Συμφωνώ σε όλα αλλά...φτιάξτε πρώτα τους κωλοδρομους και μετά βάλτε νέα και αυξήστε τα ήδη υπάρχοντα. Βαρεθήκαμε να το λέμε !
Συμφωνώ σε όλα αλλά...φτιάξτε πρώτα τους κωλοδρομους και μετά βάλτε νέα και αυξήστε τα ήδη υπάρχοντα. Βαρεθήκαμε να το λέμε !
bill_m3 (20-02-13), gant (21-02-13), Nino (20-02-13), Panos 316T (20-02-13), Thomelef (20-02-13)
ειναι και αυτο πανο:
ας μας πουμε λοιπον και μερικοι απο δω που τοτε πηγαιναν στα διοδια με πλακατ, ανοιγαν τις μπαρες και το παιζαν καουμποϋδες, (εκ του ασφαλους βεβαια, οπως παντα), ποιος θα πληρωσει τη διαφορα του 4%.Οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού ήταν οι κύριοι χρηματοδότες των έργων (με ποσοστό συμμετοχής άνω του 70% του συνόλου της χρηματοδότησης) και με επιτόκια δανεισμού περί το 1%!
Γνωρίζουν, άραγε, οι καλοί μας συμπολίτες πόσο είναι το σημερινό κόστος δανεισμού; Υπολογίζεται ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα είναι χαμηλότερο από 5%! Ξέρουν ποιος θα το πληρώσει; Πολύ σωστά μαντεύετε! Όλοι μας...
Ας μας πουν τώρα οι κύριοι αυτοί που συμμετείχαν σε εκείνους τους «αγώνες» αν έχουν την παραμικρή ευθύνη για το αυξημένο κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε και μάλιστα σε εποχή κρίσης! Ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και ας σκεφτούν αν τελικά χρησιμοποιήθηκαν στην αφέλειά τους ως ένα καλό επιχείρημα από τις ξένες τράπεζες που ήθελαν να αποφύγουν να δώσουν δάνεια με επιτόκιο 1%.
PANOS-E60 (20-02-13)
Ο Μαυρίδης μιλάει την γλώσσα της λογικής σε μια χώρα παράλογη.
Όταν οι προτεραιοτητες μπούνε στην σωστή σειρά και σταματήσει
η νοοτροπία του "στον αγώνα μαζί και στην μάσα χώρια" τότε ΝΑΙ !!!!!!
Θα σταματήσω να νοιώθω μ@λακας και να γκρινιάζω με τέτοια άρθρα.
το θέμα είναι ότι βρήκαν πάτημα τους "δεν πληρώνω" για 4% και όχι ότι η χασούρα από τους "δεν πληρώνω" αντιστοιχεί σε 4%, έχει διαφορά ...
τούρμπο και πράσινα άλογα
πολυ καλη αυτη η λογικη, αφου το κρατος με κλεβει, ας το κλεψω κι εγω δυο φορες ωστε οταν θα με ξανακλεψει να ειμαστε πατσι.
απορω πως δεν την ειχαμε εφαρμοσει ολοι ως τωρα.
που ετσι θα γινει τελικα οπως εχω πει και αλλου.
ειδατε με παρασυρατε να σχολιασω κι εγω αλλο προβλημα απο αυτο της ανοδου του επιτοκιου.
αλλωστε οπως φαινεται εχει λιγη σημασια λιγο παραπανω κοστος σε ενα εργο, αφου ο κατασκευαστης το εχει φαει στο πολλαπλασιο σε αλλα πιο παλια εργα.
ας το πληρωσει (οχι ο κατασκευαστης, αλλα ο αφελης υπηκοος αυτης της χωρας που πληρωνει και για τα υπολοιπα) και ας εκτονωθουμε οι υπολοιποι οι τζαμπα μαγκες ως ιθαγενεις πανω στις μπαρες κραυγαζοντας.
oldcarskickass (20-02-13)
δεν σωνεται το πραμα ντινο.
Όχι Στάθη, αλλά όταν αποδεδειγμένα σε έχει κλέψει πολλές φορές στο παρελθόν ο εργολάβος, να τον βάλεις να πληρώσει πρόστιμο, να επιστρέψει τα χρήματα που έκλεψε, να τον κλείσεις φυλακή ίσως, και να μην παίρνεις από εμένα και τον οποιοδήποτε απλό πολίτη ξανά και ξανά λεφτά για δρόμους που θα έπρεπε να μου παρέχεις γιατί έχεις ήδη πάρει πολλές φορές τα χρήματα αυτά (Διόδια-τέλη κυκλοφορίας-δημοτικά τέλη κτλ)
318 I (Άει) S (Σιχτίρ)
Κάποτε αδιαφορούσα, τώρα απλά δεν με νοιάζει...
Μου το 'χα πει!!!
ε καλα επειδη το γραψε ο μαυριδης δεν ειναι και θεσφατο!! ακολουθει συγκεκριμενη τακτικη και πολιτικη και αν σε προηγουμενα αρθρα του τα ειχε επισημανει τοτε τα αρθρα του αλληλοαναιρουνται, ασε που φυσικα ο αναγνωστης δεν ειναι υποχρεωμενος να γνωριζει τα αρθρα του λες και ειναι σηριαλ.
η ουσια ειναι οτι τα διοδια αυξηθηκαν πανω απο 130%, οτι εισπραττουν χρονια τωρα χωρις να κανουν εργο (εδω το επιτοκιο προθεσμιακων θελουμε να το δουμε?)
Αληθεια στο συνολο των διελευσεων σε βαθος χρονου το ποσοστο των δεν πληρωνω ειναι απειροελαχιστο και η τακτικη του οι πολιτες του δεν πληρωνω φταινε και για το κοστος δανεισμου (χαχαχαχα αν ειναι δυνατον ευκαιρια ο καθενας βρισκει για να μεταβιβασει την ευθυνη) ειναι απλα εξωφρενικη (γνωμη μου δεν χρειαζεται να την ασπαστει κανεις).
Δεν περασα ποτε τζαμπε απο διοδια, δεν πηγα ποτε να σηκωσω μπαρες αλλα δεν εζησα και το προβλημα που ειχαν και συγκεκριμενες ομαδες του πληθυσμου και ισως δικαιως να αγανακτησαν.
και οπως ειναι γνωστο και ο αρθρογραφος και εγω "εξω απο τον χορο πολλες φιγουρες κανουμε"...
ΥΓ1 Αθηνα Θεσσαλονικη και επιστροφη το κοστος ειναι 50 ευρω εχει λογικη αυτο πεστε με το χερι στη καρδια! και αυτο συμβαινει χρονια τωρα.
ΥΓ2 Ασχετο αλλα,αληθεια το κοστος δανεισμου σε επιχειρηματιες φιλους μου το ελαβε ποτε υποψη καποιος, ή μηπως το κοστος δανεισμου που οταν βλεπω την πιστωτικη μου καρτα μου ερχεται να κανω φονο γιατι ξεπερνα το 19,2% ενδιεφερε ποτε κανεναν...
ντάξει...απο μια πλευρά έχει κάποιο δίκιο το άρθρο, στο γεγονός ότι θέλουμε δεν θέλουμε οι δρόμοι θα γίνουν. οπότε στο προδικασμένο γεγονός της κατασκευής των δρόμων, είτε τους θέλουμε είτε όχι, θα πληρώσουμε όλοι μας.
οπότε, η λογική λέει, ότι αν οι μισοί δεν πληρώσουν, οι άλλοι μισοί θα πληρώσουν το μάρμαρο. ή λίγο διαφορετικά, σε βάθος χρόνου πάλι το πρόβλημα θα σκάσει στην δική μας την καμπούρα.
εν μέρη συμφωνώ, δεν συμφωνώ όμως με το συγκεκριμένο παράδειγμα των διοδίων.
πρώτον γιατί υπάρχουν παράνομα στημένα διόδια σε πολλά μέρη, υπάρχουν διόδια σε παραδρόμους ακόμα και γι'αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν χρήση το καινούριου δρόμου, και γενικά όλα αυτό το σκηνικό με τα διόδια και τους οδηγούς θυμίζει την γάτα με το ποντίκι, όπου γάτα = κράτος, ποντίκι = μλκς έλληνας οδηγός.
δεν στέκουν μερικά πράγματα όπως τα παραπάνω, όπως και η χρέωση για κάποιον που θέλει να περνάει την ημέρα 2 φορές για να πάει στην δουλειά του...
πολύ καλός μου φίλος έχει εργοστάσιο στην μαλακάσα, ενώ μένει στην ανθούσα. πληρώνει αττική, ξαναπληρώνει έξω απο την αθήνα, και εδώ και 2 χρόνια πληρώνει επιπλέον τα διόδια που έχουν βάλει στις εξόδους της μαλακάσας.
συγνώμη, αλλά αυτό είναι τρέλα. στην κυριολεξία είναι τρέλα και κάτι πρέπει να γίνει γι'αυτούς τους ανθρώπους.
sympether with chiefτης