Αρχικό μήνυμα απο
M3E30
Να πω κι εγω τη γνωμη μου πανω στο θεμα,αφου ζητας αποψεις...Οπως πολλοι πριν απο μενα,σου συστησαν να προτιμησεις εκδοση με τον 3.8 λιτρων κινητηρα,ετσι κι εγω θα συμφωνησω μαζι τους.Ειναι,μαζι με τον S50 B30 των Μ3 Ε36,ο καλυτερος κινητηρας Μ που εβγαλε ποτε η BMW,απο αποψη δυναμης,αξιοπιστιας,tuning potential και αριστης συμπεριφορας...Κυριολεκτικ ασπαστος κινητηρας,αν δεν εισαι αδαης και του φερθεις με γνωση και πειρα στους κινητηρες αυτους(σωστη συντηρηση-χρηση-φροντιδα)..Μην ασχοληθεις με εκδοση με τον 3.6 εστω και 2Κ ¤ να στο δινουν,ειναι αρκετα παλιοτερη τεχνολογια,ακομα μεγαλυτερη καταναλωση(Παναγια μου!Αυτο αφορα και τον 3.8 αλλα σε πιο λογικα πλαισια) Φυσικα,χωρις να θελω να ανακατευτω στην τσεπη σου,γνωριζεις οτι λογω ταυτοτητας αυτοκινητου τα ανταλλακτικα του,οταν μιλαμε για καινουρια/γνησια,ειναι πανακριβα,ενδεικτικα μοναδα μετρητη αερα(MAF/luft κοινως)κοστιζει μεσα στη BMW 800¤.Εχοντας αυτα κατα νου,τοτε ψαξε για ενα καλο,δεδομενης της ηλικιας του,δειγμα,ελεγξε το καπου που να γνωριζουν σε βαθος αυτα τα αυτοκινητα(ο γνωστης θα σου μιλησει μολις ακουσει το αυτοκινητο και οχι μολις το δει...)και προχωρησε αφοβα μετα στην αγορα του...Μειον του συγκεκριμενου αυτοκινητου ειναι η υπαρξη ατερμονα και οχι κρεμαγιερας,κατι που κανει το στριψιμο του,οχι ιδιαιτερη απολαυση σε σχεση πχ με μια Ε36 Μ3(ταυτοχρονη κυκλοφορια εκεινη την εποχη για αυτο και η αναφορα)και μετα η υπαρξη ηλεκτρονικης αναρτησης(EDC)που αν δεν εχει συντηρηθει σωστα η αντικατασταθει με τα χρονια,θα ειναι πονοκεφαλος...Μια coilover αναρτηση θα σου λυσει το προβλημα και με σωστη ρυθμιση,το αυτοκινητο απλα ΘΑ ΣΤΡΙΒΕΙ...Τελος,υπαρχουν καποια δειγματα στην αγορα αξιοπρεπη με πιο γνωστα τα δυο προαναφερθεντα(μαυρο ιατρου-γαλαζιο τσιμπημενο)αλλα αν εισαι τυχερος και μπορεις αναζητησε το παλιο του μελους MONSTA,γιατι πωλουνταν προσφατα σε τιμη κατω των 10Κ,δεν ξερω αν πωλειται ακομα εκτος αγγελιων...Ηταν απλα απιστευτο και καποια χρονικη στιγμη αποπειραθηκα να το αποκτησω,αλλα ελεω εναρξης επιχειρησης αποσυρθηκα απο το ψαξιμο...Καλη τυχη λοιπον στην αναζητηση,με το καλο η αγορα και πιστεψε με,προκειται να αποκτησεις κατι που οπως λενε ''δεν βγαζουν πια τετοια αυτοκινητα''....