Σελίδα 8 από 11 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 105

Θέμα: Καπνισμα και Ευρωπαικη Ολοκληρωση...

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ποτε και πουθενα η εντατικοποιηση και η απαγορευση δεν εφερε τα επιθυμητα αποτελεσματα...μονο το αντιθετο καταφερε!!!
    Η σωστη παιδεια ομως εκανε θαυματα!!!
    Εδω δεν μιλαμε για πραγματικο ενδιαφερον μιλαμε για υποκριτικες καταστασεις και λογιστικα οικονομικα πιθανα σεναρια πραξεων ως οφελος απο τα εξοδα νοσηλειας.
    Ειναι υστεροβουλο το "ενδιαφερον" τους και καταστροφικο για καποιες κοινωνικες ομαδες (επιχειρηματιες κεντρων διασκεδασης).
    Για να μη αναφερω τις τοπικες κοινωνιες στην Ελληνικη Υπαιθρο,αλα εκει μαλλον δεν θα φτασουν ποτε οι "ελεγκτικοι της υπουργου μηχανισμοι"

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν και το θεμα προυπηρχε...
    https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...E7%F1%F9%F3%E7
    Φιλε Γιάννη,
    Αυτό το θεματάκι ούτε απο τον τίτλο μπορεσα να το συσχετίσω με το κάπνισμα, ουτε απο τα tags ( επειδή δεν υπήρχαν ) ούτε λόγω ηλικίας που ξεχνάω τι διάβασα !!!

sharky
    Παράθεση:

Σωστος. Ενωθηκαν
    Ευχαριστούμε Κωστα.!

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

ετσι για την ιστορια....
    απο παλαιοτερο αρθρο της Ελευθεροτυπιας

Η Σουηδία από 1η Ιουνίου απαγόρευσε το κάπνισμα και στα εστιατόρια και στα καφενεία. Είχε προηγηθεί η απαγόρευση του καπνίσματος σ' όλους τους δημόσιους χώρους. Ακόμα και σ' ανοικτούς χώρους, όπως π.χ. σε προαύλιο δεν μπορείς να καπνίσεις παρά μόνο σε κάποιο σημείο που έχει τη σχετική σήμανση. Η καθολική απαγόρευση του καπνού είχε προηγηθεί και σ' άλλες δύο ευρωπαϊκές χώρες. Την Ιρλανδία και τη Νορβηγία. Ο λόγος βέβαια είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Οι χιλιάδες άλλες χημικές ουσίες που κυκλοφορούν υπό μορφή προϊόντων στο εμπόριο και που αποδεδειγμένα είναι καρκινογόνες, κυκλοφορούν πάντοτε ελεύθερα. Εξήντα χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν στην Ευρώπη από το νέφος. Το 10% των παιδιών που παθαίνουν άσθμα είναι από την ίδια αιτία όπως είναι και η δυσπλασία των γεννητικών οργάνων των εμβρύων και η ραγδαία αύξηση του καρκίνου των παιδιών (για περισσότερες λεπτομέρειες στην κ. Πολυξένη Νικολοπούλου Σταμάτη, καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που είχε οργανώσει σχετική μερίδα στο Ευρωκοινοβούλιο). Και γι' αυτά δεν γίνεται απολύτως τίποτα.

Οπότε λογικά έχουμε δύο καρκίνους. Τον καλό καρκίνο, που δημιουργεί το περιβάλλον και επιτρέπεται, και τον κακό καρκίνο, που δημιουργεί ο καπνός. Και γι' αυτό πρέπει να τιμωρηθεί ο καπνιστής. Η τιμωρία του καπνιστή δεν είναι κάτι καινούργιο στην ιστορία του καπνού. Ο πρώτος μεγάλος εχθρός ήταν η Ιερά Εξέταση και η Καθολική Εκκλησία. Στην ορθόδοξη Ρωσία οι καπνιστές μαστιγώνονταν δημοσίως, τους έκοβαν τη μύτη και τους εξόριζαν. Στη μουσουλμανική Τουρκία έχωναν στα ρουθούνια το καλάμι του ναργιλέ. Αλλά και ο ήπιος βουδισμός δεν έμεινε αδιάφορος. Στην Κίνα, έκοβαν τα κεφάλια των καπνιστών, τα παλούκωναν και τα εξέθεταν στις αγορές. Αυτοί όμως που εισήγαγαν για πρώτη φορά την καθολική απαγόρευση του καπνού, ήταν οι ναζί που πήραν ακριβώς τα ίδια μέτρα όπως αυτά των τριών ευρωπαϊκών χωρών. Να σημειώσουμε πως και οι τρεις αυτές χώρες, στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν με τον Χίτλερ.

Τη δεύτερη μέρα της καπνοαπαγόρευσης, έκανα μια βόλτα στην περιοχή των εστιατορίων της Στοκχόλμης, μια που από σύμπτωση έτυχε να γίνω αυτόπτης μάρτυς. Ολα άδεια. Και οι εστιάτορες είχαν εκφράσει προ πολλού τους φόβους τους. Περιμένουν λουκέτο, όπως είχε γίνει παλιότερα με την απαγόρευση της «λαϊκής μπίρας» (λιγότερο αλκοόλ από την κανονική, που δεν χρειαζόταν άδεια για να την πουλήσεις) και κυρίως την έπιναν νέοι. Τα νεανικά στέκια έκλεισαν. Λίγο καιρό μετά, εμφανίστηκε η πρέζα στους δρόμους.

korovessis@acis.gr

Μενει να δουμε τα δικα μας μαγαζια..αργοτερα βεβαια που θα χαλασει και ο καιρος...μενει να δουμε και το δικο τους μαγαζι και αν θα βγαινουν οι βουλευταδες στο προαυλιο...
    Μενει να μετρησουμε τις χαμενες θεσεις εργασιας...αλλα θα μπορουμε να αυτοαποκαλουμαστε συγχρονοι παγκοσμιοποιημενοι πολιτες που γλυτωσαν πια απο αυτον τον βραχνα τους απαισιους καπνιστες!!

4. The Following 2 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

bill_m3 (31-08-10), Ptboul (01-09-10)

Rides
    1

Προεπιλογή

Καταρχάς, όλες οι απόψεις σεβαστές και καταλαβαίνω πράγματι ότι κάποιους μαγαζάτορες όπως το Βασίλη τους επιβαρύνει πολύπλευρα το νέο μέτρο.

Από την άλλη όμως, το να λέμε ότι δεν πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα για να μη μειωθεί η δουλειά ορισμένων καταστημάτων, είναι λάθος. Με αυτή τη λογική, αν στα κλαμπ μοίραζαν νόμιμα έκσταση, κόκα και 1002 ακόμα, τότε πιθανόν να είχαν περισσότερη δουλειά. Αυτό όμως είναι το ζητούμενο?
    Σίγουρα ο καπνός με τα ναρκωτικά δεν εξισώνονται, σε θεωρητικό επίπεδο όμως δεν παύει να είναι κάτι βλαβερό, το πρώτο μάλιστα και για τους τριγύρω.
    Και στην τελική, μπορεί να μειωθεί η κίνηση από τους καπνιστές, αλλά κάποιος μη καπνιστής θα βγει πολύ ευκολότερα από πριν, αφού η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ πιο ιδανική γι'αυτόν. Αυτές τις περιπτώσεις, οι οποίες είναι πολλές, γιατί δεν τις αναφέρει κανείς?

Και κάτι άλλο. Αν ο Έλληνας είναι τόσο κολλημένος με το τσιγάρο ώστε να προτιμήσει να κάτσει σπίτι του και να ξεχαρμανιάζει από το να πάει τη βόλτα του στο εστιατόριο, το νυχτερινό μαγαζί κλπ χωρίς να καπνίσει για 3-4 ώρες, τότε αυτό πολύ λυπάμαι που θα το πω αλλά καταντά αρρώστια.
    Σέβομαι την ανάγκη του άλλου να καπνίσει (έχω πατέρα καπνιστή άλλωστε και μάλιστα φανατικό), όταν όμως η συνήθεια αυτή αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τις υπόλοιπές του δραστηριότητες, τότε δν φταίει το κράτος που απαγορεύει αλλά πρωτίστως ο ίδιος που έχει αφήσει τον εαυτό του έρμαιο μιας εξάρτησης, βλαβερής τόσο για τον ίδιο όσο και για τους τριγύρω.
    Άλλο πράγμα η διασκέδαση, άλλο το τσιγάρο. Αν για κάποιον δεν υπάρχει διασκέδαση που δε συνοδεύεται από τσιγάρο, μια κάβα ποτά κλπ, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξει τρόπο διασκέδασης.

Το κράτος τέλος, δε νομίζω ότι έχει να κερδίσει από το νέο αυτό μέτρο, αφού η κατανάλωση των τσιγάρων και τα έσοδα από τους φόρους που τη συνοδεύουν θα μειωθούν ακόμα περισσότερο. Συνεπώς, δε νομίζω ότι είναι εισπρακτικοί οι λόγοι (σιγά μη γεμίσουν τα μπουζούκια αστυνομικούς να πιάνουν παράνομους καπνιστές και να μοιράζουν αβέρτα πρόστιμα, αυτά δε γίνονται) αλλά μάλλον συνέτισης με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Επαναλαμβάνω, το ιδανικό θα ήταν μια μέση λύση ώστε οι καπνιστές να μπορούν να καπνίζουν χωρίς να επιβαρύνονται οι υπόλοιποι, αλλά μέχρι στιγμής, τουλάχιστον στη χώρα μας, κάτι τέτοιο φάνηκε ότι είναι αδύνατο να συμβεί, αφού παρά το σχετικό νόμο, ΟΠΟΥ και να πας κυρίως σε νυχτερινά μαγαζιά είναι ντουμάνι.
    Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση πέραν της πλήρους απαγόρευσης και για να συμβαίνει και σε τόσες χώρες της Ευρώπης όπου είμαι σίγουρος πως αν υπήρχε άλλη λύση θα είχε υιοθετηθεί, μάλλον η απαγόρευση είναι γενικά η μόνη διέξοδος.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

6. The Following 2 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

Dimzan (31-08-10), liakos (31-08-10)

Rides
    2

Προεπιλογή

αν και ειμαι φανατικος αντικαπνιστης ολα αυτα τα βλεπω λιγο περιεργα...

και λεω φανατικος αντικαπνιστης, οχι γιατι εχω κατι με τις εταιριες καπνου (οι οποιες υποστηριξαν εδω και πολλα χρονια το μηχανοκινητο αθλητισμο του οποιου ειμαι φαν), ή το προϊον τους (το οποιο ο καθενας ως ενηλικος πρεπει να ειναι ελευθερος να επιλεξει), αλλα διοτι ετσι με εκαναν οι συμπατριωτες μας "θεριακληδες" που δεν σεβονταν ουτε στο ελαχιστο το δικαιωμα μου ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΝΕΩ ΚΑΠΝΟ.
    αντιθετα θα επρεπε να σεβαστω εγω το δικαιωμα τους να καπνιζουν...

περα ομως απ΄ολα αυτα τα δικαια ή αδικα, τα τοσο μεγαλα προστιμα, ο τοσος θορυβος, οι απειλες, οι φοβερες κλπ μου φαινονται καπως υπερβολικα.

εγω δεν θα ειχα προβλημα, αλλα δεν γινεται σε μια μερα προφανως να σταματησει ολος ο κοσμος το καπνισμα.

δεν χρειαζονται ακραιες πραξεις, υπαρχει παντα και η μεση οδος. και σιγουρα οποιος θελει να αγαπαει αυτη τη συνηθεια (που εμενα με ενοχλει να επαναλαβω) πρεπει να ειναι ελευθερος να την εχει.
    χωρις να ενοχλει αυτους που ενοχλουνται βεβαια...

8. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

330Ci (31-08-10)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

αν και το post σου Αρη ειναι αντιφατικο αρχη και επιλογος να σχολιασω μερικα θεματακια..
    Απο ποτε η ελευθερη βουληση και η επιλογη χαρακτηριζονται αρρωστια? το σκεφτηκαμε καθολου αυτο?
    Ο συσχετισμος του καπνου με τα ναρκωτικα ειναι τελειως αστοχος.
    Ο μη καπνιστης που ενοχλειται θα μπορουσε να μην πηγαινει αυτος στα κεντρα τα οποια θα ειχαν αυτοπροσδιοριστει ως καπνιζοντων (αν υπηρχε τετοια και δικαιη κατασταση) και μη μου πεις οτι ειναι αντιδημοκρατικο... γιατι και gay bar υπαρχουν και πολλα αλλα τετοια "προσδιορισμενα" μαγαζια στα οποια ομως δεν πας αν δεν...
    Τεσπα ολα εχουν τη θεα τους αναλογα απο που καθεσαι και βλεπεις και ουτε ειμαι κατα της απαγορευσης εστω ετσι οπως ηταν,απλα και το timing ειναι λαθος και τα μετρα..
    θα κλεινουν τα μαγαζια που θα παρανομησουν για πεντε φορες με ανακληση αδειας, γιατι δεν κανουν το ιδιο στα βενζιναδικα με την νοθευμενη βενζινη ή στις τραπεζες με τις παρανομες χρεωσεις? γιατι δεν εξαντλουν την αυστηροτητα τους σε αυτους που δημοσια δηλωνουν οτι τα "πηραν"?
    Αστο δεν θα βγαλουμε ακρη!

Περιοχή
    Κηφισια
    Rides
    1

Προεπιλογή

ας ητανε ο πονος ενα τσιγαρο δρομος με τον μεγαλο Στελλαρα

ακουγεται με τσιγαρακι και ποτακι

Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ

"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    αν και το post σου Αρη ειναι αντιφατικο αρχη και επιλογος να σχολιασω μερικα θεματακια..
    Απο ποτε η ελευθερη βουληση και η επιλογη χαρακτηριζονται αρρωστια? το σκεφτηκαμε καθολου αυτο?
    Ο συσχετισμος του καπνου με τα ναρκωτικα ειναι τελειως αστοχος.
    Ο μη καπνιστης που ενοχλειται θα μπορουσε να μην πηγαινει αυτος στα κεντρα τα οποια θα ειχαν αυτοπροσδιοριστει ως καπνιζοντων (αν υπηρχε τετοια και δικαιη κατασταση) και μη μου πεις οτι ειναι αντιδημοκρατικο... γιατι και gay bar υπαρχουν και πολλα αλλα τετοια "προσδιορισμενα" μαγαζια στα οποια ομως δεν πας αν δεν...
    Τεσπα ολα εχουν τη θεα τους αναλογα απο που καθεσαι και βλεπεις και ουτε ειμαι κατα της απαγορευσης εστω ετσι οπως ηταν,απλα και το timing ειναι λαθος και τα μετρα..
    θα κλεινουν τα μαγαζια που θα παρανομησουν για πεντε φορες με ανακληση αδειας, γιατι δεν κανουν το ιδιο στα βενζιναδικα με την νοθευμενη βενζινη ή στις τραπεζες με τις παρανομες χρεωσεις? γιατι δεν εξαντλουν την αυστηροτητα τους σε αυτους που δημοσια δηλωνουν οτι τα "πηραν"?
    Αστο δεν θα βγαλουμε ακρη!
    Αγαπητέ Γιάννη, όταν κάτι αποτελεί εξάρτηση παύει να είναι ελεύθερη βούληση. Πολλοί θέλουν να κόψουν το τσιγάρο αλλά δε μπορούν, τουλάχιστον με ευκολία. Όταν μάλιστα καθορίζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους από αυτό (που θα διασκεδάσουν, πως θα βρουν τρόπο να καπνίσουν κλπ) χάνεται η ελευθερία, σε σχέση με ένα άτομο που δεν καπνίζει. Άρα είναι κάτι δεσμευτικό, φαντάζομαι θα συμφωνείς.
    Όσο για τα ναρκωτικά, μόνος μου είπα πως είναι ακραίο παράδειγμα, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι σε θεωρητική βάση οι δύο περιπτώσεις δεν εμφανίζουν κοινά.

Όσον αφορά στα μαγαζιά καπνιζόντων μη καπνιζόντων συμφωνώ, μόνο που τόσο καιρό δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, ΠΑΝΤΟΥ υπάρχει ντουμάνι παρότι υποτιθεται ότι το κάπνισμα απαγορεύεται ήδη σε κλειστούς χώρους. Αυτό δεν είναι άδικο?

Και για το τελευταίο συμφωνώ επίσης. Σίγουρα τα κακώς κείμενα του κράτους μας είναι πολύ βαθύτερα και σοβαρότερα από την απαγόρευση ή μη του καπνίσματος, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως ό,τι μέτρο και να παρθεί, ακόμα και σωστό, πρέπει να το επικρίνουμε αν δεν έχουν επιλυθεί προηγουμένως άλλα σοβαρότερα ζητήματα.

Πάντως, πριν κανα χρόνο περίπου πέρασε ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους και την ειδική διαμόρφωση χώρων καπνιζόντων, ένας νόμος που πέρα από τα χαρτιά δεν εφαρμόστηκε ΠΟΤΕ, πέρα από τις πρώτες 10-15 μέρες.
    Δυστυχώς, όσο αυστηρός και να φαντάζει ο νέος νόμος ως προς τις κυρώσεις, δε νομίζω ότι στην πράξη θα εφαρμοστεί, τουλάχιστον κατά γράμμα, οπότε μάλλον η κουβέντα μας είναι περισσότερο φιλολογική-θεωρητική, παρά ουσιαστική.

Μακάρι πάντως να διαψευστώ αλλά και να πάρουν σειρά και άλλοι εξίσου αυστηροί νόμοι για τα βενζινάδικα που ανέφερες και κυρίως για τις δωροδοκίες, την αισχροκέρδεια, τη φοροδιαφυγή και για πολλά ακόμα ζητήματα πρωταρχικής σημασίας (σε σχέση με το κάπνισμα) για τον Έλληνα πολίτη.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

12. The Following User Says Thank You to Driver M For This Useful Post:

Dimzan (31-08-10)

Περιοχή
    Νεο Ηρακλειο, Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αν και μη καπνιστης δουλευω κατα καιρους σε προγραμματα προωθησης τσιγαρων.

Ο driver M το εθεσε πολυ σωστα μιλωντας για εξαρτηση-ψυχολογικα-διασκεδαση.

Προσωπικα ουτε εγω πιστευω πως ειναι πολυ φυσιολογικο καποιος να καθοριζει την διασκεδαση του αναλογα με το αν θα μπορει να καπνισει. Φυσικα καποιος εχει δικαιωμα να θεωρει το καπνισμα διασκεδαση, οπότε ας πουμε αν καπνιζει πινει και κανει πως χορευει σε ενα κλαμπ πιστευει πως θα ανεβει level στη διασκεδαση και θα εκστασιαστει.

Η συνηθεια λενε δυσκολα κοβεται. Σωστο! Γι αυτο και βλεπουμε παιδιαστικες αντιδρασεις απο ανθρωπους μορφωμενους. Ειναι οτι το μυαλο δε μπορει να αντεξει τις νεες παραμετρους και βαραει πυρακια. Πραγματικα κανω πολλους παραλληλισμους με τα παιδια στο γυμνασιο και το λκειου που κρυβονται για να καπνισουν, αλλα κανουν και κοπανα γιατι ειναι τοοοοοσο εθισμενοι και δε μπορουν χωρις αυτο. Σιγουρα βεβαια οταν καποιος εχει μαθει 20 χρονια να καπνιζει παντου και οταν διασκεδαζει του εχει γινει παιδεια οτι η διασκεδαση παει με το τσιγαρο.

Ας σταθουμε λιγο στην τελευταια προταση. Ειναι το μαρκετινκ που κανουν οι εταιρειες ωστε να πετυχουν το στοχο τους. Παραθετω καποιες φρασεις κλισε που εχουν περασει στη συνειδηση του κοσμου, ειτε τις αποδεχεται ειτε οχι: "το τσιγαρο ειναι μαγκια" , "καφες χωρις τσιγαρο δε γινεται" , "το πρωι αν δεν κανω τσιγαρο με τον καφε δεν την παλευω" , "νευριασα, τραβιεται ενα τσιγαρο" κλπ κλπ. Ειτε ισχυουν στην πραγματικοτητα ειτε οχι, οι φρασεις αυτες ναι μεν δεν αναπαραγονται αμεσα απο τις καπνοβιομηχανιες ομως σε καθε περιπτωση ενθαρυνονται. Ειδατε ποτε σε καμια διαφημιση καμια ασχημη γκομενα σε κλαμπ να καπνιζει μαλμπορο? Προφανως οχι. Ποσες κοπελες (ωραιες και ασχημες) εχετε πετυχει σε κλαμπ να καπνιζουν? ρητορικο προφανως... Θελω να καταληξω στο οτι γινεται τρομερος ψυχολογικος πολεμος απο τις εταιριες προς τους υποψηφιους (και μη ) καπνιστες μεσα της διαφημισης.

Και που καταληγουμε ?? Στο οτι το τσιγαρο ειναι image. Σαν τα αμαξια. Στην αρχη βλεπουμε ενα σχεδιο που το θεωρουμε μαπα. Αμα μας τα πρηξουν με διαφημισεις γι αυτο το αμαξι μετα απο καποιο καιρο η πιθανοτητα να μας αρεσει ειναι μεγαλη. Με τα τραγουδια ακομα περισσοτερο. Ποιος θυμαται εκεινο το θεικο που ελεγε "1-2-3 με λενε ποπη" ? Στην αρχη το θεωρουσα τρελη μαπα αλλα τοσο που παιζε στο ραδιο το τραγουδαγα κι εγω. Στο τσιγαρο βεβαια υπαρχει ο ανασταλτικος παραγοντας οτι ειναι βλαβερο. Πως λυνεται το θεμα? Απλα κανουμε ακομα μεγαλυτερη διαφημιση και ακομα μεγαλυτερα event προωθησης.

Περα φυσικα απο τη συνδεση της ψυχολογιας με το τσιγαρο θα πρεπει να λαβουμε υπ οψην και τη βιολογικη πλευρα. ΟΝΤΩΣ το τσιγαρο εθιζει. Καποιες ουσιες του τσιγαρου πανε στον εγκεφφαλο και τον κανουν να νιωθει καλυτερα. Κατι σαν τα ναρκωτικα αλλα σε πολυ ελαφρια μορφη. Για να ερθει ομως τετοιος εθισμος πρεπει να περασει πολυς καιρος και επισης πρεπει να κανιε πολλα πακετα καποιος για να φτασει σε τετοιο σημειο εξαρτησης.

Το θεμα με το νομο δεν ειναι κακο. Το κακο εινια οτι δε θα εφαρμοστει σωστα, ουτε θα εχει τα επιθυμητα αποτελεσματα. Πραγματικα θα ηθελα να δω αν οντως εχει μειωθει ο τζιρος των ειδων καπνιστου απο περσυ με την πρωτη απαγορευση και πως θα ειναι ο τζιρος μετα τη νεα απαγορευση. Διοτι υποτιθεται οτι ο στοχος ειναι να μειωθουν οι ασθενεις απο το τσιγαρο. Αν δε μειωθουν τα τσιγαρα που πωλουνται τοτε απλα θα καταστραφουν καποιοι μαγαζατορες. Και το λεω εγω που εχω και εσοδα απο το συγκεκριμενο τομεα. Εχω ομως και μερικους συγγενεις και καμποσους γνωστους που πεθαναν απο τσιγαρο οποτε προτιμω λιγοτερα προβληματα...

σρυ αν σας κουρασα...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimzan : 31-08-10 στις 21:19

14. The Following User Says Thank You to Dimzan For This Useful Post:

Lambros46 (31-08-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Bellof-3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η ελλειψη ρευστου για το κρατος θα κανει το μετρο να δουλεψει...

Θα βγουνε οι ραμπο (μη χεσω) και θα ψαχνουν και το τελευταιο ευρω...
    Καλά, προσωπικά από τα τσιγάρα σε σχέση με πέρισυ (που και πέρισυ υπήρχε κρίση) είμαι κάτω στο τζίρο, περίπου στο 1/5 του περισυνού.

Αλλά πραγματικά χέστηκα, και δε το λέω με την έννοια ότι χαίρομαι που κάποιος κάνει καλό στην υγεία του, αλλά πραγματικά σαν κατάστημα ΔΕΝ έχω κέρδος άρα δε με πολυαπασχολεί και ο τζίρος του.

Η υπέρ κατανάλωση 1002 άλλων νόμιμων προϊόντων προκαλεί και εθισμό και κάνει και κακό.

Πχ η Coca Cola, τα γαριδάκια και τα σκατάκια, ξέρω πιτσιρίκια (όχι ένα και 2) 8 14 χρονών που τρώνε συνέχεια τέτοια σκατολοϊδια. Δε βρίσκω ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία διαφορά μεταξύ του κακού που προκαλεί το τσιγάρο και των παραπάνω.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Lambros46 Εμφάνιση μηνυμάτων
    (ειμαι καπνιστης)..μολις τωρα ομως το ειδα και εχω αηδιασει...https://tro-ma-ktiko.blogspot.com/20...post_4982.html
    Καλά οκ, δες τι ζημιά προκαλεί σε ολόκληρα κράτη η κατανάλωση βενζίνης και πετρελαϊκών προϊόντων και ξανασκέψου το.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gnx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σημερα στην ημερησία στο εξώφυλλο, διοτι δεν την εχω ανοίξει ακόμα, λέει οτι προέβλεπαν να εισπράξουν από τα τσιγάρα 1.13 δις ευρω και εχουν εισπράξει στο 7μηνο 100 εκ. μόνο!
    Κοίτα εδώ ένα οξύμωρο, από αυτά που με τρελαίνουν και λέω να πα να γ@μ@θούν όλα.

Θέλει το κράτος υγιέστερους πολίτες από την μια και από την άλλη είναι ΕΚΤΟΣ στόχου όσον αφορά την είσπραξη φόρων από τα τσιγάρα.

Προσωπικά δε θεωρώ τον ευατό μου ηλίθιο, αλλά όταν παίρνεις μια απόφαση η εξαγγέλεις κάτι εννοείς ΑΥΤΟ ακριβώς που εξαγγέλεις.

Θες να προστατεύσεις τους πολίτες σου από το κάπνισμα;
    ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΕΜΠΟΡΙΑ - ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΣΙΓΑΡΩΝ. Η τελεία μπαίνει εκεί.

Θες να εισπράξεις από τους φόρους;
    ΒΑΛΕ τα τσιγάρα 15¤ το πακέτο.

Προσωπικά τα 2 παραπάνω είναι ασυνδύαστα. Το να αυξήσεις την τιμή του πακέτου και να μας λες ότι το κάνω για την υγεία σου με κοροϊδεύεις στα μούτρα μου ρε φίλε.-

Γιαυτό απαγόρεψαν και τη χρήση κάνναβης και καλά, δείτε όμως για την ουσία THC, και τι εμπόριο πέφτει γύρω από την τεχνητή THC...

Υποκρισία στον σούπερ υπερθετικό.

Μαχαίρι στο κόκκαλο, καμία ανοχή και άλλες π@π@ριές είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό, π@π@ριές, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ΑΠΟΛΥΤΑ μέτρα.

Γιατί ΟΠΟΙΟΝ και να ρωτήσεις τα θέματα της υγείας δε χωράνε ντεμί αντιμετωπίσης.

Σελίδα 8 από 11 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP