To 4200gt είναι ένα αμάξι της νέας εποχής της Maserati που θέλει τη φίρμα να αποποιείται το κοντινό παρελθόν των biturbo και να επιστρέφει στις ρίζες της ως κατασκευαστής πολυτελών gt, όπως τότε στα 60s που η Ghibli ανταγωνιζόταν τη miura και τη daytona. Εντάξι το 4200 και το σημερινό grantourismo δεν ανταγωνίζονται τα αντίστοιχα 599 και murcielago αλλά σίγουρα είναι πιο upper class από τη σειρά 3 της bmw στην οποία βασικά στόχευε η σειρά biturbo.

Πιστεύω πως τα 35,000 που ζητάνε γι αυτό το αμάξι είναι άκρως πλασματικά μιας και η συντήρησή του είναι αυτή που αναλογεί όταν κάτω από το καπό έχεις ένα v8 της ferrari. Αυτά τα 35,000 είναι "διαφορετικά" από αυτά που θα δώσεις για ένα καινούργιο 316.

Δεν το έχω οδηγήσει και καλώ όποιον τυχερό το έχει κάνει να μας πει την αίσθηση που αποκόμισε. Πάντως αυτό το maserati είναι ανώτερη ράτσα από m3, είναι ένα upper class ιταλικό μοντέλο και μην το συγκρίνετε με χάρβαλα alfa και παρόμοια.

Στη συνείδησή μου μπαίνει ως η soft εκδοχή της modena, αλλά ΔΕΝ μπρεί να συγκριθεί με modena. Ίσως γι αυτό στη φάση που είμαι τώρα να προτιμώ το m3 γιατί έχει έναν αλήτικο αέρα και τσαμπουκά που το βάζει στην ίδια κατηγορία με τη modena, στα αντικοινωνικά αυτοκίνητα χούλιγκανς που γουστάρουμε!