοια μαγαζια με ντονατς
τωρα ξεκινανε και στη θεσσαλονικη τετοια μαγαζια με ντονατς
-------------------
Άνθρωποι του ΕΦΕΤ έχουν πάρει το φρανσάιζ για 2 καταστήματα μια αλυσίδας ντόνατ.
Στην ίδια πόλη σκάει μύτη και άλλη αλυσίδα, ετοιμάζει κατάστημα το οποίο όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί.......................αργεί ακόμα η άδεια απο τον ΕΦΕΤ.
Δεν υπάρχει σωτηρία λέμε εδώ !
Αν μπορούσα θα είχα φύγει ακόμα και με τα πόδια !
A8hnaios (21-06-13), chrisgiapz3 (22-06-13), hades7 (22-06-13), Monsta (22-06-13), Stathis (21-06-13)
Παιδια το θεμα με το φραντσαϊζ στην ελλαδα γενικα εχει μεγαλη πλακα.
Πριν απο 5-6 χρονια προ κρισης ειχα παει με ενα φιλο σε μια εκθεση που γινοταν γιατι ενδιαφεροταν να παρει ιδεες.
Ο φιλος πολυ μεγαλο στελεχος σε πολυεθνικες, πραγματικα γατος μανατζερ.
Φυγαμε σκασμενοι στα γελια.
Απο τυροπιταδικα, μεχρι μπαλονια, απο μεσιτικα μεχρι ξηρους καρπους, απο κινητη τηλεφωνια (οχι καποιο απο τα 3 δικτυα) μεχρι σουβλατζιδικα και πολλα ακομα.
Ολα μα ολα, ολα, το ξαναλεω ολα, ηταν στημενα στο ποδι, απο αδαεις γιαπακους με σκοπο να εξαπατηθουν μερικοι ακομα πιο αδαεις.
Το μεγαλειο της αρπαχτης, της μεγαλυτερης βιομηχανιας στην ελλαδα.
A8hnaios (21-06-13), aristent (22-06-13), Bazil Van Sinner (22-06-13), chrisgiapz3 (22-06-13), hades7 (22-06-13), Monsta (22-06-13), m_power_lunatic (21-06-13), Thomelef (22-06-13)
Συμφωνω με τον τυπο, οποιος μπορει να φυγει ειναι η καλυτερη λυση.
Αυτην την εποχη σχεδον καμια επιχειρηση δεν βγαζει κερδη.
Αιτια το υψηλο κοστος λειτουργιας, παρα την πτωση των μισθων, οι εισφορες συνεχιζουν να ειναι υψηλες, η υψηλη φορολογια, και τα λοιπα κακα που ξερουμε.
Τυχη σημερα μπορει να εχουν επιχειρησεις που κανουν εξαγωγες (αν και εδω υπαρχει προβλημα με το φπα που δεν επιστρεφεται), η ακομα καλυτερα οι παροχης υπηρεσιων στο εξωτερικο.
Το εμποριο ειναι πεθαμενο λογω μη ρευστοτητας στην αγορα και των οικονομικων προβληματων που αντιμετωπιζει το μεγαλυτερο μερος των πολιτων.
Διεξοδος μπορει να ειναι η επιστροφη στην επαρχια και η παραγωγη σε μικρες μοναδες ποιοτικων αγαθων για εξαγωγη η εσωτερικη καταναλωση.
Αυτο ομως ειναι κατι δυσκολο και επιπονο, θα αποτελεσει την τελευταια λυση του ελληνα που ειτε εμαθε να σιτιζεται απο το δημοσιο, ειτε να ανοιγει ενα μαγαζι και να "κοβει χρημα" οπως λεγαμε παλιοτερα.
Ζουμε μια μεγαλη αλλαγη, οσοι δουνε γρηγορα τις ευκαιριες θα κερδισουν.
α τωρα που λεγαμε για φραντσαις και μεγαλα λειτουργικα εξοδα δυο φιλοι μου πηραν ενα καταστημα κεντρικοτατο στο συνταγμα πολυ γνωστης αλυσιδας καφε- γρηγορης εστιασης.το μαγαζι δουλευε 24ωρο και ειχε πραγματικα πολυ δουλεια λογω της θεσης του.Για να κανει ομως μεγαλους τζιρους απαιτουνταν πολυ προσωπικο περα απο την προσωπικη τους εργασια,να τονισω εδω οτι και οι δυο ηταν γνωστες πολλων χρωνων του αντικειμενου και μαλιστα εργαζομενοι σε αλλα καταστηματα της ιδιας εταιριας πριν κανουν το επιχειρειν.το μαγαζι ειχε τρελο νουμερο ενοικειο και μαζι με τα ρευματα την μισθοδωσια και την εφορια το καταστουσαν ασυμφωρο για τετοιο ρισκο επενδυσης, μαζεψαν τα μπογαλακια τους και λακησαν πριν καταστραφουν και οντως δεν το επαθαν εξ οσων γνωριζω τουλαχιστον.
αντε γεια...
Δεν θελει φιλοσοφια ρε τυπε.
Εμενα μου ειχαν κανει προταση να παρω δυο καταστηματα που ειναι μεσα σε εμπορικα κεντρα.
Δεν τρελαθηκα, ακομα.
Με ωραριο 9-9 και το σαββατο 9-8 οτι πωλησεις και να κανεις στις τρωει το μισθολογικο και ασφαλιστικο κοστος.
Θα πρεπει να γινεις ειλωτας και να δουλευεις 12ωρα χωρις να ειναι σιγουρη επιτυχια.
hades7 (22-06-13)
ακου να γελασεις 12 ωρες δουλειας εκαστος καθε μερα εορτες αργιες τα παντα βαραγανε ταμιακη σαν πιανο πολυ δουλεια λεμε αποτελεσμα? ζητημα να εμενε 1000 ευρα στον καθεναν,ε με 10κ νοικι και αλλα τοσσα για τα παρελκομενα τι περημενεις.ρισκο που δεν αξιζε ο ενας τωρα ειναι ταξιτζης ο μερλιν θα τους ξερει.....
αντε γεια...
Stathis (22-06-13)
Πριν 4 χρονια, μπαινει ενας 25αρης στο μαγαζι και με ρωταει αν θελω αεροφωτογραφιες του εργοστασιου.
Δεδομενου οτι ηξερα πανω κατω για το κοστος και την διαδικασια που ηθελε η δουλεια, απορησα...
Τι αεροφωτογραφια ρε φιλε? Ποτε? Ποσο?
Τωρα μου λεει, με 80 ευρω. Τρελαθηκα, σηκωθηκα να δω που ειναι το ελικοπτερο...μα πως?
Θες ναι η οχι?
Λεω και εγω, 80 γιουρια, δεν μαμιεται!!!
Ναι ρε θελω...οκ παμε μου λεει.
Λοιπον...ο τυπακος ειχε ενα τηλεκατευθηνομενο ελικοπτερακι, μηχανολογος, και με πατεντα ειχε τοποθετησει μια βαση που κρατουσε την καμερα, ενω με απο την τηλεκατευθηνση ειχε ενα κουμπακι που τραβουσε τις ληψεις. Πατεντα στην πατεντα ο τυπακος, αλλα ακρως εξυπηρετικος.
Το σηκωσε 6 φορες σε 6 διαφορετικες γωνιες και εκανε δουλεια...
Εντυπωσιαστηκα. Σκοπος του ειναι να φτιαξει πατεντα που να βλεπεις την ληψη με οθονη στην τηλεκατευθηνση.
Μαλιστα με τα λεφτα που κερδιζε, χρηματοδοτουσε απο τοτε την ιδεα μονος του.
Εχεις δουλεια ρε φιλαρσκο του λεω? Ναι αμε!!!φευγω καθε πρωι μου λεει και γυρναω απο μαγαζι σε μαγαζι.
Θα παω σε καμμια 40αρια μου λεει, οι 8-9 θα κανουνε δουλεια.
Εφευγε τοτε για μερες σε διαφορες περιοχες.
Αυτο μαγκες λεγεται καινοτομια - inovation, κατι το οποιο λειπει απο το μυαλο μας.
sympether with chiefτης