Αν είναι όντως έτσι οι τιμές του Ε46 είναι πολύ χαμηλές! Αλήθεια τα δεσίματα του Μ3 είναι ικανά να προσφέρουν παραπάνω ακαμψία? Πάντως εγώ δρομολογώ πίσω μπάρα θόλων για το δικό μου, καμία πρόταση για μάρκα????
Αν είναι όντως έτσι οι τιμές του Ε46 είναι πολύ χαμηλές! Αλήθεια τα δεσίματα του Μ3 είναι ικανά να προσφέρουν παραπάνω ακαμψία? Πάντως εγώ δρομολογώ πίσω μπάρα θόλων για το δικό μου, καμία πρόταση για μάρκα????
"There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]
EVERGET (04-10-10), ghost-rider (04-10-10)
Οι τιμες αυτες απλα δεν υπαρχουν. Σε αυτη τη λιστα εμφανιζονται να εχουν τρελη ακαμψια αυτοκινητα που μολις τα σηκωσεις στο γρυλο χανουν τα διακενα στις πορτες. Ασε που σε καποια, αν ανοιξεις την πορτα ενω ειναι στο γρυλο πρεπει να τα κατεβασεις για να την κλεισεις. Να μην αναφερω τον τροπο με τον οποιο υποστηριζει τουμπανα αναρτησεις, οταν αυτοκινητα πολυ πιο ακαμπτα συμφωνα με τη λιστα ξηλωνονται μολις τις βαλουν πανω.
Προσωπικα παντως, καποια στιγμη που αλλαζα την πισω ροδα το παρακανα και ισορροπησα το αυτοκινητο σε 2 τροχους. Σηκωνοντας το πισω σηκωθηκε και ο μπροστινος της ιδιας πλευρας(εχω κατι ωραιες αντιστρεπτικες...). Εκπληκτος εφερα μια γυρα το αυτοκινητο και εριξα μια ματια στα διακενα. Δεν ειχε κουνηθει τιποτα. Ολα δουλευαν αψογα.
Γιαννη δε νομιζω οτι πρεπει εμεις να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε ελεφαντες. Ο κυριος απο το φορουμ, του οποιου εισαι και μοντ, οφειλει να πιστοποιησει τις τιμες που ανερτησε.
Εγω επιμενω οτι οι τιμες που αναφερονται στο Ε46 κουπε, ταιριαζουν πιο σωστα στο Ε36 κουπε.
Μην το κανουμε σαν το βιντεο crash test που και καλα ειναι για Ε46 στο you tube, ενω το αυτοκινητο που πεφτει πλαγια στο στυλο ειναι τετραπορτο Ε36.
Βλεπω ανευθυνοτητα και παραπληροφορηση.
Ετσι για την ιστορια το Ε46 ειναι ενα εντελως καινουριο μοντελο και οχι ενα Ε36 facelift. Αλλη μελετη, αλλο πλαισιο. Ας μοιαζουν στη φιλοσοφια σχεδιασης.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ghost-rider : 04-10-10 στις 23:48
Από μνήμη θυμάμαι 2 (πληροφορίες σε παρουσίαση BMW) :
- Ε46 compact 15500
- Mini cooper S 27500
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα νούμερα αυτά είναι έγκυρα.
m-power_01 (05-10-10)
alexk (05-10-10), ghost-rider (05-10-10), PSDEDES (05-10-10), spar@ (14-10-10)
ghost-rider (05-10-10), m-power_01 (05-10-10)
Απο πολυ εγκυρη πηγη, εμαθα σημερα τα εξης:
Στρεπτικη ακαμψια - structural rigidity/body stiffness
Mercedes Benz E-Klasse: 29,500nm/degree
BMW 5 Series F10: approx. 35,500nm/degree
BMW 5 Series E60: 24,000nm/degree.
Alfa Romeo 159: 32,000nm/degree
*Η F10 ειναι 55% βελτιωμενη σε σχεση με την Ε60.
BMW E90/91 structure: approx. 22,500nm/degree
Επισης, την ιστορια με την στρεπτικη ακαμψια της Ε39 σε σχεση με την Ε34 την ξερετε? Η Ε39 εχει 80% πανω στρεπτικη ακαμψια και ζυγιζει μονο 7 κιλα πανω απο την Ε34. Ο λογος ειναι οτι η Ε39 σχεδιαστικε σε CAD προγραμμα και τοποθετηθηκε χαλυβας υψηλης αντοχης σε στρατηγικα σημεια με τη βοηθεια υπολογιστη, και οχι στο περιπου οπως στην Ε34.
* Αρα δεδομενου οτι η BMW ειχε ανακοινωσει οτι η Ε90/1 ειναι περιπου 40% ποιο ακαμπτη απο την Ε46, τοτε τα νουμερα που αμφισβητει ο ηλιας, δειχνουν μαλλον εγκυρα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GiannisRob : 07-10-10 στις 19:36
BILL007 (07-10-10)