Τι να πω.. Ωραια οπως μου τα λες ρε Πετρο.
Βρες μου και μια πηγη αξιοπιστη που να τα πιστοποιει και θα εισαι κυριος!
![]()
Τι να πω.. Ωραια οπως μου τα λες ρε Πετρο.
Βρες μου και μια πηγη αξιοπιστη που να τα πιστοποιει και θα εισαι κυριος!
![]()
Αν είναι όντως έτσι οι τιμές του Ε46 είναι πολύ χαμηλές! Αλήθεια τα δεσίματα του Μ3 είναι ικανά να προσφέρουν παραπάνω ακαμψία? Πάντως εγώ δρομολογώ πίσω μπάρα θόλων για το δικό μου, καμία πρόταση για μάρκα????
"There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]
EVERGET (04-10-10), ghost-rider (04-10-10)
Οι τιμες αυτες απλα δεν υπαρχουν. Σε αυτη τη λιστα εμφανιζονται να εχουν τρελη ακαμψια αυτοκινητα που μολις τα σηκωσεις στο γρυλο χανουν τα διακενα στις πορτες. Ασε που σε καποια, αν ανοιξεις την πορτα ενω ειναι στο γρυλο πρεπει να τα κατεβασεις για να την κλεισεις. Να μην αναφερω τον τροπο με τον οποιο υποστηριζει τουμπανα αναρτησεις, οταν αυτοκινητα πολυ πιο ακαμπτα συμφωνα με τη λιστα ξηλωνονται μολις τις βαλουν πανω.
Προσωπικα παντως, καποια στιγμη που αλλαζα την πισω ροδα το παρακανα και ισορροπησα το αυτοκινητο σε 2 τροχους. Σηκωνοντας το πισω σηκωθηκε και ο μπροστινος της ιδιας πλευρας(εχω κατι ωραιες αντιστρεπτικες...). Εκπληκτος εφερα μια γυρα το αυτοκινητο και εριξα μια ματια στα διακενα. Δεν ειχε κουνηθει τιποτα. Ολα δουλευαν αψογα.
Γιαννη δε νομιζω οτι πρεπει εμεις να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε ελεφαντες. Ο κυριος απο το φορουμ, του οποιου εισαι και μοντ, οφειλει να πιστοποιησει τις τιμες που ανερτησε.
Εγω επιμενω οτι οι τιμες που αναφερονται στο Ε46 κουπε, ταιριαζουν πιο σωστα στο Ε36 κουπε.
Μην το κανουμε σαν το βιντεο crash test που και καλα ειναι για Ε46 στο you tube, ενω το αυτοκινητο που πεφτει πλαγια στο στυλο ειναι τετραπορτο Ε36.
Βλεπω ανευθυνοτητα και παραπληροφορηση.
Ετσι για την ιστορια το Ε46 ειναι ενα εντελως καινουριο μοντελο και οχι ενα Ε36 facelift. Αλλη μελετη, αλλο πλαισιο. Ας μοιαζουν στη φιλοσοφια σχεδιασης.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ghost-rider : 04-10-10 στις 23:48
Από μνήμη θυμάμαι 2 (πληροφορίες σε παρουσίαση BMW) :
- Ε46 compact 15500
- Mini cooper S 27500
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα νούμερα αυτά είναι έγκυρα.
m-power_01 (05-10-10)
alexk (05-10-10), ghost-rider (05-10-10), PSDEDES (05-10-10), spar@ (14-10-10)
ghost-rider (05-10-10), m-power_01 (05-10-10)
Σύμφωνα με τη λίστα το passat έχει 32,400 Nm/deg. Επειδή τυχαίνει να έχω ένα, όντως αφήνει αίσθηση πολύ δεμένου αυτοκινήτου, και δείχνει πιο στιβαρό από το 46άρι m3. Τα (μη αξιόπιστα) νούμερα λένε πως το passat είναι σχεδόν 150% πιο άκαμπτο από το 46άρι, στην πράξη βέβαια τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο τραγικά για το m3. Αντιθέτως σε απαιτητική οδήγηση δεν αισθάνεσαι το πλαίσιο να στρεβλώνει και το αμάξι δείχνει απόλυτα ομοιογεννές. Η παρατήρηση ότι το Passat δείχνει πιο στιβαρό οφείλεται κυρίως στην αίσθηση που αφήνει η οδήγηση των δύο αυτοκινήτων σε χαλαρούς ρυθμούς και σε αυτή την αίσθηση συμβάλουν επίσης η καλύτερη ηχομόνωση, η απουσία τριγμών στο εσωτερικό και η ποιότητα κύλισης του Vw.
Πάντως ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η Bmw να βάλει ανακλεινόμενα στο m3 είναι εντελώς άχρηστα και αντιτίθενται στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου....τεσπα....
"There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]
Θα ειχε ενδιαφερον να βαλεις στο passat μια αναρτηση ιδιας σκληροτητας με του Μ και στη συνεχεια νι γινει η συγκριση. Οσο πιο μαλακη ειναι η αναρτηση ενος αυτοκινητου τοσο πιο ακαμπτο δειχνει. Δεν ειναι αντικειμενικο. Και δεν θελω να θιξω το passat. Αλλωστε ειμαι λιγο λατρης του VAG. Αλλα τα νουμερα αυτης της λιστας δεν υπαρχουν, και φυσικα σε καμια περιπτωση το passat δεν ειναι 150% πιο στιφ απο το Μ3.
m-power_01 (05-10-10)
Καποια στιγμη διαβαζα παρουσιαση του convertible Μ3 σε ενα περιοδικο. Ο δημιοσιογραφος περιεγραφε οτι στο δρομο, παρολες τις ενισχυσεις του καμπριο, αισθανεσαι πιθανον καποιες μικρες παραμορφωσεις. Χαρακτηριστικα ελεγε οτι ειναι αναμενομενο δεδομενου οτι εχει αρκετα μικροτερη στρεπτικη ακαμψια απο το 4πορτο, ενω αντιθετα το κουπε ειχε ...% παραπανω απο το τετραπορτο. Δεν θυμαμαι ποσο ειναι αυτο το νουμερο και οσο και αν ξεφυλλιζω παλια περιοδικα δεν πετυχαινω το συγκεκριμενο αρθρο. Με καθε επιφυλαξη θα πω οτι ηταν κοντα στο 50%(40 κατι) πανω το κουπε αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Χαρακτηριστηκα παντως ελεγε οτι στο κουπε της bmw η ακαμψια ανεβαινει πολυ περισσοτερο απο οτι σε ενα αλλο μοντελο που απο τετραπορτο γινεται τριπορτο. Και αυτο γιατι οι αλλαγες ειναι εκτεταμενες και δεν περιοριζονται στο κλεισιμο μιας πορτας.
Θα συνεχισω να ψαχνω. Φυσικα και αυτο δεν μπορει να θεωρηθει αξιοπιστο. Η bmw δεν ανακοινωνει κατι?