Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8

Θέμα: Turbo πρόβλημα ???

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Salonica City
    Rides
    1

Προεπιλογή

Θανάση τα wastegates σου ρε φίλε έχουνε πρόβλημα από τότε που σε ξέρω. Για τα υπόλοιπα συμφωνώ με τον Στράτο. Μου φαίνεται απίθανο να θέλεις αλλαγή κινητήρα. Μάλλον σου λένε @#$#@#%$@#$@. Όσο για τα μεγαλύτερα turbo εφόσον είσουνα ευχαριστημένος από το αμάξι με τον τρόπο που απέδιδε δεν βλέπω τον λόγο να κάνεις μια τέτοια κίνηση εκτός και αν σου περισεύουνε τα φράγκα. Αλλιώς μπορείς να δεις την λύση των downpipes έστω και με πιο ελέυθερους καταλύτες και μια ολόσομη εξάτμιση που θα σε βοηθήσουνε να απελευθερώσεις το φιμωμένο σου θηρίο.

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Εγώ πάντως, αν και τόσα χρόνια με turbo αυτοκίνητα, πρώτη φορά ακούω τέτοια τραγικά πράγματα.

Κροτάλισμα είχα κι εγώ παλιά στο ΤΤ και είχε ραγίσει το μαντέμι της τουρμπίνας. Μπορεί όμως να ευθύνεται και η wastegate. Τα αξονάκια των turbo είναι λογικό να έχουν κάποιο μικρό τζόγο μετά από αρκετά km σκληρής χρήσης.

Τα υπόλοιπα περί ρωγμής σε μπλοκ κλπ είναι ανυπόστατα. Θα σου πω χαρακτηριστικά πως μία εκ των τεσσάρων τουρμπινών που είχα αλλάξει στο ΤΤ ήταν ελαττωματική (ανακατασκευασμένη) και έφυγαν κομμάτια της φτερωτής στην εισαγωγή. Όταν άνοιξα το μοτέρ δεν βρήκα ούτε στραβές βαλβίδες, ούτε γραντζουνιές στα τοιχώματα των κυλίνδρων ούτε κάτι τόσο τραγικό πέρα από κάποια σημαδάκια στην πάνω πλευρά ενός πιστονιού. Τα δε κομμάτια της φτερωτής είχαν εξαφανιστεί, ούτε στον καταλύτη δε τα βρήκα.

Γνώμη μου είναι α) να επισκεφθείς και άλλο συνεργείο και β) να ξεχάσεις τα περί ανακατασκευής τουρμπίνας. Ο άξονας της τουρμπίνας περιστρέφεται με έως και 300.000 rpm, οπότε ο μηχανικός που θα αναλάβει ένα τέτοιο έργο πρέπει να είναι ΠΟΛΥ μάγκας και με πανάκριβα μηχανήματα ζυγοστάθμισης. Στην Αθήνα ζήτημα να υπάρχουν 1-2 που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά.

3. The Following User Says Thank You to S8N For This Useful Post:

Snoo (16-08-10)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP