Εγώ πέρασα από WIN7 Pro σε 8.1 Pro N (δεν έχει την σουίτα Windows media player, κοστίζει νομίζει 100¤ έξτρα) κατευθείαν, περίμενα να βγει διαθέσιμη.
Δεν κάνω τίποτα περίπλοκο με το pc (κανένα παιχνιδάκι, office στους κόφτες και καμιά ταινία).
Το μόνο θέμα ήταν στην αρχή με τα switchable graphics (έχω HD4000 και AMD 7670m) που δεν ενεργοποιούνταν η έξτρα κάρτα γραφικών σε κάποιες εφαρμογές, αλλά λύθηκε με stable release driver της ίδιας της DELL, δλδ δεν ασχολήθηκα και πολύ.
Η μεγαλύτερη διαφορά που παρατήρησα κατά την μετάβαση ήταν ότι με τα ίδια powerplans και στα 2 λειτουργικά με τα 8.1 έχω κατά μέσο όρο 30 - 45 Min μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, πιο ήσυχη λειτουργία και λιγότερες θερμοκρασίες κατά μέσο όρο 2 - 3 βαθμούς. Παίζω μόνο με local account. ΤΟ metro gui δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθόλου
Επίσης έχει χαοτική διαφορά η απόδοση των εικόνων των χρωμάτων και γενικά η υφή της οθόνης καθώς και η αλληλεπίδραση με το σύστημα γενικά (προς το καλύτερο, για εμένα)
Εκεί θα πήγαινα και εγώ αλλά εν τέλει βρήκα μτχ 6 μηνών, τσέκαρα την Call and Collect εγγύηση και το πήρα περίπου στα 500¤ (600¤ ήταν το max budget μου) με αρχική τιμή 774 (σύμφωνα με την απόδειξης αγοράς του προηγούμενου). Τριετής εγγύηση.(2015 σεπτέμβριος)
Dell Vostro 3560 15in. 4gb ram, I5 3210m με HD4000, amd radeon 7670m, 500gb @7200rpm