προβλεπω οτι οι δοκιμες αυτες θα εχουν πιο μεγαλη θεαμτικοτητα απο τον αγωνα...
προβλεπω οτι οι δοκιμες αυτες θα εχουν πιο μεγαλη θεαμτικοτητα απο τον αγωνα...
Ο Valentino Rossi αποχαιρέτησε τους ανθρώπους της Yamaha
Το GP της Βαλένθια ήταν το τελευταίο για τον Valentino Rossi με τα χρώματα της Yamaha. Ο Ιταλός έπειτα από 7 απίστευτα χρόνια αποφάσισε να πάρει το δρόμο της Ducati και όπως ήταν αναμενόμενο τα συναισθήματα ήταν έντονα μετά το τέλος του αγώνα. Ο Ιταλός εμφανίστηκε με μια μπλούζα η οποία έγραφε ΅bye bye babeΆ αναφερόμενος στην YZR-M1 και μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου έμεινε με τους Masao Furusawa και Lin Jarvis για να μιλήσουν για τα όμορφα τελευταία χρόνια.
Valentino Rossi: Είναι συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα για μένα αλλά είμαι χαρούμενος επίσης διότι δεν έχω τύψεις και δεν είχα καμία άσχημη στιγμή με τη Yamaha αυτά τα 7 χρόνια. Από το ξεκίνημα ήταν υπέροχα και δουλέψαμε καλά μαζί. Όπως στη ζωή, έτσι και στον αθλητισμό τα αποτελέσματα είναι σημαντικά αλλά σημαντικό είναι να το ευχαριστιέσαι και αυτό έκανα με τη Yamaha. Είχαμε καλή χημεία στην ομάδα – οι Αυστραλοί, οι Ιταλοί, οι Ιάπωνες, οι Άγγλοι και πολλοί άλλοι περάσαμε καλά. Αν το 2004 κάποιος μου έλεγε ότι θα κέρδιζα 4 τίτλους με τη Yamaha και 46 GP θα είχα υπογράψει με άνεση. Είμαι χαρούμενος. Πρέπει πρώτα να ευχαριστήσω τον Masao Furusawa διότι περάσαμε δύσκολες φάσεις αλλά βελτιώσαμε τη μοτοσικλέτα και την κάναμε την καλύτερη. Μετά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι με βοήθησαν αυτά τα 7 χρόνια και τους εύχομαι καλή τύχη.
Masao Furusawa: Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Valentino. Ήρθα στο MotoGP το 2003, που ήταν κακή χρονιά, ήταν κόλαση για εμάς. Ήθελα η YZR-M1 να βελτιωθεί αλλά όσο το πάλευα τόσο καταλάβαινα ότι χρειαζόταν κάτι περισσότερο. Έτσι, βρήκαμε τον Valentino Rossi. Πρώτα από όλα δεν πίστευα ότι ο Valentino θα έρθει ποτέ στη Yamaha διότι η μοτοσικλέτα δεν ήταν καλή αλλά με κάποιο τρόπο ήρθε. Μετά τη Νότια Αφρική το 2004, αισθάνθηκα ότι πέταγα στα σύννεφα, ήταν συναρπαστική, αξέχαστη σεζόν. Το 2004 ο Valentino ήταν ο μοναδικός που κέρδισε με την YZR-M1 και συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξή της. Φέτος όχι μόνο ο Valentino, αλλά επίσης 3 αναβάτες ήταν γρήγοροι, έτσι ξεκάθαρα φάνηκε ότι η YZR-M1 είναι καλή μοτοσικλέτα. Αυτό συμβαίνει χάρη στη συνεισφορά του Valentino όλα αυτά τα χρόνια. Εκτιμώ βαθύτατα τη δουλειά που έκανε και του εύχομαι τα καλύτερα στο μέλλον.
Lin Jarvis: To 2003, στη χειρότερη σεζόν μας στα GP, είπαμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πετύχουμε, αλλά χωρίς τον Valentino Rossi δεν θα είχε γίνει τίποτα. Αποφασίσαμε ότι τον χρειαζόμασταν. Οι διαπραγματεύσεις ήταν συναρπαστικές με τον Valentino διότι η απόφασή του ήταν σημαντική, αλλά με τη στήριξη του Masao Furusawa και του Προέδρου της εταιρίας τα καταφέραμε. Οι μηχανικοί, έχοντας την πλήρη στήριξη της Yamaha, δούλεψαν εξαιρετικά. Είμαστε ευγνώμονες στον Valentino διότι άλλαξε τα πράγματα στη Yamaha και επιστρέψαμε στις νίκες. Το ευχαριστούμε για αυτό. Είχαμε απίστευτες και συναρπαστικές στιγμές μαζί του και με την ομάδα που έφερε. Σήμερα θα πούμε αντίο σε αρκετούς ανθρώπους, όπως ο Davide Brivio, ο Jerry Burgess και όλη η ομάδα. Περάσαμε υπέροχα, ήταν απίθανη ομάδα και θα μας λείψουν. Αύριο θα είναι περίεργη ημέρα.
πηγη :www.msfree.gr
Ανυπομονω για την επομενη χρονια !!
Αν και τελευταια δεν παρακολουθω. Μονο περιστασιακα.
Του χρονου θα'ναι μαλλον μια καλη χρονια για MotoGP !
![]()
_____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________
RTFM