120ie87 (14-08-11)
ο καλυτερος υπολογισμος μεσης καταναλωσης ειναι πηγαινε-ελα σε ενα ταξιδι..και οχι μονο το πηγαινε ή το ελα γιατι ο δρομος μπορει στη μια περιπτωση να ειναι ανηφορικος ή κατηφορικος οποτε δεν εχουμε να κανουμε με μεση καταναλωση στην ουσια
120ie87 (14-08-11)
το 6,2 δεν ειναι τρελο νουμερο απο τη στιγμη π ο κατασκευαστης δινει 5,1
και τελοσπαντων δεν συμμεριζομαι την αποψη π λεει οτι οι εργοστασιακες τιμες ειναι ανεφικτες επειδη εχουν παρθει σε πιστες κατω απο ιδανικες συνθηκες και τετοια...
αν πας οπως πρεπει οικονομικα μπορεις ανετα να πλησιασεις αρκετα....
διαβαζω σε αλλα φορουμ αλλων αυτοκινητων που οι περισσοτεροι δεν μπορουν να πετυχουν τις εργοστασιακες τιμες...και μολις εμφανιζεται ενας που τις πετυχαινει γιατι προφανως το παλικαρι ξεριε να οδηγαει καλα πεφτουνε να τον φανε...
απλα οι περισσοτεροι δεν ξερουν να οδηγανε....με την εννοια οτι δεν καταλαβαινουν πως δουλευει η μηχανη
120ie87 (14-08-11)
αν σκεφτεισ οτι πετυχα 6,7 με μ10 karmpiraterato με ρελαντι στισ 1000-1100 και να τρεμοπαιζει...με 4 ατομα +φουλ αποσκευες...+μιση ωρα να δουλευει ρελαντι επειδη μ ειχε πεσει η μπαταρια....και το κυριοτερο χωρις να προσπαθησω στο πηγαινε...μονο στο ελα!
δεν σου λεω οτι το να το πετυχεις ακριβως ειναι εφικτο αλλα +0,5 λιτρα πιστευω ειναι δυνατο...με αυτη την εννοια
αληθεια ποση ειναι η καταναλωση του μ10 συμφωνα με το εργοστασιο?
https://www.ultimatespecs.com/car-sp...W-E30-316.html
αν ειναι εγκυρο το σαιτ αυτο και με αυτα που ανεφερα πιστευω οτι αν το αμαξι μ δουλευε οπως επρεπε και ημουν αδειανος θα μπορουσα να κανω και καλυτερο νουμερο...
εγω με αλλους 2 επιβατες 2 σκυλια και πισω στις αποσκευες δε χωρουσε ουτε καρφιτσα παραπανω, εκανα μια διαδρομη 200χλμ με προορισμο θεσσαλονικη.πριν ξεκινησω ειχα λαμπακι για 20-25 χιλιομετρα,δηλαδη ειχε κατεβει περιπου στο μισο τησ ρεζερβας.
εβαλα 25 ευρω και εβαλα 14,71 λιτρα καυσιμο.
εκανα 200 χιλιομετρα και οταν εφτασα δεν ειχα αναμμενη ρεζερβα.
ειχε παρα πολυ ζεστη, το κλιματιστικο δουλευε στο 80 % της διαδρομης.
επειδη την διαδρομη αυτη την κανω καθε 10 μερες πηγαινε ελα ξερω οτι σιγουρα καιω κατω απο 50 ευρω πηγαινε ελα ΠΑΝΤΑ και ειναι περιπου 395 χιλιομετρα.σημερινες τιμες βενζινης περιπου με 1,64
2 ταξιδια πηγαινε ελα, Αθηνα-Αιγιο-Αθηνα (στην Α.Ο μεχρι 130 ομως γιατι δεν ξερω ποιες καμερες δουλευουν). Στο 1ο μονος μου, φουλ φορτωμενος, ανοικτος, με μαχιμες ταχυτητες οπου μπορουσα (ειναι και κωλοδρομος) εκαψα 9λτ/100χλμ. Στο 2ο, με 2 ατομα, φουλ φορτωμα, a/c, κλειστος και χλμ 120-140 α.ω, εκαψα 8λτ/100χλμ.
Αθηνα Παλαιρος ( απο Βονιτσα)πεντε ατομα φουλ αποσκευες 8,2 lit/100 απο κορινθο μεχρι Ριο συνεχεια εργα εχει στο δρομο...
επιστροφη απο τον κατω δρομο (αστακο) 8,7 lit/100
τοπικες μετακινησεις (λευκαδα -πρεβεζα,μικρο κοματι off road) κλπ) χωρις αποσκευες το αρχικο 8,2 εγινε 9,5.
Μια χαρα "ξηγηθηκε" το Χ...
joseph (16-08-11)
Νεο Ηρακλειο-Κυλληνη,290 χιλιομετρα,103,6 μεση ωριαια ταχυτητα,8,6 καταναλωση.
Τα τελευταια 13 χιλιομετρα που μπηκα σε επαρχιακο δρομο μου εριξαν την μεση ωριαια ταχυτητα απο 108,2 σε 103,6.
Για το δικο μου το ποδι αλλα και γενικοτερα για το στησιμο και τα κιλα του αυτοκινητου νομιζω οτι ειναι καλα.
Ειναι η μικροτερη καταναλωση που εχω δει τα σχεδον 2 χρονια που εχω το αυτοκινητο.
Θα εβαζα και φωτο αλλα το στικακι ειναι λιγακι αργο για αυτες τις δουλειες.