Σελίδα 18 από 37 ΠρώτηΠρώτη ... 8161718192028 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 171 έως 180 από 369

Θέμα: Τι σειρα ησασταν στον στρατο.....???????

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Πολλά τα περιστατικά και οι ιστορίες κι από μένα, αλλά ας αναφέρω κάτι που συνέβη στην Κόρινθο που παρουσιάστηκα πεζηκάριος και μου έχει μείνει. Σεπτέμβριος του 99' μια δυο μέρες μετά τον μεγάλο σεισμό που είχε γίνει τότε στην Αθήνα. Μαζεμένοι στο προαύλιο του λόχου για αναφορά και βγαίνει ο λοχαγός μας. Ένας λοχαγός αρκετά ιδιότροπος και αυστηρός θα έλεγε κανείς, αλλά και δίκαιος. Δεν θα τον έλεγα στρατόκαυλο αλλά σωστό στρατιωτικό. Μας λέει για τον σεισμό και για τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και πως θα συσταθεί μια μεγάλη ομάδα από φαντάρους κάθε λόχου του συντάγματος να πάνε στην Αθήνα για βοήθεια. Είπε: "δεν θα ήθελα να σηκώσω το χέρι μου και να δείξω καμιά δεκαριά από εσάς, προτιμώ να σηκώσετε τα χέρια όσοι θέλετε εθελοντικά". Μετά από δυό τρία δεπτερόλεπτα σιγής, όλος ο λόχος σήκωσε τα χέρια του. Ο λοχαγός δεν μιλούσε, απλώς έκανε ένα νόημα με το χέρι του να κατεβάσουμε τα χέρια μας. Αμίλητος για αρκετές στιγμές, βούρκωσαν τα μάτια του και κοίταξε πέρα μακριά. "Είναι τιμή μου να σας έχω στον λόχο μου". Αυτό μόνο είπε και έκανε μεταβολή και μπήκε μέσα.

2. The Following 3 Users Say Thank You to valantis544 For This Useful Post:

330Ci (06-08-10), aristent (06-08-10), z3 2.2 (06-08-10)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σιχαίνομαι τον στρατό κ οτιδήποτε μιλιτέρ στυλ.

.
    αν το δεις ομως απο αλλη οπτικη γωνια....?

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    αν το δεις ομως απο αλλη οπτικη γωνια....?
    μόνο αν με τιμωρούσαν κ είχαν ενεργητική θέση στην τιμωρία

Κατα τα άλλα στο Καστελόριζο το μόνο που ευδοκιμούσε ήταν οι κατσίκες κ οι αιμομιξίες..
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες εκτός από το παραπάνω.

Το μόνο που έμαθα να κάνω στο στρατό είναι να πιάνω μύγες στον αέρα και να παίζω το μπεγλέρι. Όλα τ άλλα μου ήταν παντελώς άχρηστα και γενικά (πέρα από το γέλιο) μία περίοδος εντελώς χαμένη από τη ζωή μου.

Ελπίζω όταν μεγαλώσει ο γιος μου να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να έχει γίνει μόνο εθελοντικός.
    οταν λεμε ο στρατος ειναι ενα μεγαλο σχολειο, ειναι μια πιο γενικη εννοια Κωστα, ακομα και αν δεν βρηκες κατι "χρησιμο" ειμαι σιγουρος οτι αντιληφθηκες πολλα καθημερινα πραγματα τα οποια δυστυχως τα συναντας στη μετεπειτα ζωη σου.
    Βλεπεις ενω φαινομενικα ειναι ολοι ισοι, φορανε τα ιδια ρουχα,δεν ειναι ομως καθολου ετσι τα πραγματα...με εξαιρεσεις παντα.
    Γνωριζεις ανθρωπους καλους ,φιλοτιμους ,τιμιους αλλα και πονηρους ,υστεροβουλους,βουτυροχλεχ λεδες που παιρνουν τριαντα τηλεφωνα την ημερα την μανουλα τους επειδη τους εβαλαν υπηρεσια θαλαμοφυλακα...
    Θα δεις τους κολακες και τα γλυφτρονια αλλα θα δεις και λεβεντες με ανδρεια και αξιοπρεπεια.
    Πλουσιοι και φτωχοι στον ιδιο θαλαμο,οπως αργοτερα θα ειναι στην ιδια χωρα και γενικως οτι προκειται κανεις να συναντησει στην πολιτικη του ζωη ως αντρας θα το εχει πρωτα δει στο στρατο.
    Για αυτο ειναι μεγαλο σχολειο ο στρατος...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nino : 06-08-10 στις 12:44

6. The Following 10 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

330Ci (06-08-10), aristent (06-08-10), imolarot (26-06-13), individual (06-08-10), Konstantinos E60 (06-08-10), kplc16 (08-08-10), oldcarskickass (06-08-10), Ptboul (06-08-10), stavr (08-08-10), valantis544 (06-08-10)

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    1

Προεπιλογή

οταν λεμε ο στρατος ειναι ενα μεγαλο σχολειο, ειναι μια πιο γενικη εννοια Κωστα, ακομα και αν δεν βρηκες κατι "χρησιμο" ειμαι σιγουρος οτι αντιληφθηκες πολλα καθημερινα πραγματα τα οποια δυστυχως τα συναντας στη μετεπειτα ζωη σου.
    Βλεπεις ενω φαινομενικα ειναι ολοι ισοι, φορανε τα ιδια ρουχα,δεν ειναι ομως καθολου ετσι τα πραγματα...με εξαιρεσεις παντα.
    Γνωριζεις ανθρωπους καλους ,φιλοτιμους ,τιμιους αλλα και πονηρους ,υστεροβουλους,βουτυροχλεχ λεδες που παιρνουν τριαντα τηλεφωνα την ημερα την μανουλα τους επειδη τους εβαλαν υπηρεσια θαλαμοφυλακα...
    Θα δεις τους κολακες και τα γλυφτρονια αλλα θα δεις και λεβεντες με ανδρεια και αξιοπρεπεια.
    Πλουσιοι και φτωχοι στον ιδιο θαλαμο,οπως αργοτερα θα ειναι στην ιδια χωρα και γενικως οτι προκειται κανεις να συναντησει στην πολιτικη του ζωη ως αντρας θα το εχει πρωτα δει στο στρατο.
    Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες. Χρειάζεται για να ξεψαρώσει κανείς γενικώς, να γνωρίσει κανείς το κάθε καρυδιάς καρύδι, να μάθει να αποφεύγει καταστάσεις, να λερωθεί λίγο, να μάθει να πιάνει και να ρίχνει με ένα όπλο μήπως και χρειαστεί κάποτε για σοβαρό λόγο κι όχι για ξεκαύλωμα, να καταλάβει τι πάει να πει να έχεις κάποιον από πάνω σου να σου λέει τι να κάνεις, ώστε όταν βγεις "έξω" να έχεις μερικά πράγματα κατά νου.

Το μόνο μείον είναι η διάρκεια της θητείας. Ένα 8μηνο θα ήταν αρκετό νομίζω. Απο κει και πέρα αρχίζεις και φθείρεσαι, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά χαχα.

8. The Following User Says Thank You to valantis544 For This Useful Post:

aristent (06-08-10)

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο valantis544 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το μόνο μείον είναι η διάρκεια της θητείας. Ένα 8μηνο θα ήταν αρκετό νομίζω. Απο κει και πέρα αρχίζεις και φθείρεσαι, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά χαχα.
    Σε αυτό συμφωνώ αλλά μισός χρόνος νομίζω είναι οκ.

Κατα τα άλλα νομίζω πως ο Κώστας το εννοεί όπως το έχω και εγώ στο μυαλό μου. Αν έχεις βγει από μικρός εκτός σπιτιού, έχεις αναλάβει ευθύνες κ υποχρεώσεις, έχεις ζυμωθεί με κόσμο κ κουλτούρες, έχεις κάνει κ έχεις δει 5 πράγματα στη ζωή σου κ έχεις φτάσει κ σε κάποια ηλικία, ε πως να το κάνουμε ο στρατός κ οι καταστάσεις του κουράζουν..

10. The Following User Says Thank You to Ptboul For This Useful Post:

Monsta (06-08-10)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αντιλαμβάνομαι την έννοια Γιάννη μου, απλά μιλούσα για τον εαυτό μου και όχι γενικά.

Στην ηλικία που παρουσιάστηκα εγώ (κοντά στα 30) και με τις εμπειρίες που ήδη είχα ήδη αποκομίσει, ναι, ο στρατός ήταν παντελώς χάσιμο χρόνου.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Monsta : 06-08-10 στις 13:57

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην ηλικία που παρουσιάστηκα εγώ (κοντά στα 30) και με τις εμπειρίες που ήδη είχα ήδη αποκομίσει, ναι, ο στρατός ήταν παντελώς χάσιμο χρόνου.
    ακριβώς αυτό._

Rides
    0

Προεπιλογή

Ειχα την ατυχια ο πεθερος μου να ειναι Αντιστρατηγος την εποχη που υπηρετησα.
    Να σας πω μια φαση που εγινε στη Μυκονο;
    (γιατι οπως καταλαβατε απο τα Ελληνικα Στρατα..... δεν τοχω και πολυ το θεμα)

Rides
    0

Προεπιλογή

Ούτε εγώ έχω σχέση με το θέμα.
    26 μήνες θητεία και 3 μήνες φυλακή για πειθαρχικά παραπτώματα και δεν έμαθα ούτε πως λύνεται το G3.

15. The Following 2 Users Say Thank You to chief For This Useful Post:

Ptboul (09-08-10), Thomelef (10-08-10)

Σελίδα 18 από 37 ΠρώτηΠρώτη ... 8161718192028 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP