Nα ρωτήσω κι εγώ κάτι?
Αν το αμάξι πάρει μπρος με τα καλώδια και μετά λειτουργήσει για ώρα ώστε η μπαταρία να φορτίσει καλά και δεν ξαναμείνει σε μεγάλη περίοδο ακινησίας, ώστε να μην ξανααποφορτιστεί, γιατί να αλλαχτεί ?
Άλλωστε και εντελώς καινούρια να είναι, αν το αμάξι κάνει να πάρει μπροστά 1-2 μήνες, τότε πάλι θα αποφορτιστεί.
Τα 3 χρόνια δεν είναι και πολλά να πεις ότι η μπαταρία είναι πολύ παλιά.
Μόνο αν δε φορτίζει ή αποφορτίζεται πολύ γρήγορα χρειάζεται αντικατάσταση, οπότε βάζε μπρος τουλάχιστον 1-2 φορές τη βδομάδα και αν συνεχίσεις να έχεις πρόβλημα, τότε πήγαινε για αλλαγή.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Εγώ πάντως που έμεινα απο μπαταρία πριν μερικούς μήνες και μάλιστα φορτωμένος για ταξίδι ( ο νόμος του Merfy μαλλον ) άνοιξα με το κλειδί , έβαλα μπροστά με καλώδια που βρήκα δανεικά, το πήγα στο πρώτο ηλεκτρολογείο που βρήκα μπροστά μου και άλλαξα τη μπαταρία με συνολικό κόστος 80 Ε και σχετικούς ελέγχους αν φορτίζει ή φταίει τιποτα άλλο , και συνέχισα μια χαρά το ταξίδι μου. Εκείνο πάντως που μου είπε ένας φίλος τεχνικός της BMW που τον πήρα πριν τηλέφωνο είναι να προσέξω να μην έχω το κλειδί πάνω στη μίζα, όταν αποσυνδέσω την παλιά μπαταρία για να μην χάσει τις ρυθμίσεις του (318ι Ε46 valvetronic 2003).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreas : 09-08-10 στις 22:26
Πάντως το δικό μου όταν μείνει, θα βάλω μπαταρία από.....ΜΙΝΙ. Ίδιος κωδικός αλλά στα μισά λεφτά. Γνωστό κόλπο από τα φιλαράκια μας εκεί 'απέναντι' ενώ ζυγίζει και 20lbs λιγότερο από τη μαμά μπαταρία του Μ3.
voltphreaks χρειεζεσαι Κωστη και τιποτα αλλο.
Για ψαχτο λιγακι.
Αφού το καίγεσαι αύριο πρωί θα σου στείλω το τηλ/νο ενός καταστήματος στο Χαλάνδρι που ασχολείται ΜΟΝΟ με μπαταρίες .
Οι τιμές του είναι φοβερές - για το VOLVO S40 του πεθερού μου είχε πάρει αν θυμάμαι καλά 60-70 ευρώ με ΦΠΑ και βέβαια γραπτή εγγύηση.
Έρχεται με μηχανάκι στο χώρο σου και στην τοποθετεί χωρίς επιπλέον χρέωση.![]()
γιατι να αλλαξεις μπαταρια? 2007 μοντελο και να θελει αλλαγη..? ταξιδακι να φορτισει θελει. και αν το ξαναφησεις για πολυυυυ ακινητο, βγαλε τον ενα πολο.
Μη τα συζητας αδερφε...
Ρε φίλε εδώ δεν έχει ενέργεια να ξεκλειδώσει θα βαρέσει και ο συναγερμός;
Βάλτο μπροστά με ενίσχυση από άλλο όχημα.
Αν έχεις καύσιμο μέσα στο τεπόζιτο πάνω από ένα μήνα κατά 99% θα σου ανάψει λαμπάκι κινητήρα.
Αν το έχεις 1.5 χρόνια ακινησία καλό θα είναι να του αλλάξεις λάδια, υγρά φρένων και φίλτρα.
Οπότε πάρε ένα μπιτονάκι 100άρα βενζίνη ρίξτη στο τεπόζιτο, και ΜΕΤΑ προσπάθησε να το βάλεις μπροστά με άλλο όχημα.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση μη μαρσάρεις τα 2 -3 πρώτα λεπτά εκκίνησης.
Άστο να δουλέψει ρελαντί λίγο.
Μετά πήγαινε καμιά βόλτα για κανά δυο ώρες και όταν πας βενζινάδικο θα βάλεις μόνο κατοστάρα (την πρώτη φορά).
Καλά και εσύ πήρες αμάξι του 2007 για να το βλέπεις; Πολλές φορές η ακινησία δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που φαινομενικά καλύπτει.
Καταρχάς είσαι εκτός εγγύησης οπότε είναι λίγο μ@λ@κί@ να πληρώσεις μέσα στον Αύγουστο νταβατζιλίκι στην αντιπροσωπεία.
2 χρονων μπαταρια,δεν πιστευω να χαλασε......απλα ''ξεφωρτησε''
βρες εναν ηλεκτρολογο αυτοκινητων,να τη βγαλει,να την παει στο μαγαζι του,να την ελεξει,να την φωρτησει και να την ξανατοποθετησει......
σε περιπτωση που θελει αλλαγη......αλλαξε την........σιγουρα θα σου βγει και φθηνοτερα απο την αντιπροσωπεια και σιγουρα θα σου δωσει 2 χρονια εγγηυση.......
αν γινει ετσι,προτημησε VARTA ή DETA......
απλα ειναι τα πραγματα........
μην κανουμε τα ευκολα........δυσκολα!!!
liakos (10-08-10)