Ψηφίζω μπαταρία.
Ψηφίζω μπαταρία.
Ptboul (19-01-14)
απο το πολυ "ψαξιμο" στο νετ,για παρηγορια....... διαπιστωνω οτι "τιποτε δεν ειναι πολυ ασπρο,ομως ουτε και πολυ μαυρο"......υπαρχουν πολλες εκδοχες/αποψεις που "αφηνουν" παραθυρακια αμφισβητησης της "καταστροφικης" διαγνωσης ολοκληρωτικης αντικαταστασης του σασμαν!!!
ενα κομμενο λαστιχακι,μια ψιλοδιαρροη κανουν "δυσκολη" τη διαγνωση μεσω ηλεκτρονικων,αφου μιλαμε για μηχανικη, κατα καποιο τροπο, βλαβη.....
δειτε εδω:https://www.autohausnc.com/zf-transmission/
στο παραδειγμα κατω για την 7αρα.![]()
BILL007 (18-01-14)
Επι της ευκαιριας,να αναφερω και να ευχαριστησω(ασχετα αν δε διαβαζει το φορουμ και γενικα ολο το ιντερνετ)τον μηχανικο Δημητρη Μελο, για την ΔΩΡΕΑΝ διαγνωση!!!
![]()
στη συνεχεια "αναζητησης παρηγοριας" βρηκα ακομη εναν "συναδελφο" που του ειπαν ακριβως οτι ειπαν και σε μενα:
πηγη:https://www.bmw-driver.net/forum/showthread.php?t=46960I just want to describe fault that I had in my car for quite long time now before I finally fixed it for good.
Basically it started around a year ago when I got gearbox problem message on iDrive for the first time. Transmission would then go into limp mode there was only one gear available. Error disappeared every time I turned off ignition. At the beginning that happened every 5 weeks once. So I went to a mechanic and he diagnosed that as gearbox oil problem. So I replaced oil filter and put new oil in. That was around 5 months ago. After oil was replaced car was driving fine for around 4 weeks. And then it happened again. So I went to different mechanic who diagnosed it as mechatronics failure. Quoted me ¤2000 for remanufactured one. At this point I wanted to another opinion so I went to BMW dealer for diagnosis. They told me that gearbox have to be replaced - ¤4000!!!!
At this point I decided to drive with that error because didn't have money to fix it.
Recently that error was on almost all the time. So I decided to diagnose it myself just to be sure. I found great deal for Launch diagnostic device online. Bought it and got it in few days. As soon as it came in I connected it and read trouble codes. The error I was getting was "5088 - Sensors, transmission switch L1-L4". At this point it was clear that the problem is gear selector mechanism.
So I ordered new one. Got it in 2 days and fitted it few days ago. Finally car drives well
Sometimes if you want something to be done well do it yourself.
Anyway it seems that this problem is very rare because I could not find anything on error 5088 on the web.
BILL007 (18-01-14)
Αρη στο πρωην δικο μου δεν ειχα αλλαξει λαδια και κοντευε τις 200.000 χλμ χωρις προβλημα. Καποια στιγμη κλωτσουσε λιγο παραπανω σε αλλαγη απο 2α σε 3η, με εναν προγραμματισμο ομως (διαρκειας 6 ωρων) εφτιαξε. Ο προγραμματισμος εγινε σε γνωστο συνεργειο της Αθηνας και με πηγε εκει ο Βαγγελης (deepblue). Μαζι αναβαθμησε το idrive (μετα επαιζε mp3 που δεν επαιζε μεχρι τοτε, το bluetooth και κατι στην ηλιοροφη). Ολα αυτα φυσικα δεν τα εκαναν ποτε σε επισημες (metalaxis κλπ). Μηπως το προβλημα σου ειναι μια απλη αναβαθμηση; Ιδιο σασμαν δεν ειχαμε; Εμενα ειχε και διπλασια ροπη να διαχειριστεί. Δεν πας μια βολτα κι εσυ μηπως βρεις τελικα λυση;
Απο εξυπηρετηση και τιμη απλα απαιχτος!
Το κλωτσιμα το εκανε επειδη για καποιο λογο κρατουσε την δευτερα μεχρι ψηλα, λιγο πριν τον κοφτη.
Στάλθηκε από το GT-P5110 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη strof : 19-01-14 στις 21:33
Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος
aristent (19-01-14), chrisgiapz3 (19-01-14), dafidack (20-01-14), deepBLUE (19-01-14), Ptboul (20-01-14)
Εχω μιλησει τηλ/κα με τον συγκεκριμενο που πηγες και εσυ,αλλα οπως και να 'χει,δεν ειναι δυνατο απο το τηλεφωνο,ουτε μεσω ιντερνετ να αποφανθει καποιος 100% ποια ειναι η λυση και ποιο το προβλημα.....οσο αναλυτικα και να το περιγραφω.
Θα μου πεις ,γιατι δεν παω απο εκει?....ενταξη,κυκλοφορω ακομη,δεν εμεινα στο δρομο.........αλλα κυριως δεν ειναι ο καταλληλος καιρος ,απο οικονομικης "αποψης",να κανω ταξιδακι στην Αθηνα και να πληρωσω οτι πιθανον προκυψει...
"προγραμματισμο" μου εκαναν και στην επισημη αντιπροσωπεια στην Καρδιτσα,μονο για το σασμαν ομως και διαρκειας 1,5 ωρας...
.....δεν απεδωσε,απ'οτι εδειξε....εκτος εαν δεν εγινε κατι σωστα,δεν μπορω να ξερω,οτι μου ειπαν αυτα και επρεπε να δεχτω και δεν μπορω να τα αμφισβητησω,εκτος εαν τα αντιπαραθεσω με αποτελεσματα απο αλλον διαγνωστη.![]()
Ειχε δικιο ο Πατρινος οταν μου ελεγε πηγαινε καντο αναβαθμιση να παιζει mp3.Αλλα οι στοκοι στην αντιπροσωπεια επιμεναν οτι δεν γινεται.Το ιδιο μου ειπανε κι απο την αντιπροσωπεια της Θεσσαλονικης.
Προς το παρον ειμαι χωρις πινακιδες,οταν με το καλο το βγαλω σε κυκλοφορια θα ζητησω πληροφοριες!![]()