Σελίδα 12 από 22 ΠρώτηΠρώτη ... 21011121314 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 111 έως 120 από 216

Θέμα: M42 compressor

Περιοχή
    Νεο Ηρακλειο, Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

σε αυτο δεν ξερω να σου απαντησω....

ας απαντησει καποιος πιο εμπειρος

Rides
    1

Προεπιλογή

Φιλε μου μπορω και εγω να σου παραθεσω την γνωμη μου.
    Λοιπον, ολα εξαρτωνται απο το μεγεθος της ιπποδυναμης που θελεις να βγαλεις.Αν δουλεψεις τον compressor σε 0.5 πιεση και καθολου ιντερκοολερ να μη βαλεις δεν τρεχει και τιποτα.Αν θελεις το θεωρητικα ελαχιστο χρονο ανεβασμα πιεσης τοτε τοτε υδροψυκτο ιντερκοολερ ειναι καλυτερο σε σχεση με αεροψυκτο.Αλλα επειδη η πιεση ειναι πολυ μικρη!!! δεν θα δεις καμια διαφορα στην πραξη.Το αεροψυκτο ιντερκοολερ εχει τα συν του κοστους,ευκολης τοποθετησης και αποδοσης οταν το αυτοκινητο ειναι εν κινησει, πραγμα που απο υδροψυκτο δεν μπορεις να παρεις.Εγω στη θεση σου θα εβαζα ενα αεροψυκτο.Επαναλαμβανω οτι για compressor και 0.5 πιεση δεν θεωρω οτι ο προβληματισμος θα πρεπει να ειναι το lag .Με οποια υλοποιηση και να κανεις δεν θα εχεις lag αλλα εγω θα εβαζα (ιντερκοολερ) μονο και μονο για τον ζεστο αερα του καλοκαιρινου ελληνικου καιρου.Στο water injection + ιντερκοολερ πας μακρια, χρειαζεσαι ηλεκτρονικα για να καθορισεις το ακριβες ποσο του νερου που θα ψεκασεις (εννοειται μεσα στην εισαγωγη).Παλι για τοσο λιγο πιεση ειναι too much ,αν και θα ειναι η τελεια λυση οταν ΔΕΝ βαλεις καθολου ιντερκοολερ και ψεκαζεις μονο νερο.Αλλα θελεις εγκεφαλακι.Το δυσκολο με το water injection ειναι ο ελεγχος failsafe.Τωρα για το θεμα ηλεκτρικων. Δεν εχω προσεξει τι μοτερ φορας, παντως για μια υλοποιηση compressor τυπου ελλαδας (δηλαδη τα βασικα 0.3-0.5πιεση) και οχι τυπου αμερικανικου drag θα περιμενα 30-35αλογα πανω απο την μαμα ιπποδυναμη.Για αυτο το ποσο της αυξησης δεν ειναι τοοοσο απαραιτητο η αλλαγη των μπεκ μιας και με τη χρηση ρυθμιστη πιεσης μπορουν να εναρμονιστουν με το υπαρχουν flow meter και να ψεκαζουν στο ασφαλες 12-12.5afr στα φορτια.Βεβαια ολα αυτα (αν φτανουν ή δεν φτανουν τα μαμα μπεκ) τα βλεπεις με ενα datalogging ενος wideband στον δρομο.Τωρα αν προσδοκας μεγαλυτερες ιπποδυναμεις τοτε σαφως πρεπει να σκεφτεις το παραγοντα ιντερκοολερ και μεγαλυτερα μπεκ.Στα μεγαλυτερα μπεκ μπορει να μην μπορεις να τα εναρμονησεις με το μαμα flow meter .Πιθανως να ριχνει πολλες βενζινες απο το ρελαντι μεχρι κοφτες, με αποτελεσμα να πνιγεται το αμαξι χαμηλα και afr 10αρια στα φορτια.Σε αυτην την περιπτωση ενα μεγαλυτερο flow meter θα ηταν ιδανικο απο αλλο μεγαλυτερο μοντελο.Μπορεις βεβαια να καταφυγεις σε καταργηση του flow meter βαζοντας ενα εγκεφαλακι τυπου split seconds ή παραλληλο ή stand alone εγκεφαλο.Με τον παραλληλο εχεις το κεφαλι σου ησυχο απο δευτερευουσες λειτουργειες του ιχ,τυπου κλιματιστικο ενω με τον αγραφο χαρτογραφεις τα παντα απο την αρχη.Τα πλεονεκτηματα του μαμα management εναντι αγραφου ειναι οτι στο αμαξι δεν ασχολεισαι με βαλβιδες ρελαντι και air condition κλπ αλλα εχεις την ασφαλεια του οτι αν χτυπησει πυρακια να σου μειωσει αυτοματα την προπορεια αναφλεξης (μεσα σε καποια ορια) σωζοντας τον κινητηρα και την τσεπη, ενω στον αγραφο σαφως και εχεις ελευθερο πεδιο να κανεις παπαδες αλλα αν το ρυθμισεις λαθος παπαλα μοτερ.
    Βεβαια τωρα τελευταια οι αγραφοι εχουν knock sensing αλλα ειναι πολυ υψηλης τιμης.
    Ελπιζω να βοηθησα

3. The Following 4 Users Say Thank You to bmw316turbo For This Useful Post:

Dimzan (30-11-10), kloukakis (30-11-10), Panos 316T (30-11-10), z3outofmind (30-11-10)

Rides
    1

Προεπιλογή

Κώστα συμφωνώ απόλυτα με τα παιδιά παραπάνω.

Αυτό που πρέπει να χεις γενικά στο μυαλό σου είναι το μπάτζετ που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την οριοθέτηση του πρότζεκτ σου.

Αν μιλάμε για άγραφους,μπεκ κλπ ξεφεύγεις και το ένα φέρνει το άλλο(μιλάει ένας παθών) και μετά γειά σας.

Θεωρώ ότι μια λάιτ εκδοχή του 0.5 όπως είπε και ο Ζώης είναι ότι πρέπει και θα αποφύγεις πολλές κακοτοπιές.
    τούρμπο και πράσινα άλογα

5. The Following User Says Thank You to Panos 316T For This Useful Post:

kloukakis (30-11-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Τέλεια παιδιά μπράβο, λιθαράκι λιθαράκι αποκτώ καλύτερη άποψη

Φίλε bmw316turbo δες λίγο το ποστ 105 αν θέλεις (εγω έχω Μ42)

Αυτό που κυνηγάω είναι το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον υπάρχον κομπρέσορα και τα μαμα σωθικά!Δεν κυνηγάω την πιο οικονοκιμή λύση, χωρίς να υπάρχει απο την άλλη μεγάλη οικονομική άνεση. Προτιμώ να κάνω υπομονή όσο χρειαστεί και το προντζεκτ να βγει οπως πρέπει, παρά να το τελειώσω και μετά να είμαι πάλι στο ραβε ξύλωνε. Επίσης προτιμώ να δώσω το κατι παραπάνω εξ αρχής, παρά να το πληρώσω μετα με 100αρες βενζίνες. Γι αυτό κοιτώ τα waterinjection και τα indercooler.

Στα χέρια μου έχω τον και τον κομπρέσσορα και τα μπεκ (371cc).
    Την πολλαπλή θα προσπαθήσω να την φτιάξω μόνος μου, ίσως την κανω και απο carbon.
    Ιντερκουλερ χειροποίητο μαζι με μεταλλικές σωληνώσεις έχω βρει με 300Ε και αν καταφέρω να κάνω μια εξυπηρέτηση θα πληρώσω μονο τα υλικά.
    Αν βάλω άγραφο την πιο πολύ δουλειά θα την κάνω με φίλο μου που το έχει κάνει στο δικό του προην τουρμπάτο αυτοκίνητο. Φυσικά θα κοιτάξω για μεταχειρισμένο στο ebay.

Εκτός αυτού δεν εμπιστεύομαι κανέναν στην Κρήτη να ρυθμίσει τον μαμα εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει οτι αν για οποιονδήποτε λόγο χρειαστώ κατι μετα το ρύθμισμα δεν θα είναι δίπλα.

Δλδ τι προβλήματα μπορεί να έχω στην καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου με τον άγραφο? Δεν επιτρέπει καλύτερη κατανάλωση δύναμη και αξιοπιστία? Σε αυτή την περίπτωση o νοκ που έχει πάνω το μοτερ δεν θα δουλεύει?

Rides
    1

Προεπιλογή

Κώστα (σόρρυ που παίρνω το λόγο),

αν μιλάς για ψύξη ,λέω fmιc...

για μαμά σωθικά μέχρι το 1.1 αξιόπιστος από προσωπική εμπειρία (ο Ζώης έχει δει αλλού πολύ παραπάνω ,ας απαντήσει ο ίδιος)

με τα μπεκ που αναφέρεις σίγουρα καλυμμένος...

όταν μιλάς για άγραφο εννοείς στήσιμο από την αρχή ή μόνο για το management του κινητήρα;

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kloukakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    H dawning atlanda που χρησιμοποιούσε τον Μ62 στο κιτ της για Μ42/Μ44, για την ρύθμιση του καυσίμου άλλαζε ΜΟΝΟ τον ρυθμιστή πιεσης βενζίνης! Με αυτή μόνο την αλλαγή ο Μ42 έβγαζε 199 άλογα με μαμά εξάτμιση ίσως και με μαμα φίλτρο. Τα Μ44 έβγαζαν 210 άλογα. Στο κιτ αυτό ο κομπρέσορας έμπαινε πάνω στο μπλοκ κατευθείαν!!!

Γιατι άγραφος:

Το θέμα δεν είναι να τον βάλω επάνω και να πούμε οτι μπήκε,αμα ήθελα κάτι τέτοιο θα κούμπωνα και εγώ τον κομπρέσσορα πάνω στο μπλοκ, θα έβαζα και τον ρυθμιστή και τσουπ έτοιμος! Η λύση αυτή όμως είναι πολύ πρόχειρη και έχει μεγάλες απώλειες σε θέματα καυσίμου, δύναμης και αξιοπιστίας!

Ο εργοστασιακός εγκέφαλος δεν επιτρέπει να ρυθμιστούν με ακρίβεια τα μείγματα σε όλο το φάσμα των στροφών, με αποτέλεσμα να είμαστε σε καλύτερη μοίρα απο πριν, αλλα και πάλι θα πρέπει να θυσιάσουμε.

Για τον άγραφο ο φίλος Dimzan είπε τα βασικά συν.
    Με τον άγραφο θα μπορεί το μοτερ να ρυθμιστεί με πολύ καλύτερη ακρίβεια και να βρεθεί η χρυσή τομή. Με τον υπολογιστή θα μπορώ να βλέπω ακριβώς τι παίζει σε όλους τους αισθητήρες του μοτερ και όχι μόνο, την κάθε στιγμή. Έτσι θα μπορώ όταν πηγαίνω σε καμιά πίστα να βλέπω αν με παίρνει ή όχι να κάθομαι να κάνω γύρους . Επίσης μπορώ να έχω δίαφορους χάρτες και να τους αλλάζω ανάλογα με τις συνθήκες ,τις περιστάσεις και τα καύσιμα.

Τα χρήματα για τον άγραφο δεν είναι πολυ περισσότερα, καθώς στο ebay γίνετε χαμός και θα πέσει και πολύ προσωπική δουλειά. Οι τελικές ρυθμίσεις θα γίνουν στον δρόμο και για τα χοντρά έχω βρεί έμπιστο άτομο, εδώ στην Κρήτη, σε πολύ καλή τιμή. Ίσως πουλήσω και τα παλιά πράγματα και μειώσω το κόστος.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι οτι έτσι ξεφορτώνομαι το MAF που πολλές φορές δημιουργεί θέματα και κάποτε αργά ή γρήγορα θα την ακούσει κιόλας

Το θέμα του Λευτέρη είναι δεν είναι σε κακό δρόμο, ίσα ίσα θα έλεγα. Η βασική του δυσκολία ήταν να μοντάρει τον κομπρέσσορα και να κρατήσει την εργοστασιακή εισαγωγή(καλά δεν λέω?).

Το θέμα στο οποίο κυρίως θέλω βοήθεια είναι να αποφασίσω ποιόν δρόμο ψύξης να ακολουθήσω....
    πρωτα απο ολα..ξερω τι κανει ενας αγραφος..απλα ρωτησα εσυ στο συγκεκριμενο προτζεκτ γιατι τον θες??ο μαμα εγκεφαλος δουλευει σωστα μεχρι και τα 260πς.τεσταρισμενο αυτο απο το δικο μου(ζ3 μ43).τις ιδιες δυνατοτητες εχουν μ43-μ44 στον εγκεφαλο.αναφερεις καπου πως δεν θες να αλλαξεις σωθικα..?????εαν αυτο ισχυει δεν μπορεις να ξεπερασεις τα 250πς με τα μαμα εντοσθια...οποτε αχρηστο τον θεωρω τον αγραφο σε αυτο το κομματι για τις βενζινες..ο μαφ η λουφτ σε εμας τους τουρμπατους τουλαχιστον εχει δειξει μια ανοχη-αντοχη μεχρι και 1.2μπαρ σταθερη(250πς εως 270πς για ΜΟΤΕΡ μιλαω παντα...) οποτε και με το μαφ πιστευω πως καταριπτεται ο μυθος για αγραφο σε αυτες τις ιπποδυναμεις(220πς)εγω στα 230 αλογα δεν ειχα το παραμικρο κομπιασμα-κοψιμο ουτε απο καυσιμο ουτε απο λουφτ(με μπεκ απο πουντο gt)...εγω τα ανεφερω αυτα γιατι θεωρω πως δεν χρειαζονται τοσα λεφτα για να δουλευει το μπεμβεδακι αψογα σε αυτα τα αλογα που θες..
    τωρα για ψηξη θα σου προτεινα ιντερκουλερ με τον πατροπαραδοτο τροπο με τον αερα του και οταν θα θες να ανεβεις σε δυναμη βαζεις
    ενα watermethanol και εισαι υπερ καλυμμενος...με το εγκφαλακι του ολο το κιτ απο 300ε-500ε εξαρταται ποιο κιτ θα στοχευσεις..

9. The Following 3 Users Say Thank You to z3outofmind For This Useful Post:

Dimzan (30-11-10), kloukakis (30-11-10), Panos 316T (30-11-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Πολύ ανακουφιστικό ποστ μπορώ να πω, πάρα πολύ. Πριν απλα εξήγησα τους λόγους που σκεφτόμουν για να βάλω άγραφο, δεν υπονόησα οτι δεν ήξερες.

Οχι, για πάνω απο 250 άλογα δεν στοχεύω, απλά φοβόμουν οτι ο μαμα εγκέφαλος και το μαφ θα μου την φέρουν πισώπλατα και θα βγάλουν άλλα. Αφου όμως είναι δοκιμασμένο, απλοποιούνται πολύ τα πράγματα. Να σημειώσω εδώ όμως οτι δεν έχω Μ44 άλλα Μ42(96'), δεν ξέρω αυτό αν αλλάζει τα πράγματα.

Ρε Πάνο τι σορρυ που διακόπτεις? Να διακόπτεις πρέπει..... με όλο το πυρηνικό εργοστάσιο που έχεις κάτω απο το καπο

11. The Following 2 Users Say Thank You to kloukakis For This Useful Post:

Panos 316T (30-11-10), z3outofmind (30-11-10)

Rides
    1

Προεπιλογή

και με την τροχαλία τι γίνεται; μπορείς να παίξεις ένα bar πίεση;

υγ: Πάνο αυτή ήταν απάντηση στην $ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ$

13. The Following User Says Thank You to Panos 316T For This Useful Post:

z3outofmind (30-11-10)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kloukakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τέλεια παιδιά μπράβο, λιθαράκι λιθαράκι αποκτώ καλύτερη άποψη

Φίλε bmw316turbo δες λίγο το ποστ 105 αν θέλεις (εγω έχω Μ42)

Αυτό που κυνηγάω είναι το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον υπάρχον κομπρέσορα και τα μαμα σωθικά!Δεν κυνηγάω την πιο οικονοκιμή λύση, χωρίς να υπάρχει απο την άλλη μεγάλη οικονομική άνεση. Προτιμώ να κάνω υπομονή όσο χρειαστεί και το προντζεκτ να βγει οπως πρέπει, παρά να το τελειώσω και μετά να είμαι πάλι στο ραβε ξύλωνε. Επίσης προτιμώ να δώσω το κατι παραπάνω εξ αρχής, παρά να το πληρώσω μετα με 100αρες βενζίνες. Γι αυτό κοιτώ τα waterinjection και τα indercooler.

Στα χέρια μου έχω τον και τον κομπρέσσορα και τα μπεκ (371cc).
    Την πολλαπλή θα προσπαθήσω να την φτιάξω μόνος μου, ίσως την κανω και απο carbon.
    Ιντερκουλερ χειροποίητο μαζι με μεταλλικές σωληνώσεις έχω βρει με 300Ε και αν καταφέρω να κάνω μια εξυπηρέτηση θα πληρώσω μονο τα υλικά.
    Αν βάλω άγραφο την πιο πολύ δουλειά θα την κάνω με φίλο μου που το έχει κάνει στο δικό του προην τουρμπάτο αυτοκίνητο. Φυσικά θα κοιτάξω για μεταχειρισμένο στο ebay.

Εκτός αυτού δεν εμπιστεύομαι κανέναν στην Κρήτη να ρυθμίσει τον μαμα εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει οτι αν για οποιονδήποτε λόγο χρειαστώ κατι μετα το ρύθμισμα δεν θα είναι δίπλα.

Δλδ τι προβλήματα μπορεί να έχω στην καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου με τον άγραφο? Δεν επιτρέπει καλύτερη κατανάλωση δύναμη και αξιοπιστία? Σε αυτή την περίπτωση o νοκ που έχει πάνω το μοτερ δεν θα δουλεύει?
    Φιλε μου απο προσωπικη εμπειρια θα σου πω τα εξης
    ¨Η αυξηση της ιπποδυναμης ειναι μια αλυσιδα.Δεν μπορεις να επιλεξεις κρικους απο αυτην αναλογα με τα θελω μας.Τι εννοω.Δεν θα συμβιβαστεις αφηνοντας μαμα εντοσθια, μια λεπτη σωληνα για εξατμιση και 0.5 πιεση αλλα ταυτοχρονα βαζοντας αγραφο!!! για να βγαλεις 200 αλογα! Κακο σιγουρα δεν του κανεις αλλα δεν κερδιζεις και τιποτα. Ουτε θα επιλεξεις πχ 500αρια μπεκ με γαιδουρι ιντερκοολερ με μαμα ηλεκτρικα.Για μενα που αρχισα απο ενα ταπεινο 16αρι με βασικο σταδιο τυπου καρρα τουρμπισμα ,στα 150-160 αλογα ειδα οτι αν αλλαζα κατι πχ 5ο μπεκ δεν κερδιζα τιποτα ,αφου ειχα restriction απο το flow meter.Για αυτο θεωρω δυο δρομους 1)ή παιρνεις πακετο 200αλογων ή 2) Τα κανεις πακετο 270 αλογων και πανω.... με οτι αυτο συνεπαγεται σε κοστος.
    Με ολο το θαρρος, δικη μου εκτιμηση ειναι οτι , τα 200+αλογα απο ενα compressor στο 0.5πιεση σε εναν μ42 των 136 αλογων μου ειναι λιγο δυσκολο να βγουν και ας λενε οι αμερικανοι αυτα που λενε.Το δικο μου με το κιτ του καρρα στα 167 αλογα μου θυμιζε ταξι.....Τα μπεκ 371cc στα 3 μπαρ που εχεις μου φαινονται μεγαλουτσικα για 200αλογα, κατι φεγγαρια φοραγα 330cc στα 3 μπαρ και τελειωναν στην 1,4 πιεση με μεγαλη τουρμπινα IHI VF23.Να ξερεις οτι ενας μαμα εγκεφαλος κατα διαβολικο τροπο κανει τετοια διαχειρηση καυσιμου που μπεκ πχ 330cc μπορουν να βγαλουν πχ 220αλογα ενω με ενα αγραφο να μην φθανει το καυσιμο στο ιδιο afr .Παλι δικο μου συμπερασμα ειναι οτι η υποδομη του μοτερ μ42-μ43 αντεχει μεχρι και 33psi πιεση και 300αλογα + .Στο εξωτερικο δουλευε ενα παιδι 33psi πιεση επι 2χρονια!!!!Βεβαια η αντοχη ενος μοτερ εξαρταται ΚΑΙ απο την χρηση!!! Δεν με πειθει με τιποτα οτι μπορει ενα σφυριλατο μοτερ να αντεξει στο 1.8+πιεση και 950 βαθμους πηγαινοντας λαμια.Τωρα για carbon εισαγωγη πιστευω οτι ειναι αρκετα ΔΥΣΚΟΛΟ. Επειδη το επιχειρησα και τα παρατησα και εγω, η δυσκολια ειναι να φτιαξεις 1) τα πλακακια ετσι ωστε να μην χανεις πιεση στην εδραση με την κεφαλη 2) βασεις για μπεκ 3) στεγανοτητα 4) αντοχη.Η επαληψη δε του carbon cloth που εκανα ηταν ναυτικος πολυεστερας οποτε ρευστοποιοταν τροπο τηνα με την θερμοκρασια και τα παρατησα.
    Τελος αγραφο θα σου ελεγα να βαλεις μονο και μονο για να ξεφορτωθεις το flow meter ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙς ΕΛΕΥΘΕΡΕς ΕΞΟΔΟΥς ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙς WATER INJECTION+ LAUNCH CONTROL+BOOST CONTROLER.Eκει ειναι τα λεφτα.
    Συγνωμη για το μεγαλο ποστ.Ηπια λιγο κρασακι και με επιασε η φιλοσοφια

15. The Following 4 Users Say Thank You to bmw316turbo For This Useful Post:

BILL007 (03-12-10), kloukakis (30-11-10), Panos 316T (30-11-10), z3outofmind (30-11-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Φιλοσοφία θέλουμε, ειδικά απο άτομα που έχουν ήδη εμπειρία πανω στο θέμα.

136 έβγαζαν τα πρώτα Μ42, τα τελευταία όπως το δικό μου βγάζουν 143, αν δεν κάνω λάθος λόγο τροποποιήσης στους εκκεντροφόρους. Οχι οτι έχει κάποια ουσιώδης διαφορά πάντως. Τα 199 άλογα στα 0.5+bar είναι μετρημένα στην Ελλάδα,δεν είναι το νούμερο που δίνουν. Αν δεν κάνω λάθος η D/A διαφήμιζε το κιτ σε ένα απο τα πρώτα Μ42 και θεωρείτε το ποιο αξιόπιστο κιτ για το μοτερ αυτό.

Αν η εισαγωγή γίνει απο carbon δεν θα γίνει ολόκληρη απο carbon, αλλά κάποια τμήματά της, η πλάκα που θα πατάει στο μπλοκ θα είναι αλουμινένια για τους λόγους αυτούς ακριβώς, σόρρυ δεν το διευκρίνισα πριν. Όπως και να χει αυτό δεν με απασχολεί τόσο, θα το ψάξω αν αξίζει και μπορώ να το φτιάξω έχει καλώς.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι τι εννοείς με το οτι δεν είχες restriction. Τι σημαίνει αυτό? Και τι εννοείς οτι η υποδομή του Μ42 αντέχει τέτοιες πιέσεις? Αυτό που έβλεπες στο εξωτερικό τι φορούσε? Δεν σε έπιασα...

Πάνο δεν σκοπεύω να παίξω στο 1μπαρ, 0.6-0.7 πιστεύω είναι καλά για να κοιμάμαι και να μην βλέπω εφιάλτες κάθε βράδυ. Ωστόσο κάθε πρόταση δεκτή.

Σελίδα 12 από 22 ΠρώτηΠρώτη ... 21011121314 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP