bimmer-corfu (21-01-11)
ασχετα με την "πορωση" γιατι ολοι θα θελαμε ενα μοτερ που με ενα προγραμμα να πηγαινε +25 αλογα με το καλημερα, ΤΟ ΣΩΣΤΟ ειναι αν θες γκαζια σε bmw ΝΑ ΤΑ ΣΚΑΣ. -
εγω ετσι το ειχα παντα στο μυαλο μου.. θες γκαζια παρε εξακυλινδρο τουλαχιστον.. θα πλερωσεις.. θες να τα εχεις ΟΛΑ? σκασε 100Κ και παρε m3 (λεμε τωρα.. βρισκεις και με 50Κ ..)
γκαζι + φτηνο -> μαγαζια -> opel - fiat - skoda - AUDI.
τα 4 κυλινδρα της bmw μεχρι τωρα ηταν καθαρα για οικονομια , με εξαιρεση το 320si που ειναι "περιπτωση" .
Εγω ξερω οτι το δικο μου μοτερ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ βλακοτρονικ καιει λιγοτερο απο οτι τουρμπατο ΣΥΓΧΡΟΝΟ μου φερετε απο 1600 κυβικα και πανω.
Επομενως ναι . το θεωρω ανωτερο.
πατα και εσυ ενα m3.. δεν πανε μια..
Όπως το δει κανείς...
Εγώ πάλι βλέπω ότι και για audi δεν σκας λίγα...
Πως σου βγήκε και κατατάσεις τα Φιατ-Οπελ με τα Audi δεν το καταλαβαίνω...
Vasilis (21-01-11)
η ανακοίνωση δεν αναφέρει πουθενά διπλού συμπλέκτη. Πρέπει να πάρω 335δηλαδη για να χαρώ την τεχνολογία που η αουντι προσφέρει από 1200 κυβικά;έλεος
Η τεχνολογία είναι της Borg Wagner, το group VAG απλώς απέκτησε πρώτο την άδεια και τα δικαιώματα χρήσης:
https://en.wikipedia.org/wiki/Direct-Shift_Gearbox
Η BMW έχει επενδύσει στο SMG. Προσωπικά, το DSG με απογοήτευσε με τα μικροπροβλήματά του (κροτάλισμα δίσκων, υπερθέρμανση, ευαισθησία στην αύξηση ροπής λόγω βελτίωσης κινητήρα κλπ), τη λειτουργία του (νωχελικό στο D, νευρόσπαστο στο S), την αδυναμία ρύθμισης της λειτουργίας από τον οδηγό (π.χ. προγράμματα α λα SMG) και την πανάκριβη συντήρησή του (400 ευρώ για ειδικές βαλβολίνες κάθε 60k km). Ειλικρινά έχω χαρεί το ZF steptronic της BMW πολύ περισσότερο απ' ό,τι το DSG στο GTI. Αν είχε και launch control όπως το DSG, δε θα το συζητούσα καν!
gnx (21-01-11)
Τα κατατασει συμφωνα με τα λεφτα που δινεις κ τα αλογα που παιρνεις...
Θελει να πει οτι π.χ με 33.000 που σκας στη bmw και παιρνεις 122 αλογα σε πολλες μαρκες παιρνεις αμαξι με 200+ αλογα.
Ακομα κ στην Audi που λες οτι δεν σκας λιγα,απο τα π.χ 33.000 που εχεις σου μενουν και κατι ψιλα να "ανεβασεις" ενα 1.6 τουρμπατο...
Ι donut understeer...
panos90 (21-01-11)