Ανθρωποκυνηγητο δεν εχει ξεσπασει ακομα στην Αθηνα. Εδω στην Πατρα ομως, γινεται πανικος εδω και παρα πολυ καιρο, τον οποιο ομως δεν προβαλουν τα μεσα μαζικης ενημερωσης.
Υπαρχουν αρκετες χιλιαδες (ο αριθμος ειναι τεραστιος, για το μεγεθος της εκτασης που τους εχουν "περιορισει") λαθρομεταναστων οι οποιοι προσπαθουν με χιλια ζορια να κρυφτουν στις νταλικες που πανε Ιταλια. Στην εισοδο της πολης, επι της εθνικης οδου (νεος δρομος) καθονται καθημερινα γυρω στα 80 ατομα που προσπαθουν να σκαρφαλωσουν στις νταλικες που σταματουν στο φαναρι. Το ξυλο με τους νταλικιεριδες ειναι καθημερινο φαινομενο, και τα περιπολικα που καθονται διπλα στους λαθρομεταναστες, απλα κοιτανε, και ποτε δεν επεμβαινουν. Απλα τους κρατανε περιορισμενους.
Σε ολη τη διαδρομη μεχρι την εισοδο του λιμανιου γινεται το ιδιο, σε καθε φαναρι. Ομαδες 60-80 ατομων κυνηγουν τις νταλικες.
Για θεμα ασφαλειας ουτε λογος. Προσωπικα μου ετυχε περιστατικο, οπου δυο πακιστανοι ηταν σκαρφαλωμενοι σε μια νταλικα και προσπαθουσαν να σπασουν τα λουκετα. Η νταλικα πηγαινε με 50. Σε καποια στιγμη αυτοι επεσαν, ενω εγω ημουν δυο αυτοκινητα πισω. Ο μπροστινος μου το κοκαλλωσε για να μην τους πατησει, ενω εγω αναγκαστηκα να βγω στο αντιθετο (ευτυχως αδειο) ρευμα για να μην τους πατησω. Για κακη μου τυχη, το ιδιο εκανε και ο μπροστινος μου και καταληξαμε με ξυλομενους προφυλακτηρες. Ευτυχως οι δυο πακιστανοι δεν επαθαν τιποτα αν και εφαγαν το ξυλο της ζωης τους απο κατι λιμενικους που τους πηραν χαμπαρι.
Το θεμα ειναι παντως, οτι ολοι αυτοι οι ανθρωποι πεινανε. Οι ληστειες εχουν αυξηθει κατακορυφα στην περιοχη γυρω απο το λιμανι, ενω εχουν σημειωθει και αρκετοι βιασμοι (και γυναικων και ανδρων). Για να μην αναφερθω στο εμποριο ναρκωτικων που κανουν ορισμενοι. Το εχω δει να γινεται κατω απο το μπαλκονι μου, και μιλαμε για μια απο τις καλυτερες περιοχες της πολης.
Οταν οι ανθρωποι πεινανε, τοτε τα ορια της ανθρωπιας και της αξιοπρεπειας χανονται, στο βωμο της επιβιωσης. Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να κανει ενας ανθρωπος που πειναει...
Φιλικα,
Γιαννης