Αρχικό μήνυμα απο
m-power_01
Αυτό που λες είναι η μισή αλήθεια ! Ναι η ενέργεια διατηρείται αλλα διατήρηση νοείται και οι απώλειες με μορφή θερμότητας π.χ ! Δεν χάνουμε ενέργεια απλώς δεν μπορούμε να την εκμεταλευτουμε! Άρα εδώ εισέρχεται ένας άλλος παράγοντας ... Ο ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ που στους βενζινοκινητηρες παίζει 0,25-0,32 και στα πετρέλαια 0,33-0,37 ! Δεν ξέρω πόσο είναι ο β.α στους ηλεκτροκινητηρες που χρησιμοποιούν γιατί ποικίλει ... Αλλά αν είναι μεγαλύτερος ;
Όμως και πάλι αυτό είναι η μισή αλήθεια γιατί το μικροκαταναλωτη δεν τον ενδιαφέρει τόσο η πρωτοβάθμια αξιολόγηση σε ενεργειακό επίπεδο , αλλά η δευτεροβάθμια αξιολόγηση που λαμβάνει υπόψιν τον παράγοντα κόστος ! Τι θέλω να πω ... Δεν σε νοιαζουν τα kj που θα χρειαστείς σε νοιάζει πόσο κοστίζουν ! Αν λοιπόν σε ρεύμα κοστίζουν λιγότερο ... Συμφέρει το ρεύμα ! Αν η πόρδες στοιχίζουν λιγότερο θα πάρουμε πορδες!
Τώρα για το δεύτερο σκέλος . Δεν ξέρω ποτέ θα τελειώσουν τα κοιτάσματα ούτε αν θα τελειώσουν ! Σίγουρα παίζονται παιχνίδια που δεν θα μάθουμε ! Ανησυχία. Σίγουρα υπάρχει λόγω ραγδαίας αύξησης της κατανάλωσης ενέργειας τα τελευταία χρόνια ! Για αυτό φταίνε 1) οι δυτικοί και ο τρόπος ζωής τους ( κοινώς οι μ@λακες οι Αμερικανοί ) ένας Αμερικανός καταναλώνει πάνω από το διπλάσιο από ότι ένας Ευρωπαίος ! 2)Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού (μακακες κινέζοι κοινώς ).
Και τέλος για το υδρογόνο , ναι υπάρχει τεχνολογια και τεχνογνωσία αλλά το κόστος παραγωγής των διατάξεων αυτών είναι μεγάλο ! Δεν χρησιμοποιούν τετριμενες κατασκευαστικές μεθόδους ! Το ντεποζιτο ας πούμε πλησιάζει την λεγόμενη. ΄διαστημική΄ τεχνολογια