Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο chris z3 Εμφάνιση μηνυμάτων
συμφωνω για την ισοτητα και την ισονομια αλλα θεωρω οτι πρεπει να υπαρχει δικαια μεταχειρηση...........
δηλαδη
με ενα προστιμο των 1000ε εγω θα στεναχωρηθω παρα πολυ γιατι τοσο ειναι ο μισθος μου......
αν το ιδιο προστιμο παρει ενας βιομηχανος κτλ δνε θα τον πειραξει ιδιαιτερα....
οποτε να κανω μια διορθωση και να πω οτι ο νομος πρεπει να ειναι ισος μεταξυ ισων!!!
(αυτο δεν το λεω εγω αλλα βιβλια νομικης)
Αυτό που λες, σίγουρα έχει λογική. Αλλά επειδή δεν μετριούνται όλα με χρήματα, σκοπός του νόμου είναι να συνετίζει και αυξάνοντας απλά το πρόστιμο δεν το επιτυγχάνει αυτό. Γιατί με αυτή την λογική, σε κάποιον πολύ φτωχό που οδηγάει ένα ρημαδοπαπί θα έπρεπε να του πάρεις 10 ευρώ για κάτι επικίνδυνο τόσο για τη ζωή του όσο και των τριγύρω του. Θα μπορούσε πχ να έχει καταναγκαστική εργασία για ένα μήνα σε νοσοκομείο με άτομα που νοσηλεύονται από τροχαία δυστυχήματα, ή κάτι άλλο τελοσπάντων που πραγματικά θα έκανε τον παραβάτη να καταλάβει το σφάλμα του και να μην το ξαναεπαναλάβει, αλλά δεν είναι σωστό να κρίνεις με διαφορετικά μέτρα και σταθμά παρόμοιες πράξεις. Σηκώνει πολύ κουβέντα το θέμα βέβαια, απλά πιστεύω ότι ο νόμος είναι υπεράνω χρημάτων και προστίμων και θα έπρεπε να θεσπιστούν διαφορετικά μέτρα για τους παραβάτες τέτοιων αδικημάτων που να είναι το ίδιο "οδυνηρά" για όλους, ασχέτως οικονομικής κατάστασης...