-
Μήτσο... με το χέρι στην καρδιά.
ένας φακός 22,5-585 mm δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ καλά.
Ενα κλικ παραπάνω απο τις απλές πλακέ μηχανές είναι, με δυνατό σημείο το "κάποιο" ζουμ που κάνει παραπάνω.
Ναί. Θα βγάζει φωτογραφίες σε μερικές περιπτώσεις καλύτερες απο μια πλακέ.
Αυτός όμως είναι λόγος να κουβαλάς όλο αυτό το πράμα μαζί σου?
Η μία ή δύο φωτό που θα βγάλεις σε σύνολο 4.000 κλικ σε όλη τη διάρκεια της χρήσης της?
Η διαφορά της απο μια DSLR είναι ΧΑΟΤΙΚΗ
δες τι θέλω να πώ...

Κράτα υπομονή και πάρε μια βασική μεταχειρισμένη απλή μηχανή (body) (και μην ακούς τους "φωτογράφους" τι λένε) και ρίξε φράγκα σε φακούς.
Μια Νικον slr με δυό φακούς τη βρίσκεις κάπου στα 400 ευρώ πλέον.
(κάποιος την πήρε, την έμαθε και θέλει παραπάνω η δεν τον βολεψε και τη σουτάρει)
Στρέψου εκεί και μην πάρεις κάτι που του χρόνου, ισως και να μην το βρίσκεις στα ράφια.
Για εμένα, (άποψη μου) ή πλακέ, η κάνεις υπομονή και οικονομία και αγοράζεις την πρώτη σου SLR, ρίχνεις φράγκα σε φακούς και όταν είσαι έτοιμος, κρατάς τους φακούς και αλλάζεις το body.
Ομως μια απλή πλακέ μηχανή μπορεί να κάνει ΑΠΙΘΑΝΑ πράγματα μέσα στις δυνατότητές της.
Δηλαδή να βγάλει κοντινές - η μέτριας απόστασης φωτογραφίες ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ αν την δουλέψεις στο χειροκίνητο και όχι στα προγράμματα που έχουν.
-
The Following 2 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:
Kostas_1 (23-08-12), mitsos_chania (23-08-12)
-
-
-
-
The Following User Says Thank You to Stamatis For This Useful Post:
-
-
-
Dsrl είναι για κάποιον ο οποιος Έχει σκοπό να ασχοληθεί με την φωτογραφία.
Για κάποιον που δεν, καλύτερα μια "πλακέ". Υπάρχουν πλακε και πλακε, κάποιες για τον πετσο κάποιες πολυ πολυ καλές.
Θεωρώ πεταμένα λεφτά όταν καποιος πάρει μια dslr και την Έχει μόνιμα στο auto...
Εχω βγάλει φρικτές φωτογραφίες με dslr, με ρυθμίσεις στον γάμο του καραγκιόζη, σε σχέση με κόμπακτ στο auto....
Οποιος παει σε dslr (τησ ταξησ των πχ 600 ευρω) πρέπει να είναι διατεθημενος να μπαξει τουλάχιστον κανά 1000ρικο σε κανά δυο φακούς...
-
The Following User Says Thank You to ntinos For This Useful Post:
-
Nα προσθεσω και γω την παραμετρο της μετακινησης....
Οι dslr ειναι για καποιον που θα την παρει μαζι του σε βαλιτσακι ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ.
Για πολλους που απλα τη πετανε στη τσεπη τους για τη παραλια ή για ενα βραδυ με τη παρεα ΔΕΝ ενδεικνειται...
Ειναι ογκος και απαιτει πολυ προσοχη.Αν πεσει ή χτυπηθει και μετακινηθει ενα απο τα στοιχεια που εχει μεσα....καληνυχτα....
Μητσο(και οποιος αλλος ψαχνεται) δε τα λεω αυτα για να σε φοβησω απλα πρεπει να γνωριζεις τι θα παρεις.
Εχουμε μεταφερει μια D3xs σε πορτπαγκαζ για να τραβηξουμε σε μια μονοημερη και ο φιλος την πηρε στο χερι......καπου παρακουνηθηκε και κατι χαλασε.
-
The Following User Says Thank You to Χρίστος For This Useful Post:
-
-
The Following 2 Users Say Thank You to Χρίστος For This Useful Post:
Eleni (04-02-14), Kostas_1 (23-08-12)
-
Α ωραία, όπου νάναι θα βγεί και η πρώτη φωτογραφική μηχανή με τηλέφωνο...
-
-
Αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με φακούς και να μάθεις για Aperture, ISO, DX-FX Format, ευρυγώνιους φακούς κλπ ώστε να την χειρίζεσαι χειροκίνητα και όχι στο Auto (και δεν θες να κουβαλάς μαζί σου τσαντάκι με 2-3-4 φακούς) θα πρότεινα κάποια Bridge μηχανή, όπως πχ η Lumix FZ-150, ή αν μπορείς να περιμένεις λίγο και δώσεις κάτι παραπάνω, την FZ-200.
Ένας φίλος ασχολείται με την φωτογραφία (dSLR Nikon 5100, αγοράζει φακούς, παρακολουθεί μαθήματα φωτογραφίας κλπ) και προσπαθούμε να βρούμε κάτι που να ταιριάζει και στα δικά μου μέτρα και μέχρι στιγμής είμαστε ανάμεσα σε dSLR (μάλλον D5100, αν γίνει η υπέρβαση) και κάποια Bridge (Lumix FZ-200). Αλλά προς την Lumix καταλήγω προς το παρόν τουλάχιστον, επειδή δεν με βλέπω να ασχολούμαι με φακούς κλπ.
Τα παιδιά που σου απάντησαν βέβαια γνωρίζουν παραπάνω από μένα, εγώ ακόμα δεν έχω καν φωτογραφική μηχανή, ότι βγάζω με το Xperia Arc μου. 
Αλήθεια, προς τους φωτογράφους του φόρουμ, πώς σας φαίνεται η FZ-200 σαν all around φωτογραφική? Αξίζει για κάποιον που δεν θέλει να έχει μαζί βαλίτσα, φακούς, κλπ?
Φιλικά,
Μπάμπης
-
-
Μια χαρά εργαλείο.
Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
-
Ετικέτες Θέματος
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα