χαχαχα...αφού είμαστε ανθρωπάκια ρε. τι άλλο περιμένατε???
χαχαχα...αφού είμαστε ανθρωπάκια ρε. τι άλλο περιμένατε???
sympether with chiefτης
και ω του θαυματος τα μονοψηφια των προηγουμενων δημοσκοπησεων εγιναν ξαφνικα διψηφια... εκατονταδες χιλιαδες (250 τοσοι δεν ηταν?) ψηφισαν για αρχηγο, σαν να μη μας τα λενε καλα!!! πολλοι ξαφνικα αρχισαν να μαζευονται...
τι αλλαξε? τα νεα μετρα του ιουνιου που θα γονατισουν και οσους απεμειναν να κουτσαινουν?, το φορολογικο που θα αποτελειωσει το κοσμακη?
Κυριοι οσοι απο εμας θα εχουν την τυχη να κανουν Πασχα φετος ας αναλογιστουν οτι με μαθηματικη ακριβεια αν ειναι εργαζομενοι, μικροεπιχειρηματιες ελευθερο επαγγελματιες του χρονου δεν ξανακανουν, Μια και μοναδικη ευκαιρια θα εχουμε αν γινουν εκλογες, να σταματησουμε την εξοντωση, ειδικα των παιδιων μας!!!
Panos 316T (04-04-12)
ότι έπαθε ο μέσος καταναλωτής, έπαθε η ίδια η ελλάδα.
μόλις σταμάτησε το δανεικό, τότε είρθε η πραγματικότητα...αν δεν έκλεινε η μάνικα του δανεικού, ακόμα θα ζούσαμε την εποχή της παχιάς αγελάδος.
είδατε τελικά πόσο υποανάπτηκτη χώρα είμαστε???καλά καλά, ούτε τα έξοδα μας δεν είμαστε ικανοί να βγάλουμε, και ακόμα καθόμαστε και αναλύουμε θεωρίες που απέχουν χιλιόμετρα απ'την πραγματικότητα.
βγάζαμε 10, τρώγαμε 50, και δανειζόμασταν 100...στο ταμείο, μηδέν.
sympether with chiefτης
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η ευκαιρία (και δεν αναφέρομαι προσωπικά,απλά το ακούω παντού).
Εγώ αυτό που βλέπω είναι ευκαιρία να χαθούν πάλι μερικά εκατομμύρια ευρώ που θα κληθούμε να τα πληρώσουμε και να βγει πάλι η χώρα εκτός πορείας για καιρό και φτου και απ'την αρχή.
Ευκαιρία πάλι για λαγούς με πετραχείλια,για λεφτά που υπήρχαν-υπάρχουν και θα υπάρχουν,για συμβασιούχους/ομήρους-εκλογική πελατεία κτλπ...
Δεν έχει νόημα να κάνουμε εκλογές για τα επόμενα 30 χρόνια (ίσως λέω και λίγα).Αν δεν τελειώσουμε με τα δανεικά και δεν ξεμπερδέψουμε με το ΔΝΤ,οι δανειστές μας κάνουν κουμάντο.ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!
Νομίζω πως τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά,δυστυχώς για εμάς.
Στο χορό που μπήκαμε δεν υπάρχουν εναλλακτικές και δεν υπάρχουν λύσεις...Μονόδρομος είναι και όποιος αντέξει.
Γυρίσαμε στη δεκαετία του 50 (και μπορεί να μην την έζησα,αλλά απο αυτά που έχω διαβάσει και ακούσει ταιριάζουν απόλυτα) και όποιος δεν το έχει πάρει χαμπάρι και κάνει σχέδια,λάθος μέρος βρήκε,λάθος ώρα...Δυστυχώς...![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILL007 : 03-04-12 στις 16:17
hades7 (03-04-12)
Επειδή εγώ έχω ζήσει την δεκαετία του '50, σε πληροφορώ Βασίλη πως τα πράγματα θα ναι πολύ χειρότερα.
Για τον απλούστατο λόγο
1.Ότι τότε ζούσες καλύτερα σε σχέση με την δεκαετία του '40.
2.Σε πολυκατοικία πλέον, εκτός και αν μένεις σε χωριό, δεν μπορείς να κάνεις αρκετά απ τα πράγματα που μπορούσες τότε σε μονοκατοικία.
3.Άλλο να χεις προοπτική να πας από ένα α επίπεδο σε ένα α+ και άλλο από α σε α-----.
Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.
η δεσμευση μας οσον αφορα τη δανειακη συμβαση ειναι σεβαστη και οτι υπογραψαμε θα πρεπει να τηρηθει, ομως με οποιοδηποτε κοστος?
υπογραψαν πουθενα ή συμφωνησαμε εμεις να πεινασει ενας λαος? να γινουν οι μισθοι σαν τα γειτονικα βαλκανικα κρατη? γιατι? για να σωθει τοτε ποιος τελικα και απο τι?
Και μια ερωτηση ετσι υπαρχει κανεις που να νομιζει οτι αν οι μισθοι πανε στα 250 ευρω οτι θα περισσευει κατι για να βγει στην αγορα εκτος απο οτι μπαινει σε κατσαρολα? Ποια αναπτυξη και τριχες ειδε κανεις το ρεπορταζ για τη βουλγαρια προχθες?
Η μηπως θα τους αφησουμε καθημερινα με ψεμματα και απειλες ( μεχρι και η μερκελ τους αδειασε) να εξοντωνουν τον κοσμακη μειωνοντας την αγοραστικη του δυναμη, με αποτελεματα τραγικα, Βρε πειναει κοσμος και εμεις μιλαμε για αναπτυξη που θα ερθει, ποτε? του Αγιου..αντε τωρα!
Ακομα και μεσα στα καταστατικα του ΟΗΕ υπαρχει ρητρα οτι αν ενα κρατος χρωσταει και ο λαος του κινδυνευει απο εξαθλιωση οφειλει πρωτα να προστατεψει τον λαο του και μετα τους δανειστες του, ρητρα την οποια την χρησιμοποιησε και η γερμανια το 50 .
Ας βρουνε αλλους τροπους να μειωσουν τις δαπανες και να δωσουν κινητρα για αναπτυξη, τα εχουμε πει χιλιαδες φορες η αναπτυξη δεν ειναι συναρτηση του εργοδοτικου κοστους. Αλλα αλλων παραγοντων φορολογια,σταθεροτητα,χαμη λη γραφειοκρατια νομικο πλαισιο ξεκαθαρο.
Εγω δεν λεω να παιξουμε τον κινεζο ή να αμφισβητησουμε οτι συμφωνησαμε, αλλα ολα εχουν ενα οριο και αυτο το οριο το εχουμε ξεπερασει κατα πολυ.
Οχι φιλε bill δεν ειναι μονοδρομος και οποιος αντεξει γιατι θα αντεξουν μονο λιγοι αυτοι που ως τωρα δεν επηρεαστηκαν απο τιποτα και μεσα σε αυτους ειναι και οι σημερινοι πολιτικοι που αποφασιζουν αβασανιστα την καθε φορα καινουργια σωτηρια μας, αυτοι που μας εβαλαν στο δντ με λογιστικα κολπα εγκληματικης φυσης.
Δεν ξερω αν εχουμε γυρισει στο 50 ή ακομα ποιο πριν και στο φιναλε το πολιτευμα μας ειναι η δημοκρατια, ας ερωτηθει λοιπον ο λαος τι θελει και οτι πει η πλειοψηφια θα ειναι σεβαστο!
Τι λογικη ειναι αυτη να μη γινουν εκλογες για τριαντα χρονια? Απο που κατοχυρωνονται αυτοι να παιρνουν τοσο σημαντικες αποφασεις για την πορεια ενας Εθνους?
Ο γαπ μια κουβεντα ειπε σωστη σε ολη του τη πορεια και αυτη ηταν για το δημοψηφισμα!! αλλα ειδες τι εγινε? μεχρι και αυτος πηρε τον πουλο σκεψου τι περιμενει το κοσμακη!!
Τεσπα κυριακη κοντη γιορτη ( αν ερθει!!) ο καθενας ας πραξει κατα συνειδηση
BILL007 (03-04-12), Driver M (03-04-12), Panos 316T (04-04-12), Samaro (03-04-12)
σαν θωμάς πάντως, θεωρώ ότι:
αν ΔΕΝ μειωθεί η φορολογία.
αν ΔΕΝ επιστραφούν τα χρήματα που χρωστάει το κράτος
αν ΔΕΝ πέσει ο αριθμός του δημοσίου
αν ΔΕΝ μειωθούν όλοι οι μισθοί με ταβάνι στους υψηλόβαθμους στα 3000
αν ΔΕΝ βγεί το ΣΔΟΕ να κάνει κανονικούς και όχι γιαλατζί ελέγχους
και καμμιά εκατοστή ακόμα πράγματα, η κατάσταση είναι τελειωμένη.
καταρχήν για να λειτουργησει η ελλάδα σαν κράτος, πρέπει να καταστραφούν τα σωματεία που υπάρχουν. η κατάσταση με αυτούς τους ανθρώπους πλέον είναι τελείως φευγάτη.
πρέπει να διαλυθούν λοιπόν, και να δημιουργηθούν σωστά σωματεία απο σωστούς ανθρώπους, που να ενδιαφέρονται για το μέλον του κλάδου που αντιπροσωπεύουν.
η ιστορία με τις εκλογές, είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να μην υπάρχει αυτοδυναμία απο κανέναν, ή έστω συναιτερικά απο δύο...
sympether with chiefτης
Γιάννη θα διαφοροποιηθω λιγάκι με τα λεγόμενα σου,γιατί ναι μεν κάποια πράγματα είναι σωστά και δεν αντιλέγω,ωστόσο είναι σωστά στο "εθιμικό" δίκαιο και εκφράζουν το λαικό αίσθημα και οχι στην σκληρή πραγματικότητα και τον απόλυτο ρεαλισμό.
1) Αυτό είναι αυτονόητο.Άλλωστε μας έχουν το μπιστόλι στον κρόταφο,μια ώρα αρκεί για να πάρουν την απόφαση και απο το 50 να γυρίσουμε στον μεσαίωνα.
Και αυτό είναι σίγουρο ότι κανείς απο εδω δεν θα το δεχτεί για οποιοδήποτε κόστος ή ιδεολογία να το επομιστεί.
2) Ποια καταστατικά καλέ?Τα αμερικάνικα?Εκεί κάνει κουμάντο η goldman sachs και η απόλυτη ασυδοσία.Τρανταχτό παράδειγμα το αμερικάνικο σύστημα υγείας που σε αφήνει στο δρόμο να πεθάνεις αν δεν έχεις γκαφρά.Για ποιον ΟΗΕ μιλάμε?Ανέκδοτα θα λέμε?Καθημερινά γίνονται σφαγές και αποτρόπεες πράξεις,αλλά ο ΟΗΕ σφυράει εμέριμνα,αν δεν υπάρχει κέρδος (ξέρουμε για ποιούς...).Μην λέμε για καταστατικά και τέτοια πράγματα.Αυτά είναι απλά "history"...
3) Αυτοί θα αντέξουν,όπως άντεξαν απο γεννήσεως ελληνικού κράτους (ίσως και νωρίτερα) μέχρι τώρα και εις το διηνεκές,το μόνο σίγουρο...Δυστυχώς
4) Η λογική είναι ότι ότι και να βγει όποιος και να βγει,τα ίδια και τα ίδια θα έχουμε χωρίς αποτέλεσμα.Θα κυνηγάμε την ουρά μας αιωνίως!
Ετσι και αλλιώς τώρα κουμάντο κάνουν οι δανειστές!
Απίστευτο, το ξέρω και πολλοί δεν θέλουν να δεχτούν την ολική παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας,αλλά αυτό έχει γίνει και τελείωσε.Πάμε παρακάτω.
Εκλογές=σπατάλη χρημάτων+πολύτιμου χρόνου αυτή την χρονική περίοδο και τα προσεχή έτη (μπορεί και δεκαετίες).
Με το να αναλωνόμαστε με τα ίδια και τα ίδια δουλειά δεν πρόκειται να γίνει (και κανείς δεν ξέρει αν τελικά θα γίνει ακόμα και με τις εντολές απο έξω)
Y.Γ 1)Δεν είμαι μέλος της τρόικας![]()
2)Είμαι σκληρά ρεαλιστής,γιατί το ψεύτικο "όνειρο" τους,μας έφτασε εδω που μας έφτασε.Καλύτερα να ξέρω τι μου γίνεται,παρά να τρέφω φρούδες ελπίδες βασισμένες πάνω στην σαπίλα και στο τίποτα.![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILL007 : 03-04-12 στις 18:16
Monsta (04-04-12), Nino (03-04-12), Panos 316T (04-04-12)
αυτη ειναι και η ουσια του διαλογου για φαντασου αν ολοι συμφωνουσαμε με ολα αν μη τι αλλο ποιο βαρετο πραγμα δεν υπαρχει.
Ρεαλιστης εισαι αλλα οπως και εγω και χιλιαδες αλλοι εχουμε πλανηθει πλανη οικτρα και εχουμε χεστει απο το φοβο μας απο μια ψευτικη δαμοκλειο σπαθη που κρεμεται μονιμα πανω απο το κεφαλι μας και δεν φευγει οσα μνημονια και συμβασεις και αν υπογραψουμε.
Ναι τωρα τελευταια ακουστηκε και για τριτο μνημονιο...
Οι εν τω βαθη αναλυσεις χανουν το νοημα και την ουσια, τα πραγματα ειναι απλα τι ειμαστε εμεις διατεθειμενοι να τους αφησουμε να μας κανουν?
ολα τα αλλα ειναι αμπελοφιλοσοφιες ασχετων οπως εγω, μονο που εγω ειμαι ζωντανος οργανισμος με ονειρα για μενα και τα παιδια μου και τουλαχιστον τη δικη μου συγκαταθεση στο δρομο για την τριτοκοσμιοποιηση αυτης της Θαυμασιας Χωρας δεν θα την εχουν.
Τελειωνοντας να στειλω και ενα ελπιδοφορο μηνυμα σε ολους μαζι με μια παρατηρηση.
Η γυναικα μου μετα απο 23 χρονια προυπηρεσια στον ιδιωτικο τομεα ο τελευταιος της μισθος ηταν 1070 ευρω (ανεργη απο τον σεπτεμβριο) χθες επιασε δουλεια ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ με μισθο 600 ευρω (και ευχαριστω να λεμε) αλλα ποσο βρε ποιο κατω να μειωθουν οι μισθοι? και οσο για αυτους που εχουν αποψη τους κυβερνωντες ας ζησουν για ενα μονο μηνα με τοσα και τα ξαναλεμε.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nino : 03-04-12 στις 18:34
BILL007 (03-04-12), hades7 (03-04-12), Panos 316T (04-04-12)