Σελίδα 10 από 14 ΠρώτηΠρώτη ... 89101112 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 91 έως 100 από 131

Θέμα: [E46] φλατζα ??

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Μια υποθεση...
    Οι βιδες που χρειαστηκαν λιγοτερη προσπαθεια να ξεσφιξουν προφανως και δεν εσφιγγαν το καπακι με την απαραιτητη δυναμη. Αυτο δεν συμβαινει κατ'αναγκη γιατι ξεβιδωσαν αλλα με την παροδο του χρονου,τους αμετρητους κυκλους ψυξης-θερμανσης και τις υψηλες θερμοκρασιες ουσιαστικα 'ξεχειλωσαν' και χαλαρωσαν την πιεση μεταξυ καπακιου-κυλινδρου. Αυτο μπορει να ειχε ως αποτελεσμα ενα πολυ μικρο blow-by μεταξυ των συγκεκριμενων κυλινδρων που με την σειρα του ειχε ως αποτελεσμα τοπικη αυξηση θερμοκρασιας στο συγκεκριμενο σημειο και τα πρωτα σταδια λιωσιματος της φλαντζας. Το ολικο λιωσιμο της φλαντζας (και εν συνεχεια ζημια και στους κυλινδρους απο την συνεχη καταπονηση απο τις αυξημενες θερμοκρασιες) ειναι πιστευω κατι που δεν γινεται απο την μια μερα στην αλλη και εισαι τυχερος (αλλα και προνοητικος) που δεν το καθυστερησες αλλο. Δεν νομιζω να ειναι προγραμμα γιατι το φαινομενο εντοπιζεται μονο σε ενα σημειο της φλαντζας και μαλιστα εκει που οι βιδες που την συγκρατουν ηταν πιο χαλαρες.
    Βαλε ΟΕΜ φλαντζα και βιδες κεφαλης ARP που σφιγγουν με περισσοτερα κιλα και ειναι πιο ανθεκτικες σε εφελκυση και θερμοκρασιες

2. The Following 7 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

BILL007 (23-11-12), bill_m3 (22-11-12), doctore (22-11-12), EVERGET (21-11-12), kostas 325 (21-11-12), pilot (21-11-12), saulm3 (22-11-12)

Περιοχή
    Γλυφαδα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Αυτο ακριβώς που είπα πριν
    A4 2.0 TFSI FWD B7
    - M3 E46 sold

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο turbodog Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μια υποθεση...
    Αυτο μπορει να ειχε ως αποτελεσμα ενα πολυ μικρο blow-by μεταξυ των συγκεκριμενων κυλινδρων που με την σειρα του ειχε ως αποτελεσμα τοπικη αυξηση θερμοκρασιας στο συγκεκριμενο σημειο και τα πρωτα σταδια λιωσιματος της φλαντζας. Το ολικο λιωσιμο της φλαντζας (και εν συνεχεια ζημια και στους κυλινδρους απο την συνεχη καταπονηση απο τις αυξημενες θερμοκρασιες) ειναι πιστευω κατι που δεν γινεται απο την μια μερα στην αλλη και εισαι τυχερος (αλλα και προνοητικος) που δεν το καθυστερησες αλλο.
    Παντως Δημητρη η φλάτζα μεταξυ 5ου-6ου ηταν παρα πολυ λεπτη σε συγκριση πχ με το σημειο 1ου-2ου.
    Απ την μια εκνευρίστηκα που δεν ειδα την φλατζα κομενη σε καποιο σημειο, απ την αλλη οταν προσεξα ποσο λεπτη ειχε γινει η φλατζα στο συγκεκριμενο σημειο, ειπα οτι αυτο που κανω τωρα θα το έκανα σιγουρα στο αμεσο μελλον απο κομμένη φλάτζα.

Εχω και αγωνα τις 2 του μηνα και δεν θα προλάβω μαλλον. Δεν με νιαζει για τον αγωνα. Για κατι γατακια που τους εριχνα 2 δευτερα και τωρα σηκωσανε κεφαλι παιρνω αναποδες. Θα τους ξεσκισω μολις το φτιαξω !!!
    Ετσι μου εχετε να παρω το αεροπλάνο αποψε και να ανεβω Σερρες. Να ξεσπασω στον Κρητικό !

Λουγκρα, αμα με δεις μπροστα σου στις Σερρες να πας φαρμακειο να αγορασεις καμια αλοιφή.
    Χωνι θα στον κανω.
    M3 CSL

5. The Following 3 Users Say Thank You to chief For This Useful Post:

Leonidas_E39 (22-11-12), m-power_01 (22-11-12), Thomelef (22-11-12)

Περιοχή
    Γλυφαδα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Τελικά νερό σου καταναλώνε χριστοφορε τώρα που είχες τις υπερθερμανσεις;
    A4 2.0 TFSI FWD B7
    - M3 E46 sold

Rides
    0

Προεπιλογή

Μπορω να πω όχι Γιαννη εκτος και αν μου καταναλωσε πολύ μικρη ποσοτητα (και δεν ειμαι και σιγουρος...)
    Λιγες μερες πριν κατεβασω το μοτερ, ενα πρωι που το αμαξι ηταν κρυο, κοιταξα το δοχειο νερου και ειδα οτι η σταθμη ηταν μεχρι εκει που προβλεπεται.
    Το μεσημερι το ξεκινησα και πηγα για ξεσκισμα για να το τεσταρω. Αφου ειδα οτι ανεβαζε θερμοκρασια ηρθα σπιτι και το επομενο πρωινο οταν ηταν το αμαξι κρυο, ανοιξα το δοχειο για να δω ποσο νερό κατανάλωσε.
    Λοιπόν, δεν μπορεσα να καταλάβω.
    ΑΝ καταναλωνε ηταν τόσο μικρη η ποσοτητα που ισως να κατεβηκε η σταθμη απ το παγουρι 2-3 χιλιοστα (και ακομη δεν ειμαι σιγουρος...)
    M3 CSL

Rides
    1

Προεπιλογή

Χριστοφορε μολις μου εκανε κλικ και θυμηθηκα κατι αναλογο:

το καλοριφερ σου δουλευε - εβγαζε ζέστη?

Εχω υποψη μου παρομοιο προβλημα υπερθερμανσεων που οφείλονταν σε κακη απαερωση μετα από αλλαγες στο συστημα ψυξης και αντιστοιχα έλλλειψη ψυκτικου υγρου η οποία ομως δεν φαίνονταν στον έλεγχο διότι ειχε μαζευτει ο αερας στο εσωτερικο κυκλωμα του καλοριφερ. Σε έλεγχο πιέσεων μαλιστα επισης δεν εβγαζε κανενα προβλημα.

Η μονη ενδειξη που ειχε ο πελατης και διαμαρτυρονταν ηταν ότι δεν εβγαζε το καλοριφερ θερμανση στη καμπινα!!!

Τελικα βεβαια και στην περιπτωση που λεω έγινε το ιδιο που κανεις και συ τωρα (ανοιγμα μοτερ κλπ)

9. The Following 3 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

alexk (22-11-12), BILL007 (23-11-12), chief (22-11-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

M3 CSL

11. The Following 7 Users Say Thank You to chief For This Useful Post:

BILL007 (23-11-12), doctore (22-11-12), GiannisRob (23-11-12), Kostas_1 (22-11-12), Panos 316T (22-11-12), soc12r (22-11-12), Thomelef (22-11-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sharky Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χριστοφορε μολις μου εκανε κλικ και θυμηθηκα κατι αναλογο:

το καλοριφερ σου δουλευε - εβγαζε ζέστη?

Εχω υποψη μου παρομοιο προβλημα υπερθερμανσεων που οφείλονταν σε κακη απαερωση μετα από αλλαγες στο συστημα ψυξης και αντιστοιχα έλλλειψη ψυκτικου υγρου η οποία ομως δεν φαίνονταν στον έλεγχο διότι ειχε μαζευτει ο αερας στο εσωτερικο κυκλωμα του καλοριφερ. Σε έλεγχο πιέσεων μαλιστα επισης δεν εβγαζε κανενα προβλημα.

Η μονη ενδειξη που ειχε ο πελατης και διαμαρτυρονταν ηταν ότι δεν εβγαζε το καλοριφερ θερμανση στη καμπινα!!!

Τελικα βεβαια και στην περιπτωση που λεω έγινε το ιδιο που κανεις και συ τωρα (ανοιγμα μοτερ κλπ)
    Κωστα, ειμαι 99% οτι εβγαζε.
    Ο μηχανικος μου όσες φορες μου αλλαξε νερα και ψυκτικο τις τελευταιες μερες που ημουν και παρον, οταν ξεκινουσε το αμαξι και το αφηνε για ωρα να δουλευει, ηταν πάντα με το καλοριφερ στο ζεστό αναμενο.
    Μια δυο φορες που καθησα μεσα στο αμαξι οταν αυτο ηταν ξεκινημενο, το καλοριφερ δουλευε στο ζεστο.
    Τωρα, αν ειχε την σωστη θερμοκρασια δεν ξερω...
    Νομιζω υπάρχει και μια βαλβιδα για το καλοριφερ και πρεπει να την αλλαξω και αυτη.
    M3 CSL

13. The Following User Says Thank You to chief For This Useful Post:

Kostas_1 (22-11-12)

Περιοχή
    Γλυφαδα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Χριστοφορε Γιατί αποφασισες να λύσεις το αμάξι χωρίς να αρχίσει να καίει τουλάχιστον κάποιο ποσοστό νερού και να είσαι πιο σίγουρος για φλατζα;
    A4 2.0 TFSI FWD B7
    - M3 E46 sold

15. The Following User Says Thank You to STREETRACING For This Useful Post:

alexk (22-11-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Ρε Γιαννη μου, δεν μπορουσα να κανω track day.
    Αμα ξανα πηγαινα πιστα θα το ανατιναζα.
    Αλλαξα τα πάντα και το προβλημα με την θερμοκρασια οταν πιεζα το αμαξι δεν λυνοταν.
    Τι επρεπε να κανω ? Ουτε και εμενα μου αρεσει που το βλεπω ετσι, αλλα θα το φτιαξω.
    M3 CSL

17. The Following 4 Users Say Thank You to chief For This Useful Post:

BILL007 (23-11-12), doctore (22-11-12), Kostas_1 (22-11-12), Panos 316T (22-11-12)

Σελίδα 10 από 14 ΠρώτηΠρώτη ... 89101112 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP