Να ψηφισεις οτι και ο ψηλος(dimimav)
είμαι με το πετσί στο χέρι κάθε μέρα
αν και ακουγεται "καπως" το παραπανω.....
μία φορά την εβδομάδα
δύο φορές και πάνω την εβδομάδα
μία φορά το μήνα
δύο φορές και πάνω το μήνα
το πλένω μόνο όταν είναι βρώμικο
το πλένω μόνο όταν θα πάω για καφέ ή βγω με «θέμα»
δεν το πλένω για να μην βλέπω τα χτυπήματα και τις λακκούβες που μου έχουν κάνει
δεν το πλένω γιατί όταν το πλένω στάνταρ θα βρέξει
Να ψηφισεις οτι και ο ψηλος(dimimav)
αν και ακουγεται "καπως" το παραπανω.....
Ε, δεν είναι και έτσι... Ανάλογα πως θα με πιάσει, συνήθως δεν ξεπερνάω τις 2 φορές τη βδομάδα...
Σήμερα ήρθε από το σπίτι μου ο dimimav με προιόντα περιποίησης χρώματος και έπεσε γυαλισματάκι σπέσιαλ... Το έπλυνα πρωί πρωί και μετά το πλακώσαμε στις αλοιφές...
screenshot
Βγάλαμε όλη θαμπάδα του χρώματος και γυάλιστηκε όλο το αυτοκίνητο...
Πολύ καλό αποτέλεσμα! Αν και δεν διακρίνεται εύκολα η διαφορά παραθέτω μία φωτό:
image ru
Να ευχαριστήσω και τον Δημήτρη και για την βοήθεια αλλά και για την κίνηση...Με έβαλε στο τρυπάκι και θα αρχίσω να το ψάχνω λίγο περισσότερο σχετικά με προιόντα περιποίησης γιατί το αποτέλεσμα μετράει...
![]()
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΡΚΩΣΑΝΕ,
ΟΤΑΝ BMW ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ...!!!
aristent (12-01-14), Dimimav (12-01-14), Vassilis ///M (12-01-14)
Να κάνω μία ερώτηση - διευκρίνηση?
Τι ακριβώς εννοείς με τον όρο "γυαλίσαμε" ?
Detailing Madness
Εγώ προσωπικά δεν το έχω ψάξει ποτέ ιδιαίτερα... Ναι με το χέρι έγινε, δεν βάλαμε αλοιφαδόρο κλπ...
Ίσως κάποια άλλη στιγμή να περαστεί και με κάτι πιο "ψαγμένο" αφού βέβαια αποκτήσω και τον απαραίτητο εξοπλισμό... Προς το παρόν το αποτέλεσμα έκανε αισθητή τη διαφορά με πριν και αυτό είναι αρκετό...
Στο κάτω κάτω όπως είπε και ο dimimav το αυτοκίνητο έχει και τα σημαδάκια του οπότε για να γίνει "σωστή" δουλειά κάποια στιγμή θα χρειαστεί ένα φρεσκαρισματάκι σε φανοποιείο...
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΡΚΩΣΑΝΕ,
ΟΤΑΝ BMW ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ...!!!
Bitz (12-01-14)
Stef ξέρω ότι τα γνωρίζεις άψογα ολα αυτα.
Προσπαθήσαμε με φθηνά υλικά(στη προκειμένη περίπτωση τα είχα εγώ απο παλιότερη χρήση μου) να κάνουμε όσο το δυνατόν να επιστρέψει λίγο η γυαλάδα στο χρώμα.
Την διαδικασία να περάσουμε τρεις αλοιφές με συγκεκεριμενη σειρά και τρία κεριά και στο τέλος να το σφραγιζουμε την ξέρουμε.ομως ουτε όλες αυτές τις αλοιφές έχουμε ουτε και τα κατάλληλα σφουγγαρακια για την κάθε αλοιφη οπότε ειναι πρακτικά αδύνατον.αυτην την δουλεια την αφήνουμε για τον επαγγελματία του είδους(κλέφτες να γίνουν και αυτοί?)
Όμως με την συγκεκριμένη φθορά στο χρώμα οι εργατοωρες θα ήταν παρά πολλές και θα στοιχιζε χονδρικά πάνω απο 300¤.δεν ξέρω αν συμφέρει
Nick bmwlover (12-01-14)
Μια απλή αλοιφη μέτρια βάλαμε οχι κάτι ιδιαίτερο
ίσα ισα που έδωσε έναν τόνο γυαλαδας στο αυτοκινητο.
Στην κατάσταση που ειναι το χρώμα του για να γίνει καλη δουλεια
θέλει είτε βάψιμο όλο το αυτοκινητο είτε επαγγελματία ο οποίος θα κατεβάσει
σίγουρα το βερνικη αλλα δεν θα συμφέρει γιατι εχει πολλές γρατσουνιές βαθιές
και βαθουλωματα
HLIAS - E36 (12-01-14)
Ακόμη και έτσι όπως μου λέτε θα έπρεπε να λάβετε υπόψη σας ότι η δουλειά που κάνατε πάει χαμένη μιας και σε ένα μήνα το πολύ από τώρα το αυτοκίνητο θα χάσει την γυαλάδα του.
Η διαδικασία είναι η κάτωθι είτε γυαλίζεις με το χέρι είτε με αλοιφαδόρο...:
1. Περνάμε με snow foam, το αφήνουμε 5 λεπτά να δράσει και ύστερα ξεπλένουμε.
2. Πλένουμε τους τροχούς με ειδικό υγρό χρησιμοποιώντας μια βούρτα για επίμονες βρωμιές.
3. Πλένουμε με σαμπουάν αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας το προβατάκι και 2 κουβάδες εφοδιασμένους με Grit Guard.
4. Κάνουμε καθαρισμό με ένα clay/πηλό χρησιμοποιώντας και το κατάλληλο λιπαντικό (άν χρειάζεται) σε όλο το αυτοκίνητο και τους τροχούς αν χρειάζεται.
5. Ξαναπλένουμε με σαμπουάν αυτοκινήτου.
6. Σκουπίζουμε το αυτοκίνητο με πικέ mf πανάκια.
7. Καλύπτουμε όλα τα πλασικά (και τα φανάρια) στα σημεία επαφής με την λαμαρίνα με μια ταινία για την αποφυγή να πέσει αλοιφή πάνω τους.
8. Το περνάμε με καθαριστική αλοιφή χρησιμοποιώντας ένα mf πανάκι.
9. Το περνάμε με ένα επιπλέον γυαλιστικό χρησιμοποιώντας ένα άλλο mf πανάκι.
10. Το κερώνουμε.
11. Βγάζουμε την ταινία και γυαλίζουμε - καθαρίζουμε τα πλαστικά.
12. Γυαλίζουμε τους τροχούς.
13. Γυαλίζουμε τα λάστιχα από τα παράθυρα.
14. Γυαλίζουμε τα παράθυρα. Άν έχουμε φιμέ τζάμια χρησιμοποιούμε ειδικό γυαλιστικό.
Υ.Γ: Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω καθόλου μάρκες προιόντων στην κάθε κατηγορία...
Detailing Madness
aristent (12-01-14), Bazil Van Sinner (12-01-14), bill_m3 (12-01-14), HLIAS - E36 (12-01-14), Ptboul (13-01-14), VanVIC (12-01-14), Vassilis ///M (12-01-14), zizu (12-01-14)