Nino (22-06-12)
Όλα αυτά τα χρήματα που χάνονται, πού πάνε;
Αδυνατώ να πιστέψω ότι ένας τραπεζίτης βγήκε χαμένος από την επιχείρηση του. Αν ήταν έτσι γιατί δεν το κλείνουν το παλιομαγαζο; Γιατί καίγονταν με τον παπαδημο να προηγηθούν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά των χαρτιων που θα εκδοθούν;
Εγώ ξέρω ότι ένας επιχειρηματίας αν ανοίξει κάτι και τον βάλει μέσα , βάζει την ζημιά στο παντελόνι , λέει ότι δεν του βγήκε και παει για αλλα. Αυτη είναι και η έννοια του επιχειρείν.
Μήπως λοιπόν μπορεί ακόμα και να μην βγάζουν τίποτα στα χαρτιά απο τις τράπεζες, αλλά βγάζουν με έμμεσο τροπο; Μήπως χρηματοδοτούν άλλες επιχειρήσεις τους; Μήπως δανείζονται για να φτιάξουν ακίνητα εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό τους , τα οποία νοικιάζουν οι ίδιες οι τράπεζες με ασυμφορα ενοίκια ; Μήπως δανείσουν με δανεικά και αγύριστα κόμματα με σκοπό την γενικότερη εξυπηρέτηση τους; Αν λοιπόν κάνουν όλα αυτά τί νόημα έχει να βγάλει και κέρδος σε χρήμα η τράπεζα ; Τα βγάζει άμεσα και με το παραπάνω .
bill_m3 (23-06-12), katsaraios (23-06-12), Nino (23-06-12)
Ποιός τις έβαλε μέσα τις Τράπεζες στην Ελλάδα Σπύρο ?
Το κράτος που πτώχευσε, που μπήκε στο μνημόνιο γιά να μπορεί να παίρνει ξανά δανεικά όταν έκλεισαν οι αγορές ! Οι Τραπεζίτες φταίνε που το κράτος πτώχευσε ? Μήπως οι Τράπεζες έχουν σήμερα πρόβλημα από τα 200 εκ θαλασσοδάνεια που έδωσαν στα κόμματα ? Αυτό είναι αστείο, η ζημιά από τα ομόλογα ήταν 35 δις !
να το κλείσουν το μαγαζί λες ? Να το πάρει το κράτος μήπως ? Και ποιός θα εγγυηθεί τις καταθέσεις ? Μήπως το πτωχευμένο κρατος ? Ποιός θα δίνει άυριο δάνεια στην οικονομία ? Το κρατος ?
Φυσικά οι τραπεζίτες ήθελαν παπαδήμο, ποιόν να προτιμούσαν άραγε ? Τον λαφαζάνη μήπως ? Προσπαθούν να ξαναμπούν στη δουλειά με θεμιτό τρόπο, θα δουλέψουν, θα ξανακάνουν κέρδη και θα δώσουν πίσω τα δανεικά. Θα πάρει πολλά χρόνια αυτό, ασφαλώς, αν τις πάρει το κρατος, θα πάρει 20 αιώνες.
Υπάρχουν σοβαρες πηγες γιά να ενημερωθούμε γιά όλα αυτά, δεν είναι σωστό να ακούμε τους λαικιστες που θέλουν την Ελλάδα στο περιθώριο γιά πάντα. Η χώρα χρειάζεται την Ευρωπη του ιδωτικού επιχειρείν, όλα τα άλλα είναι ....
Πού ανέφερα τότε εγώ ότι η ζημιά στις τράπεζες έγινε από δάνεια σε κόμματα ;
Πουθενά ! Στην δεύτερη παράγραφο ανέφερα ότι για μένα είναι ένας λόγος ύπαρξης των τραπεζών αυτος.
Πού ανέφερα ότι καίγονταν για τον Παπαδημο και όχι για τον λαφαζανη;
Ανέφερα ότι καίγονταν με τον παπαδημο για να έχουν πρωτεραιότητα στα επιπλέον χαρτιά που θα βγαλει το κράτος πλέον.
Δηλαδή οι επιχειρματίες τραπεζίτες έχουν ανθρώπινο πρόσωπο και σκέφτονται τις καταθέσεις μου; Δυσκολεύομαι να το χωνέψω.
Δεν ανέφερα πουθενά για κρατικοποιηση τραπεζών .
Όσον αφορά μέσα ενημέρωσης κλπ που λες , εγώ ενημερώνομαι μόνο απο το bmwfans .
Και πάνω από όλα δεν μου απάντησες που πανε τα λεφτα
katsaraios (23-06-12)
Σπυρο ειναι η αρχη και η ροη της οικονομιας αυτη. Καλως ή κακως τα ιδρυματα που διαχειριζονται δανεισμό και καταθεσεις ειναι απαραιτητα.
Μιλωντας βεβαια για τις παρανομιες που αναφερεις, αυτες μπορουν να γινονται από οποιονδηποτε επιχειρηματια στην επιχειρηση του και βεβαια κανεις δεν μπορει παρά να μην συμφωνησει, αλλα δεν μπορει το παρανομο να οριζει τις αποφασεις.
Το κρατος αυτον ακριβως το ρολο εχει. Να βαζει τους κανονες και να επιβλεπει να τηρουνται. Τιποτε άλλο. Τα αλλα γινονται και αυτορυθμιζονται μετα μια χαρα από την ιδιωτικη οικονομια
m-power_01 (23-06-12), PANOS-E60 (23-06-12), Stathis (23-06-12), SuperSonic (24-06-12)
Kostas_1 (24-06-12)
Τώρα μάλιστα.
Βέβαια η πρώτη ερώτηση μου δεν ήταν ρητορική ... Πού πανε τα λεφτά που χάνονται ; Σοβαρά μιλάω ... Δεν είμαι οικονομολόγος !
Οκ για τις καταθέσεις , το έπιασα.
Όσον αφορά τα κέρδη των τραπεζιτών , είναι πολύ κατανοητό αυτό που λες και λογικότατο. Και συμφωνώ εν μέρει . Το αν μέρει πάει στο ότι δεν μου σχολίασες την δεύτερη παράγραφο μου.
@ Sharky συμφωνώ απόλυτα. Εγώ αυτο που ήθελα να πω είναι ότι απο τις τράπεζες μπορει να μην έβγαλαν και δεκάρα. Αλλά δεν θα τους λυπηθώ, και όχι γιατί αυτοί έχουν (δεν είμαι κομπλεξικός) αλλά επειδή εξυπηρετούν και άλλους σκοπούς οι τράπεζες και από εκει βγάζουν. Και δεν είναι απαραίτητο ότι είναι παράνομα τα κέρδη τους. Ηθικά μπορεί να μην είναι .
Kostas_1 (24-06-12)
αντε να σου απαντησω και σε αυτό που θέλεις.
οι μεγάλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Τραπεζων ασφαλώς, ωφελούνται από διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας. Υπάρχουν δυνατότητες, όταν έχεις "δυνατό" λογιστη, να "ανακατευεις" τις δουλειές, τα περιουσιακά στοιχεία, τα έσοδα, τα κέρδη, οι αποσβέσεις, τα αποθεματικά, και άλλα πολλά, ώστε να κερδίζεις παραπάνω.
Αν ρωτάς τη γνώμη μου, καλύτερα αυτό, παρά αυτό που κάνουν οι μικρές επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις ή διακινούν πράγματα χωρίς τιμολόγια. Για να μην παρεξηγηθώ, κακό το ένα κακό και το άλλο, θεωρώ όμως χειρότερο αυτό που κάνουν τα μαγαζάκια και εξηγούμαι. Το υπερκέρδος του μικρού επαγγελματία γίνεται κατανάλωση (καγιεν κλπ) τις περισσότερες φορές. Το υπερκέρδος του τραπεζίτη γίνεται βίλλα, θαλαμηγός, και φυσικα κατάθεση στην Ελβετία. Η βίλλα και το σκάφος ίσως δώσουν δουλειά σε κάποιους ανθρωπους αύριο, η κατάθεση ίσως ξανάρθει πίσω αν αυτό δίνει κέρδος. Το μαύρο κέρδος του μικρού επαγγελματία είναι καθαρή ζημιά γιά την οικονομία, πάει σε εισαγόμενα αγαθά και μόνο.
και τα δύο φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν, δεν το συζητάμε. Θα εκλείψουν όμως μόνο αν κάνουμε τα βήματα εμπρός που όλοι ξέρουμε, η υγιής επιχειρηματικότητα είναι ο δρόμος και κανείς άλλος. Το κρατος να βάζει μόνο το πλαίσιο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PANOS-E60 : 23-06-12 στις 22:42
Stathis (24-06-12)