Από τα παραπάνω είναι αξιοσημείωτα πολλά πράγματα.
Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε ότι το 1/3 του πληθυσμού έχει βγει στη σύνταξη ήδη !
άλλοι 300.000 άνθρωποι έχουν βγει στη σύνταξη αλλά δεν πληρώνονται ακόμα!!!
Τα χρήματα που έδωσαν ως κρατήσεις και ως εισφορές όλα αυτά τα χρόνια οι σημερινοί συνταξιούχοι, δυστυχώς δεν υπάρχουν ! Τα φάγαμε, τα επενδύσαμε σε κρατικά ομόλογα για να δανειστούμε, τα κουρέψαμε, τα βάλαμε σε άλλα δομημένα ομόλογα κλπ... τέλος πάντων ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !
Σήμερα καλούμαστε να βρούμε τα παραπάνω ποσά, για να πληρώσουμε τις συντάξεις αυτές!
Ένα από τα οξύμωρα είναι ότι πρέπει να εργαστεί κάποιος για 500-600 ευρώ, να πληρωθεί το ΙΚΑ του, να πληρώσει χαράτσι για το σπίτι του, φόρο για το αυτοκίνητό του, ΦΠΑ 23%, βενζίνη ακριβή, πετρέλαιο θέρμανσης επίσης, για να μπορέσουμε να πληρώσουμε σα κράτος τα παραπάνω! Όσο και να εργάζεται ο υιός δεν μπορεί να πληρώσει τη σύνταξη του πατέρα του !!! Όσο έργο και να παράγει, όσο κέρδος και να παράγει, δεν μπορεί!
6.8 δις το τρίμηνο ! Χ 4 τρίμηνα = 27,2 δις (και υπάρχει ακόμα κόσμος που περιμένει σύνταξη εδώ και 1 χρόνο και δεν υπολογίζεται σε αυτά τα νούμερα!)
Είμαστε μία χώρα που γέρασε.
Ξαναγράφω, ότι δε θέλω κανένας να παρεξηγηθεί! Δεν φταίει κανένας συνταξιούχος !
Τα νούμερα όμως δεν βγαίνουν !
1.300.000 άνεργοι!!!! Επίσημα ! Δεν μετριούνται όσοι εργάζονται part time, όσοι απασχολούνταν σε εταιρίες φαντάσματα σήμερα (όπως η ΑΓΝΟ ) . Αυτοί δεν απολύθηκαν ΠΟΤΕ, άρα δεν μετράνε στα επίσημα νούμερα !
Ποιοι θα δουλέψουν ! Ποιοι θα παράγουν ! Πόσοι είναι αυτοί σήμερα ;;; Πόσοι είμαστε ;;; (Και εγώ μάλλον δεν είμαι από αυτούς πλέον που παράγει καθημερινά, μιας και έχω άπλετο χρόνο να γράφω αμπελοφιλοσοφίες τέτοια ώρα!)