Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 162

Θέμα: Brembo vs oem M5

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο aristent Εμφάνιση μηνυμάτων
    Eτσι ακριβως πιστευω θα ηταν και η δικη μου εντυπωση!!!
    ασε που εχω πεισθει και μονο απο τις φωτο....

Αλεξη εμεινε τιποτε αλλο???νομιζω εδω τελειωσε το μπαξιμο.......για φετος!!!!
    μεσα σε τρεις μηνες μεχρι το τελος του 2010 πολλα μπορει να κανει ο ανθρωπος.....

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alexm Εμφάνιση μηνυμάτων
    μεσα σε τρεις μηνες μεχρι το τελος του 2010 πολλα μπορει να κανει ο ανθρωπος.....
    Α ωραια κατσε να σου βαλω ιδεες.....εχεις δει αυτο:

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Α ωραια κατσε να σου βαλω ιδεες.....εχεις δει αυτο:

ειπαμε Αρη να το βρασουμε αλλα εσυ το κοχλασες....

4. The Following User Says Thank You to alexm For This Useful Post:

aristent (21-09-10)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή Διεθνη πλεον η βελτιωση/μετατροπη!!!

Αλεξη μας κανεις περηφανους!!!!
    https://www.m5board.com/vbulletin/e6...60-brakes.html

η δειτε εδω:
    https://www.m5board.com/vbulletin/e6...60-brakes.html

6. The Following 3 Users Say Thank You to aristent For This Useful Post:

alexm (28-12-10), NickE60 (27-12-10), Stathis (27-12-10)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alexm Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να'μαι και εγω!
    Ειναι γεγονος οτι η αλλαγη στα φρενα που εκανα ηταν πολυ επεισοδιακη και πολυ ψυχοφθορα θα ελεγα.
    Ειχα επιλεξει να αγορασω το πακετο φρενων για το Μ5 απο την εταιρια AP-RACING,ομως η σχεδιαση των δισκων καθως και η μικροτερη διαμετρος των πισω δισκων με εκαναν να αποριψω τελικα αυτη την επιλογη.
    Σε επικοινωνια που ειχα με τον φιλο bomer αποφασισα τελικα να αγορασω το πακετο δαγκανες porsche 6piston front και 4piston rear με τακακια porsce oem, σωληνακια μεταλικα,υγρα motul rbf 600,χρησιμοποιοντας τους μαμα δισκους.
    Ειχα υποσχεθει ομως στον συμφορουμιτη(niko- Mpacket) τα φρενα απο το Μ5 και για να μην φανω αφερεγγυος, αγορασα δισκους καινουργιους παρολο που και οι δικοι μου ηταν σε σχεδον καινουργια κατασταση.
    Εδω θα ηθελα να ευχαριστησω την εταιρια tzevas bmw για την αψογη εξυπηρετηση της και για την πολυ καλη εκπτωση που μου εκανε.
    Η τοποθετηση των δαγκανων porsche στο M5 ειναι μια δυσκολη διαδικασια εαν θελεις να αγγιξεις το τελειο αποτελεσμα.
    Εβγαλα το εμπρος και το πισω ακρο και μαζι με τον μηχανουργο (ο οποιος ηταν στην αθηνα και το αυτοκινητο στην πατρα)αφιερωσαμε πολυ χρονο ωστε να ταιριαξουμε τα φρενα και να εχουμε το επιθυμητο αποτελεσμα.
    Τοποθετοντας τα νεα φρενα στο αυτοκινητο το αποτελεσμα δικαιωνει τον κοπο και το χρονο που διεθεσα για αυτη την βελτιωση.
    Απο αποψη φρεναρισματος για αρχη νιωθω οτι εχω ενα πιο προοδευτικο και ρυθμισιμο φρενο, αν και ειμαι στο στρωσιμο ακομη.
    Οταν πατησουν απολυτα τα καινουργια τακακια με τους καινουργιους δισκους θα γραψω πιο διεξοδικα για το αποτελεσμα.
    Για την επιλογη του χρωματος εχω να αναφερω, οτι τα φρενα αγοραστικαν καινουργια και το αρχικο τους χρωμα ηταν κοκκινο,εγω απλα εσβησα το porsche και τοποθετησα το σημα ac-schnitzer και το καλυψα με διαφανο βερνικι.
    Το τελικο χρωματικο αποτελεσμα των δαγκανων επανω στο αυτοκινητο (εαν και ειχα καποιους ενδιασμους πριν την τοποθετηση) με ευχαριστει απολυτα.
    Τελειωνοντας θα ηθελα να ευχαριστησω τον φιλο bomer για την αγορα των φρενων και για τις τεχνικες συμβουλες του,τον φιλο NickE60 για την επιμονη του στο κοκκινο χρωμα και για τις ατελειωτες τηλεφωνικες συζητησεις και τον φιλο niko- Mpacket για την αγορα των φρενων του Μ5.

Υ.Γ σε καποιο απο τα ταξιδια πατρα-αθηνα γνωρισα απο κοντα τον Δημητρη (ΤΑΜ-ΤΑΜ) και θα ηθελα να τον ευχαριστησω για την φιλοξενια του και να του υποσχεθω οτι σε καποια απο τις επομενες λουκανοσυναντησεις θα ειμαι παρων!!!

επαναφερω το θεμα μετα απο κουβεντα που ειχα με τον Αλεξη.....

....επειδη μια λεπτομερεια στις δαγκανες κανει μια διαφορα, για αλλους σημαντικη για αλλους ασημαντη,.....δειτε προσεκτικα την δαγκανα απο την νεα Μ5 F10:

.....ετσι οπως ειναι η "πλατη" της δαγκανας,για να γινει αντικατασταση στα τακακια θα πρεπει να ξεβιδωθει η δαγκανα απο την βαση της!!!

...δειτε τις δαγκανες Πορσε που εβαλε τελικα ο Αλεξης (αλλα και της AP) που εχουν βιδες στην "πλατη" και αλλαζεις τακακια πολυ πιο απλα,χωρις να χρειαστει να ξεβιδωθει η δαγκανα,αλλα και σημαντικα πιο γρηγορα!!!.... το γρηγορα βεβαια ειναι πολυ σημαντικο σε αγωνες κατι το οποιο λιγους απο εμας ενδιαφερει,αλλα κουβεντα κανουμε,.... ετσι για ενημερωση.

Rides
    0

Προεπιλογή

.....ετσι οπως ειναι η "πλατη" της δαγκανας,για να γινει αντικατασταση στα τακακια θα πρεπει να ξεβιδωθει η δαγκανα απο την βαση της!!!

...δειτε τις δαγκανες Πορσε που εβαλε τελικα ο Αλεξης (αλλα και της AP) που εχουν βιδες στην "πλατη" και αλλαζεις τακακια πολυ πιο απλα,χωρις να χρειαστει να ξεβιδωθει η δαγκανα,αλλα και σημαντικα πιο γρηγορα!!!.... το γρηγορα βεβαια ειναι πολυ σημαντικο σε αγωνες κατι το οποιο λιγους απο εμας ενδιαφερει,αλλα κουβεντα κανουμε,.... ετσι για ενημερωση.
    Ναι του νέου Μ5 είναι ανώτερη γιατί η γέφυρα που έχει από πάνω δίνει παραπάνω ακαμψία από γέφυρες με βίδες.
    Οι αγωνιστικές δαγκάνες έχουν πολύ παχιά τακάκια και δεν χρειάζονται αλλαγή ακόμη και σε αγώνες αντοχής.
    Μιλάμε για τακάκια με πάχος τις τάξεως των 28χιλιοστών ενώ ένα τυπικό τακάκι για 6πίστονη είναι 16-18χιλιοστά.

9. The Following 4 Users Say Thank You to alexk For This Useful Post:

aristent (26-12-12), GiannisRob (26-12-12), S8N (26-12-12), Thomelef (26-12-12)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δεν πιστευω οτι ειναι θεμα ακαμψιας,ουτε οτι ειναι ανωτερη απο της Πορσε ή της ΑΡ,..... μαλλον πιο χαμηλο κοστος κατασκευης θα εχει και την προτιμησαν ετσι.

...αλλωστε εκει που τραβαει τα "ζορια" η δαγκανα, δεν ειναι στην "πλατη" της, αλλα στις ακρες/κορυφες της.

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Ο alexk έχει δίκιο, η νέα δαγκάνα είναι πολύ πιο άκαμπτη καθώς αυτή η ενίσχυση εμποδίζει τις παραμορφώσεις. Αν το σκεφτείτε, όταν τα έμβολα πιέζουν τα τακάκια πάνω στον δίσκο η δαγκάνα τείνει να παραμορφωθεί κατά δύο έννοιες: α) ανοίγει σαν στρείδι και β) φουσκώνει στη μέση.

Όταν έρθει η ώρα ν' αλλάξεις τακάκια το τελευταίο που σκέφτεσαι είναι το πόση ώρα θα σου πάρει. Η δαγκάνα καλό είναι να αφαιρείται, να καθαρίζεται, να ελέγχεται και να λιπαίνεται. Η παλιές μου Brembo από 993TT έπαιρναν και κάποια αυτοκόλλητα κουμπωτά πάνω στα 4 εμβολάκια ώστε να κολλούν πάνω στα τακάκια. Για να τα βάλεις έπρεπε να την αφαιρέσεις ούτως ή άλλως.

12. The Following 2 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

alexk (26-12-12), aristent (26-12-12)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εμ το θεμα ηταν να υποστηριξεις τους Ε60αρηδες...οχι τον Αλεξκ!!!!!

Χιουμορ Αλεξ ,ντοντ βορυ!!!

14. The Following User Says Thank You to aristent For This Useful Post:

S8N (26-12-12)

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP