Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Τούρμπο ή Ατμόσφαιρα

Ψήφισαν
54. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Τούρμπο

28 51,85%
  • Ατμόσφαιρα

26 48,15%
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 49

Θέμα: Τούρμπο ή Ατμόσφαιρα???

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παρολο που εχω τα turbακια μες τα ποδια μου ολη μερα λογο της δουλειας μου επιμενω στο ατμοσφαιρικο συνολο.
    Με το ατμοσφαιρικο συνολο δε διαχωριζεις τη δυναμη του αυτοκινητου σου σε "περιοχες" του στροφομετρου.
    Τωρα θα μου πεις εκει που εχει φτασει η τεχνολογια δεν εχεις ουτε lag ουτε ξεlag,αλλα και παλι το πολυποθητο "φουσκωμα" ειναι κατι που χρειαζεται καποιες προυποθεσεις.
    Το θεμα ειναι τι ζηταει ο καθενας απο το αυτοκινητο του.
    Ενας κινητηρας με υπερτροφοδοτηση ειναι καλυτερος στο "ανοιχτο" ταξιδι που δεν εχεις πολλες αλλαγε ταχυτητων και εισαι top-gear και πας.
    Εκει τα Saab για παραδειγμα ειναι αφταστα.Ξεκινας για Φλωρινα-φτανεις σε χρονο dt και λες..."Αυτο ηταν??? Δε πηρα χαμπαρι!!!"
    Τωρα αμα εξετσουμε τον παραγοντα λυσαω σε ενα βουνο...ειναι θεμα η τουρμπινα....
    Θα μου πεις..."Μα καλα και το ατμοσφαιρικο μοτερ δεν εχει "τρυπες" στο φασμα του?"
    Και παλι δικιο θα εχεις....
    Μεγαλη κουβεντα με πολλους παραδρομους που σηκωνουν πολυ κουβεντα και πολλους καφεδες!!!
    "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο z3 2.2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παρολο που εχω τα turbακια μες τα ποδια μου ολη μερα λογο της δουλειας μου επιμενω στο ατμοσφαιρικο συνολο.
    Με το ατμοσφαιρικο συνολο δε διαχωριζεις τη δυναμη του αυτοκινητου σου σε "περιοχες" του στροφομετρου.
    Τωρα θα μου πεις εκει που εχει φτασει η τεχνολογια δεν εχεις ουτε lag ουτε ξεlag,αλλα και παλι το πολυποθητο "φουσκωμα" ειναι κατι που χρειαζεται καποιες προυποθεσεις.
    Το θεμα ειναι τι ζηταει ο καθενας απο το αυτοκινητο του.
    Ενας κινητηρας με υπερτροφοδοτηση ειναι καλυτερος στο "ανοιχτο" ταξιδι που δεν εχεις πολλες αλλαγε ταχυτητων και εισαι top-gear και πας.
    Εκει τα Saab για παραδειγμα ειναι αφταστα.Ξεκινας για Φλωρινα-φτανεις σε χρονο dt και λες..."Αυτο ηταν??? Δε πηρα χαμπαρι!!!"
    Τωρα αμα εξετσουμε τον παραγοντα λυσαω σε ενα βουνο...ειναι θεμα η τουρμπινα....
    Θα μου πεις..."Μα καλα και το ατμοσφαιρικο μοτερ δεν εχει "τρυπες" στο φασμα του?"
    Και παλι δικιο θα εχεις....
    Μεγαλη κουβεντα με πολλους παραδρομους που σηκωνουν πολυ κουβεντα και πολλους καφεδες!!!

Δημήτρη θα μπορούσαμε να την πλατιάσουμε λίγο την κουβέντα και να μιλήσουμε για Forced Induction γενικότερα όπου εκεί "παίζει" και η λύση του κομπρέσσορα.
    Αν θυμάσαι διαγράμματα, στην δική μου περίπτωση (twinscrew) το μοτέρ ανεβάζει εξαιρετικά γραμμικά, σαν ηλεκτρικό δίχως κανένα "κενό" μέχρι και τον κόφτη...

Πρέπει να γίνeι ένα test ride να διαμορφώσεις (σίγουρα πράματα) άποψη.
    Θα δείς...

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP